Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Chi Running
23/04/2014
18:44
GintsB
GintsB
Latvija
Interesents
Members
Forum Posts: 16
Member Since:
23/04/2014
Offline

Sveicināti skrējēji!

Nelielam ievadam gribu teikt ka, beidzot esmu iesācis skriet vēl jau galigs iesacejs un neko daudz no tā visa nesaprotu bet galvenais jau bija sākt, un tulīt būšu pieveicis otro mēnesi kad skrienu. Skriet esmu gribējis vienmēr bet vienmēr tālāk par gribēšanu nebiju ticis :) Sāku skriet ar domu ņemt klāt, nedaudz iepriekš iesāktajiem "brīvā atlēta" treniņiem, kā papildus slodzi ar domu vienreiz nedēļa paskriet atslodzei un kā labu cardio treniņu. Bet jau pēc otras skriešanas reizes sapratu ka ar vienu reizi nedēļa būs par maz, jo man iepatikās, bet sajūta bija netik gaisīga un viegla kā biju domājis. un protams bija skaidrs ka jāstrādā pie tehnikas, tad nu ķēros klāt interneta plašumiem un pēc divām dienam nepaceļot acis biju salasījies tik daudz ka galva kūpēja un visā tajā informācijas okeānā uzpeldēja tāda lieta kā Chi Running ( http://youtu.be/Dcv6REWm1xg ) kas man personīgi likās ļoti viegli uztverama un ar pēc manas saprašanas ar ļoti labu vieglu tehniku, kas ir ari mans mērķis, skriet sev, baudai, kaifam un tām sajūtām kas ir pēc skriešanas.
Tad nu salasījies un noskatijies neskaitāmus video par šo skriešanas veidu, ja tā to var saukt, savā trešajā skrējienā jau devos ar telefonā iegādātu chirunning aplikāciju pēc kuras arī vadījos iesildoties, skrienot un atsildoties, un varu teikt vienīgi to ka biju ļoti pārsteigts kā uzlabojās manas sajūtas skrienot un pēc skriešanas. tā arī turpinu joprojām skriet un izkopt Chi running tehniku, un sajūtas tiešām ir ļoti labas, lai arī trenējos 4 x nedēļā kā brīvais atlēts plus vēl 3 x nedēļā skrienu.
Sāku skriet ar 6 km distanci jau no pirmās reizes un tagad tikai cenšos uzlabot laiku šai distancei, ir skrieta arī 4 km distance ar kalniem augšā un lejā, kā arī 8 km distance, bet viss optimālakais liekas šobrīd 6 km, protams distances centīšos pakāpeniski palielināt sekojot savām sajūtām.
Es ļoti stingri pieturos pie ritma 180 soļi / minūtē, aplikācijā ir metranoms kas austiņās man ari sit šo ritmu, atrumu mainot ritmu saglabāju, mainās tikai soļa garums. lai gan skrienot esmu pamanījis ka citi skrien ar lēnāku ritmu bet uz priekšu iet ātrāk nekā man, bet atkal viņiem papēdis iet pa priekšu, kad mēģinu piedzīt atrāku skrējēju pats sāku haltūrēt un papēdis sāk iet pa priekšu.
Tas laikam tādēļ ka man kājas vēl par vāju.

Tad nu tas ko gribēju jautāt Jums, kas vairāk pieredzējuši un zinošāki, vai ir pieredze un viedoklis par Chi Running, varbūt kādi ieteikumi ?

Iepriekš Paldies!