Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Par rezultātu statistiku Latvijas Skriešanas Centra mājas lapā www.skriesim.lv
08/11/2014
15:45
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Sakarā ar to ka rezultātu likšana pilnā apmērā prasa ļoti daudz laika un man tāda nav tad es daru zināmu,ka,viss maksā naudu un par velti es nevēlos likt šosejas sacensību visus rezultātus, tikai elites un LSC biedru rezultātus,par pilnu stadionu sacensību rezultātu likšanu man maksā Latvījas vieglatlētikas federacīja tādēļ visu brīvo laiku veltu tam, Ja jūs visi vēlaties lai arī šosejas skrējienu pilnīgi visi Latviešu rezultāti tiktu publicēti iesaku izveidot fondu kur katrs var ziedot nelielu summu,es personiski prasu 200 eiro mēnesī samaksu jo lai pilnībā varētu veikt pilnu rezultātu likšanu http://www.skriesim.lv man ir jāaiziet no darba būvniecības firmā,viena skrien Latvija posma pilnīga publicēšana prasa ap 20-30 stundu kopējā laika jo mūsu lapā katram skrējējam ir izveidota sava privātā datu bāze un tā izveide prasa laiku.
ja Signis Vāvere kopā ar pārējiem valdes locekļiem nepiekritīs šiem maniem nosacījumiem tad no 1.decembra pārtraucu šosejas rezultātu publicēšanu, izņemot top 50 katrā distancē un LSC biedru rezultātu publicēšanu.
Ar cieņu MAKRO jeb http://www.skriesim.lv saita administrātors Māris Pakārklis. e pasts Maris.Pakarklis@skriesim.lv mob 20378781

08/11/2014
18:42
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Ja viena Skrien Latvija posma pilnīga publicēšana prasa ap 20-30 stundas tad vai nav tā, ka kaut kas tiek darīts ļoti neefektīvi un būtu iespējams optimizēt procesu? Pēc būtības vajadzētu varēt salīdzinoši vienkārši sasaistīt sportlat datu bāzi ar skriesim.lv datu bāzi

Ne viss ir tā, kā izskatās.
08/11/2014
18:52
Anete
Anete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
14/08/2011
Offline

Man, kā IT cilvēkam, šeit savādāka domāšana. Šeit drīzāk prasās pēc jauna risinājuma no tehniskā viedokļa puses, pati mārketinga nolūkos esmu veidojusi apjomīgas datu bāzes, ikdienā nodarbojos arī ar klientu vadīšanu sistēmā dažādām akcijām un līgumiem, paralēli tiešajiem pienākumiem. Mums gan sistēma ir uz SharePoint bāzes, kas ļauj migrēt excel dokumentus vadīt sistēmā vai arī, ja nepieciešams ievadīt atsevišķus jaunus klientus, kuri nav sistēmā -iezīmēt excel dokumentā, nokopēt un iekopēt sistēmas sarakstā, pievienošanu un datu dublējuma pārbaudi sistēma veiks pati, pie noteikuma, ka tabulu lauki sakrīt ar sistēmas laukiem. Pie akcijām, protams, ir manuāla pievienošana katram dalībniekam. Iesaku pameklēt kādu firmu, kas nodarbojas ar šādu sistēmu izveidi, jo tas nav sarežģīti un daudz ko atvieglo. Esmu pati palīdzējusi elektronizēt lietvedības risinājumu uzņēmumā, kurā strādāju, tas tiešām ir tā vērts-ietaupās laiks. Par cik mēs paši esam IT uzņēmums, mēs izveidojām paši savu un prototipi tālākai izplatīšanai, bet SharePoint ir viegli pielāgojas. Katrā ziņā tikai priecājos, jo pārvaldīt dokumentus un klientu datu bāzes ir daudz, daudz vieglāk. Varu iedot kontaktus, ja interesē. :)
Ja Jūsu gadījumā būtu šāds risinājums, tad 1. ērta jauna dalībnieku pievienošana, 2. atliek pievienot tikai attiecīgo ierakstu konkrētajam dalībniekam, 3. dati tiek glabāti mākonī, jeb nav nepieciešami serveri. Labi, es jau te reklamējos, vienkārši tas ir kā es to redzu :D
Vēl viens variants, variet taču savā vietnē izvietot pozīciju, ka pieņemat ziedojumus kluba atbalstam vai vietnes atbalstam, vai arī runājiet par sadarbību ar Skrien Latvija organizatoriem. :) Man ļoti patīk LSC veselības skrējieni Grīziņkalnā, tur gan gribētos redzēt savu pozīciju, bet par citiem īpaši nesatrauc, ja Skrien Latvija publicē šos rezultātus savā vietnē, tad nav jau nekas nosodāms, ja jūs šos rezultātus nepublicēsiet. Atkarīgs no tā, kāda bija skriesim.lv sākotnējā motivācija un mērķis saistībā rezultātu publicēšanu, vai arī atkarīgs no tā, kā tiek reglamentēts Jūsu kluba iekšējās procedūrās attiecībā uz statistiku. Galu, galā, galvenais, lai ir savējie un savas organizētās sacensības, manuprāt. Vai arī, ja klubs var atļauties-izvēlēties vienkāršāku IT pārvaldību. Tas atkarīgs no Jums pašiem. Lai veicas meklēt risinājumu!

08/11/2014
19:15
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

noskrien.lv var pārņemt šo LSC rezultātu publicēšanas un uzturēšanas lietu.

08/11/2014
23:32
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Man nav nekas pretī ja jūs liksiet šosejas rezultātus,pašlaik to palīdz darīt Pēteris Cabulis,bet ja gribat lai visi rezultati būtu tad ļoti daudz cilvekiem jāstradā,Mūsu lapa ir īpaša ar to ka var apskatīties statistiku gan pa distancēm gas skriešanas veidiem un vecuma grupām,exsel formātā tas nav iespējams izdarīt,katru sportistu jāliek atsevišķi ailēs,plus jāliek vēl tos kuri nav datu bāzē,es netieku viens galā bet mani bombardē no visām pusēm ar jautajumiem kāpēc nav tas un tas ielikts,par baltu velti to nedarīšu.man pietiek darba stadionu rezultatu likšanā kur ir ap120 mači gadā sākot no d grupas līdz veterāniem.

08/11/2014
23:37
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Signis said

noskrien.lv var pārņemt šo LSC rezultātu publicēšanas un uzturēšanas lietu.

Man vajag tikai cilvēku kas liek šosejas rezultātus,stadionu pac liksu jo tur man ir līgums ar LVS kur lieku pēc starptautiskajiem standartiem.Pēteris Cabulis jau māk to darīt labi,sazinies ar viņu lai viņš parada visu kā darīt un iedod pieejas paroles admin lapai.

09/11/2014
08:21
shahs
shahs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 139
Member Since:
17/11/2011
Offline

Ko dod lapa un ilgais darbs, ja rezultāti vienalga nav pareizi un uzticami? Ja tie tiek "pieāķēti" nepareizam cilvēkam.

09/11/2014
09:53
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

shahs said
Ko dod lapa un ilgais darbs, ja rezultāti vienalga nav pareizi un uzticami? Ja tie tiek "pieāķēti" nepareizam cilvēkam.

No vienas puses - piekrītu, šo lietu derētu kaut kādā veidā uzlabot. (Liekas gan, ka pēdējos gados stāvoklis jau ir drusku labāks. Bet vēl ir, kur augt...)

No otras puses - nav jau tik viegli. Piemēram, skriesim.lv pašlaik ir divi Māri Bērziņi. Savukārt, sportlat.lv tādi ir veseli pieci! Rezultātu licējam apmulsums. Ja vēl arī laika trūkums... Un, ja vienās sacensībās finišē divi vienādi saukti cilvēki...
[Nesaku, ka šobrīd ar M.B. rezultātiem kādas problēmas. Minēju tikai piemēra pēc.]

Uzlabot pieāķēšanas precizitāti gan jau var, tur būtu dzimšanas gadi, varbūt dz. datumi, varbūt arī pilsētas jāņem vērā, kaut kādu automātiskas šķirošanas procedūru izveidojot. (Nezinu, varbūt šobrīd skriesim.lv tāda jau ir?)
Tik un tā, neviena procedūra nelīdz, ja paši pirmavoti neprecīzi. (Gadās.) Bez "roku darba" neiztikt.

[Atvainojos par mazliet netēmu - bet varbūt palīdz iztēloties, ar ko nākas cīnīties rezultātu licējiem.]

09/11/2014
10:45
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

MAKRO said

Signis said

noskrien.lv var pārņemt šo LSC rezultātu publicēšanas un uzturēšanas lietu.

Man vajag tikai cilvēku kas liek šosejas rezultātus,stadionu pac liksu jo tur man ir līgums ar LVS

Uzprasās jautājums - kā ar krosiem un garajiem taku/kalnu skrējieniem ("treiliem")? Nākamgad Latvijā tādi būšot vēl vairāk. Uz ārzemēm tauta arī braukšot, ar līdzīgiem nodomiem :)

09/11/2014
10:51
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

Te tiešām viss tas process būtu jāautomatizē. Cilvēkam, kurš ikdienā darbojās ar dažādām sql datubāzēm un veido dažādas mājaslapas un web aplikācijas, to visu izstrādāt būtu ātri un vienkārši. Vārs Uzvārds + dzimšanas gads varētu būt tas unikālais identifikators katram skrējējam (ar ārkārtīgi retiem izņēmumiem). Pēc pilsētām vispār nevar skatīties, jo tās var mainīties, tās var skrējējs kļūdaini ierakstīt utt. Problēma gan tā, ka ne visās sacensībās dzimšanas gadi tiek norādīti. Piemēram, Rīgas maratonā ir, tā, ka tur labi strādā Copy+Paste, un pēc tad vēl konvertēšanas rīks. Bet sportlat mājaslapā nevienām sacensībām dz. gads netiek norādīts, un līdz ar to ir lielas problēmas automatizēt. Domāju, ka vislabākais būtu vienkārši palūgt, lai sportlatisti turpmāk uztaisa kādu kolonnu, kur būtu dz. gads. Kaut vai pie excel eksportēšanas. Un uztaisīt opciju eksportēt skriesim.lv rezultātus excel formātā var pavisam vienkārši izdarīt, kaut vai, uztaisot atsevišķu javascript skriptu.

09/11/2014
14:52
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Ansiso, vispār jau Tev taisnība. Labi, ka uzrakstīji!

Sīkumains vai vienkārši precīzs būdams:), gan drusku iebildīšu formulai "Vārs Uzvārds + dzimšanas gads varētu būt tas unikālais identifikators". Ar šiem vien nepietiks. Mazliet pārsteidzoši - taču ir gadījumi, kad tas viss sakrīt. Divi piemēri:

* Tie paši Māri Bērziņi, sašaurinot līdz 1980. gadā dzimušajiem: http://www.sportlat.lv/?id=user&uid=20756 un http://www.sportlat.lv/?id=user&uid=21130. Atšķirami pēc dzimšanas datumiem un pilsētām.

* Šogad NRM pilnajā distancē Kristaps Bērziņš (1992.) uzrādīja 2:32:17,1. Bet pusmaratonu Kristaps Bērziņš (1992.) noskrēja pa 2:05:49,4. Var pārbaudīt http://www.rigasmaratons.lv/results.aspx. Atšķirami tieši pēc komandām.

Nepieciešamības gadījumā varētu līdzīgus piemērus vēl sameklēt.

"Domāju, ka vislabākais būtu vienkārši palūgt, lai sportlatisti turpmāk uztaisa kādu kolonnu, kur būtu dz. gads." -- Jā, par to gan visa Latvija varētu vienoties kopīgā lūgšanā Sportlata dievībai :))

09/11/2014
15:39
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Sistemu kada ir tagat izmainīt nedrīkst jo viņa pirmām kārtām ir pieskaņota LVS vajadzībām ar viņu prasībām un standartiem,piemēram man vajadzēja 2 mēnešus lai izlabotu profilus visiem tiem kuri skrien stadionā tas ir D,C,B,A grupām un pieaugušajiem + vēl visiem viņiem pievienoju pilnus datus un treneri,tas ir drausmīgs darbs bet LVS man par to labi maksā,ja es saņemtu finansu atbalstu no pārējām organizācījām kuras ir ieinteresetas lai lieku šoseju,krosu un supermaratonus būtu tāpat un nebūtu nekādu vienādu Bērziņu vai kādu citu ar dubultiem profiliem,LVS man maksā tikai par visu stadiona rezultātu likšanu un pilnīgu skrējēju profilu rediģēšanu kā arī no Šosejas tikai top 50 un no latvījas čempionāta krosā,to es arī likšu sākot ar 1.decembri tikai,parējo būs jāuzņemās VSK Noskrien vai kādam citam.izņemot ja tiešām man par to kāds sāks atsevišķi maksāt.

09/11/2014
15:45
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Andulis said

MAKRO said

Signis said

noskrien.lv var pārņemt šo LSC rezultātu publicēšanas un uzturēšanas lietu.

Man vajag tikai cilvēku kas liek šosejas rezultātus,stadionu pac liksu jo tur man ir līgums ar LVS

Uzprasās jautājums - kā ar krosiem un garajiem taku/kalnu skrējieniem ("treiliem")? Nākamgad Latvijā tādi būšot vēl vairāk. Uz ārzemēm tauta arī braukšot, ar līdzīgiem nodomiem :)

Piedošanu ka nepareizi izteicos,tā likšana atiecās uz pilnīgi visu veidu sacensībam ja es likšu tad likšu gan krosus gan šoseju gan citas lietas.vēl ir tads variants ka par teiksim 70-100 eiro mēnesī es varētu likt visu veidu sacensības bet tikai tos kuri skaitās VSK noskrien biedri protams to pieliekot pie sacensību protokola ko var redzēt.

09/11/2014
16:55
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

Jā, Bērziņi rada problēmas. Arī Kalniņu un Ozoliņu daudz. Mans vienīgais dublieris Ozoliņš gan ir drusku vecāks: 1943. gads. Pieņemu, ka ir vēl citi zemūdens akmeņi. Man gan nav nekas pretī, ja liek tikai top 50 no sportlat mājaslapā esošajiem masu skrējieniem, jo tur jau viņiem sava datubāze, kur katra skrējēja statistiku apskatīt.

09/11/2014
17:28
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Cik vispār ir šādu te dublējošos personu no visas skrējēju masas? To taču nevajadzētu būt daudz, dubultnieku un jauniņo apstrādei nevajadzētu prasīt daudz laika

Ne viss ir tā, kā izskatās.
09/11/2014
18:59
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

papucis said

Cik vispār ir šādu te dublējošos personu no visas skrējēju masas? To taču nevajadzētu būt daudz, dubultnieku un jauniņo apstrādei nevajadzētu prasīt daudz laika

Cik saprotu no Sigņa veiktās dubultnieku "izķeršanas" Noskrien 2014 reitinga vajadzībām, tad vienā SL posmā mēdz būt 2-3 pāri.
Savukārt, NRM 2014 maratona+pusmaratona rezultātos atrasti 22 pāri + jau minētie Kristapi Bērziņi.
.....
Tieši jauniņo apstrāde ir tā, par ko MAKRO jau agrāk sūdzējies. Laikam tas profila izveidošanas process nav tik ātrs, kā gribētos, un varētu domāt.

09/11/2014
20:19
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Es gan no datu bāzēm, programmēšanas utt. neko nesaprotu, bet, ja LSC ir tā pati vecā datu bāze par ko man stāstīja (neatceros kāpēc un kādā sakarā) gadus desmit atpakaļ, tad viņa ir morāli un fiziski novecojusi. Un šeit vairs nav runa pat papildus atlīdzību, bet par izmaiņām pašā saknē.
p.s. Administratoram būtu vēlams iemācīties rakstīt bez tik ļoti uzkrītošām gramatikas kļūdām, kas ir novērojamas gan viņa ierakstos šeit, gan kopumā skriesim.lv lapā.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
09/11/2014
20:57
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Lauma said
ja LSC ir tā pati vecā datu bāze par ko man stāstīja (neatceros kāpēc un kādā sakarā) gadus desmit atpakaļ, tad viņa ir morāli un fiziski novecojusi. Un šeit vairs nav runa pat papildus atlīdzību, bet par izmaiņām pašā saknē.

Supermoderna laikam nav gan. Taču lietotājam galvenais, manuprāt, ir gana labi atrodams un redzams. Kas tieši ir "morāli un fiziski novecojis" šeit - http://skriesim.lv/athletes?id=14460? Kā vajadzētu būt? :)
(Jā, viena drukas kļūda ir.)

09/11/2014
21:00
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

papucis said

Cik vispār ir šādu te dublējošos personu no visas skrējēju masas? To taču nevajadzētu būt daudz, dubultnieku un jauniņo apstrādei nevajadzētu prasīt daudz laika

Piemēram stadionā startējošajiem no 10 gadiem līdz 80 bija ap 40 dublējošo profilu,lai tos apvienotu aizgāja divi mēneši,vēl paldies Pēterim Cābulim kuršs apvienoja jau agrāk vismaz 20 profilus, starp parējiem tautas skrējējiem kuri nestartē stadionā varetu būt vēl vismaz 30 dublieru.Trakākais ja visiem kuriem ir tikai gads ielikts jāatrod pilni dzimšanas dati un klubs ko pārstāv un jāpievieno klāt.

09/11/2014
21:08
MAKRO
MAKRO
Rīga-Imanta
Zinātājs
Members
Forum Posts: 284
Member Since:
06/12/2009
Offline

Lauma said

Es gan no datu bāzēm, programmēšanas utt. neko nesaprotu, bet, ja LSC ir tā pati vecā datu bāze par ko man stāstīja (neatceros kāpēc un kādā sakarā) gadus desmit atpakaļ, tad viņa ir morāli un fiziski novecojusi. Un šeit vairs nav runa pat papildus atlīdzību, bet par izmaiņām pašā saknē.
p.s. Administratoram būtu vēlams iemācīties rakstīt bez tik ļoti uzkrītošām gramatikas kļūdām, kas ir novērojamas gan viņa ierakstos šeit, gan kopumā skriesim.lv lapā.

Mūsu skriesim lapu uzlaboja pirms gada programists,visus vecos skrējējus nevar mest arā no statistikas tādēļ tur tada kaudze,par kļūdām runājot,nēsmu nekāds žurnālists,parasti rakstus liek citi es atbildu tikai par rezultātiem,man portatīvajam datoram ne vienmēr nostrādā tā poga kas liek garumzīmes tādēļ daudz kļūdas.

No permission to create posts