Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Pārdodu Polar M430 (balts)
17/06/2021
12:42
Māris T
Māris T
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 60
Member Since:
21/11/2012
Offline

Pēc ilgām un smagām pārdomām, budžeta skatīšanas un pārskatīšanas vairāk kā gada garumā, esmu nolēmis šķirties no sava joprojām labā aktivitāšu biedra Polar M430.
Ideāls gadžets skrējējam (ja vien neskrien uz Valmieru), arī "tautas" haikingam, laivošanai, riteņbraukšanai utml.
Slavas dziesmas šim saprātīga budžeta klases verķim var izlasīt internetā, klausīties no skrējējiem utml, tāpēc - tikai par to, kas nepatīk.
1. akumulatora darbības laiks. Jaunam bija drusku virs 6h precīzā GPS režīmā (bez paziņojumiem no telefona, bet ar vibru pēc katra kilometra), kas ir par maz, kad ej kārtīgā pilnas dienas pastaigā. Nu jau pasen vairs neskrienu, tāpēc stundas-divu-trīs aktivitātes vairs nav reģistrētvērto sarakstā. Šobrīd izvelk nedaudz vairāk par 5h. Labā lieta ir, ka atšķirībā no manis iepriekš lietotā TomTom, šo var likt lādēties pie powerbankas nepārtraucot wõrkautu. Neērti, +var pazaudēt visu padarīšanu, ja pastaigājas pa vietām, kur kārtīgs saimnieks savu suni nedzen.
2. neatbalsta kartes (gpx faila) ielādi, lai pēc tam vadītu gājēju iepriekš izplānotā maršrutā. Haikingojot vai pat vienkārši pastaigājoties (piemēram, ja sadomā piedalīties Simtiņā), šāda iespēja būtu ļoti noderīga, jo visu laiku brist pa krūmiem ar telefonu rokā, sevišķi tumsā - nav forši. Parastiem cilvēkiem, kuri iziet mežā pasēņot vai tml, pilnīgi pietiek ar pulkstenī esošo "back to start" funkciju, kas pēc sēņošanas nepazīstamā apvidū palīdzēs ar pilnajiem baraviku groziem atgriezties pie meža celiņā atstātās mašīnas vai mājupvedoša autobusa pieturas.
3. nav altimetra. šis varētu būt nepatīkami niknajiem skrējējiem-augstummetru faniem. Skraidot Dzegužkalnā vai Siguldas gravās augstummetrus nerēķinās. Tas, ko saka, ka ņem pēc GPS - sviests. Nu ņem, bet precizitātes nekādas. Man pašam šis īsti pie svarīgajiem argumentiem apgreidam nebija, bet tā - nu forši taču pēc pārgājiena paskatīties kartē arī līknes, atceroties kādās tik gravās tika līsts.

Šo savu Balto Draudziņu Nopirku jaunu, pirmais skrējiens bija 2018.gada 8.martā.
Joprojām saglabāta kastīte. Oriģinālais lādēšanas/datu kabelis tika draudzenes kaķa zobos, šī uzreiz (laikam lai kaķis neietu bojā) no Aļika jaunu pasūtīja, bet es iemanījos savienot veco. Tā ka - ir papildus pilnībā funkcionāls kabelis. Forši, ka viens mājās, otrs vienmēr līdzi mugursomā (kas aktuāli, ja iet garākās pastaigās). Nomainīta siksniņa. Viena daļa izļurkājās pēc apm 2 gadiem, pasūtīju no Aļika jaunu (4,50eur, ne ideāli pieguļoša korpusam, nav uzraksta "polar", bet tāpat balta. un ne par 20+eur, cik prasīja pulsometrs.lv).
Pēc gada lietošanas pārstāja ķert satelītus. Šo atrisināju garantijas ietveros (pie tā pašā pulsometrs.lv) , kur, ja ticēt papīram, tikai nomainīts GPS modulis.
Nu vot tā kaut-kā.
Gribu 70e. Esmu Rīgā. Bet mēdzu braukt arī uz Jelgavu, Dobeli, Sloku, Salaspili un vēl visādām vietām, tajā skaitā - Dreiliņiem.
Bilde: https://zip.lv/show/?i=3983857
Tel: 2207 Viens, Viens, Astoņi, Astoņi.

17/06/2021
20:02
Māris T
Māris T
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 60
Member Since:
21/11/2012
Offline

Nu jā. Gan jau būs jautājums, ar ko piekrāpju Polāru. Suunto 9 Baro.
Pierastās un ļoti ērtās mājaslapas dēļ (flow.polar.com) siekalojos uz Grit-X apm gadu, bet, kad "jau ar naudu kabatā" meklēju ko un kā, izlasīju atsauksmēs, ka Gritam ir gļuki ar barometru/altimetru neveiksmīgi novietota spiediena sensora dēļ (aizsērē ar skrējēja sviedriem).

05/08/2021
15:45
Māris T
Māris T
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 60
Member Since:
21/11/2012
Offline

Tip - dārgi vai kas?
Pofig. Tā kā Maratona kluba izaicinājumā ne man, ne ieinteresētajai personai negadījās izlozē tikt pie Garmina (Solar Instinct), lietosim paši.
Pateicos par uzmanību.