Sestdien 26.februārī Rīgas sporta manēžā notika Latvijas ziemas veterānu čempionāts vieglatlētikā. Daudzi pazīstami „ masters” kategorijas skrējēji, kā arī triatlonisti pieņēma dalību šajā pasākumā. Startējot 3000 m distancē 48 dalībnieku konkurencē man izdevās ieņemt 3.vietu ar savu „ziemas” rezultātu – 10.16,8. Tas bija mans 54. starts „trijniekā”. Ziemas laika ir padarīts liels darba apjoms, bet ātruma treniņi netika veikti. Pie tiem ķeršos pavasarī. Paldies Ansim Mežulim un Gunāram Ķegim par atbalstu skrējiena laikā.
Mūsu V40 grupa (neoficiālie rezultāti)
1.A.Matisons – 9.33;
2.K.Tubelis – 10.08;
3.D.Gorba – 10.17
Labākais V45 grupā ar lielisku spurtu kļuva Andris Dudels – 10.25. Ka noskrēja D.Cerinš es nezinu, droši vien kādu minūti vēlāk.
Ar katru gadu serviss un sacensību organizācija paliek ar vien sliktāk. LSVS pat neatrada iespēju izlikts Lietuvas viesu karogs. Nestrādāja bufete. Apbalvošanas laikā nespēlēja mūzika. Es pats tēju paspēju uz apbalvošanu, bet Matisona un Tubeļa nebija. Stāvēju uz pjedestālā un gaidu viņus, bet tiesnesis man pateica, ka nogrieza: Ko tu stāvi, himna nebūs!” Tāda attieksme par 6 latu dalības maksu. Pirms dažiem gadiem dalības maksa veterānu mačos bija Ls 1,00 – 1,50.
Man šie mači bij vispār debija manēžā.Organizācija principā nebija nekāda.Nostartēju ļoti normāli – atbilstoši savām spējām,sprinteris nekad neēsmu bijis.Visi konkurenti protams,ka bija pavisam no cita "plauktiņa".Vispār startu gaidīju ar zināmām bažām,jo biju mazliet pabaidīts,jo mans ziemas darbiņa 1.atskaites punkts jau 6.martā BARSELONĀ.Mani rezultāti : 1500m – 5:29, 3000m – 11:36,nekad tik ātri šādas distances nebiju veicis.Esmu ļoti apmierināts – sanāca labs tempo treniņš,zināmu piesardzību gan ievēroju gaidot Barselonas maratonu.Ne mazāk patīkamas tikšanās man bija ar draugiem – Kamparu,Gunču(mani aktīvi atbalstīja,kad vilkos pamatīgā astītē elitei),Aigaru Matisonu un citiem.Protams,ka lielākais paldies jāsaka Valmieras aktīvistiem,kas mani ņēma bariņā,V55 grupas līderim – čomam ILGVARAM(NOVINNĒJA 1500m un 3000m-pēdējā gan soli-solī ar Rodionovu).
malacis, Didzis! :) Man šādi mači kā tieši ir adrenalīna uzkurināšanai … lai cik "sāpīgi" nebūtu skriet 3000m, vai vēl īsākus, bet tas tieši dod attīstību ātrumā, vai vismaz to saglabā ! :) Par motivāciju nerunāsim … tas pats par sevi saprotams :)
Dokken said:
Stāvēju uz pjedestālā un gaidu viņus, bet tiesnesis man pateica, ka nogrieza: Ko tu stāvi, himna nebūs!”
Vajadzēja ņemt piemēro no Vairuča, kad neskanēja Saeimā himna, pati uzdziedāja:)
Gan jau federācijai tie mači vajadzīgi ķeksītim, jo šķēpmešana noteikti vairāk rullē. Varbūt jātaisa jauna "skrējēju- mīlētāju" federācija:D
Manā skatījumā šie mači tikai ķeksītim,bet dalības maksa gan riktīgi saskrūvēta.Īpaši priecīgi bij tie pensionāri,kas pārstāvēja mūsu lielo RĪGU – kuri pārstāvot RĪGU maksāja savas naudiņas.
Pašreiz Rīgas pašvaldība ir vienīga, kura neatbalsta tautas un veterānu sportu. Rīgas veterānu klubs (ir arī tāds) nesaņem finansējumu jau otro gadu. LSC arī nesaņem atbalstu otro gadu. Šajā sakarā rīdzinieki bija spiesti startēt par citām komandām. Es, piemēram, pārstāvēju Jūrmalu.
Citas nabagas pašvaldības saviem sportistiem samaksāja ne tikai dalības maksu, bet arī ceļa izdevumus un komandējuma naudu.
nu tā jau nu gluži nebūs, ka Rīga ir tie vienīgie grēkāži … domājams, ka daudzas pašvaldības to nevarēja atļauties, vai arī izdomāja, ka nauda ir jāiegulda kur citur … par to, kur, tas ir pavisam cits jautājums … veterānu sportu kā tieši derētu atbalstīt no LVS puses. Uz masveidību jau var spiest, bet saprāta robežās … Veterānu Savienības viedokli mēs tāpat neuzklausīsim … viņi dzīvo kaut kur ārpus LV
Most Users Ever Online: 120
Currently Online: Andulis
10 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Home
Add Reply
Add Topic
All RSS