Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Spēks ir komandā!

Rezeknes pusmaratons_2013

Jau pēc nepilnas nedēļas, 6.aprīlī, ar Rēzeknes pusmaratonu startēs “Skrien Latvija” jaunā sezona, kur iespēja būs startēt gan ierastajās distancēs, gan komandu cīņās, kas kļūst arvien populārākas.

Komandu cīņas notiks jau trešo gadu. Pirmajā sezonā triumfēja “VSK Noskrien” (Inga Pelša, Mareks Šīrants, Kaspars Tūbelis, Uldis Kļaviņš, Kristaps Kaimiņš un Renārs Roze), bet pērn pie uzvaras tika komanda “Veikals Maratons/ASICS” ar diviem Londonas olimpisko spēļu dalībniekiem Valēriju Žolneroviču un Daci Linu. Kopā ar viņiem panākumu kaldināja Andrejs Sergejevs, Andrejs Jesko, Diāna Panovska, Jānis Višķers un Liene Bernsone.

Arī šogad čempioni būs ierindā, taču ar savādāku sastāvu nekā pirms gada – Valēriju Žolneroviču, Andreju Sergeju un Jāni Višķeru nomainījuši Jānis Kūms un Jānis Gailis. Jāpiebilst, ka aizgājušie dalībnieki deva nozīmīgu artavu uzvaras veicināšanā, tāpēc jāatceras senā patiesība – titulu ir vieglāk izcīnīt nekā nosargāt. Vai “Veikals Maratons/ASICS” tas izdosies?

2013.gada vicečempione “NIKE RIGA RUN 1″ šogad tikusi pie jauna nosaukuma un turpmāk būs “Sportland/Nike – 1″. Sastāvā no pērnā gada palikuši Aigars Matisons, Baiba Muzikante, Jānis Girgensons, bet pievienojušies Diāna Jakubjaņeca, Jevgeņijs Turkins un Reinis Hartmanis. “Sportland/Nike” šogad startēs ar divām komandām un otrā arī būs ļoti spēcīga –tajā būs Dmitrijs Serjogins, Konstantīns Dinārs, Inna Poluškina, Jānis Višķers, Kristaps Bērziņš, Andrejs Dmitrijevs un Toms Kunakovs. Jāuzsver, ka Serjogins un Dmitrijevs pērn skrēja “NIKE RIGA RUN – 1″ sastāvā, Višķers bija čempionu “Veikals Maratons/ASICS” rindās), bet Kristaps Bērziņš pārstāvēja “SPORTLAT 1″.

Arī pērnā gada bronzas medaļnieki “VSK Noskrien & hotelalicia.com”, kuru sastāvā pērn bija četri 2012.gada čempioni komandu cīņās (Roze, Šīrants, Kaimiņš, Kļaviņš), šogad skrien ar jaunu nosaukumu – “Adidas & VSK Noskrien”. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu komandas sastāvs ir palicis gandrīz nemainīgs – ierindā palikuši Roze, Šīrants, Kristaps Kaimiņš, Jeļena Ābele, Ilona Marhele un Normunds Runčs, bet Uldi Kļaviņu nomainījis Rolands Kaimiņš.

Sacensībām jau reģistrējusies arī allaž spēcīgā “SPORTLAT” komanda. Pēc bronzas komandu cīņu pirmajā gadā pērn “sportlatieši” palika uzreiz aiz labāko trijnieka, tādējādi šogad noteikti lūkos atgriezties uz pjedestāla. Kā ierasts, “SPORTLAT” komandā būs Jolanta Liepiņa, kura tās sastāvā bija arī iepriekšējās sezonās, bet kopumā sastāvs ieguvis pavisam jaunas aprises – pērn komandā startēja vēl tikai Mārtiņš Jocis, bet pārējie četri dalībnieki “SPORTLAT” rindās ir debitanti – Dainis Stepe, Kristaps Vējš –Āboliņš, Raimonds Siliņš un Māris Pakārklis. Visnotaļ spēcīgs sastāvs, lai šosezon sevi apliecinātu.

Pēdējos gados arvien vairāk skriešana atdzimst Ozolniekos, par ko liecina arvien lielāku popularitāti gūstošais skriešanas seriāls “Uzlūdz Ozolnieki”, tāpēc nav pārsteigums, ka Ozolnieki nokomplektējuši sastāvu 2014.gada komandu cīņām, turklāt, ar divām komandām.

Maz ticams, ka ar divām komandām aprobežosies kuplā “VSK Noskrien” saime, kas sezonas gaitā raujas vairākās frontēs – gan paši skrien, gan palīdz skriet, šogad nodrošinot tempa turētājus “Skrien Latvija” seriālā visiem posmiem. Pagaidām “noskrienieši” gan nokomplektējuši tikai divas komandas (vēl arī “VSK Noskrien Eži”), bet pērn bija pat deviņas! Galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet, vai ne?

Līdz otrdienai, 1.aprīlim, bija pieteikušās 17 komandas – bez jau pieminētajām “Veikals Maratons/ASICS”, “Sportland/Nike 1″, “Sportland/Nike 2″, “Adidas & VSK Noskrien”, “SK Ozolnieki – 1″, “SK Ozolnieki -2″, “SPORTLAT” un  “VSK Noskrien Eži” arī A/S “UPB”, “AIZKRAUKLE”, “APOLLO.lv”, “Carnikavas Sporta centrs”, “Jēkabpils Sporta centrs”, “Līvānu novada vieglatlētikas klubs”, “Møller Auto Ventspils”, SK “Alise” un “SWEDBANK”. Iepriekšējo gadu tendences liecina, ka komandu skaits sezonas gaitā var sasniegt pat pussimtu – ja aizpērn startēja  29 komandas, tad pērn jau 38. Piesakies!

Kā tiks noteikti uzvarētāji?

Lai noteiktu labāko komandu, seriāla ietvaros tiks vērtēti komandas dalībnieku iegūtie punkti. Komandas sastāvā drīkst būt maksimāls 7 dalībnieki, kuriem jāstartē pusmaratona (maratona) vai NIKE Tautas skrējiena (10 km) distancē.

Komandas ieskaitē tiks ņemti vērā arī NIKE Tautas skrējiena (10 km) rezultāti, bet ne vairāk kā 2 labākie individuāli iegūtie punkti, kas tiek summēti komandas vērtējumā. Seriāla ieskaiti veido gan pusmaratona (maratona), gan Nike tautas skrējiena individuālie rezultāti. Piemēram, komandas vērtējuma iespējamie varianti:
1) 4 labākās ieskaites pusmaratonā (maratonā);
2) 3 labākās pusmaratonā (maratonā) un 1 Nike Tautas skrējienā;
3) 2 labākās pusmaratonā (maratonā) un 2 Nike tautas skrējienā.

Katrā posmā tiek ņemti vērā 4 labākie individuāli iegūtie punkti un tie tiek summēti. No seriāla ieskaitē esošajiem 7 pusmaratoniem (maratona) tiek ņemti vērā 5 labāko posmu, kuros komanda ieguvusi augstākos punktus, punktu summa

Lai piedalītos komandu ieskaitē, jāiesūta komandas sastāva pieteikums uz e-pastu info@skrienlatvija.lv

Atceries!

Rēzeknes pusmaratons norisināsies jau 6.aprīlī. Iepriekšējā pieteikšanās līdz 2.aprīlim, jo pēc tam pieteikties varēs tikai EXPO laikā un sacensību dienā reģistratūrā, kur maksa visās distancēs manāmi paaugstināsies.

Pieteikties var internetā www.rezeknespusmaratons.lv un www.skrienlatvija.lv, “Xtreme Sports” veikalā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 117, “Sportlat” birojā Rīgā, Ganību dambī 25d.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība “Skrien Latvija”
info@skrienlatvija.lv
Tālr. 67291526

17 komentāri rakstam Spēks ir komandā!

  • BeLinda Lindams

    Man ir ideja kādas VSK Noskrien komandas nosaukumam. Tā kā pati jau esmu “Ežos”, tad piedāvāju savu ideju potenciālajām dalībniecēm (jā, jā – meiteņu komanda).
    Tātad, meitenes, kuras plāno un grib skriet Skrien Latvija vismaz 5 posmos, piesakaties, līdz Rēzeknei vēl var paspēt noformēties.
    Var skriet gan pusītes, gan desmitniekus, Valmierā – maratonu.
    Un svarīgākais, jābūt gatavām startēt zem komandas nosaukuma “VSK Noskrien Vāveres” (domāju, ka mūsu klubam ļoti piestāv un ceru, ka ļaunā neviens neņems!)
    P.S. Šis nav 1.aprīļa joks. :)

    Tā kā ideja manā galvā perinājusies jau kādu laiku, esmu apdomājusi arī potenciālās kandidātes, ja pašas nepieteiksies, tad uzrunāšu.
    Pieteikties vai nu šeit, vai pie manis personīgi.

  • Vāveres un spindzeles vienmēr izklausās forši

  • pulvermuca pulvermuca

    VSK Noskrien vāveres man atgādināja manas klases vidusskolas basketbola komandas nosaukumu “Vāveres ar riekstiem” :D

  • Rainers Rainers

    un Surikāti arī neskan slikti :)

  • Hiēna essnee

    Dzīvnieku tēma ir forša. Pati esmu Gliemežos:)

  • ilZZuks ilZZuks

    essnee var tavos gliemezhos pieteikties?

  • Hiēna essnee

    Nē, mums jau pilns, pati piekonektējos esošajiem gliemezīšiem.

  • dot dot

    Raitis, Labinieks, kriss240188 un anikka arī meklē komandu. Jums ar steigu jāmetas kopā un jāreģistrē jauna komanda. Ja paspēsiet, Rēzeknes punkti arī pieskaitīsies.

  • edGars

    Andreju Sergeju vietā laikam Andreju Sergejevu
    “Uzlūdz Ozolnieki” vietā “Ielūdz Ozolnieki”
    pēc labošanas manu komentāru var dzēst.

  • topinjs topinjs

    Labprāt arī startētu kādā komandā – būtu papildu motivācija pacensties uz rezultātu.
    Citējot dot: “Raitis, Labinieks, kriss240188 un anikka arī meklē komandu”, ja ņemsiet mani komandā labprāt skrietu kopā. :)

  • Labinieks Labinieks

    Es jau saprotu, ka te jau kaut kas top. Ceru tikai, ka tagad kaut kur komunikācija nepārtrūks :) . Pēdējais info cik saprotu, tad sastāvs sāk ieskicēties aptuveni šāds: Labinieks, Raitis, anikka, topinjs un vēl viens dalībnieks, kuru man Raitis neminēja – tas varētu būt kriss240188???

  • Labinieks Labinieks

    Labinieks, Raitis, anikka, topinjs, kriss240188….

  • dot dot

    ilZZuks arī meklē komandu. Neaizmirstiet par viņu!

  • ilZZuks ilZZuks

    Jaa es labprat! Tikai neesmu tik atra, bet centiga :) un Rezekni izlaizhu. Paldies dot

  • Minimālisti! Varbūt kāds no jums vēlas šosezon pārstāvēt PaBaso.lv komandu? Vēl pāris vietas brīvas. Pieteikties pie manis! Ja taisāties startēt Rēzeknē, tad piesakieties steidzīgi!

  • Ivars Ivars

    Es šogad varētu startēt pie basajiem.

  • IlzeP ilksy

    Interesanti, vai Nacionālā Aizsardzības akadēmija ir vārgāki par citiem, vai kāda cita iemesla dēļ viņiem komandā ir 8 dalībnieki?

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.