Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Problēma “Rīga-Valmiera.” Pirmā epizode

IMG_9015

Esmu diezgan veiksmīgs. Man ir daudz veselīgi bērni un darbs, kas patīk un ļautu vēl pie pārīša tikt. Esmu smuks un nekādas beigās kaites nav, ja neskaita slinkumu un uzmanības pievēršanas klepu. Loterijās miljonus un mašīnas neesmu vinnējis, bet jūs jau zināt, ka veiksme ir jānopelna un tad, kad tā pagriež visu ne tā kā tu gribētu, tad neko darīt.

Man šķita, ka skriešanā visu esmu sasniedzis. Pusmaratonu varu noskriet bez apstāšanās, ar maratonu tikt galā un “kalnainos” mežos, un smilšainās pludmalēs skrienot spēju pavisam nenomirt. Sevi uzskatu par skriešanas baudītāju un skrienu kad gribu, cik gribu un neskrienu, ja negribu. Tā pat šī skriešanas baudīšana man ļauj pāriet soļos, ja paliek pa grūtu, vai pat izstāties, ja nu saule spīd pārāk ļoti. Tā pat nepievērst ne mazāko vērību ēšanai, dzeršanai un uzdzīvei pirms sacensībām. Vai pienācīgiem treniņiem.

Reitinga apbalvošanas balle manu skriešanas baudīšanu pacēla citā līmenī. Tas nav ļauns joks un es tiešām esmu vinnējis wild card vai apmaksātu dalību skrējiensoļojumā Rīga – Valmiera nākamā gada marta beigās. Un no Rīgas līdz Valmierai ir 107km. Un esmu nolēmis to izdarīt.

Savā ziņā atgriežos pie brīža, kad pirms sešiem gadiem izdomāju, ka gribu noskriet maratonu un viena tādā “maratonu noskriet gribošu” lempju grāmatā izlasīju – “ja gribi noskriet maratonu, pasaki to visiem.” Nu ar domu, ka tie “visi” tevi bakstīs un ik pa laikam apvaicāsies par to, kā tad tev iet ar to superīgo plānu.

Bet, protams, man ir arī slēptais plāns. Pat skriešanas mīļotājiem un lemjiem negribas palikt pēdējiem. Pateicu savam skriešanas draugam par savu “veiksmi” loterejā un viens āķis jau ir lūpā. Tā pat esmu dzirdējis baumas, ko kāds ir teicis Rīga-Valmiera sakarā – “ja jau Signis var, tad es arī varu.” Mans slēptais plāns jau strādā. Jo vairāk būs skrējēju, jo mazāk pamanīs tādu nabadziņu kā mani.

Es esmu datoriķis un problēmu “Rīga-Valmiera” risināšu ar saltu aprēķinu. Vai es varu noskriet 107km? Nē, es pat maratonu noskriet nevaru. Vai ir opcija skriet līdz Juglai un tad salauzt kāju? Nē, man nekas nelūzt (izņemot gribasspēks). Vai es jebkad esmu kājām veicis 107km? Nē, vienu reizi esmu 100km nobraucis ar riteni. Kā tad es taisos tikt no Brīvības pieminekļa līdz Sīmaņa baznīcas klinķim?

71 komentāri rakstam Problēma “Rīga-Valmiera.” Pirmā epizode

  • Signi, izbeidz. Jūtu, ka kaut kāda dīvaina interese sarosās par 107 km (ja jau Signis var, tad…)

  • Kristaps Broks kriss240188

    Ja jau Signis var laimēt wild card, tad es arī varu. Kad ir nākamā loterija?

  • Andulis

    Droši vien tad, kad pirmais simts uz R-V būs pieteicies :)

  • Nolikums top un viens punkts būs par ierobežoto dalībnieku skaitu – 107

  • Hiēna essnee

    Citēšu pati sevi: “Tu, cilvēks, vari kaut ko gribēt vai negribēt, bet maratons pie tevis atnāk, un tu viņu skrien.” Laikam jau šo var attiecināt arī uz citām distancēm:)

  • Rainers Rainers

    Es nosapņoju,ka laimēju loterijā…nu tad ņēmu un nopirku dažādas biļetes,bet nekā,tukšas…bet, tad brīvbiļete uz Lattelecom,tad uz Rīgas rogainingu,pēcāk par ekotraila brīvbiļeti biju jau stpri vien pārliecināts(tēmēju uz ziloni)un pirts loterejā vēl viens trailis…laikam tas tur labāk zina,kas man vairāk vajadzīgs,tāpat tā nauda tur aizies…:) a kas Signim aiz ādas,kurš nosapņos?

  • RimantsL RimantsL

    Sasodīts, Signi, nekaitini!

  • Imants A. Imants A.

    Nākamā loterija 28. martā.

  • BeLinda Lindams

    Apsveicu!
    Signis gribēja noskriet maratonu un tā rezultātā radās noskrien.lv.
    Šis ož pēc kaut kā… vēl neprotu noformulēt – kā.

  • Signi, Tu labāk pastāsti, kurā krogā pirms pastaigas taisies nosvinēt gaidāmo? Tāds jautājums man rodas lasot “… Tā pat nepievērst ne mazāko vērību ēšanai, dzeršanai un uzdzīvei pirms sacensībām. Vai pienācīgiem treniņiem.” :)

    Bet tā es Tevi no sirds apsveicu. Valmiera ir skaista pilsēta ar vēsturi. Ir vērts aizsoļot. ;) Kurš vēl Signim sastādīs kompāniju? Tam no manis cepums trasē!

  • aijach aijach

    Ļoti motivēti (un motivējoši)
    Bet ja visi 500+ noskrienieši turēs īkšķus, tad 107 km būs nieks.
    Ja kas, tas kliņķis laikam ir apburts. Arī mūsmājā par to nezkādēļ runā.

  • Māris T Māris T

    Beigsies ar to, ka, lai piedalītos R-V, būs jāiziet kvalifikācija vai arī notiks izloze starp gribētājiem.

  • Lasma3 Lasma3

    Mani no dalības šī gada pasākumā atturēja mazais dalībnieku smaits (bija noteikts 50 dalībnieku limits) un 16 h kontrollaiks.
    Ja mēs visi noskrienieši tagd sekosim, kā Tu, Signi, gatavojies šim pasāmumam, tad potenciālo dalībnieku skaits strauji augs. Ja šim pasākumam vēl atjaunotu vēsturisko kontrollaiku, tad visticamāk Matīsa noteiktais dalībnieku skaita ierobežojums radīs protestus.
    Lai Tev izdodas ietekmēt nolikuma saturu sev vēlamā virzienā un lai jauks skrējiens!

  • Andulis

    Aijach, kāpēc tikai 500+ ? :)

    Signis ir viens sasodīti motivējošs personāžs. Iespējams, ka otru tādu motivatoru pat nezinu.

    Ja 1. epizode (un nākošās, cerams) liks GunaiO kļūt atkal normālai, tad jau tāpēc vien ir vērts rakstīt ;) :)
    [Paskaidrojums. Normāls = tāds (tāda), kam regulāri “dīvaina interese sarosās”. Un pēc rosīšanās – realizējas.]

  • Māri, ideja neslikta, jo viens dalībnieks atzinās, ka pirms tam garākā distance bija NRR 10nieks. Tas nekas, ka bija anketa ar mietisku jautājumu par šo tēmu ;)

  • Andulis

    Ja nopietnāk, tad izdošanās (nokļūšana līdz kliņķim) tiešām stipri atkarīga no nolikuma. (Un no tā realizācijas pedantiskuma jeb stingrības.)

    Kad varam to gaidīt? Vai būs pieskaņots Sigņa slepenajam plānam? ;)

  • Māris T Māris T

    Lasma3, gan jau esi pamanījusi, ka vārda “sekot” nozīme kopš pagājušā gada nogales ir paplašinājusies. /iztēle uzbur ainu, kur miglaina pavasara rīta krēslā kaut kur starp Raganu un Inciemu pa šosejas malu ar noguruma pazīmēm, bet tomēr vēl visai brašā solī, tipina Signis. Vestē, ar lukturīti uz galvas – viss kā pieklājas. Un aizmugurē kādi 500+ noskrienieši/ “Kurp jūs skrienat?” – tantiņa no lauku mājām, kas izvedusi līdz lielceļa malai piena kannas savākšanai. “Uz priekšu!” – tā pūlis.

  • Andulis

    Dalībnieku skaits ir jāierobežo kaut vai tāpēc, lai dzinchathegreat nebūtu jāpārvietojas trasē ar 500+ cepumu maisu :D

  • Пир пир пир! Signis tomer skries no Rigas lidz Valmierai!!! Yahoo! Velu veiksmi un dzelzs gribasspeku. TEV IZDOSIES! Butu jauki sekot lidzi gatavoshanai gaitai :) saku turet ikshkus ★☆

  • Aivars703 Aivars703

    Ja jaunatne var, Signis solās varēt, tad arī es, tā pa nopietno, līdz kliņķim.

  • es turēju īkšķi, lai izloze man nepiespēlē šo balvu:) Man nezin kāpēc šķiet, ka sakrustojoties manī manu abu vecāku sportiskajiem un spītīgajiem gēniem, kā arī mana tēva vairākārtējām skriešanām/soļošanām uz Valmieru un manu aktīvu dalību sagatavošanās procesā, man kādreiz arī bus jāpieveic šie 107km.
    Signis NOSKRIES!:)

  • sandalman sandalman

    Diez vai man kadreiz izdosies piedalities R-V pasakumaa, tachu varu dalities ar savu pieredzi. 16 stundaas var ieklauties arii tikai solojot un nav nemaz jabut A. Fadejevam. Nav triviali, bet iespejams ir. Ja interesee kaa, varu te pie komentariem Signim ielikt saiti.

  • Spāre lido bite_L

    Nē, nu trakums, šitā cilvēkus kaitināt. Ceru, ka mana pacietība izturēs tomēr līdz vēlākiem gadiem, lai gan protams, ka gribētos pievienoties Sigņa sekotāju kompānijai.

  • edGars

    Signi, vienkārši dari to. (forši, ka esi nolēmis izdarīt :) )
    http://www.noskrien.lv/blogs/edgars/laulasmaa-2014/ jeb citiem vārdiem, apzinīgi čāpojot (neskrienot) var pieveikt 105 km pa 18h. Baumo, ka R-V kontrollaiks būšot pat lielāks. Es arī līdz tam nebiju ko tādu darījis. Tiesa gan Laulasmā bija psiholoģiski drusku vieglāk, jo aplī visu laiku redzēju visus.
    Kāds tad ir plāns uz ko bikstīt? hi, hi, interesanti pat iedomāties, ka viens cilvēks raksta interneta meklētājā: “iesācēja plāns 100 km distancei”
    Ja vajag pēdējās vietas aizņēmēju (PVA), tad droši varu pieteikties :) Varu pieteikties arī kompānijā skrējiensoļojumam, tik nezinu, vai esmu diez ko interesants sarunu biedrs.
    aijach: tas būtu baigais triks – nostaigāt no R uz V pa noskrieniešu īkšķiem :)

  • Bite_L, lai piedod pārējie, bet Tu mums ar Signi jau sen esi kā pievienojusies ;)

    Mjā … ja biedrs nr.1 saka, ka jāskrien 107km, tad kas ir jādara biedram nr.2?:)

  • Andulis

    Jātur temps ;)

  • Andulis

    Kā biedrs Nr.1 pasūtīs :))

  • Ainīc Ainīc

    Šis datums jau ieplānots! Skriesim/soļosim kopā! :)

  • Rozamunde Rozamunde

    Signi, izrādās, ka arī tu neesi normāls :))

  • Andulis

    Paplašinu vakarējo definīciju. Normāli ir arī visi, kas loterijā laimē dalību kādā skrējienā :)
    Rozamunde, piedod ;)

  • bro bro

    Kopš vienā no vasaras karstākajām dienās aizčāpojām no Jūrmalas uz Enguri 50km un kopš izdevām SKM garākajā distancē nofinišēt ar smaidu sejā, 100 km ir tikai laika un sagatavošanās jautājums.

    Neesmu gan vēl pārliecinājis sevi, ka vēlos tos noskriet pa asfaltu un intensīvas šosejas malu…

    Pagaidām gan neko vairāk ar 70 zaļiem kilometriem maršrutā Sigulda-Līgatne-Cēsis-Valmiera neesmu sadomājis. Jums varbūt ir kādas idejas?

    Bet par Signi šaubu nav – nolēma, sagatavojās un noskrēj-soļoja :)

  • Trakais Trakais

    Prieks, ka visi te tik atvērti. Braucot uz Valmieras maratonu ar auto gan nevarēju saprast, kā to vispār ir iespējams paveikt, bet tai pat laikā zinu, ka nākamgad skriet būs vieglāk kaut vai tāpēc, ka būs vairāk dalībnieku un atbalstītāju.

  • SelfijuPavēlniece MissBroka

    Signi, tas ir izaicinājums, ne problēma ;) Izskatās, ka man ir cerības uz kompāniju 107 km, tas priecē.

  • Ønske Ønske

    Kapēc Rīga – Valmiera nevarbūt treilis gar Gaujas krastu visa weekenda garumā…kas uz tās šosejas tik aizgrābjošs? Neuzspiežu savu pasaules uzskatu, bet vai neesam ceļā uz jaunu komentāru daudzuma rekordu vienam rakstam????

  • Spāre lido bite_L

    Mošķi,nu gandrīz sabiedēji mani :D
    Bro, pievienojos, man tā šoseja ar fūrēm un nakts un absolūtais asfalts īpaši nepārliecina. Tie treili vairāk vilina. Man no šesejām vispār bail, tomēr visādi dullie braucēji gadās vai kāds šoferīts aizmieg braucot .. Drīzāk CET garā distance iedvesmo. Un Zilonis tumsā. Bet vajadzīgi arī šādi formāti – drosminiekiem gar šosejas malu.

  • Agy Agy

    Ønske, 2015.g būs 2. atjaunotais skrējiensoļojums, kurš pirms tam tā arī notika pa šoseju!

  • Dziņa Dziņa

    Mani tik daudz nebiedē auto kā asfalta slīpums, mēdz būt tā, ka no ceļa vidus uz malām ir neliels slīpums, kas ilgstoši skrienot pa vienu pusi traucē, es šā iemesla pēc parasti pa šoseju skrienu pa labo pusi, bet šajā pasākumā jāskrien pēc noteikumiem, tātad pa kreiso pusi, bet tieši slīpums skrienot pa kreiso pusi man ir nepatīkamākais.

  • Lauma Lauma

    Man šķiet, ka tur tas slīpums nebija nemaz tik traks, ja neskaita tos posmus, kur nebija remontēts.

  • Pašlaik remonti rit pilnā sparā! Pieļauju, ka līdz tusiņam piķis jau būs uzliets pilnībā!

  • dot dot

    “Tāpat” raksta kopā.

  • Ønske Ønske

    Protams, Rīga – Valmiera ir klasika ar iesākumu laikos, kad vel cēla komunismu. Domāju sagaidīt kādu saulainu dienu un aizbraukt apskriet ap Ziloni pāris reižu…..

  • Aivars Aivars

    Līdz startam atlikušas vairs tikai 122 dienas, ir laiks sākt gatavoties – vismaz sagatavošanās plānošanas līmenī.

  • Dziņa Dziņa

    Kāds, man liekas, ka essnee, kaut, kad minēja, ka pirms šādiem rakstiem jābūt sarkanam, labi pamanāmam brīdinājumam.

  • Hiēna essnee

    Par tiem brīdinājumiem es neizdomāju, bet piekrītu. Izklausās jau dikti skaisti un visi tagad uz urrā grib noskriet, bet 107km nav nekāds Rīgas maratona piecītis. Jāgatavojas tagad. Tiekamies startā! :)

  • guncha guncha

    Signi, pareiza pieeja, es arī par to savu plānu atklāšanu plašākai auditorijai kaut kur lasīju…būtu bijis pasākums kādas 2 nedēļas ātrāk es arī mēģinātu, bet 2 nedēļas pirms PČ 24h neriskēšu.

  • Guncha, 107km ir rupja puse no 24h. 2ned pirms maratona pusīti noskries jebkurš. 3ned pirms UTMB ņēmu CET kā pēdējo garo treniņu

  • Aivars703 Aivars703

    Guncha. Kaut kur lasīju (VSK Forumā) ka pirms 100km un diennakts skrējieniem vērts uztaisīt sapāroto garo treniņu (1 garais, nākošajā dienā otrs). Taisi šo, Rīga-Valmiera kā sapāroto. Noskrien 55km, 2-5 stundas pauze ar ēšanu, gulēšanu, izklaidēm, un tad otru pusi noskrien.

  • Imants A. Imants A.

    Sapārotais izklausās pēc Rīga->Valmiera->Rīga.

  • Lauma Lauma

    Sapārotais izklausās arī kā: “Pusmaratonā problēmas rodas pie 32km, bet maratonā pie 50km, tās tiek ātri atrisinātas un jāsāk maukt. Bet maratonā ap 120km sāk nākt miegs.”

  • dot dot

    Lauma, tu to par Gauja XXL?

  • guncha guncha

    Aivar,2 nedēļas pirms PČ jāsāk “atpūsties” t.i. nomest apjomus( nu, neesmu Voļda 2 :)), pamata treniņi šoreiz sanāks aukstākajos ziemas mēnešos…tas gan nedaudz biedē :)

  • Andulis

    Ønske, doma par taku skrējienu (treilu) nav slikta. Varbūt tiešām Rīga-Valmiera varētu nākotnē būt divās versijās – šoseja un mežs/upmala. Katrai gaumei.

    Komunismu 1988.-89. gadā vairs diez kā necēla, bija jau vairākus gadus Gorbačova perestroika. Latvijas Tautas fronte ~3 mēnešus pirms pirmā R-V skrējiena oficiāli pasludināja kā savu mērķi neatkarības atjaunošanu. Četras dienas iepriekš notika Baltijas ceļa akcija.

  • Ønske Ønske

    Kā tur ar to komunismu bija, bet šis pasākums vairāk dzima kā politiska akcija pret komunismu un to pavadošām sekām. Ir arī ekstrēmākas izpriecas kā skriešana gar šosejas malu, bet es labāk palikšu pie domas par apļošanu ap Ziloni…

  • Imants A. Imants A.

    Zilonis un Rīga-Valmiera viens otru neizslēdz. Abi būs Kefīra Kausa posmi, un abos būs jāskrien.

  • Pa ziloni ir braukts ar laivu

  • Anduli, TT uz Valmieru jau noorganizēti?:D

    Tā kā derētu arī ātrumu pirmajiem 100km uzzināt, lai zinām ar ko rēķināties ;) baigās aizdomas, ka temps būs zināms tikai pēc “uzdzīvošanas” pie karaļa :)

    bite_L, nu ja, nu ja, tā sērga izplatās kā sniega pika veļoties no Gaiziņa (atkal uzmācās nostaļģija pēc Vestienes koptreniņa) :)

  • Rozamunde Rozamunde

    Man ir aizdomās, ka Signis Laumu sarunājis par TT.

  • Andulis

    Mošķi, neesmu ar organizētu tempa turēšanu nekādā sakarā :) Vienkārši domāju, ka biedrs Nr.2 varētu būt privātais TT biedram Nr.1, vai arī otrādi :)

    Kas par uzdzīvošanu, pagaidām nesapratu. Padalies :)
    P.S. Sapratu beidzot (plkst. 17:39)… :))

  • Andulis

    Jā, arī biedre Nr.6 ir laba kandidatūra.

    No šīgada pieredzes izriet, ka pat biedri no otrā simta sākuma TTT-ēs (turpat tuvumā tenterēs :)

  • Es Dohā 15. aplī nejauši atcerējos, ka esmu taču laimējis dalību šajā pasākumā no Rīgas uz Valmieru, un tas man tajā brīdi nekādu prieku neradīja.. Bet Tev, Signi, lai veicas! Treniņos, es domāju, jo tad jau arī skrējiensoļojums radīs labas sajūtas (protams, pēc finiša, ne jau skrējiena laikā).

  • trololo Rolands

    Sigņa plāns strādā. Mani šī uzmācīgā doma vajā jau miegā. Šorīt modinātājs sāka zvanīt 8 kilometrus pirms finiša :D

  • Lauma Lauma

    Starp citu biedre Nr.6 vienreiz izteicās, ka “Tāpēc aiz vien vairāk turos pie pārliecības, ka es maratonus (plakanos viengabalainos) neskrienu. Bet jau tagad ir skaidri zināms, ka nākamreiz padošu ūdeni sagurušajiem skrējējiem.”

  • Andulis

    R-V nav maratons un (2014. versijā) bija septiņgabalains ;)
    Plāča kalnā un Murjāņu apkārtnē bija Ņergas ieregulējuši arī drusku slīpumu asfalta lentai… tāpat pie pagrieziena uz Kūdumu (~82 km)…

  • Imants A. Imants A.

    … un 9. marta koptreniņš arī bija ar reljefiņu…
    …cik nu Valmierā varējām augstu kalnu sarunāt.

  • IlgaisC IlgaisC

    Signi, Tu esi foršss!!!

  • Vakar FB saņēmu vēstuli ar nopietnu jautājumu, vai nav nokavēta pieteikšanās ;)

  • Matīs, tas ir gandrīz vai pieteikums uz uzvaru! ;)

  • svans svans

    Signi..ieintriģēji…esmu skrējis ne vairāk kā 21km…bet arī man vakar vakarā skrienot radās doma….ka varētu to Rīga -Valmiera pamēģināt.. :)

  • Dainis Mors Dainis Mors

    Tādu gabalu pārvarot vajadzētu būt mirkļiem, kad tu esi ‘pus vai bez filmā’. Ja prāts atslēdzas īslaicīgi uz kādas takas mežā, nav tik traki, varbūt pat nepamanīsi, bet uz šosejas ar satiksmi? Tas ir ekstrēmi, bīstami un stulbi, vismaz vienam bez pavadītāja. Ar tādiem kā Voļda, kuri skrējuši ne vienu vien 100, tas protams ir savādāk.

  • dot dot

    Tādi mirkļi parādās pēc 36+ stundu negulēšanas un tas nav saistīts ar attālumu pārvarēšanu, bet miega badu.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.