Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Pasaulē vecākais maratonists ar skumjām beidz karjeru
21/02/2013
15:28
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

LETA--AFP. Pasaulē vecākais maratona skrējējs, 101 gadu vecais indiešu izcelsmes brits, Faudža Singhs ar skumjām aiziet no dalības sacensībās. Viņš savu pēdējo maratonu plāno noskriet nedēļas nogalē.

Faudža Singhs, kurš startēt sacensībās sāka 89 gadu vecumā un kopš tā brīža ir noskrējis deviņus maratonus, atzina, ka vecums tomēr ņem virsroku. "Esmu sāpināts, ka man ir jāpamet maratonu skriešana. Es nevēlos dzirdēt vārdu aiziešana, jo es vēl joprojām varu skriet un ielēkt autobusā."

Singhs kopumā ir noskrējis deviņus 42 kilometrus garus maratonus Londonā, Toronto un Ņujorkā. Viņa labākais laiks bija Toronto, kad viņš maratonu pieveica piecās stundās, 40 minūtēs un četrās sekundēs.

Plānots, ka skrējējs svētdien piedalīsies Honkongas maratona desmit kilometru skrējienā. Singhs, kuram 1.aprīlī apritēs 102 gadi, par aiziešanu ir dalītās sajūtās. "Es baidos, ka, kad pārstāšu skriet, cilvēki mani vairs nemīlēs. Šobrīd visi mani mīl. Es ceru, ka neviens mani neaizmirsīs. Kad tu kļūsti vecs, tu kļūsti kā bērns, kas vēlas uzmanību."

Sportists šobrīd sver tikai 52 kilogramus un stāsta, ka neslimo ar nevienu slimību, tomēr piedalīšanās maratonos ir kļuvusi par grūtu. "Es jūtu, ka man tagad ir jāaiziet. Es nepārstāšu skriet, bet es to darīšu savas veselības labad."

21/02/2013
17:10
turiburu
turiburu
Latvija,Rīga,Jugla
Zinātājs
Members
Forum Posts: 97
Member Since:
24/12/2011
Offline

Aizpērn Frankfurtes maratonā nofotogrāfējos ar viņu. Sprigans vīrs!