Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Skriešanas apģērbs aukstākam laikam.
21/07/2016
17:25
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Inga_K said

Starp citu, siltās bikses var meklēt pie distanču slēpošanas drēbēm. Tur varētu būt vieglāk atrast, jo par skrējējiem lielākā daļa ražotāju domā, ka pakaļa nesalst it nemaz.

Pagājušā gada nogalā veikalā 42 km parādījās Odlo bikses: "Meitenēm Odlo ir izveidojis bikses ar vēju un mitrumu aizturošu priekšpusi kombinācijā ar šortiem ar šīm pašām īpašībām". Nu jā, Odlo arī slēpotājiem ražo... Es pirms vairākiem gadiem Sport2000 nopirku skriešanai slēpotaju bikses ar windstopper.

Rausis said
1.) Apavi tiešām der tie paši kas vasarā, ja vien skriešana ir tādā lēnā solī un/vai bez ambīcijām. Ja ir ambīcijas, tad tomēr jāmeklē kāds cits, piemērotāks apavs, jo vasaras apaviem zole aukstumā kļūst cietāka, mazāk lokās, zūd saķere(runā, ka līdzsvara noturēšana ir labi saišu un dziļās muskulatūras stiprināšanai!) un 6:00 no rīta izklausās pēc koka tupeles, kas pirkta Holandē.

Mana pieredze - arī ar ambīcjām, arī tempu trenējot - arī ziemā ar tiem pašiem apaviem var skriet, nekāda vaina. Neesmu jutusi ne cietāku zoli, ne klaudzēšanu. Saķeres problēmas ir bijušas ļoti reti, uz ledus vai labi piebraukta sniega. Kur normāli būtu slidināties, ne skriet/iet.

Rausis said
nav jākautrējas, ka tās ir apspīlētas. Uzvelkot šortu pa virsu, tā nefotogēniskā puse tiek piesegta, bet komforts un kustības brīvība saglabājas.

Es saprotu, ja velk šortus kā vel vienu slāni, lai siltāk. Ja velk kabatu dēļ. Bet fotogēniskuma! :o

21/07/2016
17:30
Inga_K
Inga_K
Pie Ogām
Speciālists
Members
Forum Posts: 649
Member Since:
27/08/2010
Offline

Vispār ziemā jau nu labāk neapspīlētas drēbes vilt, lai stap kārtām turās siltais gaiss, jo no daudzkārtu cieši apspīlēta apģērba siltuma tā īpaši vairāk nepaliek, diemžēl.

25/07/2016
23:44
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline

Dziņa said
Tas varētu būt, kaut, kas jauns, jo, kad meklēju neko tādu neuzgāju, nopirku šādas https://www.bike24.com/p2119867.html tik citur, kur lētāk, bet liekas stipri dīvaini, ka tām ir tikai kaut kāds niecīgs windstopper trijstūris. :D un nevarētu teikt, ka es esmu sajūsmā par to pārējo audumu.

Tas trijstūris tiešām 'auzas', tur tomēr ir daudz vairāk ko sargāt :) Tas pārējais audums jau gaumes lieta, no skata tāds man ir komplekts, parastais. Kreklu lieto visur, abus kopā veloceļojumos kā pidžamu. Ērtāk paņemt līdz nekā biezāku guļammaisu.

30/08/2016
14:54
bulaks
Interesents
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
29/02/2016
Offline

Kā iesācējs iesācējam, rīkle, sargā rīkli, ja nav rūdījums tad var apsaldēt elpceļus un būs vairāk slimošanas nekā skriešanas. Iespējams jauniem cilvēkiem tā nav tik liela problēma, bet anyway ieteiktu neforsēt pārāk lielos mīnusos.

Savādāk ziemas drēbes ir ļoti individuāls jautājums, katram ir savas saltošas vietas, bet jebkurā gadījumā, manuprāt, vissvarīgākā ir tā kārta, kas ir vistuvāk ādai, jo tālāk jo vairāk var izlīdzēties ar visādām drēbēm, kas nav tik skriešanai paredzētas.

Pats par jaku vēl neesmu ticis skaidrībā, pēc pārdevēja ieteikuma iepirku Asics windstopper jaku, it kā viss jauki - smuka, labi astarojoša, ērta, vēju, ūdeni aiztur, lai arī manam rumpim xl drusku pa knapu, bet izrādījās absolūtī nu pilnīgi neelpojoša, jakas iekšpusē ezers sakrājas ar maniem sviedriem :( , kas skriešanas komfortu neuzlabo.

30/08/2016
22:11
Māris
Māris
Kuldīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 176
Member Since:
08/03/2010
Offline

Es tāpēc skrienu nevis vējjakā, bet iekštelpām domātā "hūdijā" apakšā pavelkot vienu vai 2 apakškreklus, vēju aiztur, bet vismaz nenosvīsti tik traki. Man paralēli ir arī tieši Asics windstopperis- īsiem skrējieniem der, garākos gabalos nav patīkamākās sajūtas.

Pie lielākiem mīnusiem ir biezāka jaka, bet arī, kas labi elpo un garās bikses. Apakšā pēc gaumes, galvenais, lai nav par siltu, bet tas jātestē pašam.

Par apaviem- skrienu savos Nike Zoom gan ziemā, gan vasarā, nekādas problēmas. Tradicionāli vidēji 2x ziemā izklājos vai uztaisu špagatu, kas pamatā ir uz manis paša neveiksmīgi izpildītu akrobātisku triku rēķina.

31/08/2016
14:01
bulaks
Interesents
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
29/02/2016
Offline

Iespējams arī atkarīgs no katra svīšanas īpatnībām, man easy 1h - 1.5h laikā 1kg pazaudēt, tur tas jakas iekšienē arī paliek, sajūtas tiešām nav diez ko patīkamas. Nevaru izdomāt pielietojumu tam Asics zilajam winstoperam.

No permission to create posts