Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Gatavošos uz NRM pusīti :)
09/05/2012
20:03
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
141

...hmm...papētīju savas pēdējo divu nedēļu veikumu - interesanti - sāku treniņos skriet arvien lēnāk... :) īsti nevaru saprast vai tas tā apzināti sanāk, vai nogurums uzkrājies...vai citas vainas :)
Šodien, piemēram, biju patīkami pārsteigts, ieskatoties plānā un atklājot, ka jāpieveic tikai mierīgs desmitnieks... To arī nesaspringstot izdarīju - lēnu garu cilpoju pa Biķernieku balto apli un pie soļa centos piedomāt: līdzenajos posmos - kājas gurnā vairāk locīt gan uz priekšu, gan aizmuguri, lai arī priekšējo kāju vairāk zem sevis savāktu un izvairītos no papēža piezemēšanās; bet kāpumos/kritumos tīri centos atrast komfortablu veidu kā tikt augšā (tas izdodas diezgan ērti un veikli), gan kā tikt lejā (te gan daudz pie kā piestrādāt - lai izvairītos no papēžu dauzīšanas un izmantotu iesēšanos ceļos kā amortizāciju)... Tā eksperimentējot arī sanāca, ka katrs km bija vairāk kā minūti lēnāks nekā labākajos treniņskrējienos :) Nu nekas, pašam jau šķiet, ka viss ir OK un varu priecāties, piemēram, par savu personīgo vakardienas sasniegumu - trīnīti reiz pa ilgiem laikiem noskriet ar vidējo tempu zem 4min/km :)
Nosacītais atpūtas periods turpinās - šonedēļ izpildīšu tīri tikai plānā prasīto, neko nepārspīlējot, bet nākamā nedēļa vispār slinkā - pirms mačiem tikai divi skrējieni pa nedēļu...abi zem desmitnieka :) Ka tik es slinkumā nepalaistos... :D

09/05/2012
20:06
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
142

Pie viena galvā perinu maču stratēģiju uz NRM...visticamākā šķiet sekojoša: līdz 13km (uzskriešanai Dienvidu tiltā) turēties kopā ar TT 1:45, bet pēc tam un līdz finišam censties atrauties no šamajiem :) Škiet, ka šim plānam būtu jānostrādā...

11/05/2012
17:33
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Pēdējais ātrumnieks/tempenieks pirms NRM.
Šodien pārdomāju dzīvi un beidzot apmeklēju izturībai.lv veikaliņu, lai iegādātos dažas želejas, ar domu kādu no tām notestēt svētdienas treniņā. Rīgas pusītē iztiku bez šīm ogļhidrātu bumbām, bet NRM tomēr ir divas atšķirības: pirmkārt, šoreiz gribas ne tikai noskriet līdz galam, bet noskriet ātrāk; otrkārt, nākamo nedēļu būs jāpavada apstākļos, kas nav visai piemēroti papildus enerģijas uzkrāšanai un atpūtai; tā ka, drošāk jutūišos, nesot pārīti HIGH5 līdzi :) Bonusā - maziņš ieteikums tiem, kas pirmo reizi grasās doties uz izturībai.lv veikaliņu Krustabaznīcas ielā - pierakstiet veikala telefonu, lai ir iespēja uzzvanīt un paprasīt norādes, kā atrast, jo - viņi ir labi paslēpušies (ēku atrast nebija problēmas, bet iekštelpās - kuras durvis ir īstās - nekādas norādes...jau zaudēju cerības, kad pamanīju mazmazītiņu HIGH5 uzlīmi uz sienas pie vienām no durvīm - tās bija īstās :))
Treniņš šodien - interesants. Pēc iesildīšanās, tempa skrējiemu uzsāku iepriekšējo dienu vēroto video iespaidā (sk.aktīvo diskusiju par ātruma maiņu/soļa maiņu) - pirmos 3km noskrēju tā kā nepiesitot papēdi pie zemes (gan jau pieskārās, bet ne kā pirmais). Līdz ar to radās dažas atziņas:
- pirmo reizi (ja neskaita sprintus) izjutu lidojuma fāzi - tiešām, šajā soļa versijā (nepretendēju, ka man sanāca diži pareizi, bet...) skaidri sajutu ka soļus speru ar augšstilbu muskuļiem - kustinot kājas, ar apakšstilbu/ikru - noturu sevi uz purngaliem un ar purngalu/spilventiņiem - atsperos lidojumam uz priekšu;
- soļa eksperimenti jāveic uz līdzenas virsmas - asfalta, nevis mežā pa taciņām - lai nav jādomā, kur pēdu likt, bet varu koncentrēties uz izpildījumu;
- vajag kādu, kurš no malas pafilmē - lai būtu iespēja novērtēt, kas tad ir mainījies;
- vismaz man vieglāk soli uz purngala pecelt/noturēt ir skrienot ātrāk - ar tempu 4:40-4:50min/km, lai to darītu lēnām - kkā neizdodās...liekās mākslīgi :)
- 3km šobrīd ir robeža, kuru iztur mani ikri - pa šo gabalu piedzinās un pēc tam vairs nevarēju sevi gaisā/uz purngala noturēt; līdz ar to - NRM gan jau dauzīšu papēžus pa vecam, lai nepiedzītu kājas, bet soļa izkopšanu turpināšu treniņos pēc tam;
Visādā ziņā - treniņš izdevās un nu - līdz manām otrajām sacensībām (un šīs foruma sadaļas finišam) - atlikuši vairs trīs lēnie skrējieni...

14/05/2012
05:43
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
144

Pēdējais "garais"... Vakar vakarpusē diezgan ilgi ar sevi cīnījos, lai pēc iepriekšējās dienas jubilejas (ne manas) svinēšanas un negulēšanas, dotos nosacīti lēnā, nesaspringtā skrējienā pa Mežaparku. Nu bet nekas neatlika - šī bija pēdējā iespēja pārbaudīt kā mans organisms reaģē uz HIGH5 želeju. Izrādās - reaģē apbrīnojami mierīgi...vienīgās nepatikšanas bija - nedaudz lipīgie pirksti (jāpraktizējās tieši lietošanā), bet pārējais OK - nekas nesaķepa, papildus dzert arī neprasījās. Viss kārtībā, NRM pusītē vajadzētu ik pa pusstundai vienu nolocīt - kopskaitā trīs.
Pats skrējiens - mīrīgs, izbaudot mežaparka apļus, pievakari un patīkamo aizvēju :) Skrējās diezgan viegli, jau pēc ierastā standarta - lēnāks sākums un uz otro pusi nedaudz ātrāk. Tā ka - viss ir OK un jūtos gatavs nākamsvētdienai :)

14/05/2012
09:54
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline
145

Kuks, High5 parasto želeju vai ISO želeju lietoji?

Ne viss ir tā, kā izskatās.
21/05/2012
08:33
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
146

Nu tad tā - šis būs pirmais no trim noslēdzošajiem ierakstiem manā NRM gatavošanās dienasgrāmatā - kopsavilkums par pēdējo nedēļu pirms skriešanas svētkiem :)
Kā jau kāds uzcītīgāks sekotājs varēja pamanīt - pirms NRM nedēļā neesmu reģistrējis nevienu skrējienu... :( Tā nu sanāk, ka nedēļu pirms mačiem esmu "atpūties", diemžēl, ne savas labās gribas dēļ :)
Sanāca tā, ka visu nedēļu pavadīju dzīvojoties teltī Latvijas lauku/mežu plašumos :) Darba specifika prasīja šādu atrakciju - pats par sevi jau nekas īpašs, bet baigi atpūsties ar nebija laika. Pirmdien sanāca īso orientēšanās trasi izlikt - tas tāds nieks - pa mežu noiets piecinieks :) Bet otrdien jau bija nopietnāks uzdevums, izliku garo trasi priekš nakts orientēšanās (pa gaisu 6km, reāli kādi desmit sanāca) nu un piektdien šo skaistumu nācās arī novākt. Lai arī neesmu īsti skrējis, bet arī ar kājām griestos negulēju - vismaz kāda izkustēšanās pa nedēļu sanāca :)
Ja par sportiskajām aktivitātēm vēl maza bēda, tad visvairāk mani satrauca laika trūkums miegam - pa nedēļu kopā savācu tikai mazliet vairāk kā 20 miega stundas (OK, tam pieplusojās piektdienas un sestdienas naktī nogulētās 2x6h) - domāju, ka tieši šī neizgulēšanās arī atņēma labu daļu no pārliecības par saviem spēkiem sacensībās (nu negribējās iekļūt hospitalizēto skrējēju statistikā) :)
Nu un pilnai laimei, sagatavošanās posmu noslēdzu ar piedalīšanos kāzās sestdien :D Vismaz tik daudz sevi apvaldīju, lai izvairītos no kāzu labumu baudīšanas, bet vēlās vakariņās nolocīju pats savu makaronu porciju :)
Tāda, lūk, man izdevās pirmssacensību nedēļa...par to, kā gāja skrējienā - nākamais ieraksts :)

P.S.

papucis said
Kuks, High5 parasto želeju vai ISO želeju lietoji?

Parasto, jo ISO bija palikušas tikai ar kofeīna piedevu (tās negribēju dažādu iemeslu dēļ). Tā kā skrienu ar savu dzerampudeli, tad no parastās arī īsti nebaidījos.

21/05/2012
09:49
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
147

Nordea Rīgas Maratons 2012 - šoreiz vēl tikai pusīte :)

Tā diena ir klāt - gatavošanās posms (pirmais pēc plāna veiktais un mērķtiecīgais manā mūžā) ir noslēdzies un šodien tika pavilkta svītra apakšā un novērtēts rezultāts.
No rīta lieka pusstunda miega šķita svarīgāka kā ierasānās uz Noskrieniešu kopbildi un arī uz Aizsardzības ministrijas organizēto bildēšanos...tāpēc piecēlos tikai pēc sešiem un lēnu garu gatavojos startam. Pēc Rīgas pusītes pieredzes - atkal atteicos no tradicionālās brokastu kafijas krūzes, to aizstājot ar zaļo tēju, kurai piekodu smuku dzeltenu banānu :) Numura piespraušana kreklam (un dzelteno nozīmīšu piespraušana), somas sakrāmēšana (pēcfiniša drēbes un sandales), dzēriena uzjaukšana (gan līdznesamā pudele, gan pēcfiniša pusotrlitrīgā), plāksteru uzlīmēšana (šajā brīdī konstatēju, ka neesmu paņēmis vazelīnu - līdz ar to nevarēju apsmērēties, bet nu neko...) acs uzmetiens pulkstenim - 07:15 (teorētiski var paspēt uz Noskrien! foto, bet - 6.tramvajs nekur nesteidzās :))
Gan pie tramvaja, gan tramvajā, gan pavisam daudz jau ceļā cauri Vecrīgai - sportiski ģērbti ļauži ar sarkanām somām plecā un sārtiem vai zaļiem numuriem - forši :) Krastmalā nokļuvu minūti pirms astoņiem - uz ministrijas kopbildi skriet negribējās, nozīmīgāk šķita apmeklēt WC (dikti viltīgi novietotas - ar slīpumu uz durvju pusi :D) pirms starta un iepazīties ar starta/finiša zonas izkārtojumu, lai sarunātu pēcfiniša tikšanās vietu ar manu labāko atbalstītāju - sieviņu :) Tad neliela iesildīšanas - kāju izvēzēšana, patipināšana...bučas, buffs galvā, siltā jaka nost un godīgi dodos iekšā savam numuram atbilstošajā starta koridorā (ja kas nu ir skaidrs, tad tas, ka nākamreiz pieteikumā norādīšu savu iespējami augstāko rezultāta laiku - lai iekļūtu atbilstošākā vietā...kā arī tas, ka kkas nokliboja organizācijā - pirmajā kilometrā nācās lavierēt starp veselu baru 3000nieku numuriem, kuriem tīri teorētiski būtu bijis jāatrodās aiz manis startā...kā pēcāk teica sieviņa, tad tie visticamāk bija ļaudis, kuri kavējās pie mantu nodošanas un uz startu sagāzās iekšā tuvākajā starta koridorā, jo nepaspēja aiziet līdz savējam...)
Starta zona lēnām piepildījās ar citiem skrējējiem - grozījos apkārt, bet nevienu pazīstamu tā arī nepamanīju. Tad sekoja bakstījiens pie pleca - un re, tieši blakām uzradās IevaR - forši, vismaz kāds savējais. Mazliet arunājāmies...sekoja uzrunas no tribīnes un STARTA signāls!!!
Lēnu garu līdz starta līnijai masas mani aiznesa minūtes laikā - nav tik traki :) Jautrākais sākās pēc tam - apmēram noorientējos, ka man priekšā pamanāmi divi zaļo balonu pušķīši un viens sārtais - tātad TT uz 3:30 maratonam un uz 2:00 un 1:45 pusītei. Hmm...kkas nava pareizi, vismaz divstundniekiem jābūt aiz manis, bet šie, pagāni, palēnām pat attālinās... Neko darīt - pirmos divus kilometrus - līdz Valdemāra ielai - lavierēju starp tautas masām visu laiku sevi turot grožos, ka NEDRĪKST sasteigt tempu...ka starta kilometri ir iesildīšanās un gan jau tālāk kļūs brīvāks.
Divstundu balonus apsteidzu kkur pirms Vanšu tilta - pirmais atskaites punkts, bet 1:45 baloni kkur priekšā - diezgan patālu... Nekas, svarīgākais saglabāt esošo attālumu un lēnītēm pietuvoties. Vanšu tilts tika pievārēts neko nesasteidzot, ieklausoties sevī, lai saprastu - uz ko mans organisms ir spējīgs pēc pagājušās nedēļas īpašās "atpūtas" programmas :) Sajūtas bija labas. Uz Vanšenieka arī redzēju pretīm skrejošos līderus - paplaukšķināju, sasmēlos motivāciju un vispār...arī līdzjutēji gar malām - forši. Biju pamanījis 2km atzīmi, pēc tam 4km - mazliet parēķināju un sapratu, ka pirmos divus esmu noskrējis iesildīšanās ritmā - ap sešām minūtēm, nākamajos jau laiks uzlabojās (starprezutāti uzrāda, ka tomēr esmu uzforsējis tieši Vanšenieka posmu, ja jau 4.8km pievekti 25:25, bet pirmie divi pēc mana laika bija 12:03).
Vecrīgas posms - Nordea smidzinātava jau šeit, OK, saprotu - bija izvietota, lai iekļautos arī 5km un 10km distancēs, bet tādā gadījumā prasījās vēl vismaz viena kkur tālāk - atpakaļceļā uz Krasta ielas). Vecrīgā tautas vēl vairāk, uzmundrinājumi un visu laiku jādomā, lai nesāktu "zīmēties" un spriņģot :) Izgriežoties uz krastmalas - 1:45 baloni kādi 200m attālumā un tālākais ceļš bija lēna pievilkšanās tiem tuvāk. Noķēru, šķiet, pie Salu tilta - pieteicu savu klātbūtni, mazliet paskrēju kopā ar viņiem (blakus Marekam ar kuru pāris teikumiem arī apmainījāmies; sākotnējais plāns bija turēties ar viņiem kopā vismaz līdz Dienvidniekam un tad censties aizlaisties, taču reāli negribējās mainīt uzņemto ritmu, tāpēc pametu TT jau pie 10tā km). Mareks vēl uzsauca nopakaļ, lai ķeru rokā maratona TT uz 3:30, viņi pusīti varētu veikt 1:40 - jauki, tas man ģeldētu :) Tālāk pa Krasta ielu atkal bija iespēja redzēt pretīm skrienošos līderus - apskaužami...es tā varētu līdz tramvajam aizskriet...nu labi, varbūt arī 100m sprintiņu novicot :)
Dienvidu tilts turp un atpakaļ pie 15km zīmes parēķināju laikus un tā kā sanāca, ka mazliet jāpieliek, lai iekļautos 1:45...(starpfinišs uz 14km rādīja 1:12 - stabils temps @5:05 - mazliet par lēnu plānotajam). Te nu sākās stāsta jautrākā daļa - patsam man īsti tai nav izskaidrojuma... Kā palaidu grožus noskrējienā no Dienvidnieka, tā...pēc sajūtām likās, ka sāku sabremzēties, bet pēc kilometru atzīmēm - neticami...KKur Dienvidnieka beigās-Krasta ielas sākumā noķēru un apsteidzu arī sārtos (3:30) balonus. Biju ievērojis pāris līdzskrējējus ar kuriem ik pa laikam mainījāmies vietām, laikam jau arī tas ātrumu pacēla (šķiet, ka arī viņi bija izlēmuši pēdējo trases trešdaļu uzspiest). Kājas kustējās savā nodabā, rokas vēzējās...ap 17km nolocīju pēdējo - trešo - High5 želeju (sapratu, ka ogu garša man ir par saldu; patika citronu un apelsīnu)...bet galvā - kkāds skaitītājs...ka vēl taču tālu; kāda velna pēc šo vajaga; nav ko sevi mocīt; arī saule muguru karsē...ai, nu nevaru vairāk pielikt; esmu saguris un neizgulējies...un te nu jāpiekrīt visiem, kas saka, ka "viss ir galvā" - ap divdesmito km biju sevi tā kā demotivējis...palaidis līdzskrējējus priekšā...un pieņēmis, ka finiša spurtam man spēka vairs nav... (par šo izrīcību joprojām pukojos uz sevi)...tāpēc arī nepacēlos izrāvienam, bet tā vienmērīgi iecilpoju finišā (pašam šis finišs nepatika...Rīgas pusītē vismaz 400m riktīgi nosprintoju, bet šeit - nu ne cepts, ne vārīts)... Šorīt papētīju kontrollaikus, ārprāts, pēdējos 7km esmu novicojis pusstundā ar tempu @4:10 - dulli...bet tomēr VAJADZĒJA sevi pārvarēt un arī pēdējos divus noskriet veiklāk...viela pārdomām,grrr... :(
Pēc finiša neliels apjukums, noorientēšanās uz izeju no finiša zonas, medaļa un maisiņš, satikšanās ar sieviņu (viņa komentēja, ka finišā esmu ieskrējis smuki - ne tā kā sataupījies un sprintā, bet arī ne pēdējiem spēkiem - no malas iespaids tāds, ka tāpat varētu vicot arī tālāk...hmm). Tālākais - sajēgas atgūšana, pārģērbšanās (paldies Trasta komercbankai, ka neaizdzina no savām durvīm, bet ļāva turpat drēbes samainīt), izstaipīšanās un lēns gājiens uz Franču konditoriju pretī Bastejkalnam, lai pavērotu maratonistus pirms finiša.
Kopsavilkums: plānotais rezultāts (1:45:00) sasniegts - 1:41:16 (pēc čipa); 1:42:14 oficiāli; bet līdz cerētajam (1:40:00) pietrūka...domājams, ka pietrūka pārliecības...žēl, bet būs uz ko tiekties Ventspilī (nez vai...) vai Liepājā (ticamāk).
Rīt - noslēdzošais ieraksts ar kopsavilkumu par visu gatavošanās programmu :)

21/05/2012
10:10
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline
148

Par padzērieniem no rītiem kafijas vietā... Esmu atklājis šitādu tēju http://www.arn.lv/?tp=1485&prodsid=11703&lang=lv
Dzeru no rītiem, lai nav jālok kafija. Labu sajūtu dod.

Un ir vēl šitāds brīnums http://www.lifewithoutdrugs.co.uk/products/Whole-Earth--Wake-Up-Guarana-Drink-125g.html
Kafijas vietā var iedzert. Nopirkt var Rīgā netālu no Ģertrūdes baznīcas ir kaut kāds indiešu ēdienu/dzērienu veikals/kafejnīca. Tiesa cena ir precīzi 2 reizes augstāka nekā pērkot Londonā :)

22/05/2012
17:20
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
149

jupe said
Par padzērieniem no rītiem kafijas vietā...

Paldies, jupe.
Varianti interesanti, bet - es nemeklēju kafijas aizstājēju - man vnk ļoti, ļoti garšo laba kafija un tas nu ir netikums no kura pat negrasos atkāpties :)

22/05/2012
18:07
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
150

Tad nu kopsavilkums un daži skaitļi :)

Vispirms daži izejas dati:
-dzimis 1979.gadā; augums 190cm; svars 102kg;
-nozīmīgas traumas vai kaites - nav;
-iepriekšējā skriešanas pieredze - skolas laikā sprinti (60m; 100m; 200m) rajona līmenī;
-garākā noskrietā distance - 20km kkad pirms 6 gadiem uz derībām Čehijas pauguros (laiks - apmēram 2:20);
-skriešana - neregulāra, kampaņveidīga, pamatā distances līdz 5-8km (regulārāk 2-3 reizes nedēļā 4 mēnešus 2011.gada rudenī);
-laiks 3km normatīvos 2011.gada rudenī - 0:14:49;
-iemesls kāpēc sāku skriet - vienkārši sakārojās (vajag pēc darba dienas galvu izvēdināt; lai pārstātu pampt :));
-mērķis - noskriet NRM pusmaratona distanci 1:45:00.

Pielietotais treniņu plāns: http://www.noskrien.lv/treninu-plans/nordea-rigas-maratons-2012/24/; 10 nedēļās 38 treniņos kopsummā jāpieveic 394km; šo plānu izvēlējos, jo tas paredzēts ne tikai, lai noskrietu līdz galam, bet lai sagatavotos arī manis plānotajam rezultātam (domāju, ka mana fiziskā forma atbilst šādam līmenim).

Paveiktais treniņu apjoms: 44 treniņi kopš 6.marta ar kopējo kilometrāžu 497km. Plānam atbilstoši veikti 27 treniņi (no 38); pārējie - vairāk vai mazāk personīgā improvizācija par tēmu. Treniņu procesā pieveikts arī Rīgas pusmaratons sacensību iepazīšanās režīmā 1:47:01. Intervāla treniņus jau diezgan laicīgi samainīju pret skarbākiem, tempa treniņi tika skrieti tempu turot pēc hronometra un aptuveni atmērītām distancēm dabā, nedēļas vidū lēnie skrējieni tika skrieti kā kross vai nu Šmerlī vai Biķerniekos. Tā kā skrēju bez pulsometra, tad centos klausīties savās sajūtās - ne reizi nebija tā, ka būtu sevi nomocījis, lai nevarētu atelpoties vai būtu jāstājās (pašam visskarbākā likās 10 četrsimtnieku sērija). Uztura badātinātāji no Dion - MultiVit 1 tablete no rītiem un CaVit 1 tablete vakarā, kā arī ogļhidrātu (GainCarb+IsoCarb) dzēriens pēc 10+km skrējieniem.

Sasniegtais: NRM pusmaratona čipa laiks 1:41:16 - mērķis sasniegts ar uzviju :) Maija sākumā sasniegtais laiks 3km normatīvā - 0:11:39 (tik labs laiks bijis pirms gadiem desmit...varbūt...neesmu pārliecināts). Šībrīža dzīvsvars - 95kg (pateicoties skriešanai un stieņu vingrinājumiem - zūd peldriņķis :)).

Pārdomas un atziņas:
- nepietiekama ieklausīšanās sevī un sevis pārvertēšana; lai arī pašsajūta laba un "besis" kā tāds ne reizi tā arī neuzmācās, tomēr ir taisnība, ka nepieciešams uzkrāt kilometru bāzi pirms garajām distancēm, kaut vai tā iemesla dēļ, ka muskuļi un saites pierod un nostiprinās slodzei (arī bez īpašiem vingrinājumiem, tikai no skriešanas); manā gadījumā šī ir galvenā kļūda/problēma - pa laikam ieīdējās apakštilbu priekšpuses (ne muskuļi, bet sajūta ka stilba kauls sāp) - tagad zinu kas tas par zvēru - MTSS jes shin splints. Itkā netraucē un pirmajos pāris km pazūd, tāpēc arī noignorēju, sak - gan jau pieradīs... Labā kāja pierada (acīm redzot spēcīgāka), bet kreisā pēc NRM pateica ko domā - nu jau sāk norimt, bet divas dienas bija kā bija ar staigāšanu :( Labā atziņa no šī pasākuma - esmu izlasījis diezgan daudz par šo saišu nostiprināšanu un noteikti, ka šos vingrinājumus iekļaušu savā ikdienā;
- pārējās atziņas pieminētas rašanās brīdī pēc konkrētā skrējiena :)

Paldies visiem noskrieniešiem par atbalstu, padomiem, uzmundrinājumu, motivāciju un vnk pleca sajūtu, ka kkur esat un SKRIENAT :)
Tiksimies šeit un trasēs - ar šo priekš manis viss tikai sākas (ja būs interese un parādīsies saistošs mērķis - būs arī nākamais "blogs") :)
Galvenais - NOSKRIEN!!!

22/05/2012
22:21
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline
151

Kuk, man prieks, ka Tev izdevās! :)

Time is never an issue, it's what we do with it.
22/05/2012
22:37
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline
152

Atzīstos bija forši lasīt :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
22/05/2012
23:04
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778
Member Since:
21/10/2009
Offline

Cepums tev par izturību un neatlaidību, Kuks- es maksimaalā režīmā šopavasar 5x300m skrēju intervaalus, bet 10x400 izklausaas tieshaam skarbi... jaamaacaas no Tevis neatlaidiiba :)
Un kopsavilkums arii interesanti uzrakstiits- ne par garu ne par iisu :) bet sviitras vilkšanas vietā pēc paveiktā varbūt tomēr liksi daudzpunkti? ;)

Slinkie noskrien ātrāk ;)
22/05/2012
23:42
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline
154

Daudzpunkts jau ir ielikts - pieteicās iesācēju komandā. :) Gan jau nevēlēšanās ar ģīmi iekrist dubļos būs pietiekoša motivācija nepielikt punktu.

Veseļojies. Staipi kājas. Lasi Lauras grāmatu un noskrien!

22/05/2012
23:48
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline
155

"Lauras grāmatā" :D jau tikai daži vingrinājumi, bet cerams, ka Jums noderēs! Noskrien! (:

23/05/2012
09:54
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778
Member Since:
21/10/2009
Offline
156

Nezināju, ka Tu, Laura, nodarbojies ar grāmatu izplatīšanu :D

Slinkie noskrien ātrāk ;)
23/05/2012
11:45
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline
157

Kas ir Lauras grāmata?

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
23/05/2012
11:54
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline
158

Uij, te rodas pārpratums :D "Lauras grāmata" ir ieskanēti stiepšanās vingrinājumi, ko aizsūtīju saviem komandas biedriem - "VSK Noskrien iesācēji". Vingrinājumi ir no grāmatas: Kārlis Ullis, "Vienmēr 39", Jumava. Tur ir pavisam vienkārši vingrinājumi, kvadricepsa, apkašstilba pastiepšanai u.c.

dot, ja ir vēlme varu aizsūtīt uz e-pastu :)

23/05/2012
12:30
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline
159

LauraH said

Uij, te rodas pārpratums :D "Lauras grāmata" ir ieskanēti stiepšanās vingrinājumi, ko aizsūtīju saviem komandas biedriem - "VSK Noskrien iesācēji". Vingrinājumi ir no grāmatas: Kārlis Ullis, "Vienmēr 39", Jumava. Tur ir pavisam vienkārši vingrinājumi, kvadricepsa, apkašstilba pastiepšanai u.c.

dot, ja ir vēlme varu aizsūtīt uz e-pastu :)

iekopē kaut kur i-netā, lai citi arī redz :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
23/05/2012
17:51
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline
160

Pievienoju Noskrien Media (ceru, ka būs OK): http://www.noskrien.lv/?attachment_id=7431

No permission to create posts