Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
soļošana/nūjošana kopējā skrējienu datubāzē
01/11/2015
13:47
IlzeP
IlzeP
Ozolnieki
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
27/06/2009
Offline
201

Andulis said

dot said

Vispār jau ir universāls parametrs, kuru salīdzināt dažādām aktivitātēm - kalorijas. Endomondo, Connect.Garmin un citās sporta aktivitāšu uzskaites lapās var salīdzināt iztērētās kalorijas un ēšanas uzskaites lapās - uzņemtās kalorijas.

1. Šķiet, ka rūpīgā kaloriju uzskaite vairāk tomēr attiecas uz svara regulēšanu, nevis tieši uz trenēšanos kādam noteiktam rezultātam?
Svara optimizācija, protams, stipri palīdz sasniegt nosprausto sportisko mērķi. Taču ir arī skrējēji, kam tā nav tik aktuāla (= svars tuvu vēlamajam), bet treniņus analizēt un plānot tāpat gribas :)

2. Nekad neesmu sapratis, kādēļ uzskata, ka patērētās kalorijas var tik precīzi un pareizi uzskaitīt? Nerada lielu uzticību tie Endomondo un citur redzamie kaloriju skaitļi. Ir taču milzums faktoru, kas ietekmē skrējiena "energoietilpību", ja tā var izteikties. Vai tiešām tie visi tiek rūpīgi ņemti vērā? Kaut vai skrējiena tehnika... Kā arī: vai tiešām pulsa un attīstītās jaudas kopsakarība ir precīzi vienāda visiem cilvēkiem?

Dot, Tu esi šajā lietā noteikti dziļi ieracies, tad nu varbūt spēj atbildēt muļķim no ielas, bez aparātiem? :)

Skrienot ar diviem aparātiem vienlaikus, kalorijas abos būtiski atšķiras

01/11/2015
15:49
Dziņa
Dziņa
Aizkraukle
Speciālists
Members
Forum Posts: 975
Member Since:
18/04/2011
Offline
202

Andulis said

Jōņs said
Bet es nespēju atrast vietu, izņemot Cieņas cīņu, kur varētu apskatīties vid.ātr(pēdējo nedēļu, mēnesi...uzdoto periodu..) Ja to nevar izdarīt, tad man te tiešām nav ko darīt. Jasāk "vest" dienasgrāmata. Varbūt tas stimulēs sapratīgāk un nopietnak trenēties. Līdz šim man likās par grūtu, rakstīt kaut ko līdzīgu Beļinska dienasgrāmatai.

Nedēļai un mēnesim te uzrādās kilometrāža. Laiku tad jāsasummē varbūt pašam, tad jāizdala...
Bet vispār laba doma. Varbūt tiešām noskrieto LAIKU arī var pa nedēļām summēt un rādīt sarakstā ("Visi skrējieni šim skrējējam")?

Īsti gan nezinu par vidējo TEMPU un ĀTRUMU attiecīgajā nedēļā... Tīri aritmētiski laikam nebūtu problēma sarēķināt. Taču, ja skrieti vairāki dažādu veidu treniņi, tad šiem vidējiem parametriem nav īpašas jēgas. Vai kļūdos?
Iespējams, vid. tempu un vid. ātrumu nedēļā pēc noklusējuma varētu nerādīt - taču paredzēt kādu ķeksi, kuru atzīmējot, sarakstā arī šie lielumi parādītos.

Tādiem skaitļiem jēga, manuprāt, tikai, tad, ja visus skrējienus skrien pa vienai modei, vienkārši ņem un skrien pēc izjūtām, līdz ko ir kādi intervāli, lēnie, ātrie skrējieni, sacensības, dažādas distances, šis skaitlis zaudē jebkādu uzskatāmību.

01/11/2015
16:57
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline
203

3. Vēl kāda doma par kalorijām...
Jā, tiešām, patērētā enerģija (kcal vai kJ) var kalpot kā treniņu raksturojošs parametrs, kas ļauj salīdzināt dažādas aktivitātes.

Bet. Skrējējam tomēr ir svarīga ne vien kopējā patērētā enerģija, bet arī laiks, kurā tērēšana notikusi. Citiem vārdiem sakot, JAUDA (enerģijas izmaiņa jeb veiktais darbs laika vienībā) - kas, acīmredzot ir proporcionāla ĀTRUMAM. Proti, var iztērēt 1000 kcal, kustoties, piemēram, divas stundas; var to pašu enerģiju izlietot divreiz īsākā laikā.
Tāpēc viens pats kaloriju patēriņš tomēr nebūs "universāls" parametrs, kādu laikam cenšas atrast vai aprēķināt Jōņs. Kustēšanās lēni un 2 stundas nebūs gluži tas pats, kas kustēšanās 2x ātrāk un attiecīgi īsāku laiku. (Iespējams, ne precīzi 2x īsāku, bet tās jau ir nianses.)
Pat tad, ja pieņemam, ka tiešām kalorijas varam pareizi saskaitīt...

02/11/2015
09:21
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline
204

Kalorijas arī ir aptuvens jēdziens un parasti viņas aprēķina pēc svara, vecuma un garuma rādījumiem. Ja ir pulss, tad ņem vērā arī to. Garmin man prasīja vai esmu atlēts, tā kā, tas arī iespaido. To nosaka arī sporta veids. Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot. Bet tas aptuvenais rādījums svara kontrolei noder, jo arī kalorijas no bulciņām neuzņemam līdz sīkākās vienības precizitātei. Endomondo ļoti labi parāda dienas, nedēļas, mēneša kalorāžu, bet MyFitnessPal ierēķina aktivitāti, man ar to svara jautājumos pietiek un nekādas atsevišķas tabulas nevaiga.

Bet vielmaiņa ir katram savādāka, kam ātrāka, kam lēnāka. Zinu, ka VC4 ir uztura monotorings ar speciālu aparātu. Bet par prcizitāti nemācēšu komentēt. http://vc4.lv/pub/pakalpojumi-diagnostika-dietologijas_diagnostika-kermena_uzbuves_izmeklesana-vielmainas_izmeklesana

02/11/2015
09:53
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline
205

Paldies par komentāru, Agy!

Tīri tā, vārdiem piesienoties - pašas kalorijas nav "aptuvens" jēdziens, bet gan to aprēķins pēc minētajiem rādījumiem :)

02/11/2015
17:19
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Detalizētam kaloriju uzskaites metožu aprakstam vajadzētu atsevišķu rakstu ar ilustrācijām. Esmu diezan slinks un tāpēc centīšos būt lakonisks.

Maksimāli precīzus mērījumus var iegūt tikai laboratorijā ar tiešās kalorimetrijas metodi. Ar netiešās kalorimetrijas metodi - mērot patērēto skābekļa tilpumu un laktāta līmeni asinīs kļūda ir ~5%. Kaloriju aprēķini pēc formulām ir daudz neprecīzāki - 20..35% kļūda atkarībā no metodes, bet vismaz var diezgan ērti (kas nav mazsvarīgi) salīdzīnāt dažāda veida aktivitātes vienam indivīdam. Kaloriju aprēķina metodes dalās divās lielās grupās: ar pulsa izmantošanu un bez. Metodes ar pulsa izmantošanu aprēķinos dod par ~10% precīzākus rezultātus kā metodes bez pulsa.

Vispirms par kaloriju aprēķiniem bez pulsa. Par pamatu tiek ņemts bāzes vielmaiņas ātrums jeb BVĀ. BVĀ noteikšanai visbiežak izmanto Harisa-Benedikta formulu, kuras parametri ir vecums, dzimums, garums, svars. Precīzāku BVĀ dod Keča-MakArdla formula P = 370 + (21.6 * LĶM), kurai ir tikai viens parametrs - liesā ķermeņa masa (ķermeņa masa bez taukiem). Vēl tikai jāņem vērā, ka tauku uzkrājums, lai arī samazina bāzes vielmaiņas ātrumu, tomēr palielina fiziskās aktivitātes enerģijas patēriņu, jo tiek nēsāts visur līdzi kā tāds neredzams kosmonauta skafandrs. Ja ņem pavisam aptuveni, tad miera stāvoklī uz vienu masas kg stundā tiek iztērētas 1,0 kcal vīriešiem un 0,9 kcal sievietēm.

Protams, katram gadžetu zīmolam ir sava tabuliņa, bet amerikāņu zinātnieki ir parūpējušies par diezgan plašu un vietām anekdotisku Fizisko Aktivitāšu Tabulu. Tabulā ir koeficienti, ar kuriem reizināt BVĀ, piemēram, tādai aktivitātei kā gulēšana pie televizora. Mazliet papētīju datus par skriešanu, soļošanu un riteņbraukšanu. Pie vienāda enerģijas patēŗiņa (vielmaiņas ātruma) ar velo var braukt ~2,4 reizes ātrāk kā skriet. Soļot ar ātrumu zem 8 km/h ir ekonomiskāk ka skriet. Konkrētajā tabulā nav datu, bet no citiem avotiem ir zināms, ka soļojot ar ātrumu virs 8km/h enerģijas patēriņš ir lielāks kā skrienot. Nevaru pateikt tieši cik reizes lielāks, bet spriežot pēc pasaules rekordiem 50km soļošanā un skriešanā, pie 14km/h starpība varētu būt apmēram +30%.

Tagad par kaloriju aprēķiniem izmantojot pulsu. Ir zinātniski pierādīts, ka enerģijas patēriņš pietiekami precīzi korelē ar VO2 (skābekļa patēriņu) neatkarīgi no aktivitātes veida (skrejceļš, veloergometrs). Zinot indivīda laktāta (anaerobo) slieksni un VO2max (HRmax) var aprēķināt iztērētās kalorijas ar ~10% kļūdu. Šobrīd visprecīzākais tirgū ir Firstbeat algoritms (7..10% kļūda), to izmanto lielākā daļa Garmin un Suunto pulksteņu. Daži lētie Garmini un Endomondo neizmanto FirstBeat algoritmu, bet vienkāršotas formulas, kurās par parametriem kalpo: dzimums, svars, aktivitātes klase, aktivitātes vidējais pulss, aktivitātes ilgums, indivīda miera stāvokļa un maksimālais pulss. Šo formulu precizitāte ir ~20..25%, kaut kur pa vidu starp aktivitāšu koeficientiem un Firstbeat algoritmu.

Vēl ir svarīgi pulkstenī iestatīt visus sportista profila parametrus, jo pretējā gadījumā kaloriju aprēķina kļūda var pārsniegt pat 35%. Varbūt kādreiz, lai iegūtu precīzākus kaloriju skaitļus, ikdienā skriesim ar gāzu analīzes masku uz sejas un pirkstā iedurtu laktāta analizātoru, bet pagaidām jāiztiek ar gadžetiem, ko var nopirkt latvietis praktiskais.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
03/11/2015
18:16
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

03/11/2015
19:24
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline
208

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
03/11/2015
19:34
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline
209

Lauma said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Ja uz vienādu garumu skriešana un velo ir ar daudzmaz vienādu laiku, tad jādomā, ka velo ir bijis krietni zemāks pulss. Ko ņem vērā patērēto kcal aprēķinā.

03/11/2015
21:08
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline
210

in said

Lauma said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Ja uz vienādu garumu skriešana un velo ir ar daudzmaz vienādu laiku, tad jādomā, ka velo ir bijis krietni zemāks pulss. Ko ņem vērā patērēto kcal aprēķinā.

Nezinu ko ņem vērā, bet nu 100km ir 100km. Un laikapstākļi arī dod savu :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
03/11/2015
23:34
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline
211

Lauma said

in said

Lauma said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Ja uz vienādu garumu skriešana un velo ir ar daudzmaz vienādu laiku, tad jādomā, ka velo ir bijis krietni zemāks pulss. Ko ņem vērā patērēto kcal aprēķinā.

Nezinu ko ņem vērā, bet nu 100km ir 100km. Un laikapstākļi arī dod savu :)

Lauma, ja esmu pareizi sapratis, tad Tu uz velo pavadīji10:58:57, bet skrēji 12:44:05 - jeb par 16% ilgāk.
Kalorijas skrienot tad ir kopumā patērētas (t.i., aprēķināts, ka patērētas...) par 17,8% vairāk. Varētu teikt, ka izskaitļotais enerģijas patēriņš stundā bijis praktiski vienāds skriešanā un velo. Kļūdu robežās.
Man nez kāpēc gribas domāt, ka velo sacensībās pulss varēja būt nevis "krietni zemāks", bet gan diezgan tuvs skrienot reģistrētajam (159). Labojiet, ja kļūdos :)

03/11/2015
23:48
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline

Lauma said
Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Tātad tev ar pulsametru nav fiksēts? Velo Hānjā noslinkoji jeb tā arī būs, ka pulss zemāks ;) Īstenībā tur atšķirība ~15%, uz 10km vispār nieks.

Runājot praktiski par kaloriju atgūšanu, pēc 2 st skriešanas nav tā ka prasās ziloni apēst, pēc velo gan. Bet nu tas tāds sprints un lielākas pieredzes man nav.
Turpmāk sacensībās jāizmanto pulsametrs. Varbūt sanāk tā, ka skrienot slinkoju un tad jāanalizē, kāpēc tā daru.

P.S. Izlasīju Anduļa postu. Tur jau ~ 2st starpība. Vienādi laiki jāskaita, ne vienāds km skaits. Ar velo tādā gadījumā būtu vairāk, kā tas provizoriski arī man sanāk.

04/11/2015
00:04
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline
213

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Es runāju par salīzinājumu, kad skrien pa gludu virsmu un brauc "pēc piena" pa gludu virsmu! Un abos gadījumos nevis elso, bet mierīgi aizvadi aerobu kustību. MTB un treili gan jau cits plauktiņš! Lauma minēja Hannja dubļus- tas jau arī deva slodzi!

04/11/2015
09:08
IlzeP
IlzeP
Ozolnieki
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
27/06/2009
Offline
214

Agy said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Es runāju par salīzinājumu, kad skrien pa gludu virsmu un brauc "pēc piena" pa gludu virsmu! Un abos gadījumos nevis elso, bet mierīgi aizvadi aerobu kustību. MTB un treili gan jau cits plauktiņš! Lauma minēja Hannja dubļus- tas jau arī deva slodzi!

Galu galā velosipēds tāpēc ir izgudrots, lai būtu vieglāk pārvietoties!

04/11/2015
09:31
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline
215

IlzeP said

Agy said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Es runāju par salīzinājumu, kad skrien pa gludu virsmu un brauc "pēc piena" pa gludu virsmu! Un abos gadījumos nevis elso, bet mierīgi aizvadi aerobu kustību. MTB un treili gan jau cits plauktiņš! Lauma minēja Hannja dubļus- tas jau arī deva slodzi!

Galu galā velosipēds tāpēc ir izgudrots, lai būtu vieglāk pārvietoties!

... pēc piena! :)

Lai nekļūtu pārāk viegli, tūlīt pēc velosipēda tika izgudroti dubļi, kalni un sacensības :) :)

04/11/2015
09:42
Rausis
Rausis
The Purvciems
Zinātājs
Members
Forum Posts: 151
Member Since:
24/05/2015
Offline
216

Andulis said

IlzeP said

Agy said

Inars said

Agy said

Braucot ar riteni patērēju mazāk kalorijas nekā skrienot.

Hmm, tiešām? Tad tas ir brauciens pēc piena, ne sacensības/treniņš, dažādāks jaudas patēriņš.
Pie augstas intensitātes nav lielu atšķirību, pat speciāli iemetu aci savos rezultātos. Sacensībās parasti man nav pulsametra, bet tā korekcija vienkārši abās disciplīnās būs uz augšu.

Es runāju par salīzinājumu, kad skrien pa gludu virsmu un brauc "pēc piena" pa gludu virsmu! Un abos gadījumos nevis elso, bet mierīgi aizvadi aerobu kustību. MTB un treili gan jau cits plauktiņš! Lauma minēja Hannja dubļus- tas jau arī deva slodzi!

Galu galā velosipēds tāpēc ir izgudrots, lai būtu vieglāk pārvietoties!

... pēc piena! :)

Lai nekļūtu pārāk viegli, tūlīt pēc velosipēda tika izgudroti dubļi, kalni un sacensības :) :)

... un finālā kāds nelabvēlis izgudroja, ka to visu var salikt vienuviet un nosauca to visu par statistiku. :)

04/11/2015
09:54
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Inars said

Lauma said
Salīdzināju divas vienāda garuma skriešanas/velo sacensības. +/- vienāds arī finiša laiks. Patērētās kalorijas attiecīgi 4.655 un 3.950.

Tātad tev ar pulsametru nav fiksēts? Velo Hānjā noslinkoji jeb tā arī būs, ka pulss zemāks ;) Īstenībā tur atšķirība ~15%, uz 10km vispār nieks.

Runājot praktiski par kaloriju atgūšanu, pēc 2 st skriešanas nav tā ka prasās ziloni apēst, pēc velo gan. Bet nu tas tāds sprints un lielākas pieredzes man nav.
Turpmāk sacensībās jāizmanto pulsametrs. Varbūt sanāk tā, ka skrienot slinkoju un tad jāanalizē, kāpēc tā daru.

P.S. Izlasīju Anduļa postu. Tur jau ~ 2st starpība. Vienādi laiki jāskaita, ne vienāds km skaits. Ar velo tādā gadījumā būtu vairāk, kā tas provizoriski arī man sanāk.

Inār, te ir arī atbilde:

Agy said Lauma minēja Hannja dubļus- tas jau arī deva slodzi!

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
04/11/2015
13:45
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline
218

Uz plakana asfalta ar vienādu pulsu ar velo brauc ~2,5x ātrāk kā skrien (bez aizvēja un pretvēja). Bet 30% slīpā kalniņā reti kurš var uzmīties ātrāk par skrējēju. Intereses pēc kāds varētu ar velo izbraukt SKM vai CET trasi un salīdzināt ar sacensību rezultātu. Domāju, ka starpība nepārsniegtu 25%.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
04/11/2015
21:36
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline
219

dot said

Uz plakana asfalta ar vienādu pulsu ar velo brauc ~2,5x ātrāk kā skrien (bez aizvēja un pretvēja). Bet 30% slīpā kalniņā reti kurš var uzmīties ātrāk par skrējēju. Intereses pēc kāds varētu ar velo izbraukt SKM vai CET trasi un salīdzināt ar sacensību rezultātu. Domāju, ka starpība nepārsniegtu 25%.

Bez Laumas diez vai atradīsies kāds universālais kareivis.
Vietējo velokrosa apli 4km skrienu/braucu ~vienādi. Jo tehniskāk, jo skrējējam lielākas priekšrocības.
Taku skriešanu un mtb kaloriju patēriņu ziņā var novienādot. Iespējams, gludās versijas pie vienāda pulsa un laika tāpat, atmetot pieveikto distanci.
Jānopērk jauna pulsa jostiņa un jāķeras pie praktiskās daļas.

05/11/2015
06:58
Dziņa
Dziņa
Aizkraukle
Speciālists
Members
Forum Posts: 975
Member Since:
18/04/2011
Offline
220

dot said
Intereses pēc kāds varētu ar velo izbraukt SKM vai CET trasi un salīdzināt ar sacensību rezultātu. Domāju, ka starpība nepārsniegtu 25%.

Man starpība pārsniegtu 100%, jo ar velo es līdz galam netiktu :D

No permission to create posts