Labrīt!
Metu acis uz šo sestdien Ogrē notiekošo x-trail skrējienu un pirms lēmuma pieņemšanas vēlējos pajautāt lūk ko. Ja nu šeit ir kāds, kas piedalījies gan šajos, gan Siguldas ACG mačos, varētu ieskatam pāris vārdos ieskicēt abu trašu un pasākumu salīdzinājumu. Man pagaidām pieredze vien ar Siguldu (11km).
Interesētu:
1) organizācija,
2) kāpumi trasē.
X-trail neesmu piedaljies, bet trasi zinu. Kāpumi ir mazāki kā Siguldā, bet par maz gan jau nebūs. Galvenā atšķirība ir trases segums – Siguldas dubļu vietā – ledus un sniegs.
Trase ir smaga, jo ir daudz kalnus, kurus jāskrien ar lielo tempu. Iesācējiem tur nav ko darīt. Pagājušā gadā noskrēju tur līdz 2.vietam grupā, tikai tā iemesla dēļ, ka aizskrēju nepareizā virzienā aiz vietēja skrējēja.
Krosenēs ar lielo protektoru (trail –shoes). Var izmanot WATER-RESISTANT krosenes - ASICS Gel-Trabuco 11 vai Brooks Adrenaline ASR 5.
Bet, ja ir iespēja, labāk nopirkt WATER-PROOF krosenes – Salomon XT Wings WP
Populārie Latvijā Adidas Adizero XT vairāk domāti līdzeniem, nevis kalniem.
Skriešu ar vecajām adidām, speciālos negribās pirkt un jauno žēl… :-) Galvenais ir noskriet….
Nekas īpaši grūtāks par Siguldu tur nav (anyway, viss jau atkarīgs kādā tempā mauc).
Pagājšgad bija labi, jo marta beigās vēl pieturējās pieklājīgas kupenas un ledus. Pēc starta Zilo Kalnu kores augšā bija drusku ko iespringt, lai nobalansētu.
Nepatika, ka trase bija slikti nomarķēta, vairākās vietās pazaudēju pareizo ceļu.
Atmosfēra kā entuziastu pulciņā.
Secinājumi pēc:
1) patīkama slodze svaigā gaisā;
2) uzstādīto mērķi – noskriet – sasniedzu un pat mazliet pārsteidzu pati sevi;
3) salīdzinot ar Siguldu, šis tomēr ir vieglāks, jo izpaliek garās kāpnes; arī apavi izskatās labāk pēc Ogres;
4) trases marķējumā acīmredzot bija pāris nepilnības, jo vairāki skrējēji kaut kur aizskrēja garām. Man ir aizdomas, ka es arī, sekojot pa priekšu skrienošajai grupiņai. Tas izraisīja pamatīgu trobeli finišā, organizatoriem cenšoties saprast, kurš pelnījis pirmās vietas un balvas;
5) finišā ļoti garšīga tēja un daudz suņu atstātu "mīnu" visās iespējamās vietās;
6) varētu mēģināt vēl.
Most Users Ever Online: 120
Currently Online:
9 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Home
Add Reply
Add Topic
All RSS