Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Atsauksmes par pulsometriem
05/11/2011
14:01
BeLinda
BeLinda
Rīga
Admin
Forum Posts: 666
Member Since:
22/03/2011
Offline

Tā kā šeit atrodu diskusijas tikai par konkrētiem pulsometru modeļiem un to konkrētajām problēmām, tad pilnvērtīgu atbildi uz savu jautājumu līdzšinējās diskusijās neatradu, tāpēc neliela aptauja. 

Kādas firmas pulsometru lietojat? Kādas ir konkrētā modeļa nepilnības, trūkumi, biežāk novērotās tehniskās kaites? Īpaši interesētu to skrējēju pieredze, kas skraida tuvu elektrolīnijām, tramvajiem -lielākoties pa pilsētas ielām. 

Kāpēc šāds jautājums? Pašai ir lētā gala pulsometrs - Sigma PC9, kas jau pāris mēnešu laikā paguvis nokaitināt ar to, ka pazūd signāls pie garāmbraucošiem tramvajiem, iespējams, zem elektrolīnijām, pie iestāžu automātiskajām durvīm, reizēm arī bez manāma traucēkļa, tad nu secinu, ka varbūt arī automašīnās ievietoti radaru detektori traucē šo signālu.. Nebūtu jau liela bēda, ja pazustu tikai pulsa rādījums, bet Sigmas specifika ir tāda, ka līdz ar signāla pazušanu apstājas arī laika skaitīšana, līdz ar to nu jau kontrolei laiks jāuzņem atsevišķi. Bet šādas ierīces taču tomēr tiek iegādātas lai atvieglotu mūsu dzīvi. 

Vai citu ražotāju ierīcēm arī ir šāda problēma un jutīgums pret citām elektroietaisēm? 

Ja nevari mainīt situāciju, maini attieksmi pret to. 
05/11/2011
14:15
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Pavisam neilgi lietoju Suunto M1 (vienkāršāko ) un neko sliktu nevaru pateikt. Vienīgo vainu novērsu pirms skriešanas samitrinot vietu zem siksniņas ,jo citādi līdz iesvīšanai pulss rādījās debesīs...

05/11/2011
15:35
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline

Lietoju Polar F6, kas arī ir mans pirmais pulsometrs. Komplektā nāca ar jostiņu, kam nevar nomainīt bateriju. Tā bija lielākā problēma - ja beidzas baterija, jāmaina visa jostiņa. Tagad esmu tikusi pie jostiņas ar noņemamu raidītāju, kam atsevišķi iespējams samainīt bateriju.

Var uzstādīt pulsa zonas, uzlikt brīdinājuma signālu, ja pulss ieskrien citā zonā, nekā plānots.

Nekad neesmu novērojusi kādus traucējumus elektrolīniju tuvumā, bet jāsaka, ka arī neesmu pievērsusi īpašāku uzmanību tam.

Savu funkciju - rādīt pulsu pilda ļoti labi, dažreiz nēsāju arī kā pulksteni. Pašai gribētos, lai šajā ierīcē papildus būtu arī GPS uztvērējs.

Time is never an issue, it's what we do with it.
05/11/2011
16:23
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Ir Garmin FR 305 un Sigma Onyx Classic, abiem digitālais signāls un it kā nekas tāds nav novērots .. zem elektrolīnijām gan ir bijis, ka pulsu rāda "interesantu" bet tik pat labi tā varēja būt sagadīšanās, kad vēl nav iesvīsts vai arī josta panākusi vaļīgāka. Nupat pārbaudīju savu Sigmu - neapstājas laika skaitīšana līdz ko pazūd signāls, gan ja noņem jostu, gan ja aiznes prom jostu.

Gadījās arī izpeldēties ar Sigmu - salīda mitrums iekšā taču attaisīju vaļā, uzliku žāvēties un viss ok

Garminam vienīgā problēma, ko esmu manījis ir, ka reizēm nemāk ielādēt treniņa datus datorā, taču ar otro vai trešo piegājienu aiziet, kā arī ja gribas, lai ātri lādētos, tad regulāri jātīra vecie treniņu dati laukā no pulksteņa

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/11/2011
16:48
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Aizlienēts Garmin FR 405. Nepatīk, ka visas darbības ir jādara ar "touch screen"  - velc ar pirkstu apkārt pulsometram, kamēr atrodi vajadzīgo. Vai nu nemāku atrast, kur atslēgt, bet nedaudz traucējoši, ka uz ekrāna var uzlikt tikai trīs rādītājus no kuriem sirds ir atsevišķā ekrānā un viņi abi mainās. Viņu nevar izslēgt pa visam, paliek "save mode" režīmā (arī varbūt nemāku atrast). Jostai patīk, ka viņu samitrina.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
05/11/2011
17:02
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Lietoju POLAR WearLink ar Bluetooth, jostiņa ir atdalāma no pulsometra, pirkts Endomondo šopā par Ls50 ar piegādi.

Laiku un kilometrus skaita telefonā Endomondo – ar to nav problēmu. Ja pēc uzvilkšanas minūtes laikā neizveido savienojumu, tad telefons vairs neatrod pulsometru. Palīdz pulsometra noņemšana uz minūti vai baterijas atvienošana. Pazaudē savienojumu telefona zvana laikā, bet savienojums viegli atjaunojas.

Pirms nedēļas aukstajā laikā sāka zaudēt savienojumu apmēram reizi 500 metros. Divas reizes uzrādija pulsu 254. Pēc pirmās stundas vairs nekas nezuda – laikam palika siltāks vai sviedri palīdzēja. Jaunas baterijas ielikšana neko nedeva. Domāju jau, ka būs jāpērk jauna jostiņa. Brīnumainā kārtā palīdzēja elektrodu joslas rūpīga nomazgāšana ar ziepēm. Agrāk vienkārši skaloju zem tekoša ūdens vai ziepjūdenī mazgājoties.

Nupat izlasīju, ka eletrodu slapināšana arī palīdzot pret savienojuma zušanu.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
05/11/2011
18:28
Gints Lasmanis
Gints Lasmanis
Talsi
Interesents
Members
Forum Posts: 30
Member Since:
13/04/2011
Offline

Laikam man paveicies, dzīvoju dziļos laukos, kur nav tramvaju, detektoru un visi pārējie traucēkļi! Bet ja nopietni, tad pat kodētajiem Sigmas pulsometriem manuālī rakstīts, ka signāls zūd pie augstsprieguma līnijām un trambuļiem. Iespējams, ka citas firmas pulsometriem ir "gudrāk" sakodēts tas signāls.

05/11/2011
19:53
MRX
MRX
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 41
Member Since:
02/12/2010
Offline

Kaa pulsometru lietoju Simga OnyxPro – perfekta un nedaarga ieriice, kas sniedz visu, ko man vajag un gada laikaa nekad nav pieviilusi. Ne tur josta jaamitrina, ne gljuko. Mitruma izturiigs un triecienus arii ne vienu vien ir iztureejis. Baterijas mainaas viegli, bet jau otro gadu viss joprojaam straadaa ar pirmo bateriju komplektu. 

Naakamais pulsometrs noteikti , viennoziimiigi buus ar GPS trekeri. Visticamaak, Timex Ironman Global Trainer. Apnika staipiit liidz mobilo ar trekeri – biezhi gljuko, ka arii garie skreejieni virs 15-20km ar kratiishanu un mitrumu nekaadu labu iespaidu uz pashu telefonu neatstaaj… telefons ir domaats, lai zvaniitu :)

 

05/11/2011
20:17
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Tam Timex garantijas remonts LV vispār ir? Vai arī sūta kaut kur uz ārzemēm laboties, ja kas notiek

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/11/2011
21:05
MRX
MRX
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 41
Member Since:
02/12/2010
Offline

papucis rakstīja:

Tam Timex garantijas remonts LV vispār ir? Vai arī sūta kaut kur uz ārzemēm laboties, ja kas notiek

Veel nedaudz svaarstos - vai pasham suutiit no aizjuurijas, kas iznaaks divreiz leetaak (ja ir kaads pazinja vai rada gabals tur), pat pieskaitot shipingu un muitas lietas, sanaaks vienalga gana izdeviigi, bet ar garantiju ir kaa ir... vai tomeer kaarteejo reizi paljauties uz Maratona Gati un panjemt pie vinja pa LV naudinjaam :) Liidz shim sadarbiiba ar Gati vienmeer bija ar "+" iznaakumu :) 

 

P.s. Gacha jau pats shaadu lieto un atziist par labu esam, sanaaca pasham ar aptaustiit un ieveerteet - labs. Arii pec daudzo review izstudeeshanas esmu nonaacis pie secinaajuma, ka shis Timex mani uzrunaa visprasmiigaak :)

05/11/2011
21:12
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Ar Garmin 910XT esi aprunājies? Tā jau skaistulis tas Timex

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/11/2011
21:39
MRX
MRX
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 41
Member Since:
02/12/2010
Offline

papucis rakstīja:

Ar Garmin 910XT esi aprunājies? Tā jau skaistulis tas Timex

kaut kad skatiijos... bet dizains atrunaaja... + taa iisti nesapratu, kaa tam agregaatam ar altimetru un GPS... lietotaaji internetaa komenteeja, ka uz liidzenuma straadaa nevainojami, bet mezha biezoknii un kalnos esot neuzticams... bet tas jau protams no seerijas - viena tante teica. 

05/11/2011
23:00
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Lietoju Polar RCX5, patīk, ka pats pulkstenis ir ļoti viegls un ērts, nav jālādē - atkarībā no lietošanas biežuma reizi pusgadā vai gadā tik jānomaina baterija. Vienīgais pulsometrs, kas var mērīt pulsu ūdenī, to gan neesmu darījis. GPS šim pulkstenim ir atsevišķa iekārta, strādā ļoti precīzi. Trūkums ir tas, ka iekārta nefiksē augstumu. Katram sporta veidam pulkstenī var nokonfigurēt 6 ekrānus uz katra pa 4 dažādiem parametriem. Man patiktu labāk, ja uz katra ekrāna varētu uzlikt arī tikai 1 vai tikai 3 dažādus rādītājus, bet tā nevar - jāliek 4, bet divus no tiem var "iezūmot".

Zem elektrolīnijām un citur gļuku nav. Līdzi nākošā pulsometra jostiņa pēc 2 mēnešu lietošanas gan sāka gļukot - lēkāja pulsa lasījumi utt., bet nopirku jaunu par 12Ls un viss strādā. Iespējams, ka nepareiza kopšana vai vienkārši brāķis gadījās.

Patīkami arī, ka vēlāk nopirktais velotrenažieris spēj uztvert signālu no manas Polar pulsometra jostas. Pieņemu, ka tā strādās ar vairumu trenažieru sporta zālēs.

Iespējams, ka jaunais Garmin 910XT ir kaut kādā ziņā labāks, bet pirms tam testētais Garmin 610 atstāja pārāk sliktu iespaidu.

06/11/2011
13:51
vagabundo
vagabundo
Cēsis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 66
Member Since:
02/09/2011
Offline

Lietoju Sigmu, nezinu kas par modeli, katrā ziņā lētais gals. Visas pamatfunkcijas ir ok, nekas negļuko, sākumā gan bija jāiebrauc, cik stingri likt jostu, cik augstu utt., bet tas jau jebkurā gadījumā un ar jebkuru pulsametru, sākums paliek sākums. Nekāda GPS nav, bet kā mēs zinām par to jāmaksā. :D Dažreiz gribētos splitus redzēt un LAP podziņu, bet arī tas ir pieciešami.

Runājot par TIMEX skaistuli, ir lasītas nepatīkamas atsauksmes par to, ka informācijas pēcapstrāde kompī ir bišku apgraizīta, ja grib tā kārtīgi analizēt un izmantot visas iespējas pilnībā, TIMEX gribot 20$ mēnesī, kas it kā paceļ GARMIN 910XT bišku augstāk, bet būtu forši, ja kāds varētu salīdzināt GARMIN feedback sistēmu ar TIMEX bezmaksas feedback sistēmu, var jau būt, ka tos 20$ nemaz nav jēgas maksāt un datu tāpat ir atliektiem galiem!

06/11/2011
14:56
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Nevis Timex grib 20$ mēnesī, bet TrainingPeaks.com, kur savus datus ielādē Timex pulksteņi. Tajā lapā var piereģistrēties un apskatīties funkionalitāti, kas tiek piedāvāta par velti.

06/11/2011
15:30
vagabundo
vagabundo
Cēsis
Zinātājs
Members
Forum Posts: 66
Member Since:
02/09/2011
Offline

Sandijs rakstīja:

Nevis Timex grib 20$ mēnesī, bet TrainingPeaks.com, kur savus datus ielādē Timex pulksteņi. Tajā lapā var piereģistrēties un apskatīties funkionalitāti, kas tiek piedāvāta par velti.

Ok, es tiešām neesmu iedziļinājies, jo nav pārāk aktuāli, bet varbūt zini vai Timexu var sinhronizēt kur citur nevis trainingpeaks.com?

06/11/2011
17:26
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

gan jau no tā timex var dabūt laukā datus gpx formātā, attiecīgi varēs arī citur pumpēt iekšā

Ne viss ir tā, kā izskatās.
06/11/2011
19:02
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Cik saprotu, ar Timex nav tik vienkārši, jo pa tiešo pie GPX nevar tikt. Droši vien var atrast programmu vai online servisu, kas piedāvā pārkonvertēt tos failus uz GPX.

07/11/2011
16:54
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Agrāk Sigma PC800. Vienkāršākais no tobrīd pieejamajiem modeļiem. Pulsa zonas, skaņas signāli, kopējais zonā pavadītais laiks, sasniegtais maksimums, minimums. Nav vidējais pulss (tas nav vidējais aritmētiskais!), nav atmiņas, nav apgaismojuma, nav savienojuma ar datoru.

 

Tagad Polar rs800 - vai nu ar S3 gai G3 sensoru. Ir tas pats, kas bija Sigmai, ir tas, kas nebija Sigmai (sk.augstāk) un vēl citas fīčas (piem., testi).

Tehniskas kaites nevienam nenovēroju. Tiesa, manos mežos, sporta klubos nav ne augstspriegumu, ne tramvaju. Polaram ir diezgan labs forums, kur lietotāji dalās ar pieredzi, ja nu kādi niķi patrāpās.

07/11/2011
18:27
edGars
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 587
Member Since:
18/05/2009
Offline

Ciclo Sport MP70. 22 Lati pirms 2,5 gadiem. 1 reizi nesu pie meistara, kad biju noticējis "20 metru ūdensizdurība". Esmu mainījis baterijas apmēram 1x gadā. Simpātiska pulsa siksniņa.

3 Pulsa zonas, skaņas signāli, kopējais zonā pavadītais laiks, sasniegtais maksimums, vidējais pulss.

Nav atmiņas, nav apļu uzskaite, nav apgaismojuma, nav savienojuma ar datoru.

Esmu ļoti apmierināts.

http://www.jehlebikes.de/pics/4240/ciclomaster_pulsuhr_mp70.jpg

vislabāk rezultātu uzlabo treniņi
No permission to create posts