Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

1. jūnijs 11:00

Slocenes stāsts


Vieta: , ,
Notikums: , , , , , , , ,
Distance: , , ,

Mājas lapa: Slocenes stāsts
Pieteikšanās lapa: Slocenes stāsts pieteikšanās

Šī gada 1. jūnijā Engures novadā, Šlokenbekas muižā būs iespēja izdzīvot “Slocenes stāstu”, pie tam katrs sev tīkamākajā veidā – skrienot, nūjojot, piedaloties rogainingā.

Tiek uzskatīts, ka Slocenes upe radusies pašreizējā Latvijas teritorijā aptuveni pirms 12000 līdz 13000 gadiem. Ledus laikmeta beigu posmā Slocene un Abava bija lielākās upes tagadējās Latvijas teritorijā. Vēstures avotos upe pirmo reizi minēta 1225. gadā, bet vēl Kurzemes hercogistes laikā upe bija kuģojama un to izmantoja kā ūdens satiksmes ceļu.

Lai iepazītu Slocenes upi un visu ap to esošo, dalībnieki kādā no piedāvātajām disciplīnām aicināti apbruņoties ar labu noskaņojumu un vēlmi labi pavadīt laiku pie dabas. Pasākums plānots gan profesionāliem skrējējiem un orientieristiem, gan amatieriem – iesācējiem, kā arī bērniem.

Skriešanas sacensībās būs pieejama bērnu distance (~0,7 km aplis bez laika kontroles), bet pieaugušo skrējienā dalībniekiem būs jāveic ~5 km aplis gleznainās Slocenes krastos. Laikam šajā gadījumā nebūs tik liela nozīme, jo uzvarētājs būs tas, kurš noskries visvairāk apļus. Pēc tāda paša principa tajā pašā 5 km aplī risināsies nūjošanas sacensības. Finiša kontrollaiks – 3 stundas (skrējēji un nūjotāji 5 km aplī sacentīsies no plkst. 12:00-15:00).
Tikmēr rogaininga sacensībās, parastā formāta un velorogaininga, uzvarētāju, kā allaž, noteiks pēc savākto punktu skaita. Būs 6 h un mazāka laika distances, kā arī ģimeņu grupa. 1. martā rogaininga nolikums būs pieejams coksilva.lv.

Katrs dalībnieks, kurš piedalīsies Slocenes stāsta skrējienā, saņems īpašo un unikālo Engures novada jostu. Jo vairāk apļi tiks veikti, jo garāku jostu dalībnieks saņems!

Pieteikšanās skriešanai un nūjošanai atvērta no 25. februāra, bet rogainingam un velorogainingam sāksies 1. martā. Mājas lapā līdz 29. maijam, taču iespējama arī pasākuma dienā uz vietas (dārgāk).
Internetā pieteiktajiem dalības maksa kārtojama ar pārskaitījumu. Maksājuma nesaņemšanas gadījumā līdz 31.05., dalībnieks netiek pielaists pie dalības sacensībās!

Bērnu (līdz 8 g. v.) skrējienam reģistrācija būs sacensību dienā! Bez maksas!

Paralēli sacensībām Šlokenbekas muižā visiem interesentiem būs iespēja vērot un piedalīties seno amatu meistaru meistarklasēs, parādīt savas prasmes dažādās radošajās darbnīcās, izklaidēties dažādās spēlēs un citās aktivitātēs. Neiztiks arī bez lustīga koncerta, piedaloties Smārdes pagasta bērnu un jauniešu kolektīviem, bet pasākuma nagla būs Dzelzs vilks koncerts.

Dalības maksa

25.02. – 30.04.

1.05. – 29.05.

1 .jūnijs

Slocenes distance      
BS / BV EUR   8 EUR 10 EUR 15
JS / JV EUR   8 EUR 10 EUR 15
S1 / V1 EUR 10 EUR 15 EUR 20
S2 / V2 EUR 10 EUR 15 EUR 20
S3 / V3 EUR 10 EUR 15 EUR 20
S4 / V4 EUR 10 EUR 15 EUR 20

NB! Sacensību dienā būs iespējams veikt samaksu tikai par tiem dalībniekiem, kas tiek pieteikti no jauna 1. jūnijā!

Sacensību dienas programma 

  • 9.00 – 11.45 reģistrācija
  • 11.00 – starts rogainingam
  • 11.30 – starts velo rogainingam
  • 12.00 – starts skriešanai un nūjošanai
  • 15.00 – skriešanas un nūjošanas kontrollaika beigas
  • 15.30 – bērnu skrējiens
  • 16.00 – bērnu koncerts
  • 18.00 – apbalvošana
  • 19.00 – grupas Dzelzs vilks koncerts

 





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
SandisC piedalās
Hiēna sekoju līdzi
ilvarito piedalās
MartinsF piedalās
Ewis piedalās
Inese Vārna piedalās
Kļavu Pēteris piedalās
Black Canary piedalās
Millers varbūt piedalās

Piedalās - 7

Varbūt piedalās - 1

Seko līdzi - 1

7 komentāri rakstam Slocenes stāsts

  • Andulis

    Paldies SandisC par kalendāra ieraksta izveidošanu!

    Vienlaikus atzīstos, ka tas ir nedaudz pārveidots/papildināts.
    Nolikumu lasot, šķita, ka skrējēji un nūjotāji sacentīsies nevis 5 km un 10 km distancēs, bet gan 3 stundu krosa/taku skrējienā. Jebkurā gadījumā, tās iznāk laika formāta jeb “stundu” sacensības. (Tiesa, paprāvā aplī, 5+ kilometri.) Tāpēc distance te nomainīta ar laiku.

    Savukārt, bērni skries mazo aplīti 0,7 km, bet nav skaidrs, cik reizes (jo viņu rezultātus nefiksēs). Nav arī uzreiz ieraugāms, cik ilgi – ja laika formāta skrējiens arī viņiem. (15 minūtes? pusstundu? tie būtu ticamākie varianti) Tāpēc jāizlīdzas ar “~0.7km” un “nav noteikta” kombināciju ;)

    Vēl arī nav īsti skaidrs, cik stundas punktus vāks rogaineri?

    Ja kaut ko sapratu aplami, tad varam labot atpakaļ.

    Katrā ziņā, interesants pasākums varētu sanākt!

  • SandisC SandisC

    Paldies par komentāru! Viss ir pareizi, sacensības būs laika sacensības!

    Berniem būs viena apļa skrējiens aptuveni 700m!

    Rogainingā būs distance 6h un mazāka laika distances, kā arī ģimeņu grupa. 1.martā rogaininga nolikums būs pieejams coksilva.lv lapā!

  • SandisC SandisC

    Patiesībā šīs sacensības būs mazs mēģinājums atgriezt Tautasdziesmas maratona ideju! Tikai skrējiens Milzkalnes ceļos un takās!

  • Andulis

    Paldies, lieliski!

  • Millers Millers

    Ir publicēta skrējiena karte:

    https://www.slocenesstasts.lv/karte/

    vai kādam ir saprašana par segumu?
    Ir daudz lijis pēdējā laikā

  • Andulis

    Publicēto apli dabā pārbaudījis neesmu… taču izskatās, ka asfalts ir tikai tā starta/finiša tuvumā, gar Šlokenbekas mūriem.

    Pamatā laikam dažādi lauku un meža ceļi, takas. Uzdrošinos cerēt, ka tomēr izskrienami ar asfalta botiņām (= nav kultūras kilometrs ;)
    Būtu jauki, ja vietējie precizētu! :)

  • Millers Millers

    Jā, es arī skatījos Google Maps streetview.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.