Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Rīgas pusmaratons
09/05/2011
10:28
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Pirmais aplis, mmm forši normāls temps varētu nedaudz lēnāk. Otrā apļa vidus – varētu iekļauties 100min, uz trešo apli – 1h50 arī derēs, uz ceturto apli štrunts par rezultātu galvenais ir noskriet.

Nē, nē. Pa dienas vidu un tādā saulē nav skriešana vismaz man. Pirmo apli skrēju kopā ar Signi šķiet, ka temps varēja būt lēnāks. Aizskrienot uz otro sāku sajust karstuma ietekmi uz sevi, jo nez kāpēc iepriekšējā dienā biju izdomājusi, ka šodien jau nebūs tik karsts. Varētu teikt, ka vienu brīdi bija sajūta, ka skrienu no dzeršanas punkta līdz dzeršanas punktam. Ar katru apli ar vien lēnāk un lēnāk. Līdz 12km temps vēl bija normāls, tad laikam apnika un sākās cīņa ar sevi un atlikušo distanci. Pēdējos apļos kalnā tiek, bet lejā vairs nē. izrādās cīņa ar Himalajiem bija tikai lejā skrienot, dīvaini. Tik līdz galam palīdzēja nebeidzamais skaits atbalstītāju gan mūsu pašu Noskrienieši, gan Ventspilnieki, gan citi pazīstamie, kuri arī bija pietiekamā skaitā. Pie ceturtā apļa dzeršanas punkta izskanēja frāze: Kam tev vajag, nemocies pietiks. Uz ko skanēja atbilde – ja jau trīs noskrieti tad ceturto arī varēšu :)

Finišu gaidīju. Pirms finiša taisnē aizskrēja garām puiši nokomentējot: šitie dupsīši arī jānoskrien. Finišā ieskrēju ar smaidu pateicoties Edgara un Dainas saucieniem (skatiens pēdējos kilometrus bija pievērsts asfalta pētīšanai).

Vakarā gan ilgi nevarēju iemigt, jo bija nepieredzēti daudz un dažādu emociju (parasti tā nav). Arī rīta pusē, kad modos (saullēktā) iet ēst galva pilna ar vakardienas skrējienu.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
09/05/2011
12:44
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

Meklējam sevi Rīgas pusmaratona video

http://www.sportlat.lv/index.php?id=video

09/05/2011
12:55
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
Member Since:
01/03/2010
Offline

Visvairāk mani "paņēma" tomēr tie mazie ķipari:) Un moments, kur visa ģimene iesildās kopā, kā tie maze ņemās:) Pa smuko!

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
09/05/2011
16:39
Artūro
Artūro
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309
Member Since:
30/11/2009
Offline

Tā kā pēdējā mēnesī biju labi palaidies, pieteicos tādēļ, lai atgūtu skriešanas garšu pirms NRM. Iepriekšējā dienā vēl sacensību režīmā piedalījos 5 km krosā Skrundā un pēros uz Rīgu. Vasarīgais rīts iepriecināja un deva stimulu sasniegt mērķi iekļūt pirmajā simtniekā, neliekot uzsvaru uz laiku. Tas gan pakārtojās galvenajam uzdevumam un bez 92. vietas arī jauns PR uzstādīts par apm. 3,5 min.

 

Paldies klusajiem konkurentiem, ar kuriem pozīcija mijās ne vienu reizi vien, bet, lai arī centos trešā apļa beigās izveidot handikapu, finišā zaudēju 325. numuram, ar ko dalu mūsu jaunā fotoreportiera edGara uzņemto mirkli. Cerēju turēties šim aiz muguras līdz finišam, bet labās kājas ikrs, kas “lēkāja” pēdējā pusaplī no slodzes, to vairs neļāva. Visu cieņu, sīksts vecis! Kalniņus augšup izmantoju tieši, lai veiktu apdzīšanas, bet nogājiens gan tiem ir ellīgi stāvs, kas arīdzan beidza nost. Tostarp visu apļu otrajā daļā jutos krietni lādzīgāk un labāk skrējās. Imponēja plikie laiskotāji pie ezera, bet daži izskatījās pat ieinteresēti, kamēr 300 cilvēki otrpus žogam vico pa sakarsušo asfaltu garām un pat ne vienu reizi vien.

 

Viens akmens Sportlat dārziņā iemetu par: šoreiz biju bez personīgā laikrāža un starpfinišā nebija laika tablo. Medāli arī nebija pacentušies radoši veidot, tāpēc kolekcionāram forši piedalīties citās pilsētās, kur ar tā palīdzību cenšas reklamēt savu vietu un dalībniekam atdzīvināt piedzīvoto atmosfēru. Viss pārējais bija kruta, brīnos kā Nākumam (cerams nekļūdos) mute nebija izkaltusi. Tiekamies jau pavisam drīz;)

Ģeniālais atrodams vienkāršībā.
09/05/2011
19:25
Aigars
Aigars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 173
Member Since:
23/01/2011
Offline

Es šo pasākumu katrā ziņā raksturotu kā pozitīvu, gan gaisotnes ziņā, gan par spīti saviem, ne īpaši pozitīvajiem "piedzīvojumiem" (bet ko vajag, to vajag).

Štrunts, ka 4:30 jāceļas uz autobusu, to visu var pārdzīvot … Bet viss laikam sākās troļļukā, kad iekāpa kontrole, un es sazin kādā brīnumainā kārtā biju pakāsis e-talonu. Izčamdīju visas kabatas, maku … beidzot atradu somā (jo braucienu skaits bija beidzies un talons bija tukšs, biju nobāzis, ar domu, ka vairs nevajadzēs). Kontroliere jau berzēja rokas, ka nupat varēs kādu paņemt priekšā … bet par laimi, talons atradās. Pašam radās kautkāda priekšnojauta, ka tas nav uz labu … :D Un ilgi nebija jāgaida. Jau iesildījies un stāvot uz starta, konstatēju, ka esmu aizmirsis uzlikt uz rokas laikrādi. Tātad – nāksies skriet biški "uz dullo". Nu labi, lampinieks ir un paliek lampinieks, gadās jau visādi… Pirmais aplis. Apļa otrajā (?) dzirdinātavā laika taupīšanas nolūkos mēģināju padzerties skrējiena laikā, neapstājoties.. Kautkā neveiksmīgi, aizrijos un kopā ar ūdeni ierāvu arī gaisu… Atrauga nenāca un sānā sāka pamatīgi durt. Nākamais pusotrs aplis sanāca ellīga izdzīvošanas cīņa ar vēderu, centos vienīgi lēnām kustēties uz priekšu un neapstāties… Man aizgāja garām labs bariņš dalībnieku, kādi 30 noteikti, arī OreMan … Par laimi, iesākoties 3.aplim, vēders padevās un sāku iedzīt zaudētās pozīcijas… Pēc kāda laika, tālumā pamanīju OreMan, tas viesa zināmas cerības, ka, ja iespējami tuvu pievilkšu, tad varētu finišēt zem 1:40. Kā zināms, pulksteņa man nebija. Kaut kad senāk biju paskatījies OreMan treniņu laikus/pulsus, kas liecināja, ka skrienam diezgan līdzīgā ātrumā (laikā). Neticami, 4. aplī pievilku un, garām ejot, novēlēju viņam veiksmes un lai turās, ka līdz finišam daudz nav atlicis (jo biju iedomājies, ka tas ir pēdējais aplis)!… Izejot ārā, jau pirmsfiniša rajonā, skatos tālumā – "žiglās kājas" Florošeks tikai tagad šķērso finiša līniju… Un tad es saprotu – falšā finiša spurtā esmu smuki izpumpējies, respektīvi, atkal esmu ieberzies – būs jādeso vēlviens aplītis… Vakars uz ezera! Nu neko, kas jādara, jādara… Pametu skatienu atpakaļ, OreMan un vēl daži skrējēji atpalikuši no manis kādus 150 m. Ņemu želeju, tā kautkā netaisās vaļā, ok, beidzot viss kārtībā.. Dzirdināšanas punktā paķeru arī ūdeni. Te pēkšņi, kur gadījies, kur ne, OreMan aiznesas garām. Bāc! Vibrami šajā ziņā ir ļoti bīstami … Nav iespējams dzirdēt, ka kāds tuvojas. Ja nu vienīgi pēc skrējēja elpas … Neko, turpinu skriet, ar mokām sakopoju spēkus un mēģinu daudz neatpalikt.. Laikam arī želeja iedarbojas.. Tikai kautkur pirms finiša pēdējā trases līkumā atkal noķeru OreMan… Kautkāds traks finiša sprints.. Finišs!!!! OreMan saka, ka viņam jauns PR. Fū… Nespēju noticēt, ka tik murgainā skrējienā, esmu ieskrējis tik salīdzinoši labā rezultātā. Prieks, ka OreMan jauns rekordlaiks un, vienlaicīgi, arī apbrīna, ka ar minimālajiem apaviem var nobliezt tādu gabalu pa asfaltu (!) un tik labā laikā. Visu cieņu!

Nobeigumā. Treniņi ir treniņi, tas ir pamatu pamats. Bet, ja, praktiski, nav nekādas sacensību pieredzes, pat, ja treniņos skrien salīdzinoši labi, sacensībās var iziet greizi … Khm. Nenovēlu nevienam šādu scenāriju. Kā pieredze, jā, tā man bija ļoti vērtīga. Galvenais ir noskriet! Tiekamies Nordea!:))

Ja esi atradis kaut ko tādu, kas veidots no tīras vielas, laiks to nesabojās. /Paulu Koelju/
13/05/2011
10:49
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline

Saņēmos un uzrakstīju savus pirmā pusmaratona pārdzīvojumus: http://gunao.posterous.com/atskats-uz-sajutam-pirmaja-pusmaratona

Paldies edGaram & Signim par lieliskajiem fotomirkļiem, kas trāpīgi ilustrē atsevišķus aprakstītos momentus.

Time is never an issue, it's what we do with it.
No permission to create posts