Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Valmieras maratona 2011 atsauksmes
18/09/2011
19:41
Signis
Signis
Affoltern am Albis
Admin
Members
Forum Posts: 1718
Member Since:
22/04/2009
Offline

Skrēju kā TT pusmaratonam uz 2:15 un liels paldies visiem, kas parūpējās par laika apstākļiem. Valmieras kalniņi nav tik traki kā tos mālē, bet just var. TT nav lielākas laimes, kā šādi izkārtota trase, kur lielu daļu skrienamā var redzēt pretīm skrejošos ātrākos skrējējus un pēc tam atpalicējus.

Apsveicu visus ar personiskajiem rekordiem pusmaratonā un maratonā. Vienīgi žēl, ka lielākās komandas balva bija tik iepriekšparedzēta, ka šogad to pasniedza lielākam uzņēmumam. Bet tas mums netraucēs sarīkot nākamā gada sākumā koptreniņu kaut vai atkal Vestienē.

18/09/2011
20:00
Raitis
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 157
Member Since:
05/03/2010
Offline

kaut arī šis manā "karjerā" bija jau 4. maratons, sapratu, ka joprojām ir ko mācīties. :D

viss gāja ļoti labi- pirmais aplis ātrāks, otrais mazliet lēnāk, trešajā aplī vismaz pirmie 4 km ar tempu 4:20 min/km, bet uz apļa beigām jau nāca virsū smagums. ceturto apli jau iesāku samērā lēni. un atkal pārliecinājos, ka "maratons sākas pēc 35"- sākās lielākās grūtības. :)  finišā knapi iekļāvos 3h30, krietni atpaliekot no personīgā rekorda un saviem plāniem.  bet tas ir sīkums- galvenais ir noskriet. :)

 

diez gan ļauni ir likt lielāko kāpumu pašās distances beigās.. :D bet kopumā trase forša. :) un forši bija arī sveicināt pretim skrienošos. :) diez gan laba ideja arī par "grabuļu" iedošanu trases tiesnešiem/uzraugiem. :)

18/09/2011
20:05
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
Member Since:
01/03/2010
Offline

Briesmīgi…….briesmīgi…briesmīgi!!

Ko tādu piedzīvoju pirmo reizi, proti jau kādā padsmitajā km. "iedūra" kaut kur pakrūtē, tā turpinājās līdz pat beigām, pietam jau 3. aplī abas kājas savilka krampī un līdz ar to, līdz pat noslēgumam nācās cīnīties ar krampjiem.gan soļoju, gan sēdēju uz trotuāra, gan lādējos uz visiem saviem nedarbiem, kuri izdarīti/neizdarīti sagatavošanās laikā. Pateicoties Aivaram, kurš kārtīgi mani nostrostēja par soļošanu,  pārvarēju to pirmo domu, mest visu pie malas un kaut kā tomēr nokļuvu līdz galam.

Nedrīkstu nepateikties divām dāmām, kuras redzot kā es mokos, piedāvāja dzērienu, neskatoties uz to, ka tie bija paredzēti viņu atbalstāmajiem:)

Man nenospēra telefonu, kuru pirms starta biju atstājis uz automašīnas jumta:)

No tā var secināt, ka Valmierā ir super cilvēki!!! :)

Tiesa, bija arī ne tikai labais, proti, tie tualetes papīra numuri, kuri jau otrajā reizē, kad uzlēju ūdeni, vienkārši izjuka:(

Pēc skrējiena, aizgāju pārģērbties, atnācu un jau vairs nebija nekā ko iemānīt ļoti tukšajā kunģī:(

Ūdens sūkļi būtu ļoti noderējuši:(

Katrā gadījumā, secinājums viens, vēlies noskriet maratonu, trenējies, neslinko un nedzer vīnu!!!

Prorams, ka lielum lielais Paldies līdzbraucējiem: Krishjohn, Linda, Baler un Tufsan! :)

Labs darbiņš, kurš padarīts!

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
18/09/2011
20:05
Inga_K
Inga_K
Pie Ogām
Speciālists
Members
Forum Posts: 649
Member Since:
27/08/2010
Offline

Trase bija forša, man pat patika tie mazie kalniņi, bet tas pēdējais bija nāvīgs. Patika, ka bija tikai 2 apļi. Man jāsaka milzīgs paldies Minikin, kas gan pasniedza dzērienu pirmajā aplī, gan vēl arī salasīja un pasniedz otrajā – tas bija nenovērtējami labi :) Tāpt paldies Lindamam par izvizināšanu un pārējiem par kompāniju :)

Patiešām nepatika burziņš finišā, jo man sanāca tieši reizē ar bērnu finišu – nu tā, ka soli nav kur spert, un brīdī, kad tiešām gribās ūdeni un kaut kur sakņupt, vēl jāmīcās līdz izejai. Vai nu izejas par maz un par šauru, vai varbūt varēja pusmaratonistiem tādu mazu, atsevišķu koridorīti tomēr. Vēl nepatika, ka maizes arī bija pamaz, drīz pēc finiša nemaz nedeva maizes, kaut gan stāvēja desmaižu kaste, bet vēlāk deva tikai siermaizes. Bet baigi kārojās tā desmaize :(

Persona best arī uzstādīts, kaut gan plāns A nav izpildīts. Bet to tad Siguldā :) Pēc ofociālā laikā +7 sekundes uz km virs plānotā, bet pēc Garmin tikai +3 sekundes, tā kā – gan jau izdosies.

18/09/2011
20:17
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

piekrītu par papīra numuriem, taču tā kā īsti pat neiesvīdu, tad man personīgi ar šo nebija nekādas problēmas

Ne viss ir tā, kā izskatās.
18/09/2011
20:19
martins
Interesents
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
09/04/2010
Offline

super pasākums! :)

vienīgi tā finiša zona,

gribi izstaipīties pēc finiša, bet nākas gaidīt kādas 7min kamēr tiec ārā no pūļa!

18/09/2011
20:49
OMG
OMG
Rīga
Admin
Forum Posts: 447
Member Since:
24/03/2011
Offline

Pirmo reizi darbojos kā TT un šīs 2h pagāja saviesīgās sarunās, vieglā solī trasi maz pamazām pieveicot. Izdevās mums kopā ar baler ietrāpīt gandrīz precīzi uz 2h - 1:59:54. Ja būs tāda iespēja, labprāt vēl kādu reizi pastrādātu kā TT.

Trases izvietojums divos apļos ir burvīgs - nepaspēj pierast pie apkārtnes un trase nepaspēj apnikt. Tāpat arī man patika vērot pretī skrienošos, meklēt pazīstamos, pamāt vai sabļaustīties ar tiem. Laika apstākļi šogad visiem maniem skrējieniem ir bijuši ļoti labvēlīgi, arī šodien.

Time is never an issue, it's what we do with it.
18/09/2011
20:55
Ainīc
Ainīc
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 201
Member Since:
09/07/2009
Offline

Pirmo reizi skrēju kā tempa turētājs maratona distancē ar 3:30, lai gan atbraucot uz Valmieru nekas tāds nebija padomā, bet nu Signim jau atteikt nevarēju ;) Sajūtas foršas, man patika! Vienīgi nedaudz škrobe, ka finišējām 3:30:06, beigās vēl sanāca ar druupiju uzmundrināt vienu meiču no Vācijas,līdz ar to nedaudz pārrēķinājos ar laiku un sanāca finišēt 6 sek pēc paredzētā laika. Jutos ļoti labi un vismaz 10-15 minūtes varēju ātrāk noskriet. Nekas citreiz! Katrā ziņā bija prieks izpalīdzēt tiem nedaudziem, kas skrēja ar mums. ;)

Paldies sm72 & druupijam par kompāniju! ;)

18/09/2011
21:11
Vaivars
Interesents
Members
Forum Posts: 19
Member Since:
01/10/2010
Offline

Ļoti, ļoti jauka trase un organizācija imo. Ideāls laiks, vispār varētu tik baudīt apkārtni :)

Finišs uzkalniņā arī vienkārši super, ļoti atgādina manu ikdienas treniņu vietu, kur arī pēdējie 200m pirms mājām pa stāvu kalnu augšā vien. Var labi pārbaudīt cik vēl spēki atlikuši, lai pēdējos simtiņus pēc tam vēl nosprintotu :D

 

(Šis tomēr sanāca grūtākais pasākums manā skriešanas vēsturē 101 iemesla dēļ, pēdējās nedēļas nostrādāts neizguļoties, Jūrmala pirms nedēļas, smaga saaukstēšanās piektdienas naktī, reāli tik novēlēt' izkāpu ārā no gultas sestdienā un šodien vēl ar 38* pamodos, bet nu triecientempa ārstēšanās tomēr strādāja, rezervju trūkums gan lika just - pēc ~11k sāka sāpēt gan nieres, gan aknas, gan plaušas un vēl kājas sāka neturēt slodzi :) vienkārši jautri, bet liels paldies atbalstītājiem, kas lika vēl un vēl, un vēl saņemties un kaut auto pilotā tikt līdz finišam!

Bet nu Tā krekliņa dēļ būtu bijis gatavs kaut no slimnīcas izlīst, vienalga rota vīruss, plaušu karsonis vai lauzta roka un Vnk Noskriet :D Būs kāda piemiņa no šī gada skriešanas.)

 

Apsveicu visus malačus, kas noskrēja savus pirmos pus/maratonus, veicas, ka tik jaukos apstākļos ;)

18/09/2011
21:11
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Tagad es zinu, kā jūtas skrējēji, kuri maratonu noskrien 4,5 stundās. Ko varu teikt - trenējieties un skrieniet ātrāk:) Paldies Dima H20 par kompāniju, forši, ka vairākām no klubiņa (un ne tikai) meitenēm palīdzējām pieveikt pirmo pusmaratonu, maratonu.

Organizatoriem būtu jāpadomā, lai viss solītais serviss ir pieejams katram, kurš iekļaujas pašu organizatoru noteiktajā kontrollaikā. Lēnākie skrējēji nonāk situācijā, kad ēdinātāji jau novākušies, citi steidz to darīt. Nu fīlings tā ne īpaši. Pašam vienalga, es to vienkārši pasākumu kopumā no malas vērtējot.

Skrēju bez želejām, dzērieniem. Otrajā aplī īsi pirms 2. dzirdināšanas reālu bada sajūtu uzdzina čaklās Valmieras mājsaimnieces. Pankūkas tika ceptas tā, ka smaržoja visa iela:)

Lielisks laiks, lieliski kompanjoni. Drusku žēl, ka izpaliek komunikācija ar kluba biedriem. Ja tur tempu uz šādu laiku, tad visi sen jau ir mājās:(

18/09/2011
21:22
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Ideāli! Viss patika! Viss izdevās!

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
18/09/2011
21:30
Andrejs
Guest
Guests

Paldies Noskrien tempa turētājiem, kuri šajos un arī citos mačos Latvijā palīdz daudziem skrējējiem sasniegt iespējams vieniem skrienot daudz grūtāk sasniedzamu rezultātus, tomēr mans ļoti liels lūgums un aicinājums manā un es pieļauju, ka arī daudzu citu "ātrāko" skrējēju vārdā: ļoti lūdzu, mēģiniem turpmāk organizēties kompaktākos bariņos vai rindiņās vai tml., ir ļoti grūti apdzīt par apli veselu baru skrējēju, kuri faktiski ir nobloķējuši visu skrienamo daļu, tas tiešām prasa daudz papildus enerģiju, kad ir jāsauc, jālavierē, jāmēģina aiz kāda skrējēja neaizķerties utml., es tiešām ļoti augstu novērtēju šo iniciatīvu un ļoti ceru, ka tikšu sadzirdēts un saprasts. Paldies un lai mums visiem veicas!

18/09/2011
21:38
ineser
ineser
Interesents
Members
Forum Posts: 27
Member Since:
23/05/2011
Offline

Mana pirmā pusīte pieveikta..:-)

Gribu pateikties akcijas organizētājiem - tas man viennozīmīgi palīdzēja un motivēja skriet brīžos, kad uznāk slinkums

Par Valmieru - ļoti, ļoti liels paldies 4:30 maratona TT (Ainārs laikam bija bija viens no viņiem), bez viņiem es noteikti nenoskrietu līdz finišam - vienā brīdī šķita, ka līdz beigām iešu ar kājām....- pie 18km iemetās tāds "dūrējs" , ka nebija iespējams paskriet+ galva, protams, izdomāja, ka kļūst arī slikti ap dūšu....un tad visa emociju buķete - nekad vairāk neskriešu, kam man tādas mocības utt. Pateicoties abiem neatlaidīgajiem, TT  līdz finišam aizskrēju ātrāk nekā biju plānojusi :-))))

18/09/2011
21:41
imy
Riga
Interesents
Members
Forum Posts: 31
Member Since:
08/09/2009
Offline

Lielisks pasākums kopumā. Beidzot tiku pie Noskrien nozīmītes, un uzreiz desmitiem cilvēku mani trasē sveicināja. Posms kur skrien viens otram pretīm man tomēr liekas labs izgudrojums, jo var apskatīt kas un cik tālu tev priekšā un kas aizmugurē.

Skrēju savu otro maratonu un skrējās viegli un patīkami...līdz ceturtajam aplim.

Laika ziņā gan tas beigu plīsiens maksāja tikai kādas 5-7 min.

Skrēju tikai lietojot ūdeni un svaigu gaisu, bet izteiktu sienu tā arī nesastapu.

Turpmāk laikam tomēr jāpatestē tās želejas treniņos, jo beigās noderētu kāds papildus stimuls.

 

Vienīgais, kas ne īpaši patika bija barošanas punktu ierobežotais piedāvājums, jo nebija pat sporta dzēriens un to, ka ir arī banāni pamanīju tikai trešajā aplī.

18/09/2011
21:52
dzinchathegreat
dzinchathegreat
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 188
Member Since:
28/03/2011
Offline

Personīgais rekords un liels preiks, gan par vienlīdz sadalīto tempu (treniņš ir atmaksājies), gan atbalstu trasē un to, ka kluba biedri sastopami ik uz kilometra. Un vislielakais paldies tiem, kas ir gatavi neuzstādīt personīgos rekordus, bet palīdzēt noskriet citiem. TT tā tik turēt.

 

Laiks bija ideāls un trase nemaz ar tik draudīga nav, lai gan kad pēdēja aplī uzsprintoju kalnā un sapratu, ka finišs ir pēc kādiem 200m tomēr secināju, ka finišā šādus kāpumus trases plānošanā labāk ir izbēgt. Tas gan netraucēja finišā atcereties par smaidīšanu. :)

 

Paldies un prieks, ka bijām tik kuplā skaitā!

Skrienam, skrienam neguļam!
18/09/2011
22:01
baler
baler
Interesents
Members
Forum Posts: 36
Member Since:
30/04/2010
Offline

Es arī pirmo reizi reizi skrēju kā TT.Skrējās viegli, bija baigi forši, kad finišā  mums ar Gunu O nāca klāt un teica paldies par tempa turēšanu.Bija prieks, ka palīdzējām daudziem uzlabot rezultātus. Trase bija laba, patika tas ka bija tikai divi apļi, finišs varēja būt gludāks.

18/09/2011
22:06
Ivars
Ivars
Zinātājs
Members
Forum Posts: 261
Member Since:
20/08/2009
Offline

Vai ir dzīve pēc pusmaratona? Šī pusīte man deva blāvu nojausmu, ka ir. Ir 30 km, ir maratons un vēl vairāk. Pirmo reizi bija sajūta, ka varētu skriet vēl trešajā aplī. Turamies un noskrienam!

18/09/2011
22:11
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

TT kā vienmēr bija paši labākie :) Nav ko atkārtoties bija labi. Mūzika taisnajā gabalā pie veikala otrajā aplī "es skrienu, skrienu vēl". Tik piekritīšu, ka prasījās arī enerģijas dzērienu trasē.

Hmm, trasē bija kalniņi - nemanīju...

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
18/09/2011
22:27
Aivars703
Aivars703
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 828
Member Since:
19/05/2009
Offline

Maratona svētki izdevušies. Man jau likās ka katrs trešais ir Noskrienietis ar nozīmīti. Mūs patiešām ir ļoti daudz. Skrēju pirmo reizi kā TT. Sapratu, ka TT ir liela atbildība un jābūt vismaz 15%-20% lielai ātruma rezervei lai varētu izpildīt TT pienākumus. Savus pienākumus izpildīju godprātīgi. Diemžēl spēju vāvuļot tikai pirmos divus apļus (aptrūkās stāstāmais un godīgi sakot pašam (piedzītas kājas) palika arvien grūtāk). Pēdējais aplis nedevās nemaz tik viegli, kaut iekrāta bija pamatīga laika rezerve (3 minūtes pēdējiem 10.65km). Secinājums - sešās dienās kājas neatjaunojas no iepriekšējā Maratona. Lielākais gandarījums - pateiktie paldies par palīdzību PR vai pirmā Maratona noskriešanu. Pēc finiša man paldies teica pat igauņu puisis (tiesa runāja pusigauniski, pusangliski) un es pēc finiša biju tik pusangliski saprast.

Un cik patīkami ar kluba biedriem pēc finiša ar ALU pārspriest sacensību gaitu.

Tiekamies Siguldā.

Pašlaik izklaidējos ar Valmiermuižas Alu (cīņa ar atūdeņošanos) un priecājos par dzeltenajiem baloniem, kas pielipuši pie istabas griestiem.

18/09/2011
22:31
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

laumiicim jau jūra līdz ceļiem, kādi vēl tur kalniņi :) 

Ne viss ir tā, kā izskatās.
No permission to create posts