Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

27. septembris 11:00

Jūrmalas skriešanas svētki


Vieta: , ,
Notikums: , , , ,
Distance: , , , ,

Mājas lapa: Jūrmalas skriešanas svētki
Pieteikšanās lapa: Jūrmalas skriešanas svētki pieteikšanās




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
JK piedalās
Jacisss piedalās
dacinna varbūt piedalās
Džokers piedalās
zviedrss piedalās
svans piedalās
flower varbūt piedalās
savanna piedalās
UlmaneSanta sekoju līdzi
MPVeronika piedalās
aijuciiic piedalās
Trecoist varbūt piedalās
Aļona piedalās
Raibacainais Ezītis sekoju līdzi
Sandis_K piedalās
Andriic piedalās
kerija piedalās
und piedalās
sturitis piedalās
Ewiaa varbūt piedalās
Elina21 sekoju līdzi
JānisV piedalās
Aivars703 piedalās
Ljubestiiba piedalās
coffee piedalās
VladimirsT piedalās
Jānis88 piedalās
druupijs piedalās
DaigaR piedalās
EvijaB piedalās
OreMan piedalās
topinjs piedalās
ZeR piedalās
Banija varbūt piedalās
Voldžiks piedalās
L. piedalās
meow piedalās
leaf varbūt piedalās
noris piedalās
DS93 piedalās
Atige piedalās
drafts piedalās
jānis59 piedalās
jaudzin varbūt piedalās
ggg piedalās
ArnisŠ piedalās
sigita piedalās
Oļegs P. piedalās
Glowing piedalās
Dzintars piedalās
Edīte piedalās
teicamnieks piedalās
Niklase piedalās
maruks piedalās
kopijs piedalās
GoGi piedalās
marikab piedalās
lvingr varbūt piedalās
Lianchiks piedalās
Csinipatas sekoju līdzi
rambler piedalās
Sjuu piedalās
eeriksd piedalās
JurģisK piedalās
Viktoriinii piedalās
Raicha23 piedalās
Azveja ļoti skauž
AndrejsP piedalās
ROMIX piedalās
Laviize piedalās
everitaalbina piedalās

Piedalās - 58

Varbūt piedalās - 8

Seko līdzi - 4

Ļoti skauž - 1

45 komentāri rakstam Jūrmalas skriešanas svētki

  • Arturs

    Visiem būs medaļas, arī bērniem?

  • Medaļas būs visiem dalībniekiem

  • Brr

    Izskatās, ka nolikums šodien tika samainīts. Vakar plānoja apbalvot TOP20, šodien jau tikai TOP10. Sacensību dienā laikā TOP3 tikai apbalvos…

  • Viktoriinii Viktoriinii

    “Brr” – sacensību dienā pjedestālam paspiedīs roku un novēlēs veiksmi nākošajā reizē =D

  • topinjs topinjs

    Komanda meklē skrējēju stafetei. Viens no komandas dalībniekiem pēdējā brīdī atteica un trūkst viena cilvēka, kas varētu noskriet 2,5km pa smiltīm. Varbūt kādam ir interese piedalīties?

  • DS93 DS93

    ja kāds grib skriet 5km manā vietā ,PM..

  • Lianchiks Lianchiks

    meginu registreties maratonam, bet maratoni.lv mani visu laiku “met” atpakal, kad nospiezu registreties. kadam ir idejas, kapec tas ta ir? gribu rit skriet! :(

  • Reģistrēšanas internetā līdz 24. septembrim, bija. Tagad tikai sacensību dienā.

  • Kamēr nav publicēti Jūrmalas rezultāti, zināmi vismaz uzvarētāji un apskatāmas dažas bildes

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/tautas-sports/dzive/viskers-un-kazemaka-uzvar-jurmalas-skriesanas-svetkos.a147549/

  • in

    Paldies komandai!

  • Br

    Piedāvāju spēli – atradi kļūdas Matisa rakstā. Pagaidām atradu divas, 10km vīriešim Bērziņš bija ceturtais nevis trešais. 5km sievietēm uzvarētājas vārds nav Dace

  • in

    Pirmie rezultāti bija kļūdaini un tika laboti apbalvošanas laikā. Iespējams, ka Matīsu par labojumiem neinformēja…

  • svans svans

    katru gadu šajās sacensībās ir problēmas ar precīziem rezultātiem un mājas lapā rezultātus ieraudzīt sacensību dienā ir nereāli :)

  • DS93 DS93

    cerams kā nūjošanā naudas balvas pirmo un pēdējo gadu :D labi ka iztikam bez vardarbības :D

  • Nūjotājs

    Ārprāts par nūjotājiem. Daudzus nūjotājus vajadzeja vēl diskvalificēt. Kur skatās organizātori. Ieteikums – ņemt nākamgad tiesnešus vairākus tieši nūjošanas trasē. Ja nebūs, tad kauns piedalīties, jo uz nūjām lēcēji, skrējēji apkauno jūjotājus. Pirms piedalies – apmeklē nodarbības pie profesionāliem nūjotājiem.

  • DS93 DS93

    nūjošana ļoti laba fiziska aktivitāte ,bet tomēr tas nav sporta veids…

  • Viktoriinii Viktoriinii

    Nūjošanu kā sporta veidu – neatbalstu, bet kā aktīvu dzīves veidu – jā, visu cieņu.
    Naudas balvas varētu nūjotājiem dalīt loterijas veidā, lai nebūtu situācija kā šodien.

  • Linda

    Cienījamie, Maratoni lv. (Sia Alpha Baltic Sport pasākuma aģentūra)!

    Piedaloties jūsu rīkotajā pasākumā, Jūrmalā, šī gada 27. septembrī, nācās smagi vilties “Jūrmalas skriešanas svētku” organizatoriskajā norisē, kas, atšķirībā no jūsu mājas lapā publicētās slavinošās reklāmas, diemžēl, izrādījās nepiedodami zemas kvalitātes sarīkojums, jo, pirmkārt, bērnu skrējiena laikā valdīja pamatīgs haoss, bet, otrkārt, apbalvošanas laikā pasākuma organizatori daudzkārt pieļāva ļoti būtiskas kļūdas, kas liek šaubīties par pašu sacensību jēgu.

    Mūsu meita, kurai ļoti patīk skriet, arī vēlējās piedalīties Jūrmalas maratonā, lai varētu sacensties ar citiem sava vecuma bērniem un noskaidrot savas spējas nopietnā pasākumā, kurā piedalās dalībnieki no visas Latvijas. Savā vecuma grupā (2007/2008) viņa finiša taisni sasniedza pirmā un priekpilna par gūto panākumu, kopā ar ģimeni un atbalstītājiem, gaidīja apbalvošanas ceremoniju.

    Taču, kad tika pasludināti uzvarētāji (pirmo trīs vietu ieguvēji), neticamā kārtā viņas vārda starp tiem nebija, kamdēļ balvu par pirmo vietu piešķīra pavisam citai dalībniecei, kura noteikti nebija pat ieguvusi otro vietu, jo arī īstā otrās vietas ieguvēja, tāpat kā mūsu meita, vispār netika apbalvota, kas ir vairāk kā šokējoši un neizprotami.

    Katram ir skaidrs, ka pat profesionāliem sportistiem paliek mieles sirdī, ja tie sastopas ar acīmredzamu netaisnību, bet bērnus, kas nav psiholoģiski nobrieduši un gatavi piedzīvot netaisnību vai pat krāpšanos, tas traumē emocionāli daudzkārt spēcīgāk.

    Bērna emocijas un vilšanos pat ar vārdiem nespējam aprakstīt. Šī organizatoru kļūda radīja milzīgu sarūgtinājumu bērna sirdī, viņa jutās pievilta un apkrāpta, jo viņai tika atņemta 1.vieta, kā arī godam nopelnītais kauss par šo sasniegumu.

    Tūlīt pat devāmies pie organizatoriem noskaidrot lietas apstākļus, taču sastapāmies ar klaju vienaldzību un neieinteresētību no tiesnešu puses atrisināt šo problēmu. Kopā ar tiesnešiem, atkārtoti noskatoties video finišu, tika konstatēts, ka mūsu meita Luīze Hudobčonoka ir šķērsojusi finišu pirmā.

    Taču tikai pēc mūsu uzstājīgām prasībām godprātīgi atrisināt situāciju, un pieņemt taisnīgu lēmumu, organizatori apsolīja parūpēties par vēl viena kausa izgatavošanu, kas, mūsuprāt, nav korekts risinājums, jo pēc būtības taisnīgs lēmums būtu ne tikai godam nopelnītā kausa piešķiršana mūsu meitai, bet primāri svarīgi ir, lai “Jūrmalas skriešanas svētku” organizatori pieņem lēmumu un publiski atvainojas par notikušo netaisnību, kas būtu tikai pašsaprotami un loģiski, lai cienīgu atrisinātu radušos pārpratumu

  • BeLinda Leonora

    Protams, skumji, ka tā notiek, bet cerams, ka Linda atvainošanos negaida no VSK Noskrien, kas nav ne maratoni.lv, ne “Jūrmalas skriešanas svētku” organizators. Mēs tikai publicējam pasākumu kalendāru.

  • Agy Agy

    Linda, mājas lapā ir e-pasti un telefona numuri! VSK Noskrien šo pasākumu neorganizē un ir maza varbūtība, ka organizatori šo lasa! Neesmu nolikumu lasījusi, jo nav plānota dalība, bet jābūt punktam par protestiem. Bija jābūt āri kādai rezutlt;atu listei, lai pirms apbalvošanas redzētu vai viss ir kārtībā vai nav! Bet, nu, ja saka, ka bija bardags, tad nav ko brīnities.

  • Brr

    Es pagaidam atteikšos no šī pasākuma komentēšanas. Kamēr naudu neparskaitīs

  • lellde lellde

    Ar šo organizāciju “cīnīties” ir tas pats kas skriet ar pieri sienā :)

  • drafts drafts

    Cerams, ka nākošgad nūjotājiem naudas balvas tiks saglabātas līdzšinējā kārtībā – jautrība un spriedze garantēta :)

  • Agy Agy

    Ķolēģi dalījās iespaidos par visu – sākot ar bērnu skrējienu un beidzot ar bardaku apbalvošanā! :) jautri, ko lai saka!

  • Nu šoreiz tiešām bija kur piekasīties. Būtiskas izmaiņas nolikumā pēc tam, kad lielākā daļa jau piereģistrējusies bija pats pirmais trauksmes zvans. Proti, ja sākumā bija paredzēts apbalvot pirmo 20nieku visās distancēs, tad tagad tika apbalvoti pirmie desmit turklāt tika samazināts balvu fonds. Nesmuki manuprāt.

    Reģistrēšanās uz stafeti bija diezgan nesakarīga, uz e-pastiem tika atbildēts negribīgi. Rezultātā komanda dalībnieku sarakstā nebija atrodama, lai arī bija viss godīgi piereģistrēts un samaksāts.

    Reģistrācijas rindā bija jāstāv 40 minūtes. Šeit gan orgi tikai daļēji vainīgi, jo varēja numurus izņemt iepriekšējā dienā. Tomēr tas nenozīmē, ka drīkst ielikt vienu cilvēku uz katru distanci pie šādām masām.

    Tas protams noveda pie startu kavēšanās. Pamatdistances starta kavēšanās par 15min bija dēļ reģistrācijas aizkavēšanās, stafetes starta aizkavēšanās par 30min bija neprasmīga laika plānošanas rezultātā.

    Nūjošanas sacensības bija ar humora devu, bet rezultāti uz dēļa bija neprecīzi.

    No pozitīvā jāizceļ draudzīgās dalības maksas, labā atmosfēra un kārtīgās pusdienas.

  • ansiso ansiso

    Esmu izteikts gludais asfaltnieks un stadiona skrējējs, kas sacensībās no negludumiem turas pa gabalu, bet pat es vienubrīd, izlasot nolikumā, ka vīriešu konkurencē apbalvo kopā 40 skrējējus 5/10km distancē, kā arī 80 skrējējus stafetē, apsvēru domu par piedalīšanos. Tad gan pajuktu viss mans treniņplāns, bet atliktu tikai savā līmenī noskriet, kā es to daru katru nedēļu, un daži desmiti eiro uz bankas konta pārskaitītos. Labi vien bija, ka nepiedalījos :D Pieņemu, ka tikai balvu fonda dēļ tur daudzi skrēja. Tas, ka to būtiski izmaina pēdējā brīdī, ir vienkārši nožēlojami. Izlasot par nūjotāju apbalvošanu, biju domājis, ka visur trasē būs tiesneši, kas vērtēs stilu un dos sarkanās kartītes par tehnisko brāķi, kā tas ir soļošanā. Laikam jau tā nebija gan, un drīkstēja skriet, cik ātri vien varēja :D

  • in

    Pēc tā, ko uz vietas dzirdēju, radās iespaids, ka tiesneši bija un skatījās, tikai neizteica ne aizrādījumus, ne kartītes rādīja, vienkārši savos papīros atzīmēja, ka diskvalifikācija. Bet ļāva distanci veikt līdz galam un tik tad “iepriecēja”.

  • Ønske Ønske

    Vai nūjotājs nedrīkst skriet? Vai viņam vispār jābūt ar nūjām? Varbūt kautkur ir nūjošanas definīcija…

  • Dziņa Dziņa

    Ønske, tādām lietām jābūt pašsaprotamām un instrukcija nolikumā nav jāraksta, tāpat kā ir pašsaprotami, ka kaķi nedrīkst žāvēt mikroviļņu krāsnī.

  • Agy Agy

    Kas tas par nūjotāju bez nūjām? Un ar nūjām neskrien, tur ir speciāla tehnika, kā spert soli un kā ar nūjām atsperties.

  • Nauris

    Definīciju var atrast Latvijas nūjošanas kausa nolikumā,tikai šoreiz tiesnesīšiem nedaudz misējies ar šo noteikumu realizēšanu dzīvē.

  • Brr

    Nūjošana | Jūrmalas skriešanas svētki

    Sacensību noteikumi:

    1) Nūjošanas sacensību dalībnieks izturas ar cieņu un respektu pret citiem nūjotājiem un nekavē citus dalībniekus ne fiziski (grūstīšanās, bloķēšana ar ķermeni vai nūjām), ne mutiski, izsakot replikas.

    2) Sacensību laikā dalībniekam ir piesprausts numurs krūšu rajonā, labi redzamā vietā.

    3) Dalībnieks nūjo atbilstoši nūjošanas tehnikai –rokas (nūjas) virza paralēli ķermenim iešanas virzienā un uz katru soli atgrūžas ar nūju no zemes, *t.i., labā nūja pieskaras zemei vienlaikus ar kreiso pēdu un kreisā nūja – vienlaikus ar labo pēdu, abas pēdas nedrīkst būt vienlaicīgi atrautas no zemes. Atgrūžoties roka ir jāvirza atpakaļ vismaz līdz gurnam.(Nūjas novietošanas brīdis sakrīt ar brīdi, kad pretējās kājas papēdis pieskaras zemei).

    4) Dalībnieks nepārvietojas ar skriešanas vai lēcienu kustībām, vai ieliecies ceļos (slēpošanas tehnikā).

    5) Atrodoties trasē, nūjas netiek celtas (vicinātas) ar aso galu uz augšu vai horizontālā virzienā.

    6) Sacensību laikā trasē aizliegts nūjas novietot guļus uz zemes.

    7) Ja Dalībniekam ir nepieciešams pielāgot nūjas (mainīt nūju garumu, mainīt roktura cimdiņa lielumu) vai mainīt nūjām asfalta uzgaļus, tad Dalībnieks to dara, noejot trases malā, bet neizejot no trases.

    8) Ja sacensību laikā ir nepieciešama apstāšanās ar nūju noņemšanu no rokas/ām, tad Dalībnieks rūpīgi uzmana, lai nūjas būtu vertikāli atstutētas pret sevi un būtu cieši klāt.

    9) Sacensību dzeršanas punktos ir atļauts nenoņemt nūjas no rokām un padzerties turpinot iešanu uz priekšu. Dzerot ir atļauts nelietot nūjošanas tehniku aptuveni 10 m, bet aizliegts skriet.

    10) Aizliegts saīsināt trasi, izmantojot īsāku ceļu līdz finišam.

    11) Dalībnieks pats ir atbildīgs par savu veselības stāvokli, savas veselības un dzīvības apdrošināšanu. Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, jābūt līdzi atbildīgai personai, kas paraksta dalību sacensībās pirms numura izsniegšanas. Sacensību organizatori neuzņemas atbildību par dalībnieku iespējamām traumām sacensību laikā.

    12) Visiem sacensību dalībniekiem obligāti jāievēro ceļu satiksmes drošības noteikumi! Dalībniekiem jāņem vērā, ka transporta līdzekļi var izbraukt uz ceļa no mājām, tīrumiem, pļavām un meža ceļiem. Dalībniekiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, šķērsojot autoceļus.

    13) Maksimālais nūjošanas laiks distancē − 1,5 stundas

    1. Dalībnieks tiek brīdināts vai diskvalificēts, ja neievēro sacensību noteikumu 1.−10. punktus.

    Trases tiesnesim ir tiesības izteikt brīdinājumu vai diskvalificēt Dalībnieku. Sacensību laikā Dalībnieks var saņemt divus brīdinājumus. Par katru brīdinājumu Dalībniekam pie trases finiša laika tiek pieskaitītas 2 minūtes. Par sacensību noteikumu pārkāpumu pēc otrā brīdinājuma Dalībnieks tiek diskvalificēts. Par sacensību noteikumu rupju pārkāpumu (piemēram, skriešanu, trases saīsināšanu, sacensību noteikumu 1. punkta neievērošanu) tiesnesis var diskvalificēt sacensību Dalībnieku uzreiz, bez brīdinājuma izteikšanas.

  • ansiso – man tavs variants… Es parasti nemeklēju treila sacensiibas,kur piedaliities. Tikai,ja piesoliita laba atmosfeera, ir tuvu maajaam,vai iespeeja iekraat kaadu centu prieksh citaam sacensiibaam.. Diemzheel es shoreiz nebiju tik prātīgs kā Tu un pieteicos :D
    Jebkurā gadijumā paldies maniem stafetes komandas biedriem,kuri arī daljeeji pierunāja pieteikties,jo labais pasākumā bija tas,ka ljoti reti man gadās skriet sacensībās stafetē,tapē bija interesanti jebkurā gadijumā- neskatoties uz vispārējo bardaku :)

  • in

    Man patika, ka par kavēšanos (gan startiem, gan apbalvošanām) vismaz ziņoja kaut kādas prognozes. (Valmierā man apnika un es aizgāju laikā, kad bija jāsākas apbalvošanai, bet ne tikai nesākās, bet arī ne vārda par to neteica.
    Rezultātos ir izdalīti sieviešu rezultāti – vieglāk ieraudzīt. Un arī vieta grupā.
    Ūdeni būtu gribējies vairāk. Un kaut ko dzeramu pie makaroniem.

  • Baigi traki izklausās, izlasot citus komentārus. Pati skrēju stafeti ar foršu komandu un man viss likās labi un forši, jo bija lieliska kompānija, un pašā stafetē nebija nekas tāds, par ko es varētu sūdzēties. Starts aizkavējās, bet tas mani pārāk nesatrauca šajā gadījumā. Nav smuki mainīt apbalvošanas pirncipus pēdējās dienās, bet es godīgi sakot nebiju izpētījusi, cik kurai vietai pienākas, līdz ar to man personīgi rūgtuma par to nav. Neforšāk droši vien tiem, kas bija 11.-20. No savas puses man atkal prieks, ka bija iespēja paskriet sacensībās pa smiltīm gar jūru basām pēdām – tas bija forši :) Par haosu, ko uz sevis neizjutu, protams, žēl. Vienlaikus žēl tos, kas centās un organizēja, un kam kaut kas nesanāca – tā mēdz gadīties un tā nav patīkama sajūta. Galvenais, lai no kļūdām gūstam pareizās mācības. Un papildus pluss manās acīs, ka tās bija retās sacensības, kas iztika bez auzu pārslu purtas :D Īsāk sakot, man patika un bija forši! Ceru, ka nākamreiz citi netiks abižoti. Un vēlreiz paldies lieliskajai baskāju meiteņu komandai un arī baskāju puišu komandai, kuru abu atbalstu ļoti izjutu trasē :)

  • Vīlīte Vīlīte

    Inga, vai tad pusmaratonu apbalvoja pa grupām? Tikai maratonu, un balvas bija apsmiekls, bet tas tā.

  • in

    Neapbalvoja pa grupām pusmaratonā (un tādēļ man nav skaidrs, kādēļ SL posmos rezultātu lapās norāda vietu grupā), bet vai tad uz apbalvošanu jāpaliek tikai tiem, kurus apbalvo?

  • drafts drafts

    Par ēdināšanu nevaru nepiekrist, makaroni ar cīsiņiem bija kā jauna elpa ierasto putru vietā – sīkums, bet tāpat patīkami!:)

  • in

    Tāpat kā 1 e no katras dalības maksas bērnu dienas centram. Un bezmaksas dalība bērniem, laikus piesakoties. Patīkami.

  • ansiso ansiso

    Brr, tev vēl naudu nepārskaitīja? Cik sapratu, tu kaut ko gribēji komentēt par šo pasākumu

  • Brr

    Vēl nē :)

  • Inga_K Inga_K

    Gan jau max 2 nedēļu laikā būs. Man izgājšgad ieskaitīja apmēram pēc 1.5 nedēļām.

  • Br

    Ir :)

    Ko es gribēju teikt… pirmkārt, tas rindas pirms starta – dīvaini ka tik daudz cilvēku neizmantoja iespēju saņemt numuriņu dienu iepriekš pie Spice. Bet interesanti ir tas ka tur bija 3 meitenes – 2 deva numuriņus bet 1 informācija. Un, pie tas “informācijas” rindas nebija. Ja tev vajag samainīt distanci – tev uzreiz dod numuriņu un nevajag stāvēt rindā.

    Nezinu kāpēc bija tik daudz problēmu ar čipiem. Ļoti daudz cilvēku nevarēja atrast sevi protokolos.

    Nūjošana bija vissmieklīgākais. Nūjotājus apbalvoja ar naudas balvām. Izraidās, ka nūjotajiem ir sava tehnika, noteikumi un tiesneši. Un dažreiz viņi iet ne tikai savām priekam, bet ari uz ātrumu. Notiek pat Pasaules čempionāti, kur līderi iet pusmaratonu pa 2h.

    Tāpēc laikam, daži nūjotāji kad bija distancē, kliedzā tiesnešiem lai “šito” diskvalificē. Un tāpēc bija protests, pēc kura TOP3 diskvalificēja…

    A, ja. Un mainīt nolikumu nav smuki. No sākuma plānoja apbalvot top20…

  • in

    Lasu to komentāru un nesaprotu, kādēļ nevarēja agrāk ierakstīt? Bija bailes, ka atšifrēs un tomēr neieskaitīs to naudu? Tak nekā TĀDA tajā komentārā nav.

  • Br

    Godīgi sakot es jau aizmirstu ko no sakuma gribēju pateikt :D

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.