Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Skriešanas un svarcelšanas apvienošana
13/01/2017
18:35
Logins
Logins
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 132
Member Since:
15/04/2016
Offline

Man nepārtraukti niez kājas uz skriešanu un rokas uz kādu smagāku stieni!

Kādam ir pieredze ar maratonu skriešanu (vairāk trenēšanos tiem) un regulāru svaru zāles apmeklēšanu, tā ka ir pat svara pieaugums. Un kādu slodzi uz organismu tas varētu radīt. Plānoju ap pieciem treniņiem nedēļā 3 skriešanas, katru pa 1,5 h un divas 2 reizes svaru zālē (deadlifti, bench press utml.) nedaudz virs stundas.
Piedalos gandrīz visās skriešanas sacensībās kas notiek Latvijā, un skrienu garākās distances (maratoni, lūši..)

14/01/2017
17:26
einmed
einmed
Jaunmārupe
Zinātājs
Members
Forum Posts: 109
Member Since:
27/02/2015
Offline

Izskatās, ka Logins tāds baltais zvirbulis noskrien.lv :)
Iemesls ļoti vienkāršs. Skrējējam lieli "neskrienošie" muskuļi ir lieks balasts. Tāpat kā tauki, tie veido "liekos" kilogramus, kas traucē sasniegt maksimāli iespējamo rezultātu.
Bet, ja mērķis nav cīnīties par pjedestāliem un balvām, kāpēc gan ne. Piekrišana pie neskrējošām dāmām daudz lielāka ar nopietnāu muskuļu reljefu.
Pavērojot 2016 gada skrējienus iekrita acīs, ka absolūti iztrūkst tīri aerobo skrējienu ar zemu pulsu. Var nokaut kaut ko tā turpinot. Varbūt samazināt sacensību skaitu un tās aizvietot ar 130-140 pulsa skrējieniem.

14/01/2017
22:27
Māris
Māris
Kuldīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 176
Member Since:
08/03/2010
Offline

Pats esmu cilājis svarus paralēli un arī šobrīd esmu atgriezies pie spēka treniņiem.
Kopumā skriešana no tā ir tikai ieguvusi, bet man šķiet, ka jāpārdomā taktika 3x nedēļā skriet uz maratoniem un masas iegūšana ar 2x svaru zāli nedēļā, kaut kā liekas ne šis ne tas. Spēku jau uztrenēsi, bet ja grib muskuļus skaistumam, tur jau ar 2 reizēm būs krietni par maz.

Pamēģini sākumā 4-5 skriešanas un 2x zāli iesākumā, pēc tam vajadzētu vēl 3. reizi zāli. Man tāds grafiks bija ok, bet es svarus necēļu uz maksikumu, galvenais mērķis bija ķermeņa nostiprināšana un nedaudz spēka uztrenēšana, tāpēc tie treniņi nebija pārāk smagi un skriešanai netraucēja.

Ja Tu taisies skriet visas pieejamās sacensības pēc kārtas un vēl dzīt masu augšā, sevi nodedzināsi ātri vien.

16/01/2017
13:20
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Kamēr mērķis nav kādā no disciplīnā tuvoties pasaules vai Latvijas top līmenim, kādas gan varētu būt problēmas? Galvenais, lai visam laiks atrodas :)

16/01/2017
15:18
DK86
DK86
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 166
Member Since:
14/10/2016
Offline

Sandijs said

Kamēr mērķis nav kādā no disciplīnā tuvoties pasaules vai Latvijas top līmenim, kādas gan varētu būt problēmas? Galvenais, lai visam laiks atrodas :)

Pilnīgi piekrītu Sandijam. Manuprāt, pirmkārt ir tikt skaidrībā - kurā disciplīnā PATIEŠĀM gribi progresēt, bet kas - paliek hobija līmenī (spriežot pēc visa - skriešana tev tuvāka). Pats šad tad aizeju dzelžus pacilāt, bet nu pie tādām kardioslodzēm par nopietnu masas pieaugumu, protams, jāaizmirst.Bet kā saprotu, īpaši arī nealksti.

16/01/2017
21:33
Logins
Logins
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 132
Member Since:
15/04/2016
Offline

Man galīgi nav mērķa cīnities par godalgām skriešanā, sen jau par vēlu. Ja gribētos godalgas, tad svarcelšanā vai sprintā būtu daudz lielākas izredzes kko sasniegt, gēni vnk tādi :)

Uz nopietnu masas pieaugumu neceru, es tik pamaniju ka skrienot vairāk pēc T sāku izskatīties, nevis V.
Sportlab tets ir rītdien, bet cik noprotu, lai mazāk skriešana ēstu nost muskuļus un svaru kopumā, tad ieteicams vairāk skriet aerobajā zonā, lai gan to visu nesmu līdz galam izstudējis.

Man vairāk interesē tas, cik daudz kājas var trenēt uz masu, jo smagumi vieicina to muskuļu attīstību, kas ir nevēlami skriešanai.

Piem. šāds vingrinājums: https://youtu.be/dLm5_kjuBmY?t=21

17/01/2017
16:30
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Ja negribi, lai skriešanas treniņi "noēd" muskuļus, tad pēc treniņiem jāēd olbaltumvielas. Treniņu veids to neietekmē tik ļoti kā ilgums. Kad asinīs aminoskābju līmenis nokrītas, tiek palaists šūnu noārdīšanas process. Ultragarajos treniņos un mačos var apēst kādu proteīna batoniņu vai aminoskābju tableti pa ceļam.

Ir svaru vingrinājumi, kas trenē skriešanā nodarbinātos muskuļus.
http://www.bodybuilding.com/fun/strength-training-for-runners-how-to-do-it-right.html

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.