Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
cik liela skriešanas apgērbam un apaviem ir nozīme?
26/05/2014
19:36
Ugisdatavs
Ugisdatavs
Wesham, Anglija
Zinātājs
Members
Forum Posts: 86
Member Since:
26/05/2014
Offline

Esmu skriešanas iesācējs, gadu regulāri trennējos pēc savas saprašanas. Un saprašana man ir radusies izlasot tikai vienu plānu grāmatu. Gribu uzzināt speciālistu viedokli par apavu un apgērba piemeklēšanu. Gribu nākamgad noskriet maratonu; pašlaik skrienu nedēļā 3x10 km pa kalnainu maršrutu. Vai tiešām apavi par 100+ eiro uzlabotu manu rezultātu kaut par 1 % nekā tie par 40, kas man ir? Tas pats ar kreklu un šortiem - tie kopā pat uz 20 eiro nevelk; vai tas par 200 eiro man ko dos? Vai tik tas viss nav priekš tam, lai industrija ar to pelnītu un man celtos pašapziņa līdzīgi ka tas notiek, kad brauc ar mersi? Nav tas naudas jautājums, nē, bet vai tam ir jēgas?

Prekrasnaja doļoka nebuģ ko mņe žestoka, ņebuģ ko mne žestoka, ja načinaju puķ!
26/05/2014
20:12
reinis.liepa
reinis.liepa
Mārupe
Interesents
Members
Forum Posts: 35
Member Since:
26/08/2013
Offline

Neesmu eksperts vai īpašas raudzes speciālists, bet varu no savas pieredzes atbildēt. Īsajām distancēm līdz 20-25 km apģērba ziņā vasaras sezonā, manuprāt, pilnīgi pietiek ar ne tik dārgo spectērpu, bet, pagarinot distanci, daudz labāk sāk just, ja apģērbs nav īsti piemērots. Pašam ir bijis gadījums ar šortiem, kuriem vīle starp kājām garajās distancēs dikti labi spēja norīvēt visu jēlu un problēmas turpināt distanci radīja nevis fiziskā sagatavotība, bet gan ekipējums. Šobrīd šorti ir citi, bet, skrienot ko garāku, drošības labad ādu nosmērēju ar īpašu smēri. Domāju, ka ar apaviem ir tas pats. Skrienot ilgstoši nepareizos apavos, kuri nav piemēroti tavai pēdai var iedzīvoties krietnās problēmās. Nevajag pašu dārgāko, galvenais, lai ērti un praktiski.
Ja plāno ilgstoši skriet, ieteiktu iegādāties skriešanas apģērbu un iziet veikalā to pēdas testu. Pēc mēneša nenovalkāsi, man esošais ekipējums(ja neskaita apavus) iet jau gadu un nekādas dižās nolietojuma pazīmes nav manāmas.

26/05/2014
22:15
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Labus skriešanas apavus ar atlaidēm var nopirkt par €50-€80, šortus par €15-€25, kreklu par €10-€15. Jaunākie šī gada modeļi jau nākamgad būs ar atlaidēm un tad varēs pārbaudīt to plusus un mīnusus.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
27/05/2014
07:09
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Cenai un markai nav nozīmes, galvenais lai ērti un labi. Diemžēl par visādām fīčām un ērtībām ir vairāk padomāts dārgā gala apģērbos un apavos. Kaut vai tā pati pēdiņa var būt izņemama un var arī būt pielīmēta. Apava iekšpuses šuves var būt tādas, ka var skriet arī bez zeķēm, citam apavam obligāti vajag zeķi, utt. Apģērbam atkal kabatu izmērs, izvietojums, kur atslēgas ielikt, vieglums, izturīgums .. ir tādi kas labāk tiek galā ar smaku un ir arī tādi, kur ilgāku laiku pasportojot slapjā laikā sāc ost pēc slapja suņa :D

Ne viss ir tā, kā izskatās.