Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Kā trenēties karstumam, vai ir vērts?
14/09/2009
18:34
vargans
Mazsalaca
Zinātājs
Members
Forum Posts: 224
Member Since:
27/04/2009
Offline

Te uzreiz rodas jautājums - kā ir labāk - skriet vēsumā vai tomēr šad tad paskriet arī dienvidū, kad saulīte spožāk spīd un "cepina"? Pēc Kuldīgas pusmaratona ēdot "talona pusdienas", pie blakus galdiņa sākās divu puišu diskusija par šo tēmu. Kuldīgas karstumu domāju atcerās visi, kas todien skrēja... Viens apgalvoja, ka viņš karstumā neskrien un tas esot maldīgs uzskats, ka, ja starts esot karstumā, jātrenējas līdzīgos apstākļos. Viņš skrienot tikai un vienīgi pa vēsumu. Otrs tomēr teica, ka šad tad tomēr paskrienot karstākā un zinot, kā organisms uzvedas karstumā, lai nebūtu pārsteigumu. Diskusija bija diezgan spraiga, bet, tā kā biju apēdusi savu ēdamo, turpinājumu nedzirdēju... Kādi ir Jūsu viedokļi? 

...neviens neprasa, lai Tu uzvari...vienkārši - NEPADODIES!!!  
14/09/2009
18:52
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

atļāvos šo diskusiju pārcelt uz citu sadaļu, jo ir gana aktuāls jautājums

Trenējos gandrīz pie jebkura karstuma, pat pie +30C un tas man arī dod savus plusus:

1) kaut kādu imunitāti pret karstumu

2) izturību

3) rūdu raksturu, kas noder jebkuros apstākļos un dzīves situācijās

4) ja ir garāks gabals, izmantoju līdzpaņemto dzeramo  

Protams, ir savi blakus apstākļi, bet no saules neizvairos. Ir slikta pieredze, kad pēc ilgstošiem treniņiem vēsumā (pēc 21.00) ir bijis problemātiski piedalīties sacensībās, kur nav tā vēsuma ... pat pie mazas saules ietekmes paskriet bija tik grūti - vienkārši mans organisms bija atradis no tādien apstākļiem

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
14/09/2009
19:10
Guest
Guests

Esmu nonācis pie secinājuma, ka man karstumam trenēties nav vērts.  Ja ir karstāks par +25, mans organisms nespēj izturēt un man jāpieliek milzīgas pūles, lai kaut cik normāli noskrietu. Es skrienu vakaros un ceru, ka sacensību dienā nebūs karsts. Mocīt sevi un trenēties karstā laika es netaisos.

14/09/2009
19:19
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

Juri, kas ir normāli noskriet un kas notiek, ja skrieni tādos apstākļos kā Kuldīgā?

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
14/09/2009
20:37
Dina
Dina
Valmiera
Zinātājs
Members
Forum Posts: 54
Member Since:
01/07/2009
Offline

Man karstumā skriet ir grūti, lai gan atvaļinājumā centos treniņus veikt pusdienlaika svelmē. Kaut kur dzirdēju, ka cilvēki ar 4. asinsgrupu slikti panes slodzi karstumā un esmu starp tiem.

14/09/2009
21:17
Krishjohn
Zinātājs
Members
Forum Posts: 107
Member Since:
22/04/2009
Offline

Es šad tad paskrienu arī pa dienas vidu, kad saule mīļo visvairāk. Domāju, ka vismaz pāris (3 -4) šādus treniņus obligāti jāaizvada pirms sacensībām, lai saprastu cik lielus apgriezienus var ņemt. Obligāti jāņem dzeramo līdzi, tad nav tik traki.  

14/09/2009
22:13
Guest
Guests

Mošķis said:

Juri, kas ir normāli noskriet un kas notiek, ja skrieni tādos apstākļos kā Kuldīgā?


Ar normāli noskriet es domāju pieveikt distanci, uzrādot laiku, kas ievērojami neatpaliktu no tā laika, kādā es to pašu distanci noskrietu sev piemērotos laika apstākļos. Ja skrienu tādos apstākļos kā Kuldīga, tad jau pēc dažiem kilometriem uznāk šausmīgs nogurums un turpmākā skriešana nav diez ko patīkama.

15/09/2009
04:22
sm72
sm72
Rīga
Admin
Forum Posts: 1986
Member Since:
19/05/2009
Offline

Es parasti skrienu, kad saule necepina. Taču pēdējais maratons Rovaniemi man iekrita +27 grādos. Protams skriet karstumā ir grūti pats par sevi, taču nedomāju, ka būtu vieglāk skriet, ja es visu laiku būtu trenējies saulē. Galvenais, lai būtu galvas sega, lai nedabīti saules dūrienu. Tajā pašā laikā pilnīgi izvairīties no sliktas dūšas un "dialogu ar vēju" pēc tādas distances man neizdevās, kas liecina par to, ka organisms protestē šādā karstumā pret šādu izklaidi, taču arī 2.vietas ieguvējs pasaules čempionātā maratonā nupat Berlīnē distances beigās veda nopietnu "diologu ar vēju".

08/12/2009
00:59
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Es teikšu to ko pac esmu piedzīvojis un izbaudījis un ko man stāstīja Jeļena Prokopčuka ar savu vīru Aleksandru.Tātad: Visi tie kuri domā ka skrienot karstā laikā pieradinās organismu pie karstuma nopietni maldās,pirmkārt katrs cilvēks ir piedzimis savādāks viens var izturēt karstumu cits nevar,otrkārt jo jūs aktīvāk skrienat jo ķermeņa temperatūra paceļās pat līdz 41 grādam un ne katra cilvēka ķermenis to izstur jo tas ir atkarīgs no jūsu treniņu stāža,jo vairāk gadus skrienat un biežāk jo organisms spēj pielāgoties karstumam bet vienalga izvarot sevi nevajag ar skriešanu puzdienlaikā. Prokopčuka karstajā laikā skrien treniņos no rītiem starp 9.00 un 11.00. vakarā pamata darbus(ātruma treniņus) pilda pēc 19.00.tas tāpēc lai nesabojātu visu ko tu esi izdarījis iepriekšējos treniņos,Ļena labāk izvēlējās neskriet šogad Kuldīgā pusmaratonu karstuma dēļ jo kā pati man teica lai nesabojātu visu ko ielikusi sevī mēneša laikā,skrienot karstā laikā jūs nevis sevi pieradināt pie karstuma bet izvarojat savu organismu kā rezultātā var iestāties pārtrenēšanās(muskuļšķiedru un sarkano asinsķermenīšu nograušana) un tad jums atkal vajadzēs trenēties mēnesi lai atgriestos pie iepriekšējās formas,es pac muļķīgi izdarīju ka skrēju to pusmaratonu un nožēloju jo sasniedzu sliktāko rezultātu pēdējo 6 gadu laikā un sagrāvu fizisko formu dēļ kā atguvos tikai pēc 2 nedēļām tāpēc mans ieteikums neskriet vasarā Jūnījā,Jūlījā,Augustā maratonus un pusmaratonus jo laba rezultāta nebūs,tā vietā labāk skrieniet distances no 1500 līdz 5000m jo tas jums palīdzēs uzlabot ātruma īpašības rudenim un tad rudenī sasniegsiet tiešām labu rezultātu pusmaratonā vai maratonā. M.P.