Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Ne gluži skriešana...
26/06/2010
17:41
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
Member Since:
20/08/2009
Offline

Kādu brīdi svārstījos vai savas 2 nedēļu aktivitātes Spānijā pievienot skrējieniem vai nē. Tomēr izlēmu pievienot. Argumenti par:

- Kājās Asics Gel Trabuco un Kajano zeķītes

- mugurā Mizuno skriešanas krekls

- no kalna lejā patiešām bija skriešana

- pulss, stiepjot augšā, lejā 10,5 kg mugursomu pietuvojas skriešanas līmenim

Un galvenais -  gribēju padalīties ar kolēģiem. Tātad 2 nedēļas gāju Camino de Santiago - tas spāņu kultūras mantojumā ir kaut kas līdzīgs kā mums Dziesmu Svētki. Internetā ir daudz informācijas par šo tematu, šeit neatkārtošos, īsumā - tie ir labi marķēti maršruti cauri visai Spānijai, ko izmanto svētceļnieki, ejot no jebkuras vietas Spānijā uz Santiago de Compostela - vietu, kur ir apglabāts apustulis Jēkabs. Mūsdienās šos ceļus laikam gan vairāk iet sekulāri noskaņoti cilvēki, nekā reliģiozi, tomēr ceļš ir labs veids kā pabūt vienatnē ar sevi, sakārtot domas un galu galā novērtēt savas spējas.

Kā jau spēcīgs un trenēts džeks, kas Nordea pusmaratonu noskrējis zem 2 stundām, ( he, he :) :) :) )  izvēlējos viskalnaināko no visiem maršrutiem - Camino Primitivo, tas ir ~ 320 km no Oviedo cauri Astūrijai un Galīcijai. Uzreiz jāsaka, ka mans lepnības gars šeit dabūja labu mācību caur tulznām un ceļu sāpēm, kas man nekad ( gandrīz) nebija sagādājušas problēmas skrienot. Galu galā biju pateicīgs savam iekšējam apdomīgajam cilvēkam, kurš ieteica paņemt vienu dienu rezervē, ja nu noder. Patiešām noderēja :)

Visi mani piedzīvojumi šeit http://www.draugiem.lv/blogs/?pid=7129462

bet galvenais iemesls kāpēc nolēmu padalīties ir tas, ka mūsu virtuālajā klubiņā ir pietiekami daudz ekstrēmistu labā nozīmē un varbūt kādam aizķeras doma šo vai kādu citu maršrutu noskriet .  Protams, tad ir daudz smalkāk jāizvērtē tas, ko nest uz saviem kamiešiem, 10 kg kā bija man, ir krietni par daudz. Pozitīvie momenti šiem Camino maršrutiem ir tie, ka tie ir ļoti labi marķēti,  ir labi attīstīta infrastruktūra - ik pēc 20 - 30 km ir svētceļnieku hostelis, kur par 5-10 EUR var dabūt itin pieklājīgas naktsmājas ar dušu. Mans vidējais dienas budžets ar visām kafijas pauzēm, dažām astoņkāja ēšanas orģijām, prettulznu plāksteriem, utt bija 25 EUR.   Ryanairs lido uz ļoti daudzām Spānijas pilsētām, laicīgi rezervējot var samenedžēt relatīvi lētu un patiešām foršu un interesantu skriešanas pasākumu, kur neviena diena nelīdzinās viena otrai. 

Pirms brauciena biju kādas 3 nedēļas no grāmatiņas apguvis kādus Spāņu valodas pamatus, kas lieti noderēja, kaut vai tik daudz, lai mazajos ciematiņos krodziņā pasūtītu kafiju vai sviestmaizes un saprastu, cik tad par to ir jāmaksā. Ar svešvalodām spāņi draudzējas visai maz un lielākas izredzes kaut ko sarunāt ir franču valodā, nevis angļu.

Jā, un tas, ka Spānija jūnijā asociējas ar karstumu, šoreiz izrādījās mīts. Peldbikses izrādījās liekas, tāpat kā visi līdzpaņemtie T krekli. Spānijas ziemeļos, kur Atlantijas okeāns var atnest pēkšņas lietusgāzes, aukstumu un miglu, tas izpaudās visā pilnībā. Bija rīti, kad aukstajā miglā varēja redzēt elpu un sala rokas, bet laikam jau tos, kurus mīl, pārbauda stiprāk :)

27/06/2010
20:50
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

Tā kā draugos neesmu, bet ļoti interesē piedzīvojuma apraksts...

28/06/2010
04:52
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Paldies, kaut kad ne-nakts-vidū noteikti palasīšu piedzīvojumu pilno aprakstu! Ideja noskriet kādu Camino de Santiago variantu patiesi aizķer! Nesaku, ka to darīšu, tik spēcīgs nejūtos... bet interesanti būtu...

Spāņu kalnus drusku redzēju pērn, gribas atgriezties kādreiz... Un tiešām, ziemeļu krasts jeb zaļā Spānija ir visai atšķirīgā klimatā, kas varētu mums būt pierastāks. :)

Signi: kā tad Tev izdevies izvairīties no draugiem?? To gan negaidīju. ;) Tad nu radies iemesls laboties. :)

28/06/2010
13:42
Aivars
Aivars
Salaspils
Eksperts
Members
Forum Posts: 1359
Member Since:
24/04/2009
Offline

Andulis said:

Ideja noskriet kādu Camino de Santiago variantu patiesi aizķer! Nesaku, ka to darīšu, tik spēcīgs nejūtos... bet interesanti būtu...


 Interesanti... Kad lasīju pilno piedzīvojumu aprakstu un skatījos fotogrāfijas, doma par skriešanu mani neatstāja ne mirkli. It sevišķi sadaļās, kurās pieminēta iešana pa asfaltu.:) Būtu jāatrisina tikai mugursomas transportēšanas jautājums. Vispār daudzdiennieks kā tāds varētu būt interesants izaicinājums!
Nekas tā neuzlabo dzīves kvalitāti un pašsajūtu kā skriešana!
28/06/2010
14:16
guncha
guncha
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 64
Member Since:
21/10/2009
Offline

Es arī labprāt kompānijā pamēģinātu pieveikt kādu daudzdiennieku.Varbūt nākamgad?

28/06/2010
14:44
Didzis
Didzis
Valmiera
Eksperts
Members
Forum Posts: 1225
Member Since:
14/09/2009
Offline

Guncha uz varoņdarbiem tendēc,rudenī pat 100-ku(šķiet jau 2.reizi ) taisās vārēt ! Re,re - leišos tomēr Latvijas pārstāvji 100-ku godam veikuši.