Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
sporta ārsts, traumatologs
18/02/2012
11:40
Andris M
Andris M
Interesents
Members
Forum Posts: 35
Member Since:
23/01/2012
Offline

Vēl jautājums, tiem kam muguras sāp! Vai jūs skrienat un ja jā, tad kā tas ietekmē muguras sāpes?

18/02/2012
18:29
Guest
Guests

Man tieši skriešana ir visefektīgākais veids, kā atbrīvoties no muguras sāpēm. Vienmēr, kad parādās sāpes, dodos skriet un pēc skrējiena sāpes ir vai nu pilnībā pazudušas, vai sliktākā gadījumā krietni mazinājušās.

18/02/2012
18:30
Sarmīte
Sarmīte
Gulbene
Zinātājs
Members
Forum Posts: 106
Member Since:
22/11/2011
Offline

Kāds ir cēlonis sāpēm, vai tās ir asas(neveiksmīgi pagriežoties…) un aiziet kā bulta uz vienu kāju – tad varētu būt problēma ar kādu starpskriemeļu disku. Tad obligāti jātaisa rezonanse, lai saprastu kuram diskam un uz kuru pusi ir problēma. Pati tam esmu gājusi cauri – bija problēmas ar diviem diskiem. Ārsti aizliedza darīt jebko, bet ilgi nenocietos :)) . Sāku ar skriešanu pa meža takām lai mazāki triecieni, tad uz orientēšanos, un tad jau pamazām varēju skriet arī pa asfaltu.

Īpaši jāpiedomā pie apaviem (lai ko arī teiktu apavu pretinieki), tiem jābūt pēc iespējas triecienabsorbējošiem.

Ne pārāk nopietnas disku problēmas parasti pēc gadiem 4-5 pašas pamazām pāriet, ja nesadara papildus nepatikšanas – tur viss pielāgojas un vairs nesāp, bet jāuzmanās vienmēr…

Man akūtajā periodā daudz laba darīja un palīdzēja Raivja Aršauska veselības centrā, bet tur jārēķinās ar to, ka ļoti daudz liek darīt pašam un vingrot nepārtraukti. Tur viss uzsvars tiek likts uz muskuļu nostiprināšanu un personīgo līdzdarbību un ieinteresētību. Viņi strādā arī ar polisēm. http://www.arsauskis.lv/

18/02/2012
19:10
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

kad skrienu nesāp. tagad kad ir cela un sniega del panemta paliela pauze, sāp, jo ir sēdošs darbs! ir ari drbs uz lauka, bet visu dienu kajas esot, rada savu. Ir arī atsākušās vecās likstas un radušās jaunas. Rīgā baigais mīnuss ir tas ka uz DT ir garas rindas. (muguras skriemeļiem pietiek ar DT, rezonanse vairak ir saitem un audiem) Man ir jostas dala bojati divi skriemeli un augsdaļā skolioze! Bet iespejams ka pie vainas ir pēda, kur tiecas uz plakano un rada izmainas kaulu lenkos. Bet podometra izmeklejums kurs man vajadzigs maksa 40 Ls. :)

 

Kaut kur lasiju, ka skriešana palidz mugurai! Dizgan labi sāpes noņem un savu vingorujumu artavu mugurai dod ari izjades ar zirgu! Tas man tiešām palīdz, bet diezgn bieži uz šiem treniņiem netieku!

 

Pasties kā sēdi darbā, piedomāsi pie krēsla, galda un datora (un kā pats sēdi) varbūt paliks labāk!

19/02/2012
10:53
Andris M
Andris M
Interesents
Members
Forum Posts: 35
Member Since:
23/01/2012
Offline

Mja, par to sēdēšanu ir tā, ka patreiz sēžu tikai tik, lai paēstu un mašīnā (ne ilgāk kā 10-15 min) problēma tā ka nevaru nosēdēt muguras dēļ. Un par skriešanu runājot, man ārsts aizliedza skriet (uz nenoteiktu laiku), kaut gan tieši pēc skriešanas mugura jūtas vis labāk! Ārsts (sporta) runā par to, ka skrienot mugurkauls vairāk vai mazāk tiek dauzīts un kamēr mugura nav izārstēta par skriešanu jāaizmirst. Taču skriet tik ļoti patīk un vēl tas, ka pēc skriešanas, kādu laiku, arī mugura jūtas labāk. Laikam jau stipri samazināšu skrienamos attālumus, bet pilnīgi skriet tomēr nepārtraukšu!

19/02/2012
12:35
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
Member Since:
20/08/2009
Offline

Andri, nu uzguglē barefoot running un tu sapratīsi, kā tikt vaļā no muguras sāpēm. Pietiekoši daudz rakstu ir arī šajā forumā. Protams, katram var būt sava individuālā situācija, kaut kādas traumas vai speciāli apstākļi, kādēl nedrīkstētu skriet, tāpēc varu tikai dalīties ar savu pieredzi.  Kad manā 40+ draugu un paziņu lokā nesen sākās sarunas par to, ka sāp mugura u.c., pēķšņi atcerējos, ka man arī kādreiz regulāri sāpēja mugura, pa rokai vienmēr bija iepakojums olfēna un vēl kādu tur citu tablešu, kuru nosaukumus tagad laimīgi esmu aizmirsis. 

Mugurkaulu ( tāpat kā ceļus un gūžas)  sit skriešana caur papēdi un par šādu skriešanu es tikai varu piekrist tevis pieminētajam sporta ārstam. Skrienot dabiski, t.i. caur pēdas priekšējo daļu, mugurkaulam nekāda papildus slodze nerodas, jo visa enerģija izkliedējas jau pēdās, kas ir brīnišķīgākais dabas dotais amortizators.  

Iedvesmai links

http://barefootrunninguniversity.com/barefoot-running/

03/05/2017
13:33
duplets
duplets
Sigulda
Interesents
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
30/08/2013
Offline

Diagnoze - sarauta krusteniskā saite, skaidrs, ka jāoperē. Traumatologu pārpilnība: Viļums, Skirmanis, Peredistijs, Andersons... Ir kāda pieredze, rekomendācijas?

03/05/2017
14:39
Kristaps_b
Kristaps_b
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 28
Member Since:
18/03/2011
Offline

duplets said

Diagnoze - sarauta krusteniskā saite, skaidrs, ka jāoperē. Traumatologu pārpilnība: Viļums, Skirmanis, Peredistijs, Andersons... Ir kāda pieredze, rekomendācijas?

Peredistijs - personīgi, nē (1,5 gadu nodzīvoju ar nepareizu diagnozi, līdz tomēr aizgāju pie Andersona)
Andersons - operēja mani, no knapas iešanas pirms operācijas, līdz pusmaratonam 4 mēnešus pēc operācijas un rehabilitācijas (rēķinies gan, ka attieksme tāda nedaudz "konveijeris/gaļas gabals", bet man kā vīrietim tas netraucēja :D galvenais, ka visam bija rezultāts).
Vikmanis - operēja sievai krusteniskās saites pirms pāris gadiem (slēpojot krita), tagad viss labi.

15/05/2017
18:39
Laimiņa
Laimiņa
Iesācējs
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
11/06/2013
Offline

Pirms 8 gadiem volejbola neveiksmīgi ieplēsu potītē saiti, rentgena protams nekas neuzrādījās un tā kā tad vēl neskrēju, pāris nedēļas pakliboju un dzīvoju tālāk līdz pāris gadu laikā kāja sāka dīvaini deformēties, taču sāpju nebija arī ar visu skriešanu. Aizgāju pie J. Viļuma, kurš bez nekādiem papildus izmeklējumiem, tikai apskatot kāju paziņoja, ka jāoperē, jo savādāk pēc gadiem nevarēšu ne skriet ne staigāt. Tā kā man nelikās prātīgi gulties zem naža tikai ar mazliet deformētu kāju skrēju tālāk.
Un tad vakar tas notika atkal, skrienot izžļodzijas kāja, pampums visa potīte zila un karsta. Rīt došos uz USG un RTG. Noteikti vajadzes arī traumatologu.
Lūdzu iesakiet kādu, kas uzreiz negribes ķerties pie skalpeļa!?
Varbūt varat padalīties ar līdzīgiem gadījumiem? Cik ilgs var būt atveseļošanās process? Pārdzīvojums ļoti liels ņemot vērā ka SB sezona tik tikko sākusies, doma vien ka šovasar skriešana jaaizmirst jau dzen depresijā.
Paldies!

15/05/2017
22:58
Rasels
Rasels
Zinātājs
Members
Forum Posts: 262
Member Since:
11/02/2012
Offline

Varbūt sāc skatīties specializētu apavu virzienā - VJ Integrator high
vai tamlīdzīgi potīšu sargāšanai?

16/05/2017
11:12
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Laimiņa said

Noteikti vajadzes arī traumatologu.
Lūdzu iesakiet kādu, kas uzreiz negribes ķerties pie skalpeļa!?

traumatologs – ortopēds: Visams Rafaels, Gaiļezerā.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
No permission to create posts