Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Kā cīnaties ar klaiņojošiem suņiem?
19/01/2012
17:35
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Kā jums nav kauna spert maziem sunīšiem! Viņus var nobaidīt jau tikai dusmīgi kāju piecērtot. Nevajag pat ne acīs skatīties, ne rūkt un zobus klakšķināt. Lielos suņus gan nevajadzētu baidīt, ar tiem labāk draudzēties, acīs neskatīties un muguru negriezt.

Vispār ir taisnība, ka suņi sajūt bailīgos un viņus speciāli tramda. Vai nav viena jauka izklaide? Patiešām bīstami ir tikai tie, kas klusu piezogas un kož bez brīdinājuma. Man pagaidām ir laimējies tādus nesatikt.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
19/01/2012
18:20
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

OreMan rakstīja:

Suņi sāka nākt manā virzienā, es pārgāju soļos, bet viena no tantām teica: `Viņi neaiztiks! Viņi jau Tevi pazīst!`.. ;)

Man reizēm patīk uzrunāt gan suni, gan saimnieku/-ci ar vārdiem "neuztraucieties, es nekodīšu!". Parasti pēc tam smaidām visi trīs. :)

Par iepazīšanos laikam ir taisnība. Aizpērnajā rudenī regulāri satiku suni, kurš drīz vien (3. vai 4. reizē) pārstāja uz mani reaģēt.

19/01/2012
18:32
Roseline
Roseline
Jūrmala
Interesents
Members
Forum Posts: 29
Member Since:
03/03/2011
Offline

1. Vilsonam par Kauguriem +1 :D

 

2. Aivaram - vīrs kādreiz jaunībā nopietni aizrāvās ar austrumu cīņām, līdz ar to viņam ir attīstījusies ļoti laba reakcija - nu tad to suni viņš pielaida klāt un tas suns tā kā ieliecās līkumā kā iekaucās un aizskrēja un viss. Es neko nesapratu, jo stāvēju kā pārakmeņojusies, bet vīrs vēlāk teica, ka esot spēris un tā labi trāpījis.Tā, ka easy :D Bet tas suns tiešām vairs nav manāms, bet tā kā viņš terorizēja ne tikai skrejošos, bet arī ejošos, tad jau laikam kāds pasūdzējās varasiestādēm.

 

Rīt dodos uz Alpiem, tā sakot ziemu baudīt un citas muskuļu grupas padarbināt, tā, ka uz nedēļu atvados no visiem 4-kājainiem un 2-kājainiem :) , īpaši deaDMouse :)

20/01/2012
11:15
ing_a
ing_a
Zinātājs
Members
Forum Posts: 175
Member Since:
30/09/2010
Offline

pret shitaadiem liidz tikai gaaze vai kas nopietnaaks =( ... un ne jau liidzi skrienoshs suns ..

http://www.diena.lv/latvija/kriminalvestis/papildinata-10-39-riga-suni-saplosijusi-sievieti-nokosta-roka-un-norauts-skalps-13926842

20/01/2012
11:35
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

ing_a rakstīja:

pret shitaadiem liidz tikai gaaze vai kas nopietnaaks =( ... un ne jau liidzi skrienoshs suns ..

http://www.diena.lv/latvija/kriminalvestis/papildinata-10-39-riga-suni-saplosijusi-sievieti-nokosta-roka-un-norauts-skalps-13926842

Jāpiezīmē, ka "klaiņojošs" nav sinonīms "bezsaimnieku". Ne Īrijā, ne Anglijā skrienot man nekad nav bijušas jebkādas problēmas ar suņiem. Vai tas kautko neliecina arī par pašu sabiedrību?

Nāk atmiņā gadījums pirms daudziem gadiem. Kāds mans, vēl tajos laikos laukos dzīvojošs radinieks (ētisku iemeslu dēļ nenosaukšu vārdu, jo viņš ir plašākā sabiedrībā pat ļoti pazīstams) stāstīja, ka pa nakti savus suņus palaiž vaļā - lai iet .. medīt (viņa paša vārdiem). Nez ko gan? (Kaimiņmāju aitas, trušus ?) Man vienkārši nebija ko atbildēt... Jā, diemžēl, tam tantukam nepaveicās un izskatās, ka arī man ir tomēr jāiegādājas kautkas no "smagās artilērijas". Var kādreiz arī nepietikt vien ar dzeramās pudeles saturu... :(

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
20/01/2012
11:58
Vilsons
Vilsons
Zinātājs
Members
Forum Posts: 52
Member Since:
01/09/2011
Offline

Lielajiem, ja tā situācija izvēršas nopietna, var mēģināt iespert, bet nu ir jātrāpa precīzi un spēcīgi... zem ribām... pretējā gadījumā kāja būs pirmā vieta, kurā paliks zobu nospiedumi... vispār ar lielajiem suņiem parasti nodibinu acu kontaktu un līdz šim ir pierādījies, ka saprotamies. tpu, tpu tpu nav lekuši virsū, bet tā cienīgi viens otram pagājuši garām.

Dot. dažkārt nesanāk laika biedēt, jo pilsētā suns ir soļa attālumā un, ja metas kājās, tad vai nu izvairies vai sper... + spēriens vai tā imitācija signalizē arī saimniekam, ka īsti pareizi nav brīvā vaļā arī mazos vai vidēji lielos suņus laist... tomēr suns tas ir bīstams vai kā minimums nepatīkams "ierocis"...

20/01/2012
11:59
aijach
aijach
Iecava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 72
Member Since:
03/05/2011
Offline

mūsu "pa laukiem skrējēju" pieredze arī nav nekāda spožā. Ir gadījies pārrasties mājās ar saplēstām biksēm un caurumu apakšstilbā.

manā rīcībā ir arī ultraskaņas aparātiņš. kamēr pati tam ticēju, bija labi. bet dažs labs agresīvs "šakālis" klabina savus zobus pie paša mana aparāta, un tad es nesaprotu - tas skaitās ka iedarbojas vai nē. iedarbīga metode ir arī stiba rokās, kamēr kaimiņiene nesāk brēkt - "brasai palku"!!! :)

Pēdējā laikā (pa tumsu) tomēr labāk iesēžos mašīnā, aizbraucu garām kaimiņsuņu mājām un skrienu pa mežu vai klajiem laukiem kopā ar zaķiem un stirnām.

Tomēr liekas - problēma ir mūžīga, kamēr būs attieksme kā maniem kaimiņiem - mums nav problēmu ar suni. ja tev ir - tad risini pati...:(

20/01/2012
13:06
Vilsons
Vilsons
Zinātājs
Members
Forum Posts: 52
Member Since:
01/09/2011
Offline

Aijach, ja saimniekam ar suni problēmu nav un risinājums paliek Tavās rokās... kad kliedz "brosai palku!", informē kaimiņu, ka nesaprati, ko kliedza un bliez sunim pa purnu!

Mani patiešām tracina saimnieki, kuri nez kādēļ iedomājas, ka viņu sunītis jau neko ļaunu nevienam nenodarīs! Gadījumā, ja nodara, tad kliedz - aaa, tas skrējējs pats vainīgs bija... provocēja sunīti ar savu skriešanu...

 

Austrijā un arī Vācijā dažā labā pašvaldībā (par valstīm kopumā nezinu) suns pat ierieties (vismaz ilgstoši) nedrīkst, pretējā gadījumā saimnieks tiks sodīts par to, ka viņa suns traucē kaimiņu mieru. 

20/01/2012
13:12
IlzeL
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 214
Member Since:
01/01/2012
Offline

Jā, es taisni otrdien caur Šampēteri skrēju, arī gar tām vecajām rūpnīcām. Taisni nopriecājos, ka patiesībā labs maršruts, mašīnas daudz nebrauc, ielas apgaismotas, trotuāri ar smuku, piemītu sniedziņu, var ar naglenēm labi skriet. Laikam tuvākajā laikā man tomēr pa to pusi negribēsies rikšot.

Bet ja runājam par suņiem, tad galvenais jau tiešām ir saimnieka attieksme. Ja saimnieks uzskatīs - ko tu te skraidi un tracini manu sunīti, tad arī sunim attieksme būs līdzīga.

Cienu labi audzinātu suņu saimniekus!

20/01/2012
13:58
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Jus te runajat par suniem, kam ir saimnieki! Sievieti saplosija suni, kam saimnieku nav - klainojosi! Un ar tadiem joki ir vismazakie! Skatities acis, spert, vicinaties ar koku - tas ir tas ko specialisti neisaka darit, jo ta suni var vel vairak saniknot!

20/01/2012
14:15
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Agy rakstīja:

Sievieti saplosija suni, kam saimnieku nav – klainojosi!

 

Aigars rakstīja:

Jāpiezīmē, ka "klaiņojošs" nav sinonīms "bezsaimnieku".

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
20/01/2012
14:19
Aivars
Aivars
Salaspils
Eksperts
Members
Forum Posts: 1359
Member Since:
24/04/2009
Offline

Šķiet, ka kaut kad jau rakstīju par šo suņu īpašnieku tēmu - iedomājieties, kā reaģētu suņa saimniece, ja es viņai uz kādas klusas ieliņas bļaudams mestos klāt pie stilbiem un mēģinātu tos ar savu degunu pabakstīt un ar mēli nolaizīt?! :) Vai viņa man noglaudītu galvu un teiktu labs, labs, vecīt, esi... un vēl ar kādu cepumiņu pabarotu?:))) Man ir aizdomas, ka nē, ka viņa kliegtu nelabā balsī un par maniaku vai, mazākais, par huligānu mani nosauktu. Ar mani kopā tajā brīdī skrienošais sm72 varētu līdz aizsmakumam mēģināt viņai iestāstīt, ka Aivars ir ļoti labsirdīgs un nekad nevienam nav iekodis, ka viņš vienkārši izrāda savu dabisko ziņkāri un simpātijas... :D  Vai tad tiešām niknā suņa saimniecei kaut mirkli būtu ienākusi prātā doma, ka es ar saviem zobiem iekodīšos kādā no viņas mīkstumiem?:) 

Nekas tā neuzlabo dzīves kvalitāti un pašsajūtu kā skriešana!
20/01/2012
14:21
Vilsons
Vilsons
Zinātājs
Members
Forum Posts: 52
Member Since:
01/09/2011
Offline

speciālisti daudzas lietas neiesaka, bet empīriskā pieredze rāda, ka dažkārt noder gan acīs skatīties, gan spert, gan ar koku vicināt! Pats galvenais ir neizrādīt bailes un arī negriezt muguru!

Turklāt, ja suns jau Tev klūp virsū, tad tas vai pirms kodiena sajušanas ieskatīsies varmākam acīs vai nē - neko nemainīs.  Nezinu kā citi - es neesmu dikti noskaņots padoties bez cīņas un tas jāliek tam agresoram saprast!

 

Vēl viena nianse - klaiņojoši suņi ir drosmīgi barā, bet vienatnē neklūp virsū, jo zin, ka cilvēks ir briesmīgākais no dzīvniekiem! Savukārt suņi, kuriem blakus ir saimnieki, pašu saimnieku uztver kā savu baru, līdz ar to ir nekaunīgāki un bieži vien arī agresīvāki! Vismaz man tāda sajūta ir radusies!

20/01/2012
14:50
ro
Salgale
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
30/09/2009
Offline

Lindams rakstīja:

ro rakstīja:

Es suni speciāli piemeklēju skriešanai :).

Ja nav noslēpums - kurš tas ir? :) Man priekš skriešanas nāk prātā medību vai "kamanu" šķirnes. :) 

Bija doma par kamanu suni, bet nespētu paciest viņa izgājienus un raksturu, arī skrienot visdrīzāk mani vilktu uz priekšu, bet es neatbalstu kanikrosu jeb kā to sporta veidu sauc, jo skrējējs tiek vilkts un teorētiski solis var būt traumatisks. Man ir vilciņš :), Austrumeiropas aitu suns, vienlīdz sportists, vienlīdz disciplinēts, vienlīdz aizstāvis.

20/01/2012
15:00
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

OreMan rakstīja:

Agy rakstīja:

Sievieti saplosija suni, kam saimnieku nav – klainojosi!

 

Aigars rakstīja:

Jāpiezīmē, ka "klaiņojošs" nav sinonīms "bezsaimnieku".

Bezpajumtnieki? Rīgad domes īpašums? četrkājanie bomži....

20/01/2012
15:07
ro
Salgale
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
30/09/2009
Offline

Vilsons rakstīja:

speciālisti daudzas lietas neiesaka, bet empīriskā pieredze rāda, ka dažkārt noder gan acīs skatīties, gan spert, gan ar koku vicināt! Pats galvenais ir neizrādīt bailes un arī negriezt muguru!

Turklāt, ja suns jau Tev klūp virsū, tad tas vai pirms kodiena sajušanas ieskatīsies varmākam acīs vai nē - neko nemainīs.  Nezinu kā citi - es neesmu dikti noskaņots padoties bez cīņas un tas jāliek tam agresoram saprast!

 

Vēl viena nianse - klaiņojoši suņi ir drosmīgi barā, bet vienatnē neklūp virsū, jo zin, ka cilvēks ir briesmīgākais no dzīvniekiem! Savukārt suņi, kuriem blakus ir saimnieki, pašu saimnieku uztver kā savu baru, līdz ar to ir nekaunīgāki un bieži vien arī agresīvāki! Vismaz man tāda sajūta ir radusies!

Lūk, viens loģisks komentārs. Tieši tā arī ir. Sunim, kuram blakus saimnieks, nemetiet ar akmeni nevis tāpēc, ka saimnieks uz jums bļaus vai var trāpīt saimniekam, bet gan tāpēc, ka šie suni nepazīst tādas metodes kā koks, akmens, vini to uztver kā izaicinājumu. Laukos tieši otrādi - nekas nav labāks par akmeni, koku, tur šie suņi to respektē un laicīgi mūk. Pret kaukāzieti gan nelīdzēs visticamāk, manā skatījumā šī ir cita kategorija jeb slikta iedzimtība. Es reti metu ar akmeni, izdaru tikai kustību, ka ņemu to no zemes un atvēzējos, ar to pietiek. Jo citreiz nekas nav pa rokai. Muguru griezt nedrīkst, ja suns ir tuvu. Ja suns ir laipns, pats esiet laipns. Arī tad, ja dodiet strauju komandu dot sev ceļu. Ja suns ir agresīvs un uzbrūk, neļaujiet aiziet aiz muguras un, ja lec virsū, labāk ļaujiet kost rokā nevis kājā, vēderā, kaklā utt. Roku jāaizliek priekšā kā bloks. Ja nervi stipri, bloku var netaisīt, bet, ja suns būs kodējs, lēks un kodīs tāpat, arī ja būsiet miera stājā un suni censtīsieties neizprovocēt. Lai nepieļautu lēcienu uz sevi, var suni nošokēt ar strauju uzkliedzienu, komandu, parādīt savu drosmi un dominanci. 

Kad man uzbruka skrienot liels aitu suns, rīkojos tieši šādi, lai gan saimnieks pēc tam pārmeta, ka es pati vainīga, esmu roku pacēlusi...Saimnieks paspēja pieskriet un suni paņemt, bet, ja nebūtu es uzbļāvusi: Fu! suns būtu lēcis, jo atradās jau puslēcienā.  

Klaiņojoši suņi parasti nezubrūk un nav bīstami. 

20/01/2012
15:38
ro
Salgale
Zinātājs
Members
Forum Posts: 333
Member Since:
30/09/2009
Offline


Agy rakstīja:

Jus te runajat par suniem, kam ir saimnieki! Sievieti saplosija suni, kam saimnieku nav - klainojosi! Un ar tadiem joki ir vismazakie! Skatities acis, spert, vicinaties ar koku - tas ir tas ko specialisti neisaka darit, jo ta suni var vel vairak saniknot!

Ticamāks variants, ka suņi jau bija šajā teritorijā, tikai kāds to cenšas slēpt. Jo uz ielas neviens netika sakosts, bet slēgtā, apsargātā teritorijā. Tieši šādi dzīvnieki, kas nav apmācīti, bet tiek turēti apsardzei, būs bīstamāki nekā vienkārši klaiņojoši. Ja šie apsardzes agresīvie suņi, kas būtībā nav apguvuši nepieciešamo dresūras kursu un nav pieradināti pie sabiedrības, un tiem ir tikai viens mērķis- svešiem kost, nokļūst uz ielas, nejauši izmūk, aizmirstas aizvērt vārtus, tad gan ir auzās. Tā ir tā suņu kategorija pret kuriem var arī nebūt pretlīdzekļu.

20/01/2012
16:10
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Klaiņojoši suņi lielākoties ir saimnieku suņi. Ir arī tā saucamie "bezpajumtnieki", bet ar ļoti, ļoti niecīgiem izņēmumiem. Par saviem laukiem runājot, arī šeit ir klaiņojošie, bet neviens, no tiem, kurus redzu šeit klaiņojot, nav bezsaimnieku. Tad, kad sākas "suņu laiks"(līdzīgi kā kaķiem), suņi patiešām sāk staigāt apkārt baros (bandās). Un teikšu godīgi, arī man tad paliek drusciņ neomulīgi atrasties šāda bara tuvumā, pat, ja šo suņu īpašnieki ir pazīstami …

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
21/01/2012
13:05
edg
edg
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 27
Member Since:
21/05/2011
Offline

re ko saka kinologs:

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/70193/profesionala-padoms-ko-darit-ja-uzbruk-suni

 

no sevis varu piebilst, ka cenšos skriet pa parku/ielu. gar privātmājām skrienot līdz ko ierejas viens suns, tā tam seko visi apkārtnes suņi +klaiņojošie + kāds trakumā var izlauzties no sētas.

kad sanāk sastapties ar suni, pāreju soļos, lai  sunis nejustos apdraudēts (zvērs jau nesaprot, ka es skrienu sporta pēc)un negrab atslēgas.

21/01/2012
13:36
sm72
sm72
Rīga
Admin
Forum Posts: 1986
Member Since:
19/05/2009
Offline

Nezinu, vai šajā sakarā jāsāk jauns topiks, taču mani vakar skrienot pa Jelgavas prominādi ap 22.00 pārsteidz lapsa, kura kāri uz mani nolūkojās no kādu 2 metru attāluma un ar interesi gaidīja, kad es piekusīšu un tikšu viņai pasniegts kā siltais ēdiens:D

No permission to create posts