Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

28. maijs

Scotiabank Ottawa Marathon and Ottawa 10K


Vieta: ,
Notikums: , , , ,
Distance: , ,

Mājas lapa: Scotiabank Ottawa Marathon and Ottawa 10K


Treniņu plāns maratonam:

Treniņu plāns pusmaratonam:




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
zizis piedalās

Piedalās - 1

66 komentāri rakstam Scotiabank Ottawa Marathon and Ottawa 10K

  • Ritvars Ritvars

    Piecīga ziņa no Ottavas maratons , Ariana Hilborna izpilda olimpisko normatīvu maratonā 2:40:32 SUPER

  • Andulis

    Cik maratonistes Latvija drīkst sūtīt uz Rio? Ka nesanāk vēl kašķis beigās… :)

  • Raibacainais Ezītis Baskāju Ezītis

    3.

  • Agy Agy

    Žēl, ka tikai trīs vietas. Gribētos, lai jau visas četras brauc.

  • Kristaps Broks Cukuriņš

    Teikšu godīgi, reti kad turu ļaunu prātu, bet ļoti cerēju, ka Hilborna izstāsies, it īpaši ieraugot, ka viņa startē zem ASV karoga.

  • Teorētiski pastāv iespēja, ka kāda nebrauc?

  • in

    Man šķiet, ka es kaut kur lasīju, ka ir jākvalificējas, pārstāvot to valsti, kuru pārstāvēs spēlēs.
    Vismaz man ļoti gribētos, lai tā būtu.
    Lasu tagad qualification system pdf-u, tur teikts, ka var vienu rezervistu sūtīt.

  • in

    Nja. Olympic charter. Rule 41. Diemžēl neaizliedz…

  • ansiso ansiso

    Tur jau nevar zināt tos apstākļus, kāpēc US ir pie Hilbornas. Tā varbūt arī organizatoru neprecizitāte, piemēram, paņem no kaut kādas vecas datubāzes, kur nav nomainīta pilsonība. Cepties varētu pēc tam, kad Hilborna pati paskaidrotu, kāpēc tā (ja viņa vispār to ir pamanījusi un zināja). Jebkurā gadījumā prieks, ka Hilbornai ar 3. piegājienu izdevās. Potenciāli viņa Rio var skriet kaut kur pa vidu. Jāpriecājas, ka vispār šogad tik zems normatīvs. Iepriekšējās olimpiādēs pie šiem rezultātiem tikai Prokopčuka varētu skriet. 2000. gadā vispār A normatīvs bija 2:33h.

  • und

    Nesaprotu, par ko priecāties? Par to ka Anete tagad paliek aiz borta, bet kaut kāda naturalizēta amerikāniete kura paņema LV pilsonību tikai lai tiktu uz OS, bet pati ne vārda latviski nezin. Nu jā… papriecāsimies! Woohoo!!

  • Agy Agy

    gala vārds šīm kvotām būs LOK. Kā viņi lems tā būs.

  • ansiso ansiso

    Hilbornai nav kaut kāda tur naturalizētā. Abi vecāki runā normālā latviešu valodā, un pati arī kaut ko saprot. Visi 4 vecvecāki vistīrākie latvieši. Nav neviena kritērija, pēc kā LOK varētu izvēlēties Anitu, jo Hilborna ir galvastiesu pārāka pēc uzrādītajiem rezultātiem.
    Lai Anita pārāk nepārdzīvo šodienas dzimšanas dienā. Viņai pēc pases datiem vēl 2-3 olimpiādes priekšā un, ja turpinās profesionāli pieiet treniņiem, var uz kādu aizbraukt ne tikai lai piedalītos, bet arī pacīnītos par augstāku vietu.

  • Ugis Ugis

    Kurš Rio nodrošinās tāda līmeņa zaķi?

  • in

    Kad Latvija atguva neatkarību, uz mūsu pilsētu atbrauca Zviedrijā dzimuši jaunieši, kas runāja skaistā latviešu valodā.
    Un diezgan bieži brauca arī no ASV latvieši, kas runāja latviski.
    Klausoties sarunu ar Hilbornu pagājušā gada Valmieras maratonā, neradās iespaids, ka viņa būtu latviete. Dažas frāzes. Tad jau tā Paragvajas pārstāve, kas šogad Lattelecom 10 km uzvarēja, labak runāja latviski.
    Un jā, palasot LV presē pieejamos rakstus un Hilbornas blogu, tas iespaids tieši tāds arī ir – no ASV nevarēja tikt uz OS, atcerējās, par LV izcelsmi. Ak, kāda laime, ka tagad Latvija pieļauj dubultpilsonību! Un visi 4 vecvecāki bijusi LV pilsoņi. Un tie braucieni uz LV un latviešu valodas kaut cik apguve – tikai tāpēc, lai nelektu tik ļoti acīs, ka LV ir tikai kā platforma, no kuras tikt tālāk…
    Ja būtu sirdī latviete, tad būtu jau bērnībā vismaz valodu apguvusi.

    Un atceroties Prokopčukas teikto, ka ir bijuši piedāvājumi no citām zemēm viņus pārstāvēt, kurus nav pieņēmusi, jo ir no Latvijas. Patriote.

    Protams, skatoties bezkaislīgi uz cipariem, Hilborna ir ātrāka. Un no valsts, LOK nekādi ieguldījumi nav bijuši – izdevīgāka.
    Bet. Man gribas, lai manu valsti pārstāv manas valsts skrējējas. Prokopčuka, Marhele un Kažemāka.
    Nepatīk tie ārzemnieki, kas Latviju redz tikai kā vietu sava labuma gūšanai.

  • und

    Pilnīgi piekrītu in. Ar savu rezultātu Ariana pat USA top10 netiek, kur nu vel OS. Būtu viņa reāls pretendents uz medaļu – nekādu jautājumu. Bet kāda starpība, 2:45 vai 2:40? Es ļoti ceru ka LVS pieņems pareizu lēmumu, ja vīni uz OS aizsūtis Ariānu tas neko labu latvijas vieglatlētikai nedos. Tikai nogalinās visu motivāciju pārējiem. Bet, Ariana laikam nekad neskrēja neviena LČ… vai viņa popularizē LV vieglatlētiku?

    Atgādinājums, ko par šo doma Miļkevičš:

    Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs: “Esmu pret amerikāņu naturalizāciju. Ja tāds jautājums tiks pacelts, es būšu pret. Tas nav mūsu ceļš. Par laimi, pagaidām nav nepieciešamības piesaistīt ārzemniekus” (laikraksts “Vesti Segodnya”, 12. marts). Izlases vadītājs arī atzīst, ka Eiropas telpu čempionātā no mūsējiem gaidīja augstākus rezultātus. Runājot par gaidāmo pasaules čempionātu, Miļkevičs norāda: šogad ir ļoti augsti normatīvi, līdz ar to Latvijas sportistiem būs grūti tur nokļūt.

  • BeLinda .Linda

    Diez, kurš atteiktos no iespējas piedalīties Olimpiskajās spēlēs, būdams Arianas vietā?

  • Agy Agy

    Varēja jau, tiešām, zem LV karoga startēt, lai nav lieks šūms!

  • DS93 DS93

    LVS valdes locekļu viedoklis šoreiz noteikti sadalīsies..

  • ansiso ansiso

    und, tu esi izrāvis laukā no konteksta Miļkeviča teikto propagandas avīzē. Turpat komentāros Kr. Kļaviņš ļoti labi uzrakstīja par Miļkeviča izteikumu:
    “Šis izsaka visu, laikraksts, kurā pausts viedoklis, un viedoklis pret amerikāņiem. Krievijas propogandas laikraksts mūsu valstī atradis cilvēku, kurš pateica vajadzīgo.”
    Ticu, ka Hilborna šovasar startēs arī Latvijā, apgūs labāk valodu, sapazīsies ar vadošajiem LV skrējējiem un iepatiksies arī tiem, kas šobrīd viņu norej.

  • in

    Startēja viņa jau pērn. Ja pareizi atceros, tad uzvarēja Valmierā pusmaratonu. Kaut kad agrāk Rīgā maratonu skrēja.
    Bet tas nemaina faktu, ka valodu savos vismaz 35 gados nav spējusi apgūt. Un neizskatās, ka mēģinātu.
    http://www.arianahilborn.com/dose-of-daily-latvian/ – tukšs, jo tukšs. (Varēja taču vismaz vienu ierakstu veikt, ja reiz tāda sadaļa.)

  • in

    Vai Kariņa viedoklis būtu augstāk vērtējams nekā Miļkeviča?
    Propagandas laikraksts? Vai citi interesējās par viņa viedokli? Gan jau būtu arī citur izteicis to pašu, ja vien kāds būtu uzklausījis.

  • Dāma Nr.3 netika uz Londonu zem USA karoga
    Dāma Nr.4 netika uz Londonu kā soļotāja
    Dāma nr.1 izdomāja Rio skriet maratonu, jo augustā Dienvidu puslodē būs ziema. Man šķiet, ka vainīgs ir Zemeslodes novietojums trešās planētas orbītā. Un neapskaužu sporta funkcionārus. Ticu, ka lēmums būs gana pamatots un neviens neaiztiks Dāmu Nr.2, kurai normatīvs vissenākais. Un šobrīd gandrīz jāpriecājās, ka Londonas vienīgā pārstāve šobrīd vairāk noslogota ar VSK Noskrien biedru trenēšanu, nevis pati skrien. Redz ko dara vaļīgāk palaistais normatīvs, varbūt derēja par kādu minūti stingrāks. Bet tad nebūtu tik lielas jautrības. Ak jā, vēl jau viss nav beidzies un varbūt arī otrs puisis saposīsies Rio maratonam

  • in

    Vienojošais elements visām (4) ir – visām bija normatīvs uz Londonu, bet neviena neaizbrauca :D Kaut arī tobrīd nebija tik “vaļīgs” normatīvs.

  • ansiso ansiso

    Kariņa viedoklis noteikti nav vērtējams augstāk. Taču te nav ko vērtēt, jo Miļkeviča publiskais viedoklis par Hilbornu vēl tikai būs.
    und, un cik reizes finišējis LV čempionātā 800m ir pats Miļkevičs? Vai pats Miļkevičs popularizēja LV čempionātu, principiāli izstādamies no 800m (tad bija tāda prasība, ka, lai startētu lielajos mačos, ir jāpiedalās LV čempionātā)?

  • ansiso ansiso

    Jā, jā, tas, ka viņa diezgan aizmāršīgi attiecas pret savu mājaslapu, noteikti ir galvenais rādītājs viņas latviešu prasmju apgūšanas procesam. Vispār viņas mājaslapā tukšs ir ne tikai DOSE OF LATVIAN, bet arī sadaļas Sponsors, Support un CAREER HIGHLIGHTS.

  • in

    Nav galvenais, bet šo to par attieksmi tomēr liecina.
    Kā jau iepriekš rakstīju – intervijā Valmierā nekādas spožas prasmes nedemonstrēja. Turpretim citi ārvalsīs dzimušie, kas jūtas latvieši, māk runāt latviski.

  • und

    Man nav precīzas statistikas, jāprasa A.Staģa kungam. Bet domāju ka u-16, u-18,u-20, u-23 – daudz reizes. Ja skatīties skriesim.lv – tad vismāz 3 reizes ari pieaugušo konkurencē. Hilborna pēc skriesim.vl statistikas Latvijā skrēja vienu reizi – Valmierā, pusmaratonu.

    Ja LVS akceptēs un atļaus viņai braukt uz OS, tas bus ļoti slikts lēmums priekš visas LAT vieglatētikas. Dažiem var zust motivācija.

    Miļkevičam ir taisnība. Priekš kam mums jāiet ar tādu ceļu? Ja mēs naturalizētu kādu kas spētu cīnieties par medaļām – ok, vai ari tādā distancē kurā nevienam latvietim tas netraucēs piepildīt savu sapni.

    Man piemēram nekas nebūtu pretī ja Raimonds K. iedotu 3 afrikas sportistiem LV pilsonību un viņi visi skrietu OS 10 000. Bet ja viņi skrietu maratonu un Valerijs paliktu aiz borta – tas jau būtu skumji.

  • BeLinda .Linda

    Ariana ir skrējusi arī Rīgas maratonu 2014.gadā

  • Nevar nevienai pārmest vēlmi startēt Rio, arī ne šodienas jubilārei.
    Lai arī maratona distancē lielākā cīņa būs katrai sportistei ar sevi, uzskatu, ka Ilonai būs labāks rezultāts, ja pakausī elpos Ariana. Bet jā, visu izšķirs LVS valdes sēdes lēmums otrajā vai trešajā jūnija nedēļā.

  • in

    Otrajā – trešajā jūnija nedēļā? Es kaut kādā dokumentā redzēju, ka sastāvu paziņos 14.jūlijā… Nežēlīgi ilgi gaidīt.

  • DS93 DS93

    Vajadzētu Agatai noskriet maratonu un tad nebūtu jautājumu :D :D

  • in

    :) uz Tokiju. Pagaidām viņa, manuprāt, par jaunu. Nav ko lieki bendēt organismu. Gan jau vēl pagūs.

  • ansiso ansiso

    Būtu gan jautājumi, jo Agatai iaaf mājaslapā pie pārstāvētās valsts stāv Germany :D :D
    http://www.iaaf.org/athletes/germany/agata-strausa-239394
    Normatīvu var pildīt līdz 11. jūlijam, tā ka tikai pēc tam varēs lemt.
    und, tur jau tā lieta, ka Miļkevičs pats savas karjeras laikā LV čempionātus ir atklāti uzmetis, un 800m stadionā viņš neskrēja, jo nebija konkurences. Ticu, ka Hilborna uzskries kaut kad arī LV čempionātā. Ja ne šogad, tad citus gadus.

  • Ritvars Ritvars

    Trīs ātrākās arī brauc uz RIO ,kas tur ko lemt! Rezultāti runā paši par sevi.
    P.S. vismaz RIO vienai jūtīšu līdzi ,Arianai

  • Alža

    Nu,Ritvars te mazāk varēja ieklepot.Tavs naidiskums pret mūsu valsti visur spiežas caur.

  • in

    Ja kvalificējas vairāk nekā 4, tad brauc 3 labāko rezultātu īpašnieki (-es). (tā teikts vienā no tiem protokoliem, ko LVS lapā var atrast)
    Tā kā tieši 4 nav vairāk nekā 4, tad lēmums var būt arī par labu lēnākā rezultāta īpašniekam.

  • Signis

    Ātrāk, augstāk, spēcīgāk.

  • sm72 sm72

    Ja nemaldos, tad Olimpiāde ir pamatā sporta pasākums nevis politiskas batālijas. Protams, sākotnējā pasaciņa par to, ka olimpiāžu laikā karadarbība tiek pārtraukta, liecina par zināmu politikas piegaršu;) Taču arī neskatoties uz to, es neesmu vēl savā dzīvē redzējjs
    ,,Patriotismamēri”. Pretējā gadījumā krieviem uz OS būtu jāsūta mildronātmānu vietā kā minimums- Mciri:)

  • in

    Atcerējos Žolneroviča interviju, kur viņš stāstīja, ka nācies braukt uz Londonu, lai vairāk funkcionāru var aizbraukt…

  • ansiso ansiso

    http://sportacentrs.com/vieglatletika/06062016-lvs_drizuma_lems_kura_maratoniste_nedosie
    “LVS iekšējā kārtība paredz, ka jāvērtē pēdējo divu gadu labākie rezultāti, līdz ar to šeit ir vieta diskusijām”. Nu jā. Hilbornai jau ir tikai viens maratons pēdējo 2 sezonu laikā, tā ka te tik vienkārši nebūs.

  • ansiso ansiso

    Tiem, kas noticēja tam, ka Hilborna skrēja zem ASV karoga, lūdzu–>
    http://sportacentrs.com/vieglatletika/07062016-pieradijumi_ariana_hilborna_otavas_marato

  • Adidas meitenei Rio pa priekšu neskries privātais TT no Nike?

  • in

    Maratona mājas lapā pirms tam neredzēju dalībnieku sarakstu.
    Skrējienam sekoju līdzi mobilajā lietotnē, kur ASV karogs pie skrējējas vārda.
    https://drive.google.com/file/d/1lhxE8apsnNt5cZn2G8hags86M6GCAEUMCw/view?usp=sharing
    Kurā brīdī parādījās Latvija – pirms vai pēc finiša? Tās miglu bildes sportacentra lapā to nepasaka. (Un raksta autora vārds nerosina nekādas pozitīvas reakcijas. Izskatās pēc mēģinājuma glābt situāciju / spodrināt spalvas utml.)

  • in

    Matīs, var uzskatīt, ka skries. Prokopčuka taču ar Nike skrien ;) Un sagaidāms, ka viņa skries pa priekšu gan Marhelei, gan Kažemākai.

  • ansiso ansiso

    Man tur tajos 2 linkos nekādas miglas nav. Oficiālajā Otavas maratona mājaslapā gan startlistē, gan finiša protokolos stāv Latvia. Kāpēc Hilbornai būtu jāatbild par to, ka kāds kaut kur kļūdījies un ielicis USA? Oficiāli ir LV. Starp citu. Guncham un Karīnai sportlat rezultātos nekur nestāv LV karodziņš.
    http://www.sportlat.lv/results.php?id=597&rid=394574&type=groups&dist=1276#394574
    Ko nu? Vai tad tas uzreiz ir apzināti?

  • Andulis

    Sportacentra autora vārds tiešām lielu uzticību nerada :))

    Tomēr jāatzīst, ka viņa minētie 2 linki ir gana skaidri, bez miglas:
    http://www.runottawa.ca/news-item/start-lists-scotiabank-ottawa-marathon
    un
    https://www.sportstats.ca/display-results.xhtml?raceid=29494&status=leader&category=Women

    Arī “miglu bilde”, ja uz to klikšķinām/spiežam, top skaidrāka – http://i6.tiesraides.lv/800x0s/pictures/2016-06-07/2016-06-07_ariana_ottawa.png

  • in

    Es par linkiem neteicu, ka miglaini ;)
    Hmm, pie mana vārda Tallinas maratona dalībnieku sarakstā bija EE karogs. Sazinājos ar organizatoriem un nomainīja uz pareizo gana laikus pirms starta, lai arī uz numura būtu pareizs.
    Nebūtu Ansis ielicis saiti uz sportacentru, man būtu vienalga, bet tagad interesē gan – kurā brīdī sarakstā LV parādījās?

  • Aigars

    Jā palasot komentārus ,pa visām malām lien laukā latviešu skaudība , ja jau es netieku tad nevajag tur tikt arī meitenei ,kas dzīvojas pa Latviju ,kas te macās ,strādā utt.

  • Labi, ka komentētājiem nav jānosaka izvēle :) Gadiem nebiju lasījis komentārus nevienā portālā, bet šodien palasīju Sportacentru. Arī manī sēž daļa nacionālista un esmu par tiem tautiešiem, kas dzīvo savā zemē. Bet nevar spļaut kāpostos, jo pat Latvijas mērogā mēdzu pārstāvēt Liepāju, taču varētu man to neļaut darīt kaut tāpēc, ka neesmu pat no malas paskatījies Liepājas pusmaratonu ne reizi. un par to kaktā būtu jānokaunas.

  • dot dot

    Jā Matīss, es arī nesaprotu tos lokālpatriotus, kas sacensībās reģistrējas no Liepājas, Ventspils, Cēsīm un Valmieras, lai gan sen jau dzīvo Rīgā un uz dzimto pilsētu aizbrauc kā ciemiņi.

    Pret Arianu man nav nekādu iebildumu. Kaut mums būtu tāda konkurence uz olimpiskajām ceļazīmēm starp vīriešiem!

  • Geo Geo

    Atkal jau tiek pieminēta leģendārā “latviešu skaudība” ar ko mēs esam tik unikāli visā pasaulē :) Kuri konkrēti ir tie komentāri, kur tā parādās (ja neskaita Ritvara)?
    Globāli skatoties rezultāta ziņā ir pinīgi vienalga, kura no viņām brauc, tās 4 minūtes neko nemainīs. No šāda skatu punkta priekšroku varētu dot sportistei, kas reāli dzīvo un trenējas Latvijā un var būt redzamāks paraugs citiem kā iet uz mērķi un to sasniegt, utt.
    Bet tā kā ir definēti kritēriji pēc kā izvēlas, tad priekšroka diezgan viennozīmīgi ir Hilbornai. Labāks rezultāts gan šogad, gan pēdējos 2 gados.

  • Inga_K Inga_K

    Aigaram jāiemācās burtus vārdos un teikumos savirknēt, un saprast uzrakstīto. Tie “latviešu skaudības” pieminētāji varētu pirmkārt, palasīt citu valstu forumus par dažādām tēmām, otrkārt – nu nezinu, jāiet steidzami mainīt tautība uz kaut kādu neskaudīgu, savādāk tāda milzu blamāža vien sanāk. Visu laiku paši sevi par skaudīgajiem saukā.
    P.S. vienīgias komentārs ar skaudību ir paša Aigara komentārs. Un Aigars varētu arī iemācīties pareizi lietot garo, plato taustiņu.

  • Andulis

    Pieļauju, ka Inga varēs to arī klātienē Aigaram apstāstīt ;)

  • ansiso ansiso

    “Latvijas vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis sarunā ar
    Latvijas Radio pastāstīja, ka visticamāk valde lems par Prokopčukas, Marheles un Hilbornas startēšanu Rio spēlēs, jo viņas uzrādījušas trīs labākos rezultātus.”

    “Par startēšanu zem ASV karoga šajā sezonā Latvijas izlases galvenais treneris Dmitrijs Miļkevičs saka, ka tam nebūtu jābūt traucēklim.”

    Saprotu, ka Anitas zaķim tas ir sāpīgāk, bet kurā vietā te kaut kāda skaudība, ja citi uzskata, ka jāstartē labākajām?!

  • Inga_K Inga_K

    Anduli, man nav problēmu kādam pateikt, ko es domāju par viņa uzskatiem attiecībā uz kādu konkrētu tēmu ;) Par “latviešu skaudību” arī iepriekš esmu izteikusies, gan jau būsi pamanījis ;)

  • arturi

    Pilnīgi piekrītu Aigaram par skaudību. Neviens par Arianu 3 gadus atpakaļ neko nedzirdēja bet tagad ansiso laikam ar karogu ies viņu atbalstīt, lai jebkurš brauc uz Rio, tikai ne pašmājas meitene, kas skrien blakus sačos.

    Tas ko teica matiss par startēšanu zem Liepajas “karoga” – to nevar saildzināt ar šo situāciju. Es ari varu uzrakstīt ka esmu no Liepājas, visiem jau vienalga, izņemot tos sportistus, kurus pašvaldība finansē.

    Šeit var piekrist Geo, ka 4 minūtes neko būtiski šeit nemaina. Vienīgais, izvēle nav viennozīmīga, jo Ariana ir nestabila. Par to arī raksta LVS, ka šeit ir vieta diskusijām.

    Uz šo visu jāpaskatas nedaudz no citas puses, globāli. Priekš kam mums vispār vajadzīgi tādi leģionāri? Es saprastu, ja cilvēks skrietu ātrāk par Jeļenu. Vai parstavētu citu veidu, kur mums nav neviena cilvēka kas tiek uz OS vai nav trīs cilvēku. Bet maratonā mums jau ir trīs latvietes. Visiem taču skaidrs ka Ariana nevar tikt uz OS ar ASV un tagad izdomāja to izdarīt zem Latvijas karoga. Un dēļ tā LVS tagad atņems Anitas sapņi? Īdēja start-up’am – LVS var tirgot vietas uz OS, visiem keņiješiem un amerikāniem, kas zem sava karoga nekvalificējas. Nu bet nopietni, kāpēc jūs gribat lat pāšmājas meitene kas skrien kopā ar jums SL sačos paliek mājās, bet kaut kāda amerikāniete kura izdomāja aizbraukt uz OS – lai brauc? Esmu pārliecināts ka pēc OS Ariana liks mieru, bet Anitai pretēji tas būtu tikai papildus motivācija lai uz nākošajiem OS būtu vel stiprākai.

  • Geo Geo

    Vēlreiz tas pats jautājums, šoreiz arturi: kuri konkrēti ir tie komentāri, kur skaudība lien ārā pa visām malām?
    “kāpēc jūs gribat lat pāšmājas meitene kas skrien kopā ar jums SL sačos paliek mājās, bet kaut kāda amerikāniete kura izdomāja aizbraukt uz OS – lai brauc?” Tāpēc, ka kritērijos rakstīts – braucēju izvēlas pēc labākajiem rezultātiem un viss. Varbūt es esmu vecmodīgs, bet spēles laikā manīt noteikumus,manuprāt, nav korekti.
    Nākamajam ciklam LVS varēs papildus rezultātam kā kritērijus izvirzīt latviešu valodas prasmes līmeni, nodzīvoto dienu skaitu Latvijā, cik % no LV amatieru skrējējiem ir pēdējā gada laikā satikuši kandidātu un tā tālāk :)

  • Artūro

    Sociālo tīklu lietotāji, startējam akciju! Ietagojiet #AnitaUzRio un @VieglatletikaLV un parādam, cik daudz esam tādi, kas vēlas vērot olimpiskajā maratonā pašmāju zelteni, nevis no nekurienes uzradušos importa sportisti, kurai ir tikai personīgi mērķi. Toties ticu, ka Anita pārstāvēs Latviju no visas sirds.

    Kāda turpmāk Latvijas sportistiem var būt motivācija, ja pastāv risks, ka katrsar dubultu pasi – vienīgo saistību ar Latviju, var aizņemt kvotu. Piemēram pat FIFA ir minimālie noteikumi, lai naturalizēts sportists varētu piedalīties izlasē.

  • Andulis

    Laikam visvairāk piekrītu abiem Geo komentāriem.

    Bez tam, šis “jautājums par trešo numuru”, nudien, nav cepšanās vērts. Ticu, ka Anita pārstāvēs Latviju no visas sirds – arī nākošajā olimpiādē. Ticu, ka Ariana, lai kāda viņas motivācija, Latviju godam pārstāvēs šajā olimpiādē. Ticu, ka neviena no abām nebūs ātrākā Latvijas maratoniste Rio, tik un tā ;)

    Ja vieni sāks akciju par Anitu, nebūs brīnums, ja otri atbildēs ar ko līdzīgu. Vai to vajag?
    Aptaujā pie Sportacentra raksta pašlaik 98 cilvēki balsojuši, ka mājās atstājama viena, 85 – ka otra. Tautas balss nav skaidra un viennozīmīga, sauksim to tā.
    Varbūt varam respektēt LVS amatpersonu lēmumu, lai kāds tas arī būtu.

    Ideālā gadījumā, protams, LVS varētu izdomāt veidu, kā paņemt abas ;) Par to gan būtu vērts uzsākt akciju!

  • Inga_K Inga_K

    Dubultā pase nozīmē dubulto pilsonību, un kurš tad tagad noteiks, kurš ir vairāk pilsonis, un kurš mazāk pilsonis?
    Subjektīvi gribētos Anitu redzēt olimpiādē, objektīvi – manuprāt, rezultātu kvalitātes ziņā nav liela atšķirība, kurām no abām brauc. Svarīgāk, lai izdodas veiksmīgs starts Jeļenai un Ilonai, no kurām abām ir gaidāmi augstvērtīgi rezultāti.

  • ansiso ansiso

    Es tikai atgādināšu, ka no visām LV pilsonēm Arianai ir 2. labākais personīgais rekords maratonā. Nākamā labākā atpaliek par 2:41min.
    Ja par neperspektīvo vecumu, tad Ariana trenējas tikai 9 gadus skriešanā.
    Kopā ir 222 Arianas, kuras ir Latvijas iedzīvotājas http://www.pmlp.gov.lv/lv/sakums/statistika/personvardu-datu-baze/?id=137&query=Ariana
    Un man bail iedomāties, kas notiks, ja Agata Strausa izpildīs olimpisko normatīvu savās pamatdistancēs. Jo, spriežot pēc komentāriem, izrādās, ka neesot labi, ja sportiste nedzīvo, netrenējas un neskrien LV un nav pazīstams amatieru skrējējam. Bet tas, ka kļūdas dēļ stāv Vācijas karogs, vispār ir briesmīga nelatviskuma pazīme
    http://www.iaaf.org/athletes/germany/agata-strausa-239394

  • Spāre lido meža bite

    Man arī emocionāli ļoti žēl, ka Anita varētu nebraukt, taču noteikumi paliek noteikumi. Gan jau uz nākamajām olimpiskajām spēlēm konkurence būs vēl skarbāka, jo skriešanas popularitāte Latvijā strauji aug un ātro skrējēju pulks paliek lielāks.

  • dot dot

    Mums ir četras kandidātes uz Rio, jo mīkstināja kvalifikācijas normatīvu. Ja uzliks atpakaļ stingrāku normatīvu, var sanākt, ka uz Tokiju nebrauks neviena.

  • in

    Ai, man bija doma vairs nelasīt šo sarunu, bet tomēr nenoturējos…

    Geo rakstīja – Tāpēc, ka kritērijos rakstīts – braucēju izvēlas pēc labākajiem rezultātiem un viss.
    Bet tur jau tā lieta, ka izvēlas pēc rezultātiem tad, ja kvalificējušies vairāk! nekā 4. Šis nav tas gadījums. Nu, teorētiski, var vēl kāda līdz 11.jūlijam (ja nesajaucu datumus) izskriet, un tad būtu pēc rezultātiem. Bet reāli – nebūs taču tā.

    Pieteikt var visas 4. Laikam tas nozīmē – arī braukt var visas 4. Bet startēt – tikai 3.

  • Anita ir jauna. Pēc 4 gadiem viņa varētu mierīgi kvalificēties pat ar labāku rezultātu nekā ir pusotru gadu senais PB (zem 2:40). Galvenais ir atrast turpmāku motivāciju un Tokija tāda noteikti būs

  • Nejauši pamanīju 2014.gada decembra aptauju, kurā Anita izpelnījās lielākās simpātijas http://www.lsm.lv/lv/raksts/tautas-sports/dzive/tautas-sporta-sezonas-top7-nebeidzama-skrieshana.a111742/
    Ilonai tikai piektā pozīcija, bet pieļauju, ka pēc 2015.gada skats uz aptauju būtu citādāks. Uzvara Skrien Latvija kopvērtējumā. Lūši. Patriots. Dalība gada ballē. Varoņu sagaidīšana pie Sīmaņa Kliņķa

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.