VSK Noskrien - Topic: BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/ Simple:Press Version 5.5.8 druupijs on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28958 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28958

edGars said

Es jau to pašu saku un teicu sen: Tas, kas tev mugurā un ko tu ēd nepadara tevi vēl par sportistu.
Tas ko es saku ir parakstā ;)

Tā Tev arī ļoti pareiza doma edGar :) Tikai es ar to anglju citātu biju domājis to, ka ja tu skrien nedabiski no papēža, tad ne gēls papēdī ne vibrami kājās paši par sevi nepalīdzēs... Vienīgi vibrami ātrāk iemācīs skriet pareizi, jo tajos piezemēties caur papēdi nteikti ir daudz sāpīgāk nekā amortizētās kurpēs... bet ja par biezām gēla kedām, tad kā teikts grāmatā ''Born to run'' - labi amortizētās kedas novērš sāpes skrienot , bet ne sāpju cēloni. Tas ir tāpat kā pret slimību, kuras viens no simptomiem ir galvassāpes, dzert tikai pretsāpju tabletes...

]]>
Tue, 04 Sep 2012 21:55:07 +0300
Easyrider on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28950 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28950 Baskāju skriešanai documentary labi plusiņi. No personīgās pieredzes jāpiebilst, ka skrienot nespecializētās Pumās iedzīvojos ceļa traumā un jau konsultējos par skalpeli. Tad iekāpu biezākajā Asics Kayano un problēma atrisinājās.
Bet kā jau sižetā min - viss ir veidā kā skrien. Jo nepareizāk un nedabiskāk skrien (tai skaitā aplamos apavos), jo biezākas zoles un specializētākus apavus vajag. Baskājis visu saliek kā vajag - vismaz šobrīd tā liekas.

Jāpiekrīt, ka sižetā sporta dzērieni nolikti aspektā par īsajiem trenniņiem un kopumā runā par "čabī" skrējēju ar 2h nedēļā at best. Noskrien lielākajai daļai gan km, gan h nedēļā ir būtiski lielāki, tādēļ arī labums no dzēriena varētu būt.
Pats dzērienu nelietoju, bet taisu pats. Dzērieni varētu būt risinājums slinkākiem un "ķīmijas" piekritētjiem,bet noteikti ar efektu garajos trenniņos,1/2 un maratonā. es pa vienkāršo - to pašu dateli, banānu ogļhidrātiem, seleriju kātu - elektrolītiem un sporta dzēriens gatavs, garākiem gabaliem kāds tauks un olbaltumviela no čiā.

]]>
Tue, 04 Sep 2012 20:13:33 +0300
andris z. on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28626 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28626

ssandijss said

Bet video tač visu laiku iet runa, ka sporta dzērieni neko nedos, ja treniņš nepārsniedz 60min.
Ja pārsniedz stundu un vēl intensitāte ir augsta, tad tas jau ir pavisam cits gadījums..

Tāpēc piesaukt piemērus, ko tik nevar izdarīt nedzerot sporta dzērienus vai pat ūdeni, manuprāt, nav gluži pareizi, jo tas organismam nāk tikai par sliktu ;)

Pilnīgi piekrītu ssandijss. Sižets nav noziedznieku bandas atmaskošana, kā varētu šķist, bet ir par ražotāju solījumiem ātrāk, tālāk, augstāk utpj.. Un ne vārda par kaitīgumu, ja neskaita pārdzeršanos un dzērienu ietekmi uz maciņu:) Par čībām žurnālistes jaunkundze gan tā īsāk. Tas arī saprotams, jo jautājums daudz sarežģītāks. Ne velti Kanādas profesors tēmai atveltījis 4 dekādes:)

]]>
Mon, 27 Aug 2012 20:48:29 +0300
ssandijss on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28385 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28385 Bet video tač visu laiku iet runa, ka sporta dzērieni neko nedos, ja treniņš nepārsniedz 60min.
Ja pārsniedz stundu un vēl intensitāte ir augsta, tad tas jau ir pavisam cits gadījums..

Tāpēc piesaukt piemērus, ko tik nevar izdarīt nedzerot sporta dzērienus vai pat ūdeni, manuprāt, nav gluži pareizi, jo tas organismam nāk tikai par sliktu ;)

]]>
Thu, 16 Aug 2012 16:48:48 +0300
matiss on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28380 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28380 Tā neviens vien noairējis Salacas Maucienu, taču negribas te noiet no skriešanas tēmas ;)

]]>
Thu, 16 Aug 2012 14:04:28 +0300
Ainars on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28342 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28342

edGars said

Es jau to pašu saku un teicu sen: Tas, kas tev mugurā un ko tu ēd nepadara tevi vēl par sportistu.
Tas ko es saku ir parakstā ;)

Viļņā pēc simtnieka pļāpājot Andris Dudels šajā sakarībā teica: "ja esi gatavs, arī uz pliku ūdeni noskriesi"

]]>
Wed, 15 Aug 2012 16:05:04 +0300
matiss on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28341 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28341 Vēl nezinu, kas ir tajā video, taču manā uztverē sportisiti ir tie, par kuriem stāsta ziņās un redzami zīmolu reklāmās. Sakļūdījos? ;)

]]>
Wed, 15 Aug 2012 14:56:21 +0300
edGars on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28336 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p28336 Es jau to pašu saku un teicu sen: Tas, kas tev mugurā un ko tu ēd nepadara tevi vēl par sportistu.
Tas ko es saku ir parakstā ;)

]]>
Wed, 15 Aug 2012 13:41:41 +0300
druupijs on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27824 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27824 ''.. what really matters is not what's on your feet, but how you run''- viedi vārdi :)

]]>
Thu, 02 Aug 2012 09:08:23 +0300
Bertons on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27820 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27820 Ļoti labs materiāls!

]]>
Thu, 02 Aug 2012 00:52:14 +0300
Stereotips on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27805 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27805 ar savām svaigēdāju domām par šo klaigāju pirmajos divos 2. lapas ierakstos:
http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/dzerienu-izmeginasana/page-2/

]]>
Wed, 01 Aug 2012 17:17:31 +0300
Stereotips on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27793 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27793

triscilveks said

nevarēju nepadalīties ar saiti:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Rul7XbM844

ceru, ka sāksies interesanta un veselīga diskusija.

nav ko slēpt, šis materiāls ir ar potenciālu kārtīgi bliezt zem jostasvietas visai peļņu sadalošajai ķēdītei, bet populācijas izpratne un informatīvais lauks vienmēr ir bijis tādā proporcijā, lai būtu iespēja izpausties jebkādiem parazītiskiem veidojumiem, kas sastopami gan kā piepes mežā, gan mantkārīgi ražotāji ūtētē. un tas nav ne labi, ne slikti, tas vienkārši ir, ja reiz dabas likumi to pieļauj. uz šīs zilās planētas katram pašam jāparūpējās par sevi, jīhāāā.

]]>
Wed, 01 Aug 2012 15:10:35 +0300
triscilveks on BBC dokumentālais raidījums par sporta dzērieniem, sporta uztura bagātinātājiem un apaviem. http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27787 Uzturs http://www.noskrien.lv/forum/uzturs/bbc-dokumentalais-raidijums-par-sporta-dzerieniem-sporta-uztura-bagatinatajiem-un-apaviem/#p27787 nevarēju nepadalīties ar saiti:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Rul7XbM844

ceru, ka sāksies interesanta un veselīga diskusija.

]]>
Wed, 01 Aug 2012 11:56:53 +0300