Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
atsauksmes par sporta laboratorijām
19/08/2011
18:03
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Sacensību sezona beidzās, atpūta, sākam trenēties, 3 nedēļas treniņi, 1 nedēļa atpūta un uzreiz pēc atpūtas nedēļas vajadzētu iet baudīties, jo tad atgūta kaut kāda forma ir. Vismaz man kaut kā tā palicies atmiņā.

Ne viss ir tā, kā izskatās.
22/08/2011
18:05
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

http://nikerigarun.lv/lv/sakums/jaunumi/123-sporta-laboratorija-piedava-atlaidi-dalibniekiem

Ja piedalies NRR, tad par 35Ls tagad ir iespēja aiziet notestēties Sporta Laboratorijā

Ne viss ir tā, kā izskatās.
20/03/2012
15:20
gincha
gincha
Pārdaugava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 87
Member Since:
29/01/2010
Offline

Man ir jautājums pieredzējušiem sporta laboratoriju apmeklētājiem. Negribēju taisīt jaunu topicu tādēļ ieliku te. Ja baigi nepareizi, tad jau kāds varēs pārvietot uz vajadzīgo 'pavedienu' :)
Tātad - draugi man uzdāvinājuši kompleksās slodzes testu sporta laboratorijā. Nekad neesmu tādu gājis un nezinu, kas mani sagaida. Vai šim pasākumam ir kā īpaši jāgatavojas? Kas jāņem līdz? Cik te palasīju, tad rezultāts būs izdruka ar visādiem rādītājiem (par kuriem iespējams man nebūs nojausma, ko tas nozīmē). Kas no ir vissvarīgākais, ko pajautāt tam sporta ārstam?
Ja tas palīdz atbildēt, tad informācijai - pats skrienu neregulāri, bet patīk garie gabali, nelietoju pulsometru, parasti uzņemu attālumu un laiku. :)

20/03/2012
15:36
Kampars
56.509816 20.995494
Zinātājs
Members
Forum Posts: 523
Member Since:
24/04/2009
Offline

Parasti testu iet taisīt pēc paša iniciatīvas. Respektīvi, ja pats jau konkrēti grib noskaidrot sev nepieciešamās lietas. Ja neko pats negrib par sevi uzzināt, vai nezin ko tur prasīt, tad jāšaubās vai vispār ir jāiet uz šo testu :)

Вперед и с песней!
20/03/2012
15:51
xorix
xorix
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 420
Member Since:
11/12/2010
Offline

gincha - man tādus (Tavus) draugus! :)

20/03/2012
16:14
gincha
gincha
Pārdaugava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 87
Member Since:
29/01/2010
Offline

Kampars said

Parasti testu iet taisīt pēc paša iniciatīvas. Respektīvi, ja pats jau konkrēti grib noskaidrot sev nepieciešamās lietas. Ja neko pats negrib par sevi uzzināt, vai nezin ko tur prasīt, tad jāšaubās vai vispār ir jāiet uz šo testu :)

nu gan - ko tad man dāvanu karti mest miskastē, vaj? Protams, ka gribu uzzināt kko vairāk par savu ķermeni un kā tas panes/reaģē uz skriešanu utml. Vnk gribēju vairāk sagatavoties šai sarunai/pasākumam.

20/03/2012
16:55
BeLinda
BeLinda
Rīga
Admin
Forum Posts: 666
Member Since:
22/03/2011
Offline

Līdz jāņem sporta tērps - jo Tevi liks vai nu uz velotrenažiera vai skrejceļa, lai varētu notestēt. Var arī dvielīti paņemt, jo viņi piedāvā dušu. Neiesaka uz testu doties pēc lielas slodzes t.i. - nesen pēc sacensībām vai kāda garāka treniņa.
Jautāt vajag to, kas pašu interesē. Iesākumā gan ārsts Tev pašam vairāk jautājumus uzdos. Un no testa skaidrojumiem var rasties kādi konkrēti ieteikumi. Man, piemēram, skatoties uz iegūtajiem rezultātiem, ieteica pagarināt atsildīšanās fāzi treniņos.
Bet, ja jau skrien bez pulsometra, tad tā pagrūtāk varētu būt Tev kaut ko ieteikt, jo man visi ārsta ieteikumi pamatā balstījās uz sirds ritmu - nosakot pulsa zonas un ieteicamos treniņu režīmus.

Ja nevari mainīt situāciju, maini attieksmi pret to. 
20/03/2012
17:51
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

gincha, lai arī es biju daudz ko lasījis un dzirdējis, līdzīgā labaratorijā viss ko man teica pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā. ko gan var gribēt pēc skriešanas līdz galīgam spēku izsīkumam. bet es sevi mierinu ar domu, ka tad kad nākamreiz iešu, man iedos tādu pašu izdruku ar simts un vienu ciparu un tad es varēšu salīdzinat. ciparus ar cipariem jau māk salīdzināt ikviens.
bet galvenais ko tādā iestādē noskaidro ir pulsi pie kādiem jātrenējas un vai vispār deri treniņiem. tā kā ar pulsometru neskrien, tad tev tur jāprasa tikai viens - vai es drīkstu trenēties kā līdz šim esmu darījis un ko man darīt, ja gribu to darīt vairāk.

20/03/2012
18:23
gincha
gincha
Pārdaugava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 87
Member Since:
29/01/2010
Offline

Paldies Signi un Lindams!
Pieņemu, ka pirmais ieteikums ārstam būs iegādāties pulsometru. Un iespējams, ka tā tiešām arī darīšu. :)

20/03/2012
21:15
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Papildus visādām eksotiskām lietām kā sliekšņiem, pulsiem, treniņzonām un ko tik vēl ne, tur Tu vari dabūt arī informāciju par savu sirdi. Man beigās uzzīmēja sirdi un apskaidroja, kurā vietā kas notiek. Man patika, kā to izskaidroja. Nianses visas neatceros, bet galvenā doma bija, ka sirds ir labā kondīcijā un der mocīšanai. :) Arī par plaušām uzzināsi vairāk nekā zini tagad. Katrā gadījumā man ļoti patika gan attieksme, gan tas, ko uzzināju par sevi - viss ir kārtībā. Šī info dod pārliecību un tādu kā mieru.
Treniņtērpu, apavus un dvieli gan paņem līdzi, jo būsi nosvīdis kā cūķis neatkarīgi no trenētības pakāpes. :)

21/03/2012
09:47
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

Ir izmēģināti gan Sporta laboratorija uz velo (toreiz vēl skrejceļu nepiedāvāja), gan LOV uz skrejceļa.
LOV viss šķietami tiek veikts profesionālāk un tā laktāta ņemšana mani arī vairāk pārliecināja nekā izelpas tests. Protams, dabūju visu vajadzīgo (pulsa sliekšņus, ieteikumu, ka lielāku vērību jāpievērš ātruma trenēšanai). Patika arī, ka turpat varēja veikt ehokardiogrāfiju, jo gāju pie viena arī pārliecināties par sirds veselību un gatavību intensīvām slodzēm. Taču skaidrojums / konsultācija no viņu vadošās sporta ārstes kopumā bija pārāk sarežģīta cilvēkam, kurš ar anatomiju un bioloģiju uz Jūs. Gaidīju vairāk konkrētu ieteikumu treniņiem "tautas" valodā.
Sporta laboratorijā konsultācija bija krietni "uztveramāka", taču pati testēšana tomēr šķiet pakāpi zemāka. Varbūt tas psiholoģiski - ar domu, ja olimpiešiem tomēr piedāvā to labāko :)
Ieteikums tiem, kas gatavojas - ja neskrieniet uz celiņa, dažas reizes pirms testa to laikam vajadzētu darīt, jo tehnika jūtami atšķiras. Man kā lielu kļūdu "piešuva" lēkāšanu augšup lejup skriešanas laikā, lai gan pie soļa izkopšanas piedomāju nopietni un zinu, ka normālā skrējienā šādas liekas kustības nepieļauju. Nepieradušam jāpieliek diezgan lielas pūles, lai uz celiņa noturētu līdzsvaru, tādēļ solis mainās un, pieļauju, kaut kādā ziņā tas varēja ietekmēt kopējo rezultātu.

21/03/2012
16:42
Frīstails
Guest
Guests

Pagājušā nedēļā biju pie vipsport uz testu, jo viņiems rādītājs cena/pakalpojuma kvalitāte likās ka būs vislabākais. Turklāt tā ir vienīgā vieta, kur var testēties ar savu ričuku. Negaidīti dabūju no viņiem arī atskaiti, par to kādi ričuka izmēri man ir vispiemērotākie, velo ģeometrija manuprāt to lietu sauca un tādu it kā Latvijā neviens cits nepiedāvājot. Apstāstīja man rezultātus, ļoti sakarīgi deva norādītjumus kā tālāk trenēties. Man jau liekas, ka tiem, kas brauc ar ričiku vipsort ir vispiemērotākā vieta kur testēties. Nu ja skrien tad vēl var iet uz Olimpisko vienību. Bet tā Sporta laboratorija man nedaudz aizdomīga liekas, viņi ļoti daudz visur kur reklamējas, a labu pakalpojumu nav daudz jāreklamē, tas tirgojas tā pat. Bet varbūt es kļūdos.

11/06/2012
16:13
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Es nu esmu bijis uz testēšanu 2 vietās - sportlab un LOV.

Sportlab testējos uz velo, LOV uz skrejceļa. Sportlab ir arī skrejceliņš, bet tas ir parastais komerciālais skrejceļš, kāds sastopams sporta klubos, LOV ir pamatīgs skrejceļs - daudz platāks, garāks, ar stiprinājuma vietām drošības sistēmai - tiek uzvilktas siksnas, ko piestiprina pie drošības sitēmas virs galvas, skriešanas laikā tas netraucē.

Sportlab testē tikai izelpu, LOV testē GAN izelpu, GAN asins paraugus. Asins "nodošana" skrienot nesagādā problēmas pat tādam mazpieredzējušam skrējējam kā man, pat maksimālajā ātrumā tas nerada problēmas pasniegt roku uz pāris sekundēm asins parauga noņemšanai. Kas attiecas uz to, ka asins analīzes ņem tikai katru 2 minūti arī nav gluži taisnība - solis ir minūte vai retāk atkarībā no vajadzības. Detaļas neprasīju, bet principā tiek monitorēts pulss un izelpa un izejot no šiem datiem arī pieņem lēmumu, vai ir vērts vispār ņemt asins paraugu attiecīgi dažreiz tas tika izlaists.

Ja turpina salīdzināšanu:
- sportlabā nosver, izmēra augumu, uzsēdina uz velotrenažiera, nomēra pulsu un spiedienu un aiziet. LOV nomēra augumu stāvus, un sēžot, nosver uz svariem ar tauku % noteikšanu, miera pulsu mēra guļus stāvoklī vairāku minūšu garumā + sēdus, plus stāvus. Respektīvi, tiek iegūti ļoti vispusīgi dati.

- neatceros, kā ar iesildīšanos posmu sportlabā, bet LOV iesildīšanās posmam pievērš lielu uzmanību, iztaujājot par skriešanas tempiem un saskaņojot minimālo skriešanas ātrumu utt. Iesildīšanos monitorē un piefiksē svarīgos parametrus un īstā testēšana sākas tikai tad, kad ir sasniegts optimālais stāvoklis.

- Sportlab principā procesu vada viens speciālists, LOV'ā viena cilvēka testēšanā iesaistīti kādi 4 vai pat 5 speciālisti (abos gadījumos gan runa ir par dāmām :) ).

Kopumā no LOV apmeklējuma ieguvu daudz vairāk, kā biju gaidījis, jo saņēmu ne tikai komentārus par skriešanas stilu (mani filmēja un fotografēja no visām pusēm), bet arī uzzināju patieso iemeslu kādēļ viena kurpe nodilst vairāk kā otra un pat ieteica vingrinājumus, ko man būtu vēlams veikt un lietas, kam jāpievērš uzmanība.

Ja ir kādi jautājumi, varu mēģināt atbildēt.

Aivars said

Sporta laboratorija sevi reklamējot saka, ka ar izelpas analīzi sliekšņus varot noteikt daudz precīzāk, jo gaisa sastāvs tiek analizēts nepārtraukti, bet asinis ņem ik pa 2 minūtēm un tajā laikā jau pulss var būtiski mainīties. Turklāt uz skrejceliņa esot daudz grūtāk durstīties nekā uz velo. Skrejceliņš un asins analīzes esot grūti savienojamas lietas, turklāt rezultāti mazāk precīzi. Vai kāds ir mēģinājis testēties dažādos veidos un var salīdzināt šīs procedūras? Citādi jau katrs reklamē savu laboratoriju un metodiku, uzsverot savu pārākumu pār konkurentiem.

11/06/2012
16:17
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Varu piekrist, ka LOV ieteikumi ir sarežģīti, bet es saprotu, ka viņi nemēģina iedot aptuvenu treniņa programmu, kā to pēc būtības dara Sportlab. Domāju, ka ar jebkuras laboratorijas rezultātiem vispareizāk būtu doties pie trenera, kas sastāda individuālu programmu.

Un jā, ehokardiogrāfija ir pluss, ko es nepieminēju, jo tā tomēr ir par papildus samaksu. Tēja pēc pārbaudes gan ir bezmaksas :)

LasmaO said

Ir izmēģināti gan Sporta laboratorija uz velo (toreiz vēl skrejceļu nepiedāvāja), gan LOV uz skrejceļa.
LOV viss šķietami tiek veikts profesionālāk un tā laktāta ņemšana mani arī vairāk pārliecināja nekā izelpas tests. Protams, dabūju visu vajadzīgo (pulsa sliekšņus, ieteikumu, ka lielāku vērību jāpievērš ātruma trenēšanai). Patika arī, ka turpat varēja veikt ehokardiogrāfiju, jo gāju pie viena arī pārliecināties par sirds veselību un gatavību intensīvām slodzēm. Taču skaidrojums / konsultācija no viņu vadošās sporta ārstes kopumā bija pārāk sarežģīta cilvēkam, kurš ar anatomiju un bioloģiju uz Jūs. Gaidīju vairāk konkrētu ieteikumu treniņiem "tautas" valodā.
Sporta laboratorijā konsultācija bija krietni "uztveramāka", taču pati testēšana tomēr šķiet pakāpi zemāka. Varbūt tas psiholoģiski - ar domu, ja olimpiešiem tomēr piedāvā to labāko :)
Ieteikums tiem, kas gatavojas - ja neskrieniet uz celiņa, dažas reizes pirms testa to laikam vajadzētu darīt, jo tehnika jūtami atšķiras. Man kā lielu kļūdu "piešuva" lēkāšanu augšup lejup skriešanas laikā, lai gan pie soļa izkopšanas piedomāju nopietni un zinu, ka normālā skrējienā šādas liekas kustības nepieļauju. Nepieradušam jāpieliek diezgan lielas pūles, lai uz celiņa noturētu līdzsvaru, tādēļ solis mainās un, pieļauju, kaut kādā ziņā tas varēja ietekmēt kopējo rezultātu.

15/04/2013
13:27
MārcisB
MārcisB
Vacija
Interesents
Members
Forum Posts: 26
Member Since:
05/04/2013
Offline

Kā var pieteikties uz LOV laboratorijas testu?

15/04/2013
16:15
Kristaps_b
Kristaps_b
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 28
Member Since:
18/03/2011
Offline

Man tāda pati interese - uz e-pastiem šie neatbild.

15/04/2013
16:29
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

Droši ka pa telefonu :)

15/04/2013
16:36
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Vai pa sarkano telefonu? :) Reiz mēģināju sameklēt viņu telefona numuru bet tā arī neatradu .. laikam nav nemaz tik triviāls tas pasākums :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
15/04/2013
16:58
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline

Pamēģiniet kādu no šiem 67501290; 29424409 un taujājiet pēc labaratorijas.

Time is never an issue, it's what we do with it.
15/04/2013
17:23
_Edgars_
_Edgars_
Zinātājs
Members
Forum Posts: 120
Member Since:
16/03/2011
Offline

Stacionārais LOV 67518461

No permission to create posts