Biedriem

VSK Noskrien twitter
VSK Noskrien Facebook profils

PUDEĻU GROZS

Ērts Isostar pudeļu grozs. Paredzēts 10 pudelēm - gan 650ml gan 1000ml pudelēm.
LVL 21.96

Polar RS300x
Pulsometrs sporta entuziastiem ar svarīgākajām funkcijām - sirds ritms un hronometrs, savienojams ar dažādiem Polar sensoriem.
LVL 89.10

High5 4:1 Energy Source 1.6kg
Augstas koncentrācijas ogļhidrātu un proteīna dzēriens maksimālai enerģijai un spēkam. Viegls, ne pārāk salds. Sporta uzturs.
LVL 32.99

Forums

Advanced Search:

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Priekštati un iespaidi par šī gada Nordea Rīgas maratonu 2011.
22/05/2011
13:50

Šī gada Nordea maratons man ļoti patika jo pateicoties agrajam startam nebīja karsts,otrkārt bīja gandrīz bezvējš un treškārt trase diezgan taisna tikai ar diviem nopietniem kāpumiem kā rezultātā izdevās noskriet kautcik pienācīgi tos 21,1km 1:15:40. un paliku cik man informēja finišā 12 vietā kopvērtējumā,zīmīgi ka visu distanci noskrēju perfekti vienādi un tikai nedaudz pietrūka lai panāktu ātrāko sievieti Krievieti Ludmilu Morgunovu, Vēl man ir izteikts prieks par Kasparu Tūbeli (Kamparu) kuram izdevās izskriet Maratonu no 2:40:00 un izcīnīt ja nemaldos 3 vietu starp latviešīem,Kampars man ir uzstādījis nopietnu latiņu kuru noteikti šogad man ir jāpārsit rudenī.Apsveicu visus VSK Noskrien biedrus kuri piedalījās šinī jaukajā pasākumā.   Māris Pakārklis(MAKRO)

22/05/2011
14:35
Signis

Skrienot kā tempa turētājam uz 2:15 man šis bija pats jautrākais un interesantākais no visiem skrējieniem. Pabļaut ātrākiem skrējējiem, uzmundrināt lēnākos un priecāties par skrējienu reizē ar somiem bija gana jautri un interesanti. Kā arī redzēt, kā pēdējos kilometros skrējēji cīnās ar sevi un rezultātu ir gana iedvesmojoši.

Forši trasē redzēt tik daudz mūsējos un apsveicu visus, kuri noskrēja pirmo pusmaratonu vai maratonu, kā arī tos kuri uzlaboja savus personiskos rekordus un izdarīja to tieši Rīgā.

Trase bija labaun vairāk par bruģi nepatika Krasta ielas nelīdzenais asfalts, bet konfigurācija priekš tempa turētājiem vienkārši ideāli, jo bieži varēja redzēt citus skrējējus. Kā arī tiem kas skrēja maratonu, noteikti palīdzēja 10km un 5km skrējēji.

22/05/2011
14:49
Aivars

Prieks par Kamparu, apsveicu! Droši vien ka arī vēl daudzi citi laboju personiskos rekordus – laiks un trase bija diezgan pateicīgi. Man par PR ir jāpateicas sm72, kurš pēc tempa noturēšanas pusmaratona distancē to turpināja arī maratonā un "izvilka" mani jauna personiskā rekorda ātrumā. Viņš man neļāva slinkot gandrīz ne mirkli, jo parasti es, tad, kad kļūst grūti, sāku skriet lēnāk. Taču šoreiz man tas īsti nenostrādāja un bija vien jāseko sm72. Un labi, ka tā! Paldies! :)

Tā tempa turēšana, patiesi, ir jautra padarīšana. Es pusmaratona laiku pavadīju oranžo balonu nesēju sabiedrībā un nemaz nemanīju, kā to noskrējām. Tur bija tik daudz pozitivu emociju! Vispār, šogad, vismaz man tā škiet, RM ir izdevies nesalīdzināmi labāks par iepriekšējo.

22/05/2011
15:07

Šāgada maratons bija noorganizēts salīdzinoši labi, patikās taisnie gabali kur var redzēt pretimskrienošos. Un tempa turēšana vispār ļoti laba lieta. Var pa ceļam parunāties, mierīgi pētīt pretīmskrienošos. Pēc pusmaratona vēl noskrēju 5 km distanci jautrībai, kādu pus km pirms beigām sanāca riktīga jautrība jo pazaudēju pulsametru. :(

22/05/2011
15:14
Aivars

arviko rakstīja:

Šāgada maratons bija noorganizēts salīdzinoši labi, patikās taisnie gabali kur var redzēt pretimskrienošos. Un tempa turēšana vispār ļoti laba lieta. Var pa ceļam parunāties, mierīgi pētīt pretīmskrienošos. Pēc pusmaratona vēl noskrēju 5 km distanci jautrībai, kādu pus km pirms beigām sanāca riktīga jautrība jo pazaudēju pulsametru. :(

Tāda forša sajūta jau ir visos maratonos, kurus skrien daudz nedomājot par rezultātu! :)

22/05/2011
15:16

Foršs skrējiens un tiešām prieks par starta laiku un laika apstākļiem, kādi šodien patrāpījās. savu trešo maratonu izdevās noskriet necerēti ātri- 3:19:06, kaut arī biju domājis ap 3:30:00. viss bija labi, temps turējās ap 4:20 līdz 4:40 min/km, bet tad otro reizi bija jāskrien augšā Vanšu tiltā. tas diez gan mani piebeidza. un tad vēl Ķīpsalā (ja nekļūdos, tad pie Ogļu ielas) mazs, bet nežēlīgi stāvs kalns, ko augstuma ziņā tajā brīdī varēja salīdzināt ar Everestu. :D tas kalniņš vienkārši nogalināja. bet vismaz Ķīpsalas ūdenspunktā bija atsaucīgi un uzmundrinoši brīvprātīgie un kkā tomēr izdevās atsākt skriet. otrā pauze bija Vanšu tilta gala ūdenspunktā (pie 39 noskrietiem km). secinājums- nākamreiz laikam vajadzēs vismaz divas enerģijas želejas, nevis tikai vienu. :D

Apsveicu visus, kas finišēja, un jo īpaši tos, kam izdevās sasniegt un pat pārsniegt savus uzstādītos mērķus!

22/05/2011
15:18
vetrasputns

Man šis bija pirmais maratons, un esmu sajūsmā par organizāciju un trasi un tajā valdošo atmosfēru, un protams arī atbalstu no malas un tik daudz pozitīvām emocijām. Redzeju daudzus "noskrieniešus" ar dzeltenajām nozīmītēm. Jāatzīst, ka pirmā skrējiena puse pagāja nemanot, sākumā gan grūti bija izlauzties cauri lielajam pūlim :) otrais aplis man patika jau labāk.

22/05/2011
15:24
vetrasputns

Jā, Ķīpsalas kalniņš bija "neliels" izaicinājums. Tur vēl ceļu policists augšā stāvēja :)

Un vēl sapratu, ka skriešanas apavi jauni sev būs jāuzdāvina. Jo kājām īkšķu nagi ne pa jokam zili :)  nojausma jau bija, ka tā būs, bet negribējās apavus mainīt pirms maratona :) tagad beidzot ir iemesls.

22/05/2011
15:50
Agy

Nu mani 10 km bija tas uz ko es gāju no marta vidus, kad spontāni izdomāju, ka 5 km nav īstiem vīriem (īstiem vīriem ir maratoni un pusmaratoni), bet nu mērķis man bija augsts! Caur puņķiem un asarām, un priekiem izieto treniņu preiodu šodien izjūtu ar tik lielu pacilātību, un nostartēju ar tik labu rezultātu (pašlaik rādās labāks nekā treniņā), ka piemirsu finišā iepozēt!

Karoč, esmu sajūsmā!!!!

Bet nu gadījās man arī kuriozs! Pirmajā dzeršanas punktā pati sev ielēju ūdeni glāzē :D Bet nu saprotu meitenes, ka tāds pūlis… tagad to atceroties smiekli nāk, bet tad kaut kā lādējos, ka laiks pačakarējies tad!

22/05/2011
16:05
10 Quote

vetrasputns rakstīja:

Jā, Ķīpsalas kalniņš bija "neliels" izaicinājums. Tur vēl ceļu policists augšā stāvēja :)

Un vēl sapratu, ka skriešanas apavi jauni sev būs jāuzdāvina. Jo kājām īkšķu nagi ne pa jokam zili :)  nojausma jau bija, ka tā būs, bet negribējās apavus mainīt pirms maratona :) tagad beidzot ir iemesls.

Ja kājām īkšķi ir zili, tad jaunos apavus pērc par pus izmēru lielākus. Maratonā kāja piepamst un izstrādā šādus jokus.

Man šis NRM bija viens no patīkamākajiem pasākumiem. Viss noritēja uz tik pacilātas nots. Bija pēc pusmaratona tik pacilāta sajūta, ka vienkārši nevarēju atteikties no otras pusītes. Video trase likās ļoti līkumota, taču reāli dabā izrādijās pavisam laba. Vienīgā vieta pie kuras jāpiestrādā likās Ķīpsalas vietumis nekvalitatīvais ceļa segums.

Jāpiekrīt Agy, ka karoč forši!:D

22/05/2011
16:16
11 Quote

Pasākums bija labs. Sevišķi priecēja, ka nebija tik karsts kā gadu iepriekš. Tiesa, gan finiša laiks šogad nedaudz sliktāks, jo sanāca pāris reizes apstāties un 'restartēties', bet skrējēju pūlis un līdzjutēju atbalsts domai par trases nepabeigšanu neļāva materializēties. Te pie vainas droši vien pēdējo nedēļu 'sportiskā režīma' pārkāpumi un mazliet nepareizais treniņa plāns, 'želeju' neizmantošana utml.

Sveiciens visiem, kas finišēja :)

22/05/2011
16:29
12 Quote

Varu tikai pievienoties, ka šogad gan trase, gan organizācija bija daudz augstākā līmenī un šos tiešām var saukt par skriešanas svētkiem.

Prieks par visiem noskrieniešiem, kuriem lielai daļai izdevies pārspēt iepriekšējos vai uzstādīt jaunus personīgos laikus. Īpašs apsveikums Kamparam, kam savu jaungada apņemšanos izdevies izpildīt jau pirmajā pusgadā ;)

22/05/2011
16:53
edg
13 Quote

laiks ideāls, atmosfēra vnk fantastiska! Trase ok, vienīgi Krasta iela nelikās nelīdzena, bet gan depresīva jo vienmuļa taisna skriešana .

pēdējos 5km sāka durt kreisais sāns, ko varētu norakstīt uz pārāk daudz ūdeni (neņēmu daudz, bet pēdējā laikā pieradu skriet vispār bez) un 2 apelsīniem :) . pēc pasoļošonas viss bija +- kārtībā un pēdējos ~100m pat uztaisīju nelielu finiša sprintu

p.s.liels paldies balonu skrējējiem !! mērķi 'iekļauties 2 stundās būtu forši' izpildīju

22/05/2011
17:02
Tuksnesa vetra

Oi, nu grūti jau tas nāca, īpaši tie tilti un visi n-tie pagriezieni. Katrā gadījumā priecēja, ka trase sniedza iespēju redzēt ne tikai tos, kuri "tev" ir stipri priekšā, bet arī tos, kuri vēl mokās tur, kur "tu" biji pirms min. 15:)

Sanāca necerēti labs laiks, lai arī, šķiet, jau no 23 km, kad "iedūra" pakrūtē nepameta doma: "Priekš kam tas viss":)

Seinājums – stipri jāpieliek tieši pie kilometrāžas krāšanas.

Labs darbiņš, kas padarīts!

Tiekamies Valmierā!

Sper, sper Pērkoni deviņiem zibeņiem, sadedz baznīca ziliem uguņiem, nīksti, dilsti svešā vara, krīti kā rudens lapa no zara!
22/05/2011
17:06
15 Quote

sveiciens visiem finišētājiem! arī no brīvprātīgā puses skatoties, maratons bija ārkārtīgi foršs! patlaban gan sēžu daudzkrāsaini apdegusi, bet tas ar laiku aizmirsīsies. biju enerģijas punktos uz Krasta ielas, redzēju ārkārtīgi daudz noskrieniešus ar nozīmītēm, ja kāds dzirdēja sajūsminātu brēcienu "noskrien!!", tad tā biju es :)

no jaunajiem maratonistiem profilā atpazinu Līvu un sejā, tik vien kā pēc foto, Zani, abas turējās godam. ar Laumu pēc tam nedaudz Līvu aprunājām, ka viņu jau iztālēm var pazīt pēc relaksētā tempiņa arī šādās, garās distancēs!

tempa turētāji bija labi pamanāmi, ne tikai pēc baloniem bet arī pēc tā, ka tur skrēja uzreiz bars-acīmredzot daudzi, kas bija plānojuši skriet lēnāk, saņēmās un skrēja kopā ar jums!

ko vēl ievēroju – maratonā pamatīgi uz beigām finišēja meitene rozā vibramos :)

piedodiet tie, kuriem nepietika švammīšu, tā bija katastrofa arī mums, jo labi zinājām, ka tas ir viens no sāpīgākajiem punktiem šādā karstumā. mēs centāmies! :)

22/05/2011
17:41
aspruds
16 Quote

Paldies visiem tempa turētājiem par atbalstu! Pusmaratonu skrēju pirmoreiz, bez tempa turētajiem noteikti būtu ieskrējis nopietnās auzās. Paldies arī Signim & co par rakstu ar ieteikumiem par pēdējo nedēļu pirms skrējiena.

22/05/2011
18:18
17 Quote

Man šis bija lielais izaicinājums ne vien ar to ka uzstādīju par mērķi noskriet ātrāk kā jebkad garos gabalus biju skrējis t.i. ar 5:00 min/km, bet arī šis bija pirmais skrējiens pēc nedēļas pārtraukuma, jo pagājušās nedēļas nogalē pamatīgi izmežģīju potīti. Šodien tā vēl bija nedaudz zilgana + iepampusi un beigās lika par sevi manīt. Bet par visu pēc kārtas.

Sāku skriet itkā lēnītēm, bet pulss kāpa augšā – liku vainu uz nedēļas pauzi, jo parasti kad regulāri skrienu pulss ir vismaz par 10 zemāks. Tad mans mērķis bija lēnītēm panākt orandžos balonus, kuri kopš starta man bija ~150-200m priekšā… pa mutei padzēros pirmajā un otrajā dzirdināšanā, kā rezultātā pēc 7km labajā sānā sāka nenormāli durt, tā es nomocījos 4km un tad jau pārgāja… Pirms dienvidu tilta es jau ornandžos balonus biju pievilcis līdz 20-30m attālumam, bet tad laikam 'uzpūta vējš' un baloni aizlidoja :) Ļoti nežēlīgi man šķita posms atpakaļ no dienvidu tilta līdz pirmajai dzirdināšanai – jutos kā kamielis tuksnesī, sapņoju par dzirināšanu, jo nenormāli slāpa… brīžiem šķita, ka jau redzu priekšā dzirdināšanu un tad atkal aplauziens… Tad mana otrā bēda sākās 4km pirms finiša – domāju druksu atpūtināšu samocīto potīti un paskrēju uz pilnas pēdas, ilkā palika vieglāk, bet vairs nespēju pāriet atpakaļ uz priekšējo pēdas daļu… domāju ka tā rezultātā ļoti ātri – jau pēc 2km sajutu kā man piedzen augšstilbu muskuļus – palika grūti skriet. Mājās dušā konstatēju, ka potīte apsaitētajā vietā ir ar noberztu ādu, bet 2 mazākie kājas pirksti pamatīgi uzberzti (nekad tā nebija bijis – laikam jau kājas piemapst šādos apstākļos). Viegli nebija, bet savu mērķi izpildīju – noskrēju ar 5:00 min/km, bet orandžos balonus, kas man ļoti palīdzēja turēt tempu – centos tos hipnotizēt ar acīm tuvinot sev – tā arī tuvplānā neapskatīju :)

Pēc maratona vēl izbraucu Jelgavas vienotības velobraucienā un tagad jūtos labi pastrādājis – laiks atpūtināt extremitātes!

Liels paldies baloniem un ap tiem spietojošajam skrējēju baram! :)

22/05/2011
18:23
18 Quote

Nu tīri labs pasākums, visā visumā patika. Kaut gan šoreiz bez īpašām emocijām – atnācu, noskrēju, pakavējos, un lēnā garā uz Jelgavu. Tas laikam tāpēc, ka treniņu regularitāte man bija zem katras kritikas – nebiju nogatavojies, nu gluži tā kā tas zaļais RIMI ābols. =] Šogad noslimojos kā vēl nekad un vēl mazgulētās naktis dēļ mācībām. Bet man patīk – galvenais, ka visp. tiku līdz galam (kaut gan mocījos un galvā nāca visādas domas).

Jā, lielum lies paldies minikin par uzsaukšanu garām skrienot – ļoti patikās! :)) Diemžēl atpakaļ nebija spēka atsaukt.. piedošanu! Un paldies visiem noskrien'iešiem par kompaniju, kaut gan trasē var teikt nevienu nemaniju, pēc gan :) Atvainojos, ka nepaspēju uz fotosesiju (atkal) :) Iepriekšējā vakarā neatradu kur un cikos… bet kā pēc tam uzzināju baigi agri jūs bildējāties! :) Nu tā lūk …

Lai visiem skrienas vēja spārniem un tad jau tiksimies kaut kad, kādās sacenēs. Turas! :)

22/05/2011
18:30
ricardo
19 Quote

Lieliski organizētas sacensības, lieliska atmosfēra, pašam man bij liels prieks :) Paldies tempa turētājiem. Paldies arī vienam no noskrieniešiem, ar kuru skrējām lielāko daļu distanci, un kurš man palīdzēja sasniegt labu rezultātu, manā pirmajā pusmaratonā – 1:39:19
Apsveicu visus, kas finišēja! :)

22/05/2011
18:41
Ainars
20 Quote

Secinājums pēc tempa turēšanas – emocionāli ir foršāk palīdzēt citiem nekā pašam skriet. Ja ne viena avantūra pēc 6 dienām Lietuvā, būtu sekojis sm72 pēdās un apskatījies, kuru var pavilkt otrajā pusē. Nākamgad jāpadomā par tempa turēšanu arī maratonā, jo ļoti daudzi par to vaicāja.

Perfekts starta laiks un kopējā pasākuma plānošana. Sākums bez burzmas, 10 km skrējēji beigās pavelk maratonistus, tautas tuss visam noslēgumā. 

Forum Timezone: Europe/Riga

Most Users Ever Online: 120

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)