Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Stipro skrējiens
07/12/2009
15:41
laaga
Ikšķile
Zinātājs
Members
Forum Posts: 225
Member Since:
01/09/2009
Offline

Izskatās labs, ja būs iespēja - jāpiedalās!

07/12/2009
16:59
sm72
sm72
Rīga
Admin
Forum Posts: 1986
Member Since:
19/05/2009
Offline

Izskatās dikti "ķēpīga" padarīšana ar daudziem noberzumiem un iespējamām traumām:) Bet, ko tu stipram padarīsi:D

07/12/2009
20:13
Kaspars
Kaspars
Latvija
Zinātājs
Members
Forum Posts: 360
Member Since:
29/04/2009
Offline

mja, ar trenēšanos skriet tur vien nepietiks :D

07/12/2009
22:27
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

sm72 said:

Izskatās dikti “ķēpīga” padarīšana ar daudziem noberzumiem un iespējamām traumām:) Bet, ko tu stipram padarīsi:D


es teiktu jautra padarīšana :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
07/12/2009
23:10
deaDMouse
deaDMouse
Ropa
Interesents
Members
Forum Posts: 30
Member Since:
28/11/2009
Offline

-Tas būs kaut kas labs,..piedalos !! (:

09/01/2010
17:55
Guest
Guests

Kāds jau ir pieteicies? Pieteikuma anketā ir izcelts šāds teksts: Es, apakša parakstījies sacensību dalībnieks, ar savu parakstu uz pieteikumu anketas apliecinu, ka... Tas laikam nozīmē, ka, lai pareizi pieteiktos, anketa ir jāizdrukā, jāparaksta, jāieskenē un jānosūta uz e-pastu. Neēri. Būs jāpiesakās nepareizi - neparakstoties.

11/01/2010
12:30
Zete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
17/08/2009
Offline

JURIS said:

Kāds jau ir pieteicies? Pieteikuma anketā ir izcelts šāds teksts: Es, apakša parakstījies sacensību dalībnieks, ar savu parakstu uz pieteikumu anketas apliecinu, ka… Tas laikam nozīmē, ka, lai pareizi pieteiktos, anketa ir jāizdrukā, jāparaksta, jāieskenē un jānosūta uz e-pastu. Neēri. Būs jāpiesakās nepareizi - neparakstoties.


Es teiktu, ka tu aizpildi anketu, aizsūti pa e-pastu, viņi šamās sadrukās un parakstīsi tu viņu sacensību dienā, pirms skrejiena. Tāda sistēma ir daudzos šāda tipa pasākumos. Protams, var jau ari viņiem aizsūtīt epastu un apjautāties, kā būtu pareizi.

11/01/2010
13:22
Guest
Guests

Tiešām, aizsūtīšu rīkotājiem epastu un pajautāšu vai tiek pieņemtas neparakstītas pieteikuma anketas.

11/01/2010
14:23
Guest
Guests

Saņēmu atbildi.

Tātad ir 2 varianti:

1. anketu izdrukā, paraksta, ieskenē un aizsūta.

2. anketu aizpilda un aizsūta bez paraksta, bet tad sacensību dienā rīkotājiem jānodot personīgi parakstīta tāda pati anketa. Tātad šajā variantā iznāk it kā pieteikties divreiz.

01/02/2010
22:14
hashtreck
Rīga / Ogre / Ķegums / Tome
Interesents
Members
Forum Posts: 25
Member Since:
05/07/2009
Offline

Vakar Anglijā arī notika Tough Guy 2010 šķēršļu skrējiens http://plasmastik.livejournal.com/588156.html

Lai gan šaubos, tomēr naivi ceru, ka būs kāds aspekts vai elements, kurā Stipro skrējiens varētu tam tikt pielīdzināts. :)

24/02/2010
20:40
Guest
Guests

Mainīta skrējiena norises vieta:

http://www.parstiprulatviju.lv.....es_vietai/

29/03/2010
12:39
Guest
Guests

Sacensību šķēršļi

I – Golgāta
Ir noskanējis starta signāls, un sākas ciešanas. Aptuveni 60 metri augšup stāvā kalnā pa staignu granti. Atcerieties, šis ir tikai sākums, neatstājiet visus spēkus šai ciešanu kalnā, tie jums lieti noderēs arī turpmākajā trasē.
II – Mammadaba sanatorija
Runā, ka atsevišķas dūņas un dubļi ir ārstnieciski, bet šoreiz tas nav svarīgi, šoreiz svarīga ir cita dubļu īpašība – staignums. Brienot caur tiem līdz pat ceļgaliem, svarīgākais būs kāju spēks un cieši aizšņorēti apavi. Jebkuru vāji aizšņorētu apavu dubļi saņems gūstā un liks jums, līdz elkoņiem gremdējoties, to meklēt. Ilgi.
Šis šķērslis būs sastopams dažādos kvantumos vairākās trases vietās.
III – Trdoeks / Nokia Šanhaja
Šaurajās Šanhajas ieliņās jāpārvar pamestu auto vraki un jālavierē starp blīvi sabūvētām iezemiešu būdiņām.
IV – Spēkavīru kalns
Tas nav viegli, haotiskais riepu kalns ik uz soļa uzglūn ar lamatām tā vien gaidot, kad censonis spers neuzmanīgu soli. Gluži kā dzīvē šeit svarīgi saglabāt stabilitāti un virzību uz priekšu. Pārvarot šo šķērsli, būs aktīvi jāstrādā gan ar rokām, gan kājām.
V – EHR Top Klasītes
Horizontāli novietotu riepu klājums. Kājām jāstrādā precīzi un ātri kā šujmašīnas adatai, lai bez aizķeršanās veiktu šo šķērsli. Viens neprecīzs solis, un jūs jau esat garšļaukus. Labākais veids, kā sagatavoties šķērslim, ir atcerēties bērnu dienas un pastrādāt ar lecamauklu kustību koordinācijas un kāju veiklības uzlabošanai.
VI – Palec, pārvelies
Pārlecamu barjeru sērija, ja pietiek spēka un ātruma. Jā nē, vienkārši jāpārveļas lielajām mucām pāri.
VII – Sportacentrs.lv sapieri
Jāsteidzas, bet nedrīkst galvu pacelt virs ierakumiem. 3 metrus platā, 10 metrus garā un vien 60 centimetru augstā tunelī maksimāli ātri jālien uz vēdera. Jo ilgāk šeit pavadām, jo vairāk pavasara dubļi mūs saldē.
VIII - Olijara ciešanas
Dažāda augstuma barjeru sērija. Šķērslis, kurā ir svarīgi, nezaudējot ātrumu, pārlēkt šīs barjeras. Tikpat svarīgi ir nepārvērtēt savus spēkus, lai lēcienā neaizķertos ar kāju aiz barjeras un nepiedzīvotu sāpīgu kritienu. Ja nejūtaties pārliecināts, labāk apstāties un šķērsli veikt „prātīgi”
IX – Laskana siena
Bail no augstuma? Berlīnes mūris pārbaudīs, cik ļoti. Aptuveni 3,2m augsta, gandrīz vertikāla baļķu siena ar iekārtām palīgvirvēm tās pārvarēšanai.
Viens no veidiem šķēršļa pārvarēšanai, ir ieķeroties ar rokām virvē, vilkt ķermeni uz augšu un, ar kājām atspiežoties pret sienu, piepalīdzēt rokām. Augumā garāki cilvēki var mēģināt ar palēcienu uzreiz aizsniegt sienas augšu un, pievelkoties veikt šķērsli ,neizmantojot virves. Bet tā ir tikai puse darba. Esiet uzmanīgi piezemējoties. Var nokāpt, izmantojot palīgvirvi, drosmīgākie - var lekt. Esiet uzmanīgi piezemējoties.
X – Salienas bloka mūris
Nebija pietiekami augsts un grūts „Berlīne mūris”? „Stipro kalns” neliks vilties. Šķērslis sastāv no trim, vismaz 1,3m augstām pakāpēm. Tiecoties augšup ķermenis katrā no tām jāuzvelk / jāuzspiež ar roku spēku, bet lejā jātiek lecot no vienas pakāpes uz nākamo.
XI – Visitlatvia.lv kāpiens
Veikta jau vairāk kā puse distances, un saņēmuši atbalstītāju uzmundrinājumus dalībnieki dodas skrējienā apkārt lielajam dīķim. Bet! Pirms tam, gluži kā vēzim jāuzkārpās augšā stāvajā kraujā ar negatīvo pārkari tās virsotnē!
XII – Draugiem.lv sakarnieks
Trīs metrus garā tunelī visos iespējamos virzienos nostieptu virvju pineklis tā vien gaida, lai dalībnieks tajā sapītos. Ātrums un lokanība šeit būs izšķirošie faktori sekmīgai šķēršļa pārvarēšanai.
XIII – Ramirent metro līnija
Sacensību klaustrofobiskākais šķērslis. Šaura 10 metrus gara caurule gaida dalībnieku, lai tas ienirtu tās tumsībā un šaurībā. Bet ir arī labā ziņa, būs redzama gaisma tuneļa galā, uz kuru tad arī jātiecas.
XIV – Krokodilu ezers
Vecāki neļāva bērnībā bradāt pa peļķēm un šļakstīties? Šeit to varēs darīt pilnīgi „legāli” līdz pat ceļgaliem!
P.S. Uzmanieties no krokodiliem!
XV – Krinner skeletons
Neviens nespēj pretoties gravitācijai. Jo sevišķi, ja pamats zem kājām ir teju vertikāls un jādodas lejup.
XVI – Finišs
Vienīgais šķērslis ar izvēles iespēju. Tā kā gremdēšanās aukstā ūdenī pēc strauja un ilga skrējiena kalnā rada lielu papildslodzi sirdij, dalībnieks var izvēlēties vienu no diviem veidiem kā nokļūt līdz finišam:
A. Īsākais ceļš Lai tiktu līdz finiša līnijai, dalībniekam jāpārvar aptuveni 1,7m dziļš un 3m garš ūdens šķērslis. Galu galā, kas var būt labāks par atvēsinošu peldi pēc tik grūtas trases?
B. Garākais, bet sausākais ceļš Veicot aptuveni 30m garu loku, no kura aptuveni puse ved augšup kraujā, dīķi var apskriet un nokļūt finišā šādā veidā.
Izvēlieties sev piemērotāko variantu. Ja nejūtaties pārliecināts, stingri iesakām izvēlēties garāko, bet drošāko ceļu.

29/03/2010
14:18
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Man ir neskaidrība par pašu finišu.. 3 m garš ūdens šķērslis nozīmē ko? Ka no sauszemes līdz finiša līnijai (tā ir ūdenī?) ir 3 metri? Vai ka no sauszemes līdz sauszemei otrā pusē, uz kuras ir finiša līnija, ir 3 metri? Tad jau var pārlēkt, nemaz ūdenī nelecot.. Vai nevar? Vai nedrīkst? Vai kaut ko esmu pārpratis?

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
29/03/2010
15:40
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

3m vajadzētu varēt pārlekt. Bet vai pēc noskrietās distances to varēsi?

29/03/2010
16:06
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
Member Since:
01/03/2010
Offline

Nu ja spriež pēc bildēm (vismaz sākumā tādas bija), tad šis ūdens šķērslis ir būvniecības atkritumu tvertne piepildīta ar ūdeni, kurā nokļūst uzskrienot pa laipiņu un lejā...vienkārši nolecot  vai izrāpjoties no tās ārā. Līdz ar to stipri jāpadomā vai lekt pāri šai tvertnei, jo kā piezemēšanās atbalsta punkts ir šaura šīs tvertnes mala.

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
29/03/2010
17:46
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Ā, nu skaidrs, tad būs vien jāpeldās. Pieņemu, ka tikt pāri tai 3 metru ūdens bļodai jebkurā gadījumā būs ātrāk kā skriet 30 metrus pa riņķi? Kāds plāno arī skriet apkārt? Kādi apsvērumi?

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
29/03/2010
18:25
Guest
Guests

Pēdējā šķēršļa pārvarēšana būs viegla.Ja tas būs tads

http://www.ravlat.lv/images/konteiners.jpg

 tad nebūs pat jāpeld. Var pieķerties pie konteinera malām, nedaudz iegremdēties un ar pāris roku kustībām pārvarēt šķērsli. Var jau arī uzreiz lēkt un pieķerties pie konteinera otras malas.

01/04/2010
15:27
Guest
Guests

Finiša šķērslis tomēr būs savādāks.

Parādījusies trases shēma un pirmie dalībnieku saraksti

http://www.parstiprulatviju.lv/projekti/stipro_skrejiens

08/04/2010
20:39
Guest
Guests

Visiem uz e-pastiem tiek sūtīti jaunākie dalībnieku saraksti un informācija par izmaiņām.

 

Ņemot vērā necerēti
lielo dalībnieku skaitu ir veiktas izmaiņas sacensību grafikā un trasē, lai
izvairītos no liekiem sastrēgumiem trasē.

 

Sacensību programma

  • Ierašanās un reģistrācija:                                                      10:00
    – 12:30
  • Dalībnieku sapulce:                                                                                 12:35
    – 12:45
  • Starts individuālajiem dalībniekiem –
    Sievietes:         13:00
  • Starts individuālajiem dalībniekiem – Vīrieši:               13:30
  • Starts komandām                                                                    13:50
  • Kontrollaika beigas:                                                                 15:30
  • Provizorisko rezultātu paziņošana                                    15:45
  • Apbalvošana:                                                                             16:00

 

Trases informācija un modifikācijas

Sacensību starta
zona (līnija) ir aptuveni 70m plata. Dalībnieki tajā stājas atbilstoši starta
numuriem, paredzētajos koridoros. Trase pakāpeniski (~150m) sašaurinās līdz 20m
platumam, tālāk līdz 10m

 

Atcelts šķērslis
„Olijara ciešanas” jo trasē ir vērā ņemams skaits dabīgo šķēršļu.

 

Individuālie dalībnieki – Sievietes:

Trase netiek
mainīta

 

Individuālie dalībnieki  - Vīrieši:

Trase papildināta
ar aptuveni 1 km garu posmu bez mākslīgajiem šķēršļiem. Posms paredzēts, lai
dalībnieki paspētu izretoties līdz pirmajām nopietno šķēršļu joslām.

 

Komandas:

Trase papildināta
ar aptuveni 1 km garu posmu bez mākslīgajiem šķēršļiem. Posms paredzēts, lai
dalībnieki paspētu izretoties līdz pirmajām nopietno šķēršļu joslām.

 

Atgādinājums par
rekomendēto ekipējumu:

Tiek rekomendēti
sporta apavi, vēju necaurlaidīgas garās bikses un krekls / jaka ar garajām
piedurknēm, cimdi.

Apavi ar radzēm nav
aizliegti, bet ir nerekomendējami. Priekšrocības trasē šāda veida apavi nedos.

 

 

No permission to create posts