Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

31. augusts 09:00

Skrienu, skrienu vēl! (SSV) 29. koptreniņš – vārda svētki nezināmā virzienā :)


Skriešanas seriāls:
Vieta: ,
Notikums:
Distance:

Maratoniem ir jāgatavojas.

Gatavojoties ir jāskrien (daudz).

Skriet vienam – vajag krampi.

Skriet bariņā – prieks un izklaide.

Turpinās nedēļas nogales garo (30+km) skrējienu koptreniņu seriāls Skrienu, skrienu vēl! (SSV jeb Svētais) – sestdienas, svētdienas vai svinamdienas izskrējiens galvaspilsētā vai tās tiešā tuvumā. Skrējiena temps – saprātīgs (apmēram 6 min/km) un pielāgots skrējēju noskaņojumam un laika/ceļa apstākļiem (garais skrējiens=mierīgs skrējiens).

Detaļas tiek apspriestas un precizētas pirms skrējiena – padalies ar savu priekšlikumu komentāros! Vēlams ielikt saiti uz sazīmētu maršrutu, ja to ierosini.

Maršruta shēmai ir informatīva nozīme, skrējiena gaitā tā var tikt mainīta atkarībā no dažādiem (ceļa segums, satiksmes regulatori u.c.) apstākļiem (plus/mīnus 10% robežās)! Pievienošanās un atvienošanās no pamatgrupas ir iespējama jebkurā skrējiena posmā (tiesa gan – uz paša dalībnieka atbildību:))!





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
aigars-29 piedalās
Aivars sekoju līdzi
Andulis piedalās

Piedalās - 2

Seko līdzi - 1

21 komentāri rakstam Skrienu, skrienu vēl! (SSV) 29. koptreniņš – vārda svētki nezināmā virzienā :)

  • Andulis

    Tiek gaidīti priekšlikumi. (Vai visi būs sestdien LSC mačā un Kolkasragā noskrējušies līki, ka ne pakustēt?)

  • Inga_K Inga_K

    Es vēl nezinu, vai no rīta būšu Rīgā, bet plānā bija mierīgs 20-nieks pēc 6dienas 30km LSC.

  • Aivars Aivars

    Kur mierīgs 20-nieks, tur arī 25km nemanot salasās…:) Man plāni ir līdzīgi kā Ingai – sestdien LSC 30km sacensības Mežaparkā, bet svētdien mierīgi 25-30km arī pa asfaltu.

  • Andulis

    Izskatās, ka starts vai finišs Salaspilī? :)

  • Aivars Aivars

    Anduli, ja neviens vairāk nepieteiksies, tad tā var gadīties. Taču šobrīd Salaspils pusē dambi gandrīz visā tā garumā remontē, tāpēc tur līdz pat septembra beigām skriet nebūs patīkami.

  • Andulis

    Jā, Aivar, dambis laikam ir/bija skaisti skrejams. Tomēr var jau arī citos virzienos?

    Tāpat vien aizdomājos, uzzīmējās (aptuveni!) noskrien.lv/trase/?trase=90635 – iznāk, ka no “parastās vietas” apmēram pusmaratons :) Vai arī otrā virzienā :) Maršruts būtu jāprecizē, ja kādreiz ko tādu izlemtu veikt. Vidusdaļu nekad reāli neesmu izskrējis, taču palaikam ir gribējies. Varētu vēl kādu novadpētniecisku cilpiņu piestiķēt, ja tauta gribētu īsto SSV kilometrāžu.

  • Aivars Aivars

    Par šādu ideju esmu jau vairākkārt iedomājies – katru reizi, kad SSV ir vedis uz DA debespusi no “parastās vietas”. Taču vienmēr esmu apstājies pie jautājuma par loģistiku – kā nokļūt starta vietā vai kā atgriezties atpakaļ no finiša uz starta vietu. Tāpēc vienmēr priekšroka būs maršrutiem ar startu un finišu vienuviet.

  • Andulis

    Var sākt no Salaspils, dodoties pretējā virzienā uzzīmētajam. Kad tiekam līdz Dreiliņu aplim (vēl 7 km līdz “parastajai vietai”) – griežamies riņķī, ja gribam atgriezties Salaspilī; turpinām tāpat, ja gribam finišēt Rīgā..
    #
    Protams, vēl varam sazīmēt arī citu – normālu apļveida maršrutu. Joprojām versijas tiek gaidītas!
    #
    Vienmēr priekšroka būs maršrutiem ar startu un finišu vienuviet.
    No loģistikas puses raugoties – protams. Taču interesantuma jeb izpētes potenciāla ziņā vilinošāki reizēm liekas “no-uz” vienvirziena skrējieni..
    Salaspils & Rīgas gadījumā sabiedriskais transports ir kaut cik lietojams. Pievienojot no savas puses nelielu skrejamsomu, kurā ievietot jaku, maku un – vajadzības gadījumā – kefīra paku:), iegūstam varbūt ne ideālu, bet risinājumu.

  • aigars-29 aigars-29

    Cikos sakam? Marsrutu varam ari uz vietas sadomat? Man, jo agrak jo labak!

  • Andulis

    Man atkal otrādi – vēlais starts mīļāks, un vakaru skrējieni :) Ja nopietni, īsti pat nezinu, vai rīt gribēšu skraidīt. Savu plāniņu par Salaspils-Teikas (vai otrādi) skrējienu varu atstāt citai reizei, neuzstāju uz to.

    Šobrīd galvenā persona – Aivars varētu dot ziņu, vai un kur viņš rīt grib startēt UN finišēt. Salaspilī, Rīgā, vēl citur? Citiem laikam tad jāpieskaņojas.

  • Aivars Aivars

    Kāpēc tad es galvenā persona?! Pēc šodienas Mežaparka 30km es šobrīd nemaz neesmu pārliecināts, ka rīt gribēšu skriet tikpat. Es par rītdienu vēl domāju – ar mani rēķināties, vēl vairāk kā ar galveno personu, šobrīd nevajadzētu.

  • Andulis

    Ja tā, tad par Galveno kļūst aigars-29. Aigar, lūdzu, komandē SSV-29! :)
    Kur un cikos starts?

    Domājams, ka vismaz viens no šaubīgajiem (Aivars, es) tomēr pievienosies. Gan jau vēl kāds.

  • Aivars Aivars

    Aigars-29, pasaki sākuma laiku un vietu, lai no rīta šaubīgie zinātu cikos mosties.

  • aigars-29 aigars-29

    Devinos saksu no aptiekas pie lmt. Marsrutu pa nakti padomasu.

  • Maikijs Maikijs

    Ak,žēl, man jāpalaiž garām. Darbiņš:-)

  • Andulis

    Drīzāk nē.. vakardienas Mežaparks samocījis atkal kāju..

    Nu, līdz startam varbūt tomēr aiztipināšu. Paskatīties, vai vēl kāds ir, novēlēt aigars-29 patīkamu vārda dienas skrējienu :)

  • Aivars Aivars

    Mani arī vakar Mežaparks nomocīja vairāk nekā būtu gribējis. Šorīt saudzīgā režīmā izmetu loku tepat pa savu tuvāko apkārtni. Nav ļaumuma bez labuma – iemācīju vienam vaukšķim lidot! :)Tiesa, neesmu pārliecināts par iegūto iemaņu noturību, un to vai viņš spēs patstāvīgi bez atbalsta no malas šo manevru atkārtot. :)

  • Andulis

    Tomēr jā! Apskatījām Ķengaraga promenādi, kuru, jāatzīstas, nebiju redzējis. Skatu tornis Daugavas malā (links uz svešu bildi, bet vieta pareizā). Izskrējām zem visiem tiltiem, no Dienvidu līdz Vanšu. Glīts gabaliņš pa Skanstes ielu, Brasas tilts, atpakaļ uz “parasto vietu” – un pa mājām :) Paldies Aigaram par ģeogrāfisko izglītošanu! Kāja drusku jūtama, bet pārlieku netraucēja. Kolas pauzi izlūdzos likteņupes malā pie pilsētas kanāla ietekas :)

  • aigars-29 aigars-29

    Paldies Andulim par kompāniju. Sanāca nedaudz garāks gabaliņš nekā biju sākumā domājis, bet skrējās viegli!

  • Andulis

    Apmēram tāds aplītis bija, pēc atmiņas: noskrien.lv/trase/?trase=90866

  • Aivars Aivars

    Labi, ka pasākums notika! Izskatās ļoti interesants maršruts – atzīšos esmu dzirdējis daudz pozitīvu atsauksmju par Ķengaraga promenādi, taču savu kāju spēris tur vēl neesmu.:)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.