Biedriem

Komanda piedalās

VSK Noskrien Facebook profils

Mammas atskaite.

Pēc publikas pieprasījuma, šeit ir atskaite par manu pirmo pusmaratonu.

Kad pamainījās Valmieras maratona starta laiki, nolēmu, ka neskriešu vispār. Negribējās startēt, kad meita essnee beidz savu distanci, jo zināju, ka skraidīšu pa Valmieru no viena pagrieziena uz otru, lai trasē vairāk varētu atbalstīt essnee, un pēc tādas apmēram četru stundu skraidīšanas – kas tad es vairs būšu par skrējēju…

Bet tad essnee ierosināja, ka uzsauks man dalības maksu, ja es piekritīšu skriet pusmaratonu, un tad man būs jāskraida pa trasi, nevis trases malu. Piekritu, un tad sākās panika. Viss jau būtu, ja vēl no CETa laikiem nebūtu problēmu ar kāju nagiem, ja iepriekšējā dienā nebūtu apsāpējies operētais celis, ja elkonis ar visiem teipiem nesāpētu, ja nejustu iesnu tuvošanos… Labi, ka vismaz pati vesela.

Agrā celšanās svētdienas rītā problēmas nerada, rīts skaists, burvīgs saullēkts, fantastiska migla, mašīnā silti, bet drebulis krata gan. Ātrāk gribas tikt galā, lai, izkāpjot no mašīnas, drebuļus varētu norakstīt uz aukstumu. Ā, forši, ārā auksts, kratos no aukstuma. Pirms starta novelku jaku, ojā, patiešām jūtu aukstumu. Tas nekas, skrienot sasildīšos.

Starts, drebuļi pazūd, spīd saule, pilsēta mīļa. Solis viegls, endomondo saka priekšā ātrumu, saprotu, ka skrienu par ātru, bet ir tik viegli, ka īpaši ātrumu nesamazinu. Ātrākie mani apdzen, visi, kuri mani pazīst, uzmundrina, lai neatpalieku. Jūtos kā privātā tusiņā, jo uzmundrinājumi nepārtraucās visa skrējiena laikā. Nācās visu laiku būt formā, jo likās, ka mani uzmundrina visi – gan tie, kuri apdzen, gan tie, kuri skrien pretī. Blakus skrēja viens pāris, dzirdēju, ka viens saka otram: “Iedomājies, te ir kāds tūkstotis cilvēku, bet es nevienu nepazīstu!” Kā tā? Man liekas, ka es pazīstu lielāko daļu un ka mani pazīst vēl lielāka daļa skrējēju!

Pirmie desmit kilometri noskrējās ātri. Par vairāk kā minūti uzlaboju savu 10km rezultātu. Nākamie trīs arī nebija grūti. Sākot ar četrpadsmito, palika grūtāk. Ap astoņpadsmito sāku stāstīt sev, ka tas nav nekāds pārgājiens – ja sāksi soļot, būs grūti atsākt. Saņēmos un sāku pat kādu apdzīt, bet sevi jau nepiemānīsi – pēc uzrāviena sāku pagurt. Bet tad trases malās parādījās finišējušie skrienamdraugi, kuri pacēla mani spārnos. Finišēju 2:19:47. Nu neesmu es ļoti ātra, bet tāds ir mans veikums, un es ar to lepojos.

Nemaz jau arī nebija tik briesmīgi grūti, pēc finiša devos trasē atbalstīt savējos. Jocīgākais tas, ka es uzmundrināju skrējējus, bet biežāk par “paldies” saņēmu apsveikumus par savu veikumu.

Vēlreiz paldies visiem līdzjutējiem par atbalstu! Bez jums es to nebūtu paveikusi. Patiesībā bez jums es to pat nebūtu uzsākusi.

Noskrien!

20 komentāri rakstam Mammas atskaite.

  • Lauma Lauma

    Superīga mamma!

  • Aija Valtmane Aija Valtmane

    Ui, atvainojos, ka arī es Valmierā nepateicu, pirmkārt, paldies par manis uzmundrināšanu, bet pasteidzos ar apsveikumu! Tagad gan- PALDIES! :) Un vēlreiz apsveicu ar pirmo pusīti! Amoliņas iedvesmo!

  • mtiger mtiger

    Apsveicams veikums!
    “Labi, ka vismaz pati vesela” – un štrunts par nagiem, ceļiem, elkoņiem un iesnām :D

  • Zanda19 Zanda19

    Apsveicu!!! Jauks apraksts un superīgs veikums. Tu tiešām esi fantastiska mamma un lielisks skriešanas draugs. :)

  • eees eees

    Apsveicu! :)

  • Imants A. Imants A.

    Mēs ar Jums esam ļoti lepni, Amoliņas kundze! Domājams, Siguldā un Ozolniekos rezultātu iespējams labot. Prieks būs satikt trasē.

  • Sniega Rūķis Sniega Rūķis

    Skaļi sasmējos:” Ā, forši, ārā auksts, kratos no aukstuma. Pirms starta novelku jaku, ojā, patiešām jūtu aukstumu.”

    Apsveicu ar rezultātu! :)

  • Apsveicu!:) ļoti līdzīgas man bija sajūtas manā pirmajā pusītē – ”Sākot ar četrpadsmito, palika grūtāk. Ap astoņpadsmito sāku stāstīt sev, ka tas nav nekāds pārgājiens – ja sāksi soļot, būs grūti atsākt”.

  • BeLinda Lindams

    Iedvesmojoša mamma, meitas ir par ko apskaust! :) Apsveikumi ar paveikto!

  • Lasma3 Lasma3

    Supper! Malacīte! Paldies par stāstu! Vēl pavisam nesen Divplākšņos jautāju, kad būs pirmais pusmaratons, un Tu kategoriski noteici – “nē , nekādi pusmaratoni!” Nepagāja ne 2 mēneši, kad tas ir noticis. Fantastiski. Paldies, essnee, par mammas ielikšanu botās un par pieteikšanu sacensībām! Noskrien!
    Tiekamies jau drīz Divplākšņu koptreniņā!

  • Rozamunde Rozamunde

    Tu esi ļoti ātra! Tev ir ar ko lepoties. Malacis!!!

  • Ilze FM Ilze FM

    Inta, šis raksts priekš Tevis: http://trailrunnermag.com/people/q-and-a/1463-13-qs-with-ultrarunning-extraordinaire-molly-sheridan

    Prieks par ikvienu, kura apgāž sieviešu žurnālu būvētos stereotipus, ka pēc 40 jāietinas palagā un lēnā gaitā jātipina uz kapiņiem.:P T.i. vienīgā fiziskā aktivitāte paliek lēna vingrošana vai nūjošana.

  • Ainars Ainars

    Cepuri nost!

  • july july

    Super! Nu ko, tagad jākaļ tālāki plāni :)! Man arī šoreiz endo rāda lūzienu 14. un 18.km, laikam vainīga vietas aura :))).

  • Super rezultāts! :)

  • Ultralapsa Veipaskundzīte

    Nu, prieks lasīt! Lielisks veikums!

  • Enrico Enrico

    Super!Apsveicu! :)

  • IlgaisC IlgaisC

    Jauki lasit…ar humora devu…paldies Inta!!!viss viegli,man prieks par Tevi!!

  • Anete Anete

    Forša ģimenīte, pazīstu tik virtuāli, bet var teikt, ka abas ir ļoti lielas motivētājas. Apsveicu vēlreiz ar pirmo un tā tik turpināt! :)

  • Jāsāk kolekcionēt pusītes un pārspēt Daineli

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.