Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Iesācējs
09/11/2010
22:04
Edgars_91
Edgars_91
Rīga - Purvciems
Iesācējs
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
05/11/2010
Offline

Mošķis said:

baigās aizdomas, ka tās 10 minūtes bija uz 2km … vai pat mazliet mazāk;)


Varetu tiesam būt, ka man tur nebīj pilni 3km, jos noskrienot aptuveni 1.5km es griezos riņķi un skrienu atpakaļ, jo pagaidam, negribas skriet 4km, kaut gan jau drīz domaju sakt.
Katra ziņā 1km es noskreju šāda laikā 3:30.93
Kad skriešu 4km mēģināsu piefiksēt laiku pie 3km un noteikti publicēšu.

Atbilde uz vienu no iepriekšējiem postiem un visiem tiem, ka tas esot nenormali atrs laiks - agrak es skrēju gandrīz katru vakaru vai pecpusdienu, tas ka nu sanāca un distance bija 4km, kaut arī pašā sākuma skrēju pa tīru asfaltu un sanāca skriet pret kalnu, bet pec laiciņa atradu labaku ceļu, kur nebīj jaskrien pret kalnu un varēja redzet precīzos km sanāca tiesi ideals variants 1+1 km (asfalts+ zemes ceļš) vienā virzienā un 1+1 atpakaļcelā, kopa 4km un labakais laiks bija ap 12minūtem, taču tad es skreju patiešām ātri, jo likas, ka kajas man pilnīgi pašas pa preiksu skrēja un bija kā spalviņas. Taču pārejie rezultāti svārstijas no 14-16minūtem, bet nemēdza parsniegt 17min.
šobrīt pēc garas pauzes, kura es pasēju samagi nolaisties un pat uzsmēķēt, sapratu, ka esmu palicis švaks un nupec atmešanas esmu atsācis skriet un pat nostādījis laiku kura būtu jānoskrien šie 3km - 11:29
p.s vēlreiz par distances garumu man liekas, ka jābūt vismaz 2.7km noteikti, jo man ir viena varbūt pat problēma - es nemāku skriet lenu, man vajag skriet diezxgan paatra riksī, bet ta lai es varētu izturet visu distanci un pat beigas, pedējos 100m pāatrinat cik vien tas ir iespējams atrumu. Savukart nakamajā reizē man ir jānoskrien vai nu atrak vai arī taja paša laikā, kads bija pirmajā skrējiena, lai es zinātu uz ko manas kājas spējīgas un es pats esmu spējīgs.

10/11/2010
09:49
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

nu re, ja jau esi noskrējis kilometru pa 3 ar pusi minūtēm, tad nez vai 3km vari noskriet tik ātri, kā te agrāk biji deklarējis. Kamēr esi jauns, tamēr velk visu laiku skriet pēc iespējas ātrāk ... bet vai to spēsi ilgtermiņā, ir visai liels jautājums ... katrā gadījumā, lai viss izdodas un liec savus kilometrus kopējā datu bankā iekšā! http://www.noskrien.lv/wp-admin/admin.php?page=noskrien_lv_pievienosana

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
07/03/2011
13:05
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Vilšanās.

Sestdien, 5.martā noskrēju pusstundu nepārejot uz iešanu. Pirmoreiz skrēju pagājušā gada 4.oktobrī, pēc Ziemassvētkiem sāku skriet pēc tīmeklī atrastas iesācēju programmas, pakāpeniski no pārsvarā iešanas pārejot uz aizvien vairāk skriešanu. Programmas mērķis ir pusstundas skrējiens nepārejot uz iešanu. Un to arī pagājušajā sestdienā sasniedzu. 30 minūtes skrēju, noskrēju 4,6 km. Un pozitīvu emociju tikpat kā nav. It kā vajadzētu priecāties par sekmīgi paveikto pirmo soli. Bet gandarījuma vietā ir atjaunojusies pārliecība, ka "skriet - tas ir grūti". Varbūt kaut ko esmu nošāvis greizi, bet varbūt jau pašā sākumā ne tā sapratis. Jebkurā gadījumā liels paldies (tiešām - no sirds) visiem tiem VSK "Noskrien" biedriem, kuri uzmundrināja un sniedza padomus! Ticu, ka apraksti par skriešanas prieku, aizrautību un atkarību ir patiesi, un lai jums viss izdodas!  Bet man tomēr palika neskaidrs, kā iespējams skriet ar prieku. Jo programmas gaitā skriešanas procents kļuva lielāks, jo vairāk atgriezās sajūta no skolas laika krosiem - skriešana ir grūts pasākums. Vēlēšanās skriet strauji pietuvojās nullei.

Vēlreiz paldies visiem par atbalstu! Šķiet, ka nesanāca.

07/03/2011
13:28
Aivars703
Aivars703
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 828
Member Since:
19/05/2009
Offline

Uldzha, nepārdzīvo. Viss ir pilnīgi tā, kā tam vajadzētu būt. Tu visu laiku, kaut arī palēnām, tomēr palielināji slodzi. Līdz ar to, katru reizi organismam vajadzēja pārvarēt arvien lielāku slodzi. Mans ieteikums - rīt (ja jūties piekusis var pauzi uztaisīt arī 3 dienas) noskrien  15 minutes un ne vairāk. Tempu turi tādu pašu kā iepriekš kad skrēji 30 minūtes. Un tad kādas 3-5 reizes skrien tikai 15 minūtes vai arī 10 skrien-5 ej-10skrien-5ej. Un tad varbūt Tu izjutīsi to ka gribas skriet nevis 15 minūtes, bet ilgāk. Dod organismam pierast pie sasniegtās slodzes.

Esmu amatieris, stāstu savas pārdomas.

07/03/2011
13:44
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

Uldzha, daudz kas ir atkarīgs no tā, kādus uzstādījumus esi sev licis iesākot šo treniņu procesu .. vai tas ir nomest mazliet no liekā svara, vai noskriet kaimiņu, vai noskriet konkētu distanci, konkrētā laikā, vai tas ir justies vienkārši justies labāk ... vai vienkārši kustēties - visu virza motivācija! 

Vai pieraksti arī savas emocijas, kas pavada skrienot/soļojot? Ja tās emocijas nedod gandarījumu, tad kā jau teica Aivars703, dari tā, lai būtu komforta sajūta, vai tā ir  - slēpošana/soļošana/nūjošana/skriešana! Ir jābūt gandarījumam! Mans gandarījums katru reizi ir savs. Vai tas ir noskrietais maratons, vai svara noturēšana, vai konkurentu apskriešana mačos :) Varbūt ir vērts kādreiz arī mačos piedalīties? 

 

Kā pašam ar svaru?

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
07/03/2011
14:09
papucis
Guest
Guests

Uldzha, ļoti ieteicams būtu zināt ar kādu pulsu skrien, varbūt tiešām ir tā, kā Aivars703 saka, ka slodze ir augusi, t.i. spēj turēt slodzi visas 30 minūtes ... 6:30 min/km nemaz nav tik lēni priekš ziemas, it sevišķi ja vēl neesi skrējis pirms tam ... varbūt tu visu laiku esi skrējis ar 95% no max pulsa, kas nav nekas patīkams - nomet tempu kādu 1 minūti uz leju?

 

šo te cerams esi lasījis?

http://www.orient.lv/polar/teorija_un_padomi.htm

http://www.orient.lv/polar/intensitates_planosana.htm

 

Tas baudāmais un prieku sniedzošais treniņš ir 3. treniņu mērķzonā, skrien, elpo svaigu gaisu, priecājies par sniegu, dabu, puķītēm, utt, var padomāt par dzīvi, darbu, paklausīties mūziku, utt, kas nu kuram aktuāls ... absolūti nekas grūts vai kā citādi apgrūtinošs pasākums, nevajag koncentrēties uz skriešanu kā primāro lietu bet gan ejot/skrienot censties relaksēties, tā, lai skriešana nebūtu par apgrūtinājumu

07/03/2011
14:43
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Uldzha said:

pagājušajā sestdienā sasniedzu. 30 minūtes skrēju, noskrēju 4,6 km.

ja pati vēl nevaru skriet (slima, bet jau redzu gaismu tuneļa galā), tad apskatos kā citiem gājis. ļoti priecājos ieraugot, ka tu beidzot mērķtiecīgi ejot esi sasniedzis savu mērķi un tikai skrējis.

un pamēģini paskriet kā papucis ieteica pavērojot dabu, puķītes, pakalausies putniņus :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
07/03/2011
14:45
papucis
Guest
Guests

sākumā noslinkoju un nepalasīju kas iepriekš rakstīts :D Uldzha, tā kā tev nav pulsometrs, tad ir ļoti grūti noteikt pulsu, ar kādu esi skrējis, jo līdz ko apstājies lai izmērītu pulsu, tad kamēr izvelc laukā telefonu vai pulksteni, esi gatavs pulsa skaitīšanai, pulss jau var būt nokrities par kādiem 15..20 sitieniem minūtē, kamēr 10 sekundes skaiti, tikmēr vēl nokrītas par kādiem 10..15 sitieniem minūtē ... tas par tiem 126 sitieniem minūtē, kas rudenī bija, ļoti iespējams, ka patiesībā bija ap 160, ja paguvi ļoti operatīvi izmērīt pulsu pēc apstāšanās

07/03/2011
14:56
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Aivars703 said:

Mans ieteikums - rīt (ja jūties piekusis var pauzi uztaisīt arī 3 dienas) noskrien  15 minutes un ne vairāk. Tempu turi tādu pašu kā iepriekš kad skrēji 30 minūtes. Un tad kādas 3-5 reizes skrien tikai 15 minūtes vai arī 10 skrien-5 ej-10skrien-5ej. Un tad varbūt Tu izjutīsi to ka gribas skriet nevis 15 minūtes, bet ilgāk. Dod organismam pierast pie sasniegtās slodzes.

 

Paldies par ieteikumu! Pamēģināšu.

07/03/2011
15:13
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Laumiic - vēlu Tev veselību, veselību un veselību!

 

 

07/03/2011
15:44
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Mošķim  - par uzstādījumiem. Pagājušā gada rudenī kaut kāda "klikšķa" rezultātā radās neliela interese par skriešanu un pilnīgi nejauši "aizguglējos" uz VSK "Noskrien" majaslapu. Uzdevu jautājumu komentāros, saņēmu vairākas man negaidīti optimistiskas atbildes un tā rezultātā lavīnveidīgi pieauga mana interese līdz tam, ka nākošajā dienā apskrēju apkārt kvartālam. Tikai intereses pēc - vai tas ir iespējams. Smieklīgi, bet tā arī sāku skriet. Varētu formulēt tā - skriešana kā interesants vaļasprieks ar iespējamiem pozitīviem "blakusefektiem" (veselība un pašsajūta). Intereses vadīts arī nolēmu sasniegt šo 30 minūšu skriešanu. Tas bija uzstādījums līdz šim, nākošais bija domāts - kādreiz noskriet kādu satelīt- vai tautas skrējienu (kā nu kurā vietā to sauc) ap 5 km. Tagad vairs neesmu pārliecināts, vai to vēlētos, jo pēc pēdējiem skrējieniem, šķiet, ka no tā nebūtu nekāda prieka.

Emocijas nepierakstu, šī gadījās tāda reize, kad starpība starp gaidīto un esošo izrādījās pietiekami liela.

Svars pa lielu ir - ap 80 kg pie 174 cm. Kādreiz pirms skriešanas brīžam ir bijis 84 kg.

07/03/2011
15:59
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Papucim - tur jau tā lieta, ka gribētos skrienot priecāties par dabu, sniegu un puķītēm, bet tā nesanāk. Varbūt tā arī ir, ka pulss ir pārāk augsts. Rakstus no orient.lv esmu lasījis (vienalga - paldies!). Esmu domājis arī par pulsometra iegādi, bet to, protams, ir vērts darīt tikai tad, ja ar skriešanu turpinu regulāri nodarboties. Tā ka - viela pārdomām.

07/03/2011
16:14
papucis
Guest
Guests

80kg pie 174cm nav nekas ārprātīgs, varētu vēlēties mazāk, taču skriešanai tam nevajadzētu īpaši traucēt.

kādi ir apavi un apģērbs? nepiemērotos apavos un apģērbā skriet ir krietni vien grūtāk nekā atbilstoši ģērbtam

nopērc pulsometru – jau par 20..30Ls var dabūt lētākos pulsometrus, attiecīgi atkritīs jautājumi par to, vai neskrien par ātru vai par lēnu. un vispār, par ātrumu nevajag domāt nemaz, sākumā jātiek galā ar sirdi un plaušām – kad varēsi mierīgi noskriet 1..2h neapstājoties, varēsi arī domāt par tempa kāpināšanu un ātruma treniņiem :)

 

ja vajag vielu pārdomām, tad padomā, ko mājās darīsi tās 45 minūtes, kas nepieciešamas lai saģērbtos un veiktu 30 minūšu skrējienu? tv seriāls ar dr house un vilkēdi galvenajā lomā? :D ja jau esi sācis skriet tad pērc vien nost pulsometru - būs grūtāk atmest skriešanu, jo būs žēl nelietderīgi iztērētās naudas :)

bez tam, ar pulsometru daudz vieglāk skriet, jo vari kontrolēt pulsu un nepārpūlēties

07/03/2011
18:10
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

Uldzha, nezinu, kas Tev par negatīvajām atskaņām šobrīd – katrā gadījumā izeja var būt dažāda, varbūt ir jāsamazina slodze, bet varbūt arī būtu tomēr vērts piedalīties kādos mačos, kaut vai šeit: http://www.noskrien.lv/kalendars/lsc-seriala-%E2%80%9Cveseliba%E2%80%9D-6-karta/ – 4km kopā ar tādiem pašiem kustēties gribošiem un nav svarīgi, kura vieta, vai cik ātri – lai gan esmu pārliecināts, ka būsi ātrāks nekā treniņos. Kad es atgriezos no lielās dīkstāves, treniņos ar gāja visādi, sāpēja ceļi, elpošana sita savu smago takti. Bet, kad noskrēju, zināju, ka gribu to darīt atkal un atkal – Kuldīgas pusmaratonā (5.3 km ) skrēju kopā ar tagad mums labi zināmo Laumiic – grūti gāja mums abiem :) bet tas deva emocijas un apziņu, ka es gribu atkal skriet … un skriet … lai kādreiz atkal tiktu pie maratona.

Katru ziemu  arī man uznāk apātija, kad muskuļi protestē un ir grūti vienkārši iet, kur nu vēl skriet – un iestājas rutīna. Tāpēc,  lai cik nebūtu ekstremāli apstākļi – meklēju mačus … Klaipēda1,  pie -9°C,  Ventspils manēžā vai Ozolnieku izklaides decembrī …ziemas rutīna savu dara …. man mači dod spēku tālāk kustēties :)

 

Pulsometrs jau nav obligāts, vari tiešām pamērīt pēc sentēvu metodes par kuru  stāstīja papucis …. mani kilogrami pie 170cm auguma ir vēl lielāki, tā kā tam nevajadzētu būt tik lielam traucēklim.

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
07/03/2011
22:47
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

ā, starp citu skriet prieku vairo kompānija. paskaties vai tavā galā neskrien kāds. ja skrien uzaicini piebiedroties. neatteiks - visiem vajadzīgas pārmaiņas. būs ar ko papļāpāt vienlaicīgi varēsi novērtēt vai tas temps kādā tu skrien tev iesākumā  ir piemērots (runā, ka ir jāvar diezgan brīvi un bez piepūles sarunāties). tā kā tik uz priekšu un, lai izdodas :) un ja jau reiz ir iesākts tad šis vilku tfu līdzatkarīgo bars tik viegli neļaus padoties :)

p.s. mošķi, nesien man te vecu kuldīgu klāt. tas bija sen un es tai laikā labi, ja mēnesī noskrēju 5km un tos pašus sacensībās lēnu garu :D

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
07/03/2011
23:12
Uldzha
Uldzha
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/10/2010
Offline

Uh! Paldies par daudzveidīgiem padomiem! Jāapdomā tas viss.

07/03/2011
23:54
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

laumiic said:

p.s. mošķi, nesien man te vecu kuldīgu klāt. tas bija sen un es tai laikā labi, ja mēnesī noskrēju 5km un tos pašus sacensībās lēnu garu :D

nekā nebija, kas bijis, bijis, to no atmiņas grūti izsvītrot! :) un man tajā laikā bija pirmie mači! Tāpēc arī atceros tādas lietas! :)

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
08/03/2011
06:50
Vizbuliite
Vizbuliite
Zinātājs
Members
Forum Posts: 118
Member Since:
04/07/2010
Offline

Uldzha, es arī esmu tikai skrējējs-amatieris un skrienu nedaudz mazāk par gadu! Arī man 2 pirmās nedēļas treniņi sagādāja zināmas grūtības. Līdz brīdim, kad es atradu savu tempu (man tas ir apm 6.30min/km), kurā skrienot ir sajūta, ka skriet varētu bezgalīgi ilgi. Turklāt šo tempu es atklāju tikai pēc kāda 5.km. Tad ilgāku laiku bija tā, ka pirmos piecus km noskriet bija visgrūtāk, bet pēc tam var skriet kaut stundu un vairāk.

Savukārt tagad man gribētos vairāk pievērsties tā saucamajiem ātruma treniņiem, ar kuriem man vienatnē pilnīgi neiet. Tāpēc piedalos LSC skrējienos. Izvēlos īsāku distanci, bet skrienu, cik ātri varu (tomēr normas robežās, lai nenodarītu pāri veselībai). Arī treniņi kopā ar Milddu man ir tādi kā ātruma treniņi, jo viņas treniņu ātrums ir par minūti ātrāks nekā manējais.

Man arī nav pulsometra un nemaz netaisos tādu iegādāties. Jāskrien ir ar baudu!

08/03/2011
09:05
papucis
Guest
Guests

pulsometrs palīdz ātrāk un vienkāršāk to skriešanas baudu atrast - citādi skrien ātrāk domādams, ka šis ir īstais, baudāmais ātrums, bet patiesībā pulss par lielu :D nometot ātrumu tā būšana kļūst baudāmāka, savukārt ja par daudz nomet, tad atkal nav gandrīzvai nekāda labuma no skriešanas ... kad zini savu ātrumu, tad gan var iztikt bez pulsometra

08/03/2011
10:22
Dainis Mors
Dainis Mors
Zinātājs
Members
Forum Posts: 140
Member Since:
24/10/2010
Offline

Uldzha said:

Vilšanās.

Sestdien, 5.martā noskrēju pusstundu nepārejot uz iešanu. Pirmoreiz skrēju pagājušā gada 4.oktobrī, pēc Ziemassvētkiem sāku skriet pēc tīmeklī atrastas iesācēju programmas, pakāpeniski no pārsvarā iešanas pārejot uz aizvien vairāk skriešanu. Programmas mērķis ir pusstundas skrējiens nepārejot uz iešanu. Un to arī pagājušajā sestdienā sasniedzu. 30 minūtes skrēju, noskrēju 4,6 km. Un pozitīvu emociju tikpat kā nav. It kā vajadzētu priecāties par sekmīgi paveikto pirmo soli. Bet gandarījuma vietā ir atjaunojusies pārliecība, ka "skriet - tas ir grūti". Varbūt kaut ko esmu nošāvis greizi, bet varbūt jau pašā sākumā ne tā sapratis. Jebkurā gadījumā liels paldies (tiešām - no sirds) visiem tiem VSK "Noskrien" biedriem, kuri uzmundrināja un sniedza padomus! Ticu, ka apraksti par skriešanas prieku, aizrautību un atkarību ir patiesi, un lai jums viss izdodas!  Bet man tomēr palika neskaidrs, kā iespējams skriet ar prieku. Jo programmas gaitā skriešanas procents kļuva lielāks, jo vairāk atgriezās sajūta no skolas laika krosiem - skriešana ir grūts pasākums. Vēlēšanās skriet strauji pietuvojās nullei.

Vēlreiz paldies visiem par atbalstu! Šķiet, ka nesanāca.

 

Ja zini vācu valodu, iesaku grāmatu 

http://www.amazon.de/Halbmarathon-Mann-Roman-Rolf-Bl%C3%A4sing/dp/374662424X/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1299572158&sr=8-3

Pozitīvās emocijas un gandarījums var parādīties arī tikai pēc gada. Bet visdrīzāk "skriet - tas ir grūti" nozīmē pārcenšanos ar ātrumu, distanci un pārāk lielu orientāciju uz rezultātiem.

No permission to create posts