Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Gatavošos uz NRM pusīti :)
11/04/2012
18:44
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

...ir vēl Rīgā pauguri, ir... :D
Klusajā sestdienā izgāju izlūkgājienā pa laumiic piedāvāto Biķernieku kamieli...lēnā garā izstaigājāmies un sapētīju labu labos īso kāpumu maršrutiņus. Tad nu šodienas lēnajā skrējienā tos izpētītos arī izmēģināju.
Nu, ko lai saka - esmu līdzenumu radījums :D Lai gan - nebija jau tik traki. Kādas 50min noskraidījos pa meža takām, vairāk augšā-lejā nekā uz priekšu-atpakaļ. Bet visā visumā - daudzveidība lielāka nekā Šmerlī, tur tā smukā 3 pauguru sērija uz nepilnu kilometru, bet Biķerniekos iespēja izvēlēties - stāvāki, lēdzenāki, trepītes... Coini...
Vēl patika arī jaunatklātās teritorijas - nekad nebiju klīdis pa to meža daļu, kura uzreiz aiz Alfas. Tagad izrādās - tas man taisnākais ceļš gan uz asfalta trasi, gan uz kalniņiem.
Ak jā - ar šodienas izskrējienu pacēlu savu RS uz 11 :)

P.S. Šodien arī šortos - forši :) Vienīgi, nonācu pie secinājuma, ka reitūžus vajaga, jo šie ar iešūtajām sietiņbikšelēm - nu kkā neērti dažās ķermeņa vietās (abet pagājušajā gadā, kad skraidīju ap 5km vienā piegājienā, tā nelikās...) :D

Rīt - atpūta, gan jau pielikšu tikai kādu piecīti - stieņu skrējieniņš ar vingrinājumiem, bet piektdien vajadzētu pat diviem izskrējieniem sanākt - orientēšanās no rīta un tempa skrējiens pievakarē...

11/04/2012
20:18
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Kuks said
Vēl patika arī jaunatklātās teritorijas - nekad nebiju klīdis pa to meža daļu, kura uzreiz aiz Alfas.

Bravo, kapteini Kuk! :))

11/04/2012
22:21
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Kuks said
Klusajā sestdienā izgāju izlūkgājienā pa laumiic piedāvāto Biķernieku kamieli...l

Nu re. Tagad varēsi abus mežus pēc sirds patikas izložņāt :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
13/04/2012
19:43
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Andulis said

Kuks said
Vēl patika arī jaunatklātās teritorijas - nekad nebiju klīdis pa to meža daļu, kura uzreiz aiz Alfas.

Bravo, kapteini Kuk! :))

Par tēmu - http://www.youtube.com/watch?v=msm-c8GA-1k&feature=related :D

13/04/2012
19:56
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Šodien atkal bija atziņām bagātīga diena...bet - par visu pēc kārtas:
Rīts sākās ar skaistu izskrējienu pa mežu ne gluži sporta tērpā - bija organizēts orientēšanās pasākums ar kontrolpunktu meklēšanas elementiem un pagarinātiem starpposmiem starp punktiem. Gaisa līnijā - apmēram 10km apkārt Ataru ezeram (starp Baltezeru, Ādažiem un Jaunciemu). Sākums bija skaists, bet tad - piemetās vadātājs...vienu punktu meklēju teju pusstundu, atradu un aiz dusmām paskrēju garām nākamajam...izdomāju negriezties atpakaļ uzreiz (500m pa ceļu), bet no distances vidus (1,2km pa svaigi uzirdinātu stigu) :D Nu un tā savācās man nepilni 15km gandrīz divās stundās - pa mežu, ar maziem reljefiņiem un lieko svaru mugurā - neslikti, bet - plānā šodien paredzēts tempa treniņš...
Tad nu diezgan optimistiski, kādas 3 stundas pēc orientēšanās finiša, uzcirtos jaunajos Asics skrejamšortos un aidā - uz Mežaparku tempu paskriet. Oi, oi, oi... Nu labi, nebija tik traki, lai vaidētu vai padotos...vnk - galvā bija gribēšana ātrāk, bet kājas pašas zinājās, ka nav ko zīmēties - iesildīšanās kā jau iesildīšanās, bet plānoto 6,5km tempa viducīti smuki noskrēju minimāli nepieciešamajā ātrumā - 5min/km :)
Rezultātā - lielākais dienas pienesums - 24km, bet divos piegājienos :)
Atziņas:
- dari ko darīdams, apdomā galu :)
- mans organisms nepanes ābolus stundu pirms skriešanas :D
- smuka šosejas pacēlumu kaskāde Mežaparkā (pretī ZOO ieejai, uzreiz aiz ekoveikaliņa no centrālās ielas pa kreisi - ieliņa uz bērnu atpūtas pilsētiņu) - secinājums, ka arī it kā zināmās vietās var pārsteigumus atrast.
Šodien tas arī viss, rīt - brīvs un tad jau svētdiena - pēdējais šīs nedēļas kuiļa rūciens - pusītes distance vienā piegājienā :)

13/04/2012
20:17
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Mjā, varbūt iekš tā video (uz beigām) izteiktās idejas par sportistu pārtiku nav tik aplamas...? vismaz, salīdzinot ar āboliem...?
:D
Nopietni runājot, man arī liekas: Tev piestāvētu blogs/emuārs. Paldies par reportāžām, uzmundrinoša lasāmviela!

13/04/2012
21:15
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Andulis said
Nopietni runājot, man arī liekas: Tev piestāvētu blogs/emuārs. Paldies par reportāžām, uzmundrinoša lasāmviela!

Vai ne! Kaut gan, šo tēmu jau var piedēvēt kā Kuks blogu :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
14/04/2012
11:16
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Paldies par labajiem vārdiem un atbalstu. Šo ciklu (līdz NRM) noteikti turpināšu un pabeigšu te. Pēc tam - redzēs... Idejiņas ir... ;)

15/04/2012
20:45
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Cetrutdaļsimts :O Vienā piegājienā :O :O Visticamāk, ka pirmo reizi mūžā (skriešus) :O :O :O
Pirmsatslodzes nedēļa (trešā nopietnā skrejamnedēļa) sanāca tiešām salīdzinoši nopietna - piektdienu un svētdienu saplusojot - pussimts kilometru :)
Vakardienu veltīju tam, lai atrastu un iegādātu divriteni savai mīļotajai, šodien tas atmaksājās - plānotais kompanjons nevarēja ierasties, tad nu sieviņa mani pavadīja pa Biķernieku apļiem uz ciskudriļļa :D
It kā jau biju plānojis šodien pusītes distanci izmēģināt - sanāca ar nelielu uzviju. Pirmkārt - treniņu sāku vēlāk kā ierasts - apļot pa Biķerniekiem sāku tikai ap divpadsmitiem (tāpēc arī daudz vairāk citus trases lietotājus - saules vannu pieņēmējus, gājējus, skrējējus, skrituļotājus, samokatu operatorus, riteņniekus un pat mocīšu dīdītājus - satiku). Plānoju 3 lielos apļus...ui, kā nekā - aizskrēju līdz tālajam galam (no mana starta tas ir starta taisnes sākums pie Biķernieku ielas), bet tur smuki marķējošā lenta pāri asfaltam pārvilkta un zīme "Stāt, šaušu!" pielikta... Nekas neatlika, kā veikt manevru "Apkārt marš!" un meklēt pagriezienu uz Linezeru. Finālā pirmais aplis sanāca par kilometru garāks (pēc tam uzmērot noskrietā aprēķinātājā) un 6.3km tiku veicis 34:40. Tad arī izlēmu vismaz divas reizes apvienot Motormuzeja aplīti un kalniņu apli (kalniņi ir galvenais iemesls, lai skrietu šajā trasē - pierašanai), rezultāti - 4.9km apļi 25:37 un 24:50 (šajā aplī iesēdos astē vienam tipam zilimelnā skrejamkreklā, viņš gan aizlaidās no trases pie Motormuzeja, bet 4km bija labs TT). Interesanti šķiet tas, ka katra apļa pirmajā pusē (ap Linezeru un pāri kalniņiem) laikus uzlaboju pat par 2min, bet apļa finišā tā atšķirība saruka...tātad - pēc kalniņu pieveikšanas laikam trūkst stimuls tempa noturēšanai (vai arī - nav dukas) - jāpadomā par to... :) Finālā vēl noskrēju mazo Motormuzeja apli - 2.3km 11:27. Kopā pa Biķerniekiem - 18.4km 1:36:33 - manuprāt diezgan pieņemams pieteikums, lai 29.aprīlī pretendētu uz oficiālu personīgo pirmrezultātu pusītē zem 2 stundām :)
Kur tad savācās virsrakstā pieteiktais kvartiņš? Iesildīšanās līdz Biķerniekiem šoreiz sanāca gandrīz 4km un atsildīšanās tipinājiens līdz staipīšanās vietai (sporta pilsētiņā) - 3km...
Sajūtas - iesildoties šķita, ka piektdienas izklaides būs atstājušas smagumu kājās, bet neko - atlaida; pēc apļu noskriešanas - domāju, ka atpakaļ atsildoties knapi vilkšos, bet nē - notipināju (citādāk to nevaru nosaukt - soļotāju stila muguras lejasdaļas gorīšana un dikti mazi solīši) kādu puskilometru pa mežu un tad jau atgriezās spēja skriet...lēnītēm, uzmanīgi, bet SKRIET :) Stiepšanās vingrinājumiem veltīju 2x vairāk laika un uzmanības, dzert gribējās dikti (uz treniņu bija tikai viena 0,5l pudele - vairāk nebija vietas...un sieviņai uzticēt rezerves ūdens piegādi - tam man nepietika prāta :D), bet pēc karstas dušas gan ar vellapēdu mājās atminos, gan vakarā normālā gaitā vēl izstaigājos... Jaunie skrejamšorti, vazelīns uz krūšgaliem un kedas uz pusītes distanci tika notestētas un atzītas par labu esam (vai kāds var ieteikt, kur Rīgā var baltu bandanu /ideāli, ja riteņbdaucēju variantu - ar sviedru lentu priekšpusē/ iegādāties - sviedri līst acīs, uz plikā paura headband smieklīgi izskatās, bet beisbolenes manam galvas izmēram - praktiski neatrast) Nogurums - protams ir, bet nepatīkamas sajūtas vai vilšanās - nava, tā ka - viss OKi :)
Kā jau minēju - nākamā nedēļa būs atslodzes; domāju nepārsniegt 40-45km limitu, lai uzkrātu spēciņus uz pusīti...bet ziņojumi par paveikto nepazudīs :) NOSKRIEN!!!

17/04/2012
12:51
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Šodien bija jābūt atskaitei par intervālu treniņu, bet - nekā :)
Kā pie atslodzes, tad savienoju patīkamo (treniņu) ar lietderīgo (iespēju kārtot fizo normatīvus) un šodien noskrēju 3km nosacīti max (mānos, pēc sajūtām - bija iespējams ātrāk) tempā. It kā jau varu pat uzskatīt arī šo skrējienu par sava veida treniņu...ar vienu garu intervālu :) Sākumā iesildīšanās, tad vingrinājumu izpilde, tad lēns skrējiens trases iepazīšanai un tad jau trīnītis uz laiku, noslēgumā - lēna atsildīšanās un stiepšanās.
Trīnītis bija jācilpo pa 500m gariem apļiem. Pirmajā mazliet noforsēju, lai pamuktu no grupas (manā skrējienā bijām veseli trīs skrējēji) - 500m/2:02min. Nākamajos apļos nostabilizēju tempu - 2:15-2:18 aplis. Finiša aplī mazliet pakāpināju tempu un gala rezultāts - 3km/13:12min (4:24min/km) pietiekami cienījams šībrīža līmenim, pavasarim un nedēļas nogales veikumam :)
Patiess prieks, ka svētdienas veikums nekāu sajūtamu iespaidu nav atstājis (gan jau ir noguruma fons, bet šīs nedēļas laikā tas varētu izdzenāties).
Tas šodienai arī viss, rīt vajadzētu lēnu meža/pauguru skrējienu norealizēt, laikam jau pa Biķerniekiem :)

18/04/2012
14:05
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Visockim laba ideja... Tagad tikai jāsameklē bodē kāda ātri skrienoša lopa ceļgala bļodiņa un jāapsūkā. :)

18/04/2012
18:34
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

...pie slinkuma nav jāpierod...
Apmēram tāda varētu būt šīs dienas devīze, attiecināma ne tikai uz treniņu, bet dienu kopumā :) Šodien, laikam, mani panāca iepriekšējās trijās nedēļās uzkrātais nogurums - kkā smagi skrējās. Varēju uzsevi pukoties un rāties, taču kājas veiklāk kustināt - ni un ni :) Tā nu arī novilkos divus apļus pa Biķernieku meža "balto" trasi - ne īsti pauguru treniņš, ne īsti gludais - nu tāds nesarežģīts, lēns kross šodien sanāca. Tikko sportstacker.com apskatījos - sanāk, ka iesildīšanās un atsildīšanās jūdzi esmu noskrējis veiklāk, nekā pamattreniņu (attaisnojums - tas bija ceļš līdz un no meža - pa asfaltu)...kauns pa visu ģīmi :)
Nekas, tieši tāpēc jau šī atslodzes nedēļa vajadzīga, lai nomierinātos un savāktos...tā ka - uz svētdienu gan jau viss būs labi.
Rīt - samazinātais stieņu skrējiens ar lielāku uzsvaru nevis uz skriešanu, bet spēka vingrinājumiem :)

18/04/2012
18:36
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

jupe said
Visockim laba ideja... Tagad tikai jāsameklē bodē kāda ātri skrienoša lopa ceļgala bļodiņa un jāapsūkā. :)

...vienīgā problēma - mūsu standarta gaļas bodēs būtu grūti kāda veikla/ātra zvēra miesu atrast - poļu cūkas stilbiņš laikam jau nederēs :D

18/04/2012
19:25
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

jupe said

Visockim laba ideja... Tagad tikai jāsameklē bodē kāda ātri skrienoša lopa ceļgala bļodiņa un jāapsūkā. :)

Garajās distancēs jau laikam par cilvēku ātrāka zvēra nav.. Diez, kur tad dabūt tāda lopa ceļgalu? Hmm..

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
19/04/2012
00:26
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

OreMan said

Garajās distancēs jau laikam par cilvēku ātrāka zvēra nav.. Diez, kur tad dabūt tāda lopa ceļgalu? Hmm..

Suņi, kamieļi un antilopes skrien garos gabalus ievērojami ātrāk par cilvēku.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
19/04/2012
00:28
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

OreMan said

jupe said

Visockim laba ideja... Tagad tikai jāsameklē bodē kāda ātri skrienoša lopa ceļgala bļodiņa un jāapsūkā. :)

Garajās distancēs jau laikam par cilvēku ātrāka zvēra nav.. Diez, kur tad dabūt tāda lopa ceļgalu? Hmm..

Tiem kanibāliem laikam tomēr bija sava fiška... :)

19/04/2012
11:20
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

dot said

OreMan said

Garajās distancēs jau laikam par cilvēku ātrāka zvēra nav.. Diez, kur tad dabūt tāda lopa ceļgalu? Hmm..

Suņi, kamieļi un antilopes skrien garos gabalus ievērojami ātrāk par cilvēku.

Jo lielāks gabals (un jo karstāks laiks), jo grūtāk ir cilvēku noskriet jebkuram citam zvēram. Senatnē taču mēs (cilvēki) antilopes medījām (un dažas ciltis vēl tagad medī), tieši tās noskrienot. Tā kā citiem dzīvniekiem nav sviedru dziedzeru, tad agrāk vai vēlāk tiem jāapstājas, lai atdzesētu sevi elsojot, dzīvnieki nespēj elsot un ātri skriet vienlaicīgi. Ja nenotiek apstāšanās un dzīvnieks tiek dzīts, tas gluži vienkārši pārkarst un nomirst.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
19/04/2012
14:20
IlzeP
IlzeP
Ozolnieki
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
27/06/2009
Offline

OreMan said

dot said

OreMan said

Garajās distancēs jau laikam par cilvēku ātrāka zvēra nav.. Diez, kur tad dabūt tāda lopa ceļgalu? Hmm..

Suņi, kamieļi un antilopes skrien garos gabalus ievērojami ātrāk par cilvēku.

Jo lielāks gabals (un jo karstāks laiks), jo grūtāk ir cilvēku noskriet jebkuram citam zvēram. Senatnē taču mēs (cilvēki) antilopes medījām (un dažas ciltis vēl tagad medī), tieši tās noskrienot. Tā kā citiem dzīvniekiem nav sviedru dziedzeru, tad agrāk vai vēlāk tiem jāapstājas, lai atdzesētu sevi elsojot, dzīvnieki nespēj elsot un ātri skriet vienlaicīgi. Ja nenotiek apstāšanās un dzīvnieks tiek dzīts, tas gluži vienkārši pārkarst un nomirst.

Zirgi arī svīst. Un ātri skrien garas distances. Un vēl jātnieku nes.

19/04/2012
14:29
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

ilksy said

OreMan said

Jo lielāks gabals (un jo karstāks laiks), jo grūtāk ir cilvēku noskriet jebkuram citam zvēram. Senatnē taču mēs (cilvēki) antilopes medījām (un dažas ciltis vēl tagad medī), tieši tās noskrienot. Tā kā citiem dzīvniekiem nav sviedru dziedzeru, tad agrāk vai vēlāk tiem jāapstājas, lai atdzesētu sevi elsojot, dzīvnieki nespēj elsot un ātri skriet vienlaicīgi. Ja nenotiek apstāšanās un dzīvnieks tiek dzīts, tas gluži vienkārši pārkarst un nomirst.

Zirgi arī svīst. Un ātri skrien garas distances. Un vēl jātnieku nes.

Starp citu, cilvēks (kenijietis) maratonu var noskriet ātrāk par zirgu.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
19/04/2012
14:39
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Ir tāds ultramaratons ASV - Western States 100 (jūdzes). Tas sākotnēji, liekas, bija domāts kā zirgu skriešanās sacensības. Bet tad kaut kad kaut kas notika ar kāda dalībnieka zirgu un viņš izlēma startēt viens pats, bez zirga. Tīri labi laikam gāja, tāpēc nākamgad jau vairāki skrējēji piedalījās bez zirgiem. Kad zirgi vairs nespēja sacensties, jo visu laiku vinnēja skrējēji, tad arī šīm zirgu sacīkstēm pienāca gals, un tagad jau tā ir normāla (parasta) skriešanas ultra.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
No permission to create posts