Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Gatavošos uz NRM pusīti :)
30/03/2012
16:16
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Lēnais desmitnieks...jupis viņu rāvis...to Šmerļa kamieli :)
Vakar gudroju, kur un kā lai šodien skrien, lai nesaforsētu ar ātrumu...nu un atcerējos te lasīto par kalniem Rīgā...kā arī viens kolēga ieteica dažādībai - "nu pamēģini Šmerlī kamieli paskriet" - tā ir tā centrālā stiga no Nestes uz ezeriņu. Kāpēc gan ne...vajag kājas no asfalta atpūtināt, mēnām mežu pabaudīt, par dzīvi padomāt...domāts darīts - izl;emu, ka mans lēnais būs līdz Šmerlim iesildoties un tad 3x turp/atpakaļ pa to centrālo stigu (atmērīju kartē - stiga biku pāri kilometram) pēc tam atskrejot atpakaļ atsildoties no Šmerļa arī savāktos tas desmits...
Sākums jau jauks - lēnā garā aizrikšoju uz Šmerli (lepns būdams pie Alfas pāri Brīvības ielai lepni uzskrēju pa gaisa tiltiņu nevis pāreju). Atradu stigu - smuki..nu un lēnām, īsti nesamazinot iesildīšanās tempu (apm 5:50) sāku mērot to kamieļa muguru (tajā mirklī vēl īsti nesapratu, kapēc kolēga stigu tā nodēvējis bija).
Rezultāts - 6 nogriežņi (3x turp atpakaļ) aizņēma 43:30 (vidēji viens virziens 7:15). Patīkamais ir tas, ka sajūtas nebija sliktas; neko nesamežģīju, nesastiepu, neaizelsos galīgi. Skrēju apmēram turot elpu iesildīšanās ritmā (pēc tam izpētīju, ka kilometru esmu cilpojis vidēji 6:15). Rezultātā sanāca smuks treniņš...bet pamata mērķis - mežš un lēnām tika sasniegts :)
Forši, atpakaļceļā vēlreiz pārskrēju pa Alfas gājēju tiltiņu un nu spriežu, ka esmu sev sazīmējis trešo skrejamvirzienu (Mežaparks, Biķernieki un nu Šmerlis).
Rīt gan jāņem brīvdiena, lai atpūstos pirms svētdienas izskrējiena...doma ir pamērot atkal Biķernieku apli... Šoreiz 2x, lai piešautos uz Rīgas pusīti... NOSKRIEN!!!

30/03/2012
17:01
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Man arī ir doma Biķerniekos svētdien noskriet 2 apļus. Tikai vēl nezinu par laiku, cikos to darīšu un... noteikti ne tādā ātrumā, kā Tu :)

31/03/2012
08:41
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Es tā kā grasos uz priekšpusdienu - ap vienpadsmitiem savus apļus nomērot. Ja nu pamani trasē vienu melnā ar oranžām piedurknēm - tas varētu būt Kuks :) Noskrien dzelteno nozīmīšu man vēl nav - shame on me :)
Abet par ātrumiem tak mums nav runa - iesācēji savam priekam un labsajūtai :) Noskrien!!!

31/03/2012
16:51
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Būšu spīzdīgi zaļā jakā. Iespējams arī tajā pašā laikā.

01/04/2012
13:20
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Nu ko - šodienas (brīvdienu) riksis riktīgi noderēja pārliecības iegūšanai, ka jau 29.aprīlī būšu gatavs NOSKRIET :)
Mērķis bija noskriet divus Biķernieku apļus īpaši nemētājot tempu/ritmu - mērķis sasniegts (pirmais pret pulksteni 31:30, otrais - pa pulksteni 31:00). Lai arī apļi lēnāki nekā pagājušajā svētdienā, bet izskaidrojums vienkāršs - neforsēti un galvā paturot, ka šoreiz divi un vēl atpakaļ jāatskrien.
Kopā ar nokļūšanu uz Biķerniekiem un aizkļūšanu projām noskrēju 17km ar maziņu astīti un skaistā laikā - 1:40 :O Tas patiešām piešķīra pārliecību, ka pusīti varētu tīri smuki norikšot. Šoreiz, atšķirībā no pirmā skrējiena Biķerniekos, visu laiku skrēju pa taciņu gar asfaltu nevis pa "ideālo" trajektoriju. Pašu jau visvairāk iepriecināja tas, ka visa treniņa laikā (arī dzeršanas pauzēs un kāpumos) nepazaudēju elpošanas ritmu - tas tiešām priecē.
Šajā nedēļā diezgan pārsniegts plānā paredzētais apjoms un arī nedēļas kilometrāža (salīdzinot ar iepriekšējo) ir gandrīz dubultojusies, bet tas tikai tāpēc, ka pēc pašsajūtas šie 55-60km nedēļā varētu būt mans šī brīža izejas punkts, no kura strādāt tālāk. Turpmāk tādus pieaugumus negrasos taisīt, bet nostiprināties šajā līmenī.
Kas tad vēl - laikam ierados aplī biku par vēlu, jo pirmajā aplī pamanīju spīdīgi zaļu jaku (jupe) apm.100m man priekšā pametam trasi dzelzceļnieku slimnīcas virzienā...nu nekas, gan jau kādu citu reizi saskriesimies :)

01/04/2012
18:11
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Tas nebūšu bijis es :)
Es sāku skriet gandrīz tieši 12os. No Motormuzeja. Ar sievu skriešus un meitu uz skritulenēm. Mazliet nožēloju, ka paņēmu meitu skrituļot pa turieni. Pirmkārt jau štruntīgs asfalts skrituļošanai un, otrkārt, meita mocījās pa visiem kalniem un lejām, un mums abiem bija viņu šad tad japastumda un jāatbalsta. Tāpēc man pirmais aplis tāds nekāds un otra sākums saraustīts. Meita pēc pirmā apļa tika nosūtīta uz muzeju (kur jau slinkoja mans parastais svētdienas skrējienu partneris dēls). Sievu pametu starp 8-9 kilometru (viņa aizskrēja mazāku aplīti) un beidzot varēju vicot savā ierastajā tempā - ap 6 min/km.

Laiks ideāls skriešanai. Ja vēl taisnajā posmā nebūtu vējš... Pa ceļam pamēģināju pavingrināt elpošanu.
Rozīnītei piemetu vēl 3 km skrituļojumu. Tīri izbaudīt lielisko laiku.

Nez vai tas dēļ tā, ka pats skrienu, bet nu ļoti daudz skrējēju redzu ielās, mežos. Forši!

Kuks, saskriesimies noteikti 29. aprīlī. Es arī nemitīgi meklēju kur ir kāds melnā ar oranžām piedurknēm :)

03/04/2012
18:41
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Šodien - otrais intervālu treniņš...secinājums - ir kur augt :)
Vispār pasākums izvērtās diezgan līdzīgs pirmajam treniņam - iesildīšanās divnieciņš, tad apļi pa stadionu - viens ātrais, otrs lēnais, noslēgumā atkal mazliet pastiepts skrējiens - atskrēju līdz savai mīļajai sporta pilsētiņai un paveicu nelielu treniņu arī ķermeņa augšdaļai - 800m aplis lēnā tempā un tad vingrinājumi uz stieņiem...tā 3x :)
Ak jā - šoreiz pie intervāliem pieplusoju vienu apli klāt (pēc kuras tur teorijas /sk kkur iepriekš/ - jāuzaudzē līdz 10 četrsimtniekiem priekš pusītes). Un vēl - mazliet veiklāki apļi sanāca - 1:37 katrs, bet...laikam jau lēnie savukārt biku lēnāki bija...tā vismaz šķiet.
Pašsajūta - OK, vajag tik skriet :) Rīt - mazliet savādāks lēnais skrējiens...bet par to, rīt :)

04/04/2012
15:54
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Šo lēno treniņu grūti nosaukt par klasisku skriešanas treniņu, bet izturības pilnveidošanai tas noderēja tīri labi.
Tātad šodien piedalījos darbavietas forsētajā pārgājienā. Par laimi, mums nokomplektējās mazāka grupa 15 cilvēku sastāvā, kurai bija uzdevums, startējot teju pusstundu pēc pārējiem, censties viņus panākt.
Līdz ar to - diezgan smuki arī paskrējām, tāpēc nesakautrējos ievietot šo kilometrāžu pie noskrietajiem km :)
Forsētā pārgājiena būtība - nesot uzmuguras visu, kas nu jānes (šoreiz apm.15kg), pēc iespējas atri ar kājām komandā nokļūt no viena punkta (Murjāņi) otrā punktā (Iļķene) ar domu, ka pēc finiša vēl jābūt spējīgiem kko izdarīt. Līdz ar to nav ieteicams distancē nodzīties līdz maksimumam, bet gan turēt pulsu līdz 140.
Pirmajā distances pusē pārvietojāmies pavisam veikli (pirmos 5km - 30min), bet pēc tam gan ceļš palika mežaināks, gan noguruma fons parādījās, gan pārējās komandas nācās apsteigt, līdz ar to vidusdaļā temps saruka...bet pēdējos 3km atkal nodipinājām ātri un finišējām ja ne gluži izcilā, tad cienījamā laikā :)
Sajūtas - OK, centos nepārspīlēt, lai nedabūtu kādu muļķīgu sastiepumu, bet skrējiena intervāli 2-3min bija diezgan OK.
Rīt - neplānots, bet vajadzīgs atjaunošanās skrējiens un tad jau piektdien tempa treniņš Nr.3 :)

04/04/2012
16:04
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Kuks said

Lēnais desmitnieks...jupis viņu rāvis...to Šmerļa kamieli :)
Vakar gudroju, kur un kā lai šodien skrien, lai nesaforsētu ar ātrumu...nu un atcerējos te lasīto par kalniem Rīgā...kā arī viens kolēga ieteica dažādībai - "nu pamēģini Šmerlī kamieli paskriet" - tā ir tā centrālā stiga no Nestes uz ezeriņu.

Pamēģini paskriet arī pa Biķernieku kamieli? Tur aiz trases kalnainā līkuma.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
04/04/2012
16:28
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

laumiic said
Pamēģini paskriet arī pa Biķernieku kamieli? Tur aiz trases kalnainā līkuma.

Paldies, par šo iespēju arī izlasīju. Nu nekas cits neatliks, kā arī Biķernieku mežu iekļaut skrejamkartē :)

06/04/2012
10:23
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Tempu, turi tempu!!!
Šodien secināju, ka bez kaut kāda spidometra :D grūti vienmērīgi tempu noturēt. Iesildoties gribas skriet ātrāk, bet distancē - it kā liekās ka ir, bet izrādās, ka nava gan...centos izlīdzēties uz iepriekš atmērītiem attālumiem, bet tāpat tempa treniņš tād saraustīts sanāca... Kopējā distance tempam bija gandrīz 7km, gala laiks - nepilnas 34min, tā ka vidējais jau sanāca OK - zem 5min/km, bet pēc tam trekerī papētot tik smuki vis nebija... vienu km biju vilcies gandrīz 5iecarpus minūtes, bet pēdējos divus uzkurinājis (jo zināju distances) uz četrarpus... Mjā, nāksies tomēr saņemties un tam pulsometram naudiņu atlicināt :)
Rīt - atslodze, bet svētdien - brīvdienu garais (šķiet, ka nedēļas rekords briest)... Cerams, ka Rīgā nesabirs tie solītie 20cm sniega :)

P.S. Dikti patīkami bija ap astoņiem no rīta, vicojot pa Mežaparka privātmāju rajonu, satikt tevu vai desmit citus skrējējus un vismaz samāties :) Noskrien!!!

06/04/2012
16:22
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Par tempiem... šodien savam Garmin verķim iemēģināju virtuālā partnera funkciju. Tīri jauki, lai turētu tempu. Sākumā gan apdzinu šamo par metriem 200, kas rezultātā atspēlējās vēlāk, kad vairs nevilku, bet virtuālais draugs nenogurdināmi tikai vilka viena tempā :)

Te forumā tirgus sadaļā tirgo Garmin FR610 pa 160Ls, kas ir labu labā cena.

06/04/2012
17:25
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline

Kuk, Tev vajadzētu ieviest savu blogu, tīri interesanti palasīties. :)

Time is never an issue, it's what we do with it.
06/04/2012
21:25
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Kuks said

P.S. Dikti patīkami bija ap astoņiem no rīta, vicojot pa Mežaparka privātmāju rajonu, satikt tevu vai desmit citus skrējējus un vismaz samāties :) Noskrien!!!

Laikam biju viens no redzētajiem. Parasti no rītiem neskrienu, tādēļ šorīt tāds miegains biju pat pēc 12km un tikai vēlāk piereģistrēju kaut kur lasīto par melnu jaku ar oranžām rokām utt.

08/04/2012
13:31
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Nu foršas Lieldienas :)
Lai arī Lieldienu ekskluzīvais olas dējošais zaķis bija sagriezis smuku cīruļputeni, tas nebija pietiekams iemesls atteikties no brīvdienu treniņa...tad nu kopsavilkums--->
Līdz Rīgas pusmaratonam svētdienas rikšus esmu plānojis mērot pa Biķernieku apli - pie viena arī sev šādus tādus atskaites punktus paņemot un vnk pie apļa piešaujoties. Iesildīšanās līdz aplim sanāk 3km - tas jau nebūtu nekas, bet...arī atsildīšanās ir tikpat gara, lai līdz dušām tiktu :)
Vakar sevi tā kā motivēju, ka šodien jāpieveic 3 apļi...pēc tam apdomājos, ka nav ko forsēt - kopgarums biku pa lielu sanāks...nu un šodien uzsākot skrējienu vēl nebija īstas skaidrības - cik īsti riņķošu. Laiciņš - motivējošs :D, vismaz saprāta balss prasīja zem pierastā pavasara skrejamkrekla paviltk plāno termoaugšiņu - ļoti prātīgs lēmums, kā vēlāk izrādījās - nebija ne par aukstu, ne par karstu - tātad ir izvēlēts un notestēts apģērba komplekts šādiem laikapstākļiem.
Pašā skrējienā - pirmajā aplī likās, ka vēl neesmu atmodies - tā arī skrēju mazliet veiklāk kā iesildīšanās tempā, rezultātā saskrēja 32minūtes :( Attaisnojuma - nekāda...vnk kkā neskrējās un viss. Pa visu apli satiku tikai divus tādus pašus entuziastus, kuri pirms deviņiem arī trasi iemēģināja. Pat suņenieki (aplī ieskrienu no Šmerļa ielas puses, gar suņu laukumu) nebija savus četrkājus vēl mērcēties izvilkuši.
Otro apli uzsāku bišķi sapiktojies uz sevi, līdz ar to pa atskaites punktiem piefiksēju, ka rezultāts būs labāks. Lai būtu pavisam laba motivācija ātrāk kājas kustināt, nolēmu, ja aplis būs lēnāks par pusstundu - skriešu trešo pilnu, ja ātrāks - tad pieķeršu tikai mazo aplīti vēl klāt. Tas iedarbojās - neteiktu, ka izžmiedzu sevi (pēc sajūtām pulss tāpat zem 150 palika), bet apļa laiks 29:08 - otrs labākais visā manā 5 apļu vēsturē :) Vēl šamais riņķis bija iezīmīgs ar to, ka novērtēju trases nožogojuma labvēlīgo ietekmi uz skrējēju (manu) veselības stāvokli - lieta tāda, ka pa sētas ārpusi kundzīte bija divus vilku sugas (neesmu experts, bet nu - Rekšveidīgie komisāri) zvēruļus izvedusi pastaigā un...palaidusi paskrieties savā vaļā. Tad nu viņi man kādus 300m sastādīja apskaņošanu un kompāniju - es pa iekšpusi, šie palēkdamies pa ārpusi...kundzītes saucieni: "...mierā...pie manis..." īsti nekādu ietekmi uz tiem zvēriem neatstāja, šķiet, a viņiem vienkārši apnika pret sētu lēkāt :) Tagad šķiet, ka tieši šis koptreniņš arī ietekmēja aplī sasniegto rezultātu :D
Par mazo aplīti īsti nav ko komentēt - trasē parādījās gan vientuļš riteņbraucējs, gan vēl pāris skrējēji, bet es veiksmīgi apmetu mazo 2kilometrīgo loku un mēroju savu atsildīšanās maršrutu prom no trasītes. Kopā saskrēja 19arpus kilometri zem divām stundām - vēl vairāk nostiprināja pārliecību, ka reāli jau savā pirmajā treniņpusītē varu mēģināt 2h iekļauties, un tad atliks līdz NRM pusītei ātrumu uzcelt - mērķis joprojām 1:45:00 :)
Priecīgas Lieldienas!!!

P.S. Patiešām, nav sliktu laikapstākļu...ir tikai nepiemērots apģērbs :)

08/04/2012
13:36
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

GunaO said

Kuk, Tev vajadzētu ieviest savu blogu, tīri interesanti palasīties. :)

Paldies, kas lēnu nāk, tas labi nāk...ja atnāk :) Pagaidām - redzēs, ka noslēgsies šis projekts ar NRM - ja tiešām saglabāsies āķis lūpā (vismaz tā šķiet), tad jau manīs... :)

10/04/2012
19:49
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Kas tad šodien - pagarinātais intervālu treniņš.
Pirmā. ļoti svarīgā lieta, - paldies Dievam, pavasaris klāt - izskrēju šortos (pirmo reizi šogad) :D Forši...tikai šorti tādi neveikli...jāparakņājās, kkur bija arī īsāka/vieglāka versija...
OK, kapē pagarinātais - nu gan "Apkārt pasaulei" (nu gribās savā komandā desmitniekā tikt), gan Renča skaitlis (uz 11nieku tiecos) pie vainas...gan arī sirdsapziņa īsti neļauj tā pa vienkāršo...ja jau izskrējis laukā, tad vismaz 10niex jānocilpo...tāpēc arī sanāk pēc intervāliem vēl mazliet šo to uzskriet (šodien - intereses pēc vnk 3nieku stadionā).
Nezinu - šorti, pavasaris, saule vai veiksmīgais brīvdienu skrējiens pie vainas, bet šodien sadomāju mazliet skarbāku treniņu uzrīkot. Vajadzīgo 7 piegājienu ar 400m atpūtām pa starpām vietā izskrēju 10 piegājienus, atpūtai atvēlot tikai 200m starpposmā... Forši - ātrākais aplis sanāca trešais - 1:27; lēnākie - divi pēdējie, bet abi iekļāvās uzstādītajā limitā - 1:40. Tā ka - atkal mazs balstiņš pārliecībai, ka viss OK un eju pareizā virzienā.
Nākamo nedēļu domāju kā atslodzes - darīt strikti un tīri pēc plāna, bez kādiem iniciatīvas uzplūdiem, bet līdz tai - vēl vismaz 3 skrējieni šonedēļ...rīt - došos iemēģināt Biķernieku kalniņus...
Noskrien!!!

10/04/2012
23:18
eees
eees
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 354
Member Since:
02/05/2011
Offline

Shortos tak veel auksti :)

11/04/2012
13:25
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

eees said
Shortos tak veel auksti :)

Es jau vēl neesmu cīrulis - skrienu pēcpusdienās :) (un vispār - džekiem jau "dabīgas zeķbikes" kājās :D )

11/04/2012
16:52
eees
eees
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 354
Member Since:
02/05/2011
Offline

Kuks said

eees said
Shortos tak veel auksti :)

Es jau vēl neesmu cīrulis - skrienu pēcpusdienās :) (un vispār - džekiem jau "dabīgas zeķbikes" kājās :D )

:D "zekjubikses "... A es nekaadiigi nevareeju tikt skaidriibaa kaadeelj man tik biezhi kaajas salst :D

No permission to create posts