Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Medaļas un numuri.
25/08/2015
14:31
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

droppy said

Latvijā pa lielam ir pāris uzņēmumi, kas atbalsta visas skriešanas sacensības, līdz ar to skaidrs, ka organizatoriem ielikt kaut ko dalībnieku maisiņos paliek arvien grūtāk. Taisnība gan, ka ir sajūta, ka daži skriešanas pasākumi sāk arvien vairāk domāt par izmaksu optimizēšanu. Žēl protams, ka tas tiek darīts uz skrējēju rēķina.

Jā, ir dzirdēts, ka citreiz putra pietrūkst. Un ja finišā ir iedots tikai mazs batoniņš un pliks ūdens, un netiek pat putra... Tā nedaudz bēdīgi.

Par trašu nestandarta garumiem pilnībā piekrītu, es krietni labprātāk skrietu apaļas distances. Ja vēl būtu visa seriāla laikā vienāda garuma distances satelītiem, tad ok, bet pat tā nav.

Šis nu gan tiesa. Arī no malas tā domāju.

Mans subjektīvais viedoklis. Labāk medaļu nekā krekliņu. Tā aizņem mazāk vietas. Krekli tāpat ir dažādas kvalitātes, citus valkāju, citus ne. Protams, ar krekliem var [skrējējs] ietaupīt, tos var nepirkt.
Man gan medaļa, ko dabūju finišā, stāv tieši turpat, kur medaļa, ko dabūju uz pjedestāla tajā pašā skrējienā. Bet abas - kurpju kastē. Nē, patiesībā varbūt tiks saliktas kastē, šobrīd sabērtas dāvanu maisā. Arī kaut kādā skrienampasākumā dabūtā.
Bet varbūt pienāks brīdis, kad man liksies svarīgi izcelt visas dienas gaismā. Ikdienā. Ne tikai kādreiz, kad kāds prasa parādīt. Jo - tas tomēr mans vaļasprieks, kas kadreiz gana daudz laiku paņēmis. Muļķīgi būtu to noliegt un teikt, ka nekā nav bijis.

25/08/2015
14:34
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

dot said

Agy said
Un putra man tiešām ir piegriezusies. Bet Liepājas pusmaratonā putra tika nomainīta pret musli ar jogurtu, kas bija ļoti garšīgi, ļoti skaista medaļa un dalības maksa ļoti laba.

Man arī auzu putra ar ievārījumu nepatīk, bet muslis ar jogurtu Liepājā bija vienkārši briesmīgi - apēdu ar lielu piespiešanos. Ja varētu izvēlēties, gribētu pēc finiša kartupeļu biezputru ar bekona šķēlīti un sāļo mērci vai biezpienu ar siļķi.

Man gan likās, ka šogad ir labāk. Pagājušajā gadā bija rolton makaroni.
Bet kādreiz... Skrējienos apkārt Vaidavas ezeram bija sardele ar rupjmaizi. Un kaut kas salds. Droši vien putra. Katram dalībniekam.

25/08/2015
14:39
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

DS93 said
aktīvi trenēties un piedalīties sacensībās esmu sācis ,tādēļ ka 2006.g Rīgas maratona dalība bija bez maksas :D būtu 20eiro par 5km ,kā tgd .. nu nezinu :D

Piekrītu, par dārgu sanāk Rīgas maratona (NRM/LRM) piecītis. Tomēr būsim precīzi... lielākajā daļā no pieteikšanās perioda maksa gan bija zemāka:
līdz 31.12.2014. - 9 EUR
līdz 28.02.2015. - 12 EUR
līdz 30.04.2015. - 14 EUR
http://www.noskrien.lv/wp-content/uploads/2015/05/lattelecom_rigas_maratona_nolikums_2015-29Dec_versija.pdf

25/08/2015
15:41
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Nezinu kā ar krūzēm,bet ar krekliem(ja tos dotu) būtu pamatīga jezga...izmēri un citi parametri stipri vien atšķiras katram šuvumam,firmai,fasonam :) un par medaļam-tam,kas prasa-cik tad skriesi maratonā tāpat būs vienalga,kā Tu to medāli esi ieguvis...tikai katrs pats zina,ko tā tam nozīmē...citam markas,citam etiķetes,citam skrējienu kolekcija, par ko liecina medaļas...un ja nebūs to lēno, tad ātriem nebūs ar ko skrieties:)

25/08/2015
15:45
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Suvenīrkreklu pielietojums ir diezgan ierobežots. Man ir 26 skriešanas īsroku T-krekli, 4/5 no tiem iegūti kā sacensību suvenīri. Suvenīri netiek vilkti treniņos un sacensībās, vairāk kā puse vispār nav valkāti, dažus velku koptreniņos un citos skrējēju burziņos. Kāpēc nevelku suvenīrus sacensībās? Sponsori parasti dod vislētākos kreklus, kas nav īpaši kvalitatīvi vai ar neērtiem piegriezumiem. 5km var noskriet arī neērtā kreklā, bet divās stundās raupjš audums un vīles nepareizās vietās noberž līdz asinīm. Par desmit un vairāk stundām vispār paklusēšu, jo tad noberzumi gadās pat ar vislabākajiem krekliem. Pagaidām kvalitatīvākie suvenīrkrekli ir no tām sacensībām, kur krekli bija par papildus samaksu - piemēram, Rīgas maratons un SkrienLatvija posmu krekli (ne Serial Finisher).

Arī citiem suvenīriem - nozīmītēm, magnētiem, krūzītēm, čībām, zeķēm, atslēgu piekariņiem un figūriņām nav ne vainas. Galvenais, lai neaizņem pārāk daudz vietas.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
25/08/2015
16:28
Hiēna
Hiēna
Zinātājs
Members
Forum Posts: 454
Member Since:
14/01/2013
Offline

Man patīk gan krekli (drēbju nekad nevar būt par daudz), gan arī medaļas. Es pati labi zinu, kuras man ir par piedalīšanos, kuras par sasniegumiem. Es kā bērns visu dienu ar to piedalīšanās medāli kaklā arī varu nostaigāt, jo es labi zinu, ko tas no manis ir prasījis. Man ir tas medaļu plaukts. Kad no rīta atveru acis, tas ir pirmais, ko es redzu (ja kaķis nav pielīdis pie sejas), un tas man atgādina to, ka es esmu sasniegusi lietas, kuras kādreiz pat necerēju sasniegt. Jā, ir cilvēki, kuriem piedalīšanās dažu km sacensībās ar švaku rezultātu ir sasniegums, un es esmu viena no tādiem. Nepatīk, ja beigās iedod rozi (Sieviešu skrējiens), jo tas norautais augs tāpat novīst un nepaliek par piemiņu. Tad jau labāk izprintēts parasts diploms, ko ielikt mapītē pie citiem. Arī tos man patīk pāršķirstīt un ar smaidu secināt, ka pamatskolas diplomus "par teicamu mācību darbu" ir nomainījuši mūsdienu "par izcīnīto 1.vietu". Tam visam ir stāsts un emocijas apakšā. Ja kādam pie kājas tās medaļas, tad jau var arī mest ārā vai neņemt vispār. Manas piedalīšanās medaļas ir brīnišķīgs fons sasniegumu medaļām, kas karājas priekšpusē, lai gan par dažu labu piedalīšanās medaļu es lepojos vairāk.

25/08/2015
16:47
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

essnee said

Ja kādam pie kājas tās medaļas, tad jau var arī mest ārā vai neņemt vispār.

Grieztās puķes finišā ārpus LV neņemu, uz pjedestāla dabūtas atdodu vietējiem. Puķpodu, ko dod finišā, gan vedu uz mājām.

25/08/2015
19:45
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

in said

Tu tiešām atceries vēl pēc vairākiem gadiem - kāds tas skrējiens bija, ar kādu laiku finišēji, ko apdzini pats un kas tevi apdzina? :o Nemeklējot nekādus pierakstus.
Apbrīnojami.

Visus protams ka nē, bet galvenos - jā. Domāju ka DS93 pat var atverēties pa cik bija pirmais kilometrs, pēdejais kilometrs, pēdejie 400 utt :)

25/08/2015
20:44
Mangusts
Mangusts
Interesents
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
12/06/2012
Offline

Savāda diskusija. Ja medālis vai kāda cita velte liekas nederīga un nevērtīga, tad neņemiet to finišā! Man, šķiet, ka neviens nespiež. Tie, kuriem patīk medaļas, tie, kuriem nepatīk, no tām var atteikties. Man medaļas patīk, un es tās labprāt ņemu. Tās ir kā piemiņa un atalgojums par skrējienu. Nedomāju, ka tam ir kaut kāds sakars ar patērnieciskumu vai izlutināmību - tā vienkārši ir sava veida alga par darbu.

25/08/2015
21:01
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

dot said

SMan ir 26 skriešanas īsroku T-krekli, 4/5 no tiem iegūti kā sacensību suvenīri. Suvenīri netiek vilkti treniņos un sacensībās, vairāk kā puse vispār nav valkāti, dažus velku koptreniņos un citos skrējēju burziņos.

Neesi domājis, ka var atbrīvot skapi un atstāt tikai tos kreklus, kurus lieto? Ja es būtu paturējusi visus kreklus kurus esmu ieguvusi kā piemiņas kreklus vai TT, man viņi būtu ap 50 noteikti.
p.s. essnee pie nākošās revīzijas varēšu tev piedāvāt kādu savas kolekcijas kreklu, protams, ja tev derēs un patiks.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
25/08/2015
21:41
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Lauma said
Neesi domājis, ka var atbrīvot skapi un atstāt tikai tos kreklus, kurus lieto?

Tad man būs tukšs skapis ar pāris skriešanas T-krekliem :D
Starp citu, pletkrekli un uzvalki tiek lietoti vēl retāk kā skriešanas suvenīrkrekli. Veikalos pirktās XXL un XL izmēra skriešanas drēbes pagājšgad atdevu NRR organizētajai labdarībai. Pēc kāda brīža tāds pats liktenis piemeklēs arī L izmēra drēbītes. Par suvenīrkreklu atdošanu gan neesmu domājis. Un kam gan būtu vajadzīgi SkrienLatvija Serial Finisher vai TT krekli?

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
25/08/2015
22:29
Rasels
Rasels
Zinātājs
Members
Forum Posts: 262
Member Since:
11/02/2012
Offline

Kam interesē medaļas, varēs pieteikties un garantēti tās saņemt rogainingā novembrī. Pietiks, ja pēc starta simboliski aiztipinās pārsimts metrus līdz tuvākajam kontrolpunktam, atzīmēsies, un dosies uz finišu pēc medaļas. Kura būs tāda pati kā tiem, kuri sešās stundās noskries 70 (vai cik nu tur labākie noskrien) kilometrus.

26/08/2015
00:52
Lielkuilis
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 269
Member Since:
21/06/2011
Offline

Senāk šur un tur (Kuldīga, Valmiera) vēl deva kokvilnas T kreklus (Vēl joprojām dod mazo pilsētu mačos.), kuriem ir normāls ikdienas pielietojums (ja vien nav trāpījies šausmīgi neatbilstoša izmēra...), tajos var klīst apkārt gadiem. Savukārt, skriešanas krekli ar atbilstošu piegriezumu, vai arī nē, nav praktiski, jo paredzēti saskarei ar gaisa plūsmu, nevis cietu matēriju, kas mēdz kaut kā pieķerties un viegli izraut smalkos pavedienus...
Varētu taču dalībniekiem dot izvēlēties, gribi augstu tehnoloģiju skriešanas, vai krietni lētāko kokvilnas kreklu, atkarībā no plānotā pielietojuma.
Nelaiķis leģendārais maratonu kolekcionārs Gunārs Akerbergs (1947 - 2008) bija arī pamatīgas nekad neuzvilktu suvenīrkreklu kolekcijas īpašnieks. Viņam aizskrienot, skriešanas kreklu pa labi un pa kreisi izplatīšanas padarīšana vēl tikai sākās. Ja tie vispār netiek nekā praktiski (ikdiena / skriešana) izmantoti, tad bankas kontā nepamatoti veidojas diezgan liela starpība atkarībā no materiāla...
...
Ja jau augstas kvalitātes inventāru dod kā suvenīrus, tad varētu taču arī kādreiz šortus ar nelielu apdruku piedāvāt.
Vai varbūt tomēr praktisku apģērbu ar skrējiena emblēmu, kā igauņi mums sarūpē uz pasākumiem Meremoisā?

26/08/2015
09:00
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Rasels said

Kam interesē medaļas, varēs pieteikties un garantēti tās saņemt rogainingā novembrī. Pietiks, ja pēc starta simboliski aiztipinās pārsimts metrus līdz tuvākajam kontrolpunktam, atzīmēsies, un dosies uz finišu pēc medaļas. Kura būs tāda pati kā tiem, kuri sešās stundās noskries 70 (vai cik nu tur labākie noskrien) kilometrus.

Un kas Tev vai man no tā? Ja kāds vēlas samaksāt dalību un aizskriet līdz krūmiem,tad lai viņš tā dara...ne es ne Tu tāpat to neuzzinās...kamēr noskriesi 70,šāds censonis mājās ar medaļu kaklā būs jau dārziņu uzracis :) un mēs zinām,ka tā nenotiek!

26/08/2015
23:47
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline

matiss said

Patērētājlaikmetā esam izlutināti. Šķiet, velobraucienos iztiek ar putras talonu

Tā ir, labākajā gadījumā sezonas sākumā saņem uzlīmi un numurs 1 uz visu sezonu.
Nupat pēdējā posmā noklausīta saruna: Meitene prasa savam draugam vai medāli dos. Apkārtzinošie sauc, ka nē. Omu tas protams viņai neuzlaboja,
atliks vien samierināties ar numuru, kurus es personīgi nagloju pie garāžas durvīm. Tiesa tie gan ir cieti un vēl šur tur praktiski izmantojami.
Īstenībā jāieminas amatniekiem , lai ziemu radoši pastrādā un pavasarī sacensību dienā piegriež furgonu ar medaļu plauktiem un kreklu pakaramajiem :)

No permission to create posts