Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
"Plakanā pēda"
01/02/2012
21:53
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

IevaR rakstīja:

Sveiki, visiem! Lasīju forumā bet īsti neatradu, interesē kādus apavu modeļus varat ieteikt cilvēkam ar plakano pēdu (iedzimta jau no bērnības, visiem apaviem iekšējā pēdas velves mala nomīta taisna)?

Ieva - Anša ieteikti Kayano ir OK.

Tavai (arī manai un daudzām citām) pēdai vajadzīgi apavi ar t.s. stabilizāciju. Pa lielam - pēc vizuālā izskata Asics un Nike apaviem viņa izskatās kā apava zoles daļā pēdas iekšpusē iestrādāts pelēcīgs materiāls. Citām firmām laikam kaut kā savādāk.

P.S. Kāds Tev izmērs? Ja ir interese - pārdodu Nike apavus ar stabilizāciju, pašai izrādījās nedaudz par mazu.

02/02/2012
10:21
Dzo
Zinātājs
Members
Forum Posts: 84
Member Since:
03/03/2010
Offline

OreMan rakstīja:

LasmaO rakstīja:

Kamēr pati nezināju par t.s. pārpronāciju, bija problēmas ar locītavām un saitēm; uzzināju, ka vajag apavus ar pēdas atbalstu, sāku ar tādiem skriet un dažu dienu laikā sāpes izzuda. Nopietni!

Diemžēl modernajam cilvēkam pēdas ir krietni pabojātas, īpaši sievietēm – augstpapēžu valkātājām. Bet skriet ta arī gribas, un bez sāpēm!

To, ka vajag šādus apavus, nevar uzzināt, jo tā tas vnk nav, to Tev var vnk kāds mēģināt ieskaidrot, kas nav gluži tas pats, kas uzzināt (uzzināt faktiski var tikai patiesību..). Bet tas, ka sāpe ir pagaidām pārgājusi, nenozīmē, ka tā ir arī izzudusi. Visdrīzāk apavs ir pietiekami bloķējošs, lai neļautu pagaidām mazajai sāpītei izpausties, tas to spēj notušēt. Kamēr skriesi, sāpe nekur nepaliks, bet, ja tā bija radusies no skriešanas un savā skriešanas tehnikā, uzvelkot apavu neko mainījusi neesi, tad sāpi izraisošie faktori uz pēdu/kāju turpinās iedarboties, neskatoties uz to, ka apavs sāpi neļaus izjust, jo tā vēl pārāk maza. Laika gaitā, arvien šiem faktoriem iedarbojoties un summējoties, sāpe augs augumā, līdz apavam vairs nebūs spēka notušēt to, un tad jau sāpe būs tik liela, ka tās izārstēšana prasīs krietni vairāk pūļu.. Standarta scenārijs, nekā jauna vai manis izdomāta..

Viss uz šīs pasaules ir relatīvs (arī patiesība ;)), tāpēc diemžēl informāciju nākas vien pašam vākt un apstrādāt, mēģinot izdarīt secinājumus.

No savas pieredzes - jo radikālāk kaut kas tiek sludināts, jo uzmanīgāk un rūpīgāk pret to jāattiecas. Galēji radikālus uzskatus parasti vispār uzreiz var atmest un neņemt vērā...

08/02/2012
21:54
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Tā tiešām ir radikāla doma, ka miljoniem cilvēku visā pasaulē varētu pēkšņi sākt skriet bez sāpēm un traumām, ja vien gribētu (turklāt ikviens, nevis tikai bagātnieki, jo tas pat neko nemaksā). Bet vai šī doma jāatmet un jāneņem vērā tikai dēļ tā radikalitātes? Te vēl nedaudz par šo --> http://www.chrismcdougall.com/blog/2012/02/why-is-running-form-controversial-because-your-pain-is-worth-a-lot-of-money

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
05/03/2012
13:24
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

sodien piedzivoju, ko tadu, ka nelikas, ka man ari tada problema ir! Podometrs, bez pedinas, man kurpe ielika ari kiliti! Jocigi ir, bet lai gan puscentimetrs, sajutas ir pilnigi citas!

No permission to create posts