Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Problēmas ar elkoni
09/07/2009
12:20
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

Gribeju tev pajautat par vienu problemu, kas piemekleja mani vakar, respektivi, pec kartejas skriesanas saka sapet elkonis (pirms tam ar neko tadu nebiju saskaries), nerunajot par sapem, kad censos vinu maksimali izliekt. Vakar vel bija kaut cik ok, bet pa nakti sapes pienemas speka un nu ir ka ir, jutu ka kaut kada temperatura ari ir. Cik zinu si problema ir vieglatletiem, vingrotajiem, atletiem un skepmetejiem, kas rodas no parak lielas elkona locitavas kustinasanas. Elkonis tagad pietucis, stivs. Ta nopietni skriet saku maija sakuma un lidz sim noskrieti ~ 350 km, pedejas divas nedelas ~ 100 km. Pedejas 5 dienas skreju pa 10 km. Iespejams nedaudz parforsets, bet ta jutos labi, atskaitot tagad elkona sapes. Cik saprotu skriesanu varesu kadu laiku atmest, ceru, ka tas bus tikai paris dienas.. Varbut vari palidzet, ko ieteikt saja sakara? Nezinu ko isti tagad darit, iet pie traumatologa uz konsultaciju, vai ari kaut kadas zales dzert, vai ari japerk elkona aizsargs.. jo skriet gribas ;)

Varbūt kāds zina risinājumu, vai vispār padomu ko darīt?

09/07/2009
13:05
Guest
Guests

Manuprāt, Tev pāris dienas jāiztiek bez skriešanas, jānopērk Fastum gēls un jālieto tas 1-2 reizes dienā. Pēc dažām dienām visam vajadzētu būt kārtībā.  

09/07/2009
15:07
Kaspars
Kaspars
Latvija
Zinātājs
Members
Forum Posts: 360
Member Since:
29/04/2009
Offline

Tak jau, ka ej pie ārsta, no skriešanas elkonim vajadzētu vismazāk sāpēt, bet ja jau ir pietūcis, tad tiešām ej pie ārsta, vēl iekaisīs un d**** būs :(

Kāpēc nepapildini VSK noskrien kilometriņu skaitu, neievadot visus skrējienus? ;) ja jau tev tas krutais GPS, tad jau vari priekš sevis pat tādu kā datu savācēju uztaisīt un nebūs ar roku attālums un laiks jāievada ;)

09/07/2009
15:19
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

Ko skrienu, to papildinu. Maz skrienu, vairāk basīti spēlēju. Bet nu jau es taisos baigi saspringt.

09/07/2009
15:46
Ainīc
Ainīc
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 201
Member Since:
09/07/2009
Offline

Šķiet problēmas cēlonis varētu būt piepumpēšanās, ko pēc skriešanas parasti daru. Kā es par to neaizdomājos, piesēju vainu skriešanai ;) Būs jāpalieto smēres pāris dienas, bet ja neuzlabosies elkonis, tad gan jāiet pie traumataloga, ka vēl neiekaist. Paldies, kungi, par padomiem! Atrāk jāsaārstejas, lai var skriet tālāk ;)

14/07/2009
18:03
Frax1s
Salaspils
Zinātājs
Members
Forum Posts: 137
Member Since:
19/05/2009
Offline

Pirmo reizi dzirdu tādus brīnumus, ka no skriešanas sāpētu elkonis (ja vien neesi skrējis uz rokām) :D Ja ir temperatūra - tad noteikti kaut kas elkonī ir iekaisis. Es jau tev "Fastum gel" vietā ieteiktu nopirkt "Dolobene" arī gēls (sasodīti dārgs ~ 6.30 Ls (bezrecepšu)) ... bet nu manuprāt tavā gadijumā ideāls risinājums - cik lasiju lietošans instrukciju & vadoties pēc tavas aprakstītās problēmas. Tikmēr turi vai atbalsti roku (elkoni) augstākā vietā par savu ķermeni ... atrāk atlabs, tici man ;) Nevajag tev traumatalogu, sākumā aizej pie ģimenes ārsta un tad skatīsies tālāk.

P.S. > Ja patīk tabletes, tad varu ieteikt "Curcur" (arī sasodīti dārgas 20 tabletes pie kādiem 4 Ls ... pie tam ne visās aptiekās nopērkams (bezrecepšu)) var teikt kaut kas līdzīgs iepriekšminētajai ziedei, bet ziede palīdz daudz labāk ;)

Ja gribi vari palasīt "http://www.google.lv/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&url=http%3A%2F%2Fwww.newnordic.lv%2FCurcur%2520specialistiem.doc&ei=KpdcSpDvDoumnQOX8IXkAQ&usg=AFQjCNF3gKrWwOSpl0XsD30xb2JLlfKwaw&sig2=XTWZ6yrmvdUoH5VhoaFBtA"

Un diezin vai tev jāpērk elkoņa aizsargs speciāli skriešanai - tur nav divu domu :D ............. jautājums, vai tu pareizi taisiji piepumpēšanos, jeb kurā gadijumā pameiģini rokas likt mierā (kāmēr pilnīgi neatlabst), bet pievērsies vēderpreses trenēšani - tā ir daudz noderīgāka skrējējiem ;)

Manuprāt elkonis tev skrienot sāp no triecieniem, kuri netiek amortizēti skriešanas brīdī, kaut gan uz elkoņiem viņi ir ļoti minimāli, toties uz traumas tos var diezgan labi just. Anyway normāli skrienot elkoņi var teikt netiek kustināti, tātad varam vainot tikai triecienu darbību ;) Skrienot visdrīzāk varēsi izlīdzēties ar parastu tinamo elestīgo saiti, lai pēc iespējas mazāk kratītos tavs elkonis skriešanas brīdī ;) Neesmu nekāds ārsts, tik saku to par ko esmu pārliecināts un to ko zinu ... :)

Lai veicas - veseļojies ātrāk :)