Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Skrienot, spiež galva
21/07/2012
23:12
Peteris
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
21/07/2012
Offline

Sveiki!
Lasīju un pameklēju jau iepriekš informāciju, tomēr izlēmu pats pavaicāt par savu problēmu konkrētāk arī...
Tātad, skrienot rodas nepatīkamas sajūtas galvā, konkrētāk pieres rajonā, virs acīm, pie deniņiem. Ar vārdiem izteikt ir grūti, bet tā varētu būt tāda kā spiešana, īsti ne sāpēšana. Tāda sajūta, ka sakarst galvas priekšējā daļa. Šīs sajūtas rodas jau pēc ~5min un sāk lēnām palielināties turpinot skrienot. Esmu 19gadus vecs, ar sportu nodarbojos jau no agras bērnības ļoti bieži, fiziskas slodzes turu labi un ilgi, agrāk ir skriets ~1,5h bez problēmām. Bet pagājušajā vasarā sāku sajust arvien biežāk šo karsto galvu skriešanas laikā, šajā vasarā tas pats turpinās... Pie citiem sporta veidam šādas sajūtas nav. Pirms kādiem 1,5gadiem pārbaudīja sirdi - viss kārtībā. Ar assinspiedienu bija problēmas skolas laikā(ziemā), taču tagad it kā viss kārtībā. Lasu citu ieteikumus un komentārus - ūdeni lietoju pietiekamā daudzumā, arī ogļhidrātus it kā uzņemu pietiekami. Viens bija ieminējies, ka problēma esot bijusi kakla skriemeļu rajonā, ar masēšanu problēma ir zudusi. Man pašam kakla rajons man nav ideālā stāvoklī...
Kādi risinājumi varētu būt, lai zustu tās nepatīkamās sajūtas, jo veselībai laikam nenāk par labu...?
Būšu priecīgs par katru viedokli un ieteikumu, paldies :)

21/07/2012
23:45
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Peeteris said
Ar assinspiedienu bija problēmas skolas laikā(ziemā), taču tagad it kā viss kārtībā.

Ja "it kā", tad laikam pilnīgi drošs tomēr neesi... Vai regulāri to spiedienu arī tagad mēri?
Protams, var jau arī kas cits būt.

22/07/2012
00:08
xorix
xorix
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 420
Member Since:
11/12/2010
Offline

Asinsspiediens ikdienā bez fiziskas slodzes nav tas pats kas piemēram pie anaerobas slodzes, man gadus 3 atpakaļ, kad sačos gāju pa maksimumu cik vien iekšā bija tik izliku - tad pēc Sporta Laboratorijas apmeklējuma secināju ka tā turpināt nedrīkst! Jo asinsspiediens jau pēc 30 min testa uzkāpa līdz kritiskām vērtībām - testu lika pārtraukt, bet sačos dažkārt mēdzu sevi arī ilgāk/spēcīgāk pamocīt. Pēc nelielām fiziskām slodzēm mierīgs, lēns paskrējiens 40-60 min orientēšanās pa mežu vai līdzvērtīgs velobrauciens viss bija ok ar asinsspiedienu, bet tieši tas cēlās pie pulsa 170 uz augšu. Pēc finiša bieži vien galvā dīvaina, spiedīga sajūta bija novērojama. Tad man ieteica mierīgākus/aerobākus treniņus/sačus, kā arī An zonā nelīst ilgāk par 15min. Mans ieteikums ir apmeklēt kaut ko līdzīgu Sporta Laboratorijai, tikai ja vēlēšanās pamērīt asinsspiedienu slodzes laikā - to viņi dara tikai uz velo, uz skrejceliņa asinsspiedienu izmēra pirms un uzreiz pēc slodzes, kas arī nav slikts variants, ja vien pēc slodzes vēl turies uz kājām! :)
Vēl līdzīgas sajūtas ir bijušas nedēļu pēc saulesdūriena vai karstuma dūriena. Kā arī diezgan ilgi (vairākus mēnešus) pēc kritiena slidojot atmuguriski atsitu muguru un galvu pret ledu (pilnīgi iespējams smadzeņu satricinājums, bet ārstus toreiz neapmeklēju) - tad bieži vien pat mierīgu aktivitāšu laikā bija spiedīga sajūta galvā.

22/07/2012
07:59
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Asinsspiediens + tas pats pieminētais kakla rajons. 19 gadniekam it kā nevajadzētu būt šai problēmai, jo nez vai ir ilgstošs sēdošs darbs (bet kas to lai zin - kaut vai zvilnēšana pie kompja :)). Pamēģini saprast, kas notika pagājušajā vasarā un kas šinī, pirms tam, kad sāka sāpēt. Moš kā vasara, tā pārslodzes. Ko dari ziemā? Tās pašas aktivitātes, kas vasarā? Sporta laboratorija ir labs ieteikums.

22/07/2012
20:15
Peteris
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
21/07/2012
Offline

Paldies!
#2 Jā, it kā, jo ar mērījumiem to nevaru apstiprināt, ka viss kārtībā, jo neesmu mērījis. Toties pēc pašsajūtas( tad, kad bija pamatotas problēmas(galvenokārt stress) ar asinsspiedienu, tad pašsajūta bija švaka, nogurums utt.) varu teikt, ka asinsspiedienam, manuprāt, nevajadzētu būt vainīgam šajā manā gadījumā ar galvas spiešanu. Tomēr, pats kā neprofesionālis, to nevaru apgalvot par 100%, vados pēc sajūtām.

#3 Liekas, ka tavas sajūtas ir bijušas tādas pašas kā manējās - dīvaina spiešana. Arī saules laikā skrienot( nu jau mēģinu pēc iespējas vairāk izvairīties) daudz straujāk rodas galvas spiešana, bija doma, ka tas ir no saules, saules stariem. Bet arī vēsā laikā parādās spiešana, lai gan divreiz vēlā nekā saulainā...

#4 Problēma ir mazliet gan ar kaklu, gan mugurkaulu, bet neviens jau nav ideāls... Tā kā, manuprāt, arī šij nelielai problēmai manā gadījumā nevajadzētu būt pamatam tik spiedošām sajūtām... Kas iepriekš notika? Esmu domājis, bet nekas tāds nav bijs.

Par Sporta laboratoriju... Papētīju, bet uzreiz rodas jautājums - uz kuru no tiem visiem tiem pakalpojumiem būtu jādodas? Cenas arī nav mazas un ar šādām salīdzinoši nelielām problēmām no ārstiem parasti tiek sagaidītas jau zināmās atbildes - mazināt slodzi, veikt citus mērijumus, kuros tāpat neko jaunu neparāda... Protams, par veselību jārūpējas un, ja vajag, tad vajag maksāt, bet vēlos beigu beigās arī redzēt konkrētus ieteikumus un risinājumus, ne tikai mērijumu rezultātus uz lapiņas...

22/07/2012
22:43
Imants A.
Imants A.
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/04/2012
Offline

Ārstēt sevi Internetā ar padomiem no foruma nevajag. Bez jautājumiem ir jāapmeklē ārsts.
Kas attiecās uz to, vai 19 g.v. jauneklim var būt problēmas ar asinsspiedienu, tad pēc personīgās pieredzes varu teikt, ka var būt. Mani šī problēma nomocīja (nu labi, nav pareizais vārds), pavadīja kopš 14 gadu vecuma. Jutos it kā OK. Sēdošais darbs laikam toreiz skaitījās skolas sols. Personīgā pieredze gan arī rāda, ka no ārstu apmeklējumiem arī diži liela jēga nav, jo A/S iemesls tik un tā netika atrasts par spīti visām iespējamām pārbaudēm.
Sāc ar ģimenes ārstu, lai tik raksta norīkojumus. Galvenais, izstāsti visas savas izjūtas, lai ir pie kā pieķerties. Rindas pie mūsu veselības sistēmas ir fantastiskas. Pret Ziemassvētkiem varbūt atbildes būs rokā.

22/07/2012
23:33
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Es gan neteiktu, ka sevis ārstēšana ar interneta palīdzību būtu galīgi nekam nederīga, tā noder lai noskaidrotu visus iespējamos variantus .. ģimenes dakteri un citi speciālisti tajās mazpadsmit minūtēs, vai cik nu tur atvēlēts, apskatās uz tevi kā uz tipveida gadījumu un viss. Viņiem nav laika iedziļināties visos simptomos, stundām ilgi rakņāties internetā vai slimību aprakstos lai noteiktu diagnozi. Kaites meklēšana var aiziet neceļos vai arī pavisam nepareizā virzienā, ja vien pats neseko līdzi un nekontrolē ..
Kādreiz sāpēja galva pēc sportošanas vai sportošanas laikā, aizgāju pie ģimenes ārsta, norīkoja mani pie neirologa, tas uz usg, magnētisko rezonansi, ārstnieciskajām vingrošanām, utt, efekts protams nekāds, tikai laiks iztērēts :) Tad internetā atradu, ka galvassāpes var būt saistītas ar zemu cukura līmeni asinīs un tavu brīnumu - galvassāpes kā nebijušas, kad sāku piedomāt par to. Tā kā katrs pats ir sev dakteris, tas cilvēks kabinetā vairumā gadījumu ir tikai palīglīdzeklis diagnozes noteikšanai un apstiprināšanai.

Ne viss ir tā, kā izskatās.
23/07/2012
08:42
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

papucis said
katrs pats ir sev dakteris, tas cilvēks kabinetā vairumā gadījumu ir tikai palīglīdzeklis diagnozes noteikšanai un apstiprināšanai.

Vajadzēs šo izdrukāt un kaut kur piespraust. :)

23/07/2012
11:25
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Arī kad dakteris izraksta zāles, ir obligāti jāizlasa visa lietošanas instrukcija pirms tās pirkt un jāpārliecinās, vai tās vispār var lietot, pareizā deva nozīmēta, utt, šaubu gadījumā jāsazinās ar ārstu un jāpārliecinās vai tiešām tā tas domāts, jo arī dakteri ir tikai cilvēki, tikai viņu kļūdu cena ir daudz lielāka un ne vienmēr ir labojama.
Jocīgi, ka kaut ko ražojot, ceļot, taisot, tiek veiktas paveiktā kvalitātes pārbaudes, bet dakteru lēmumi, kuri ir daudz svarīgāki, tiek pieņemti bez jebkādām pārbaudēm paļaujoties uz to, ka dakteri jau nekad nekļūdās. Tēlaini izsakoties, šobrīd esošās pārbaudes ir brīdī, kad māja uzcelta un ir sabrukusi un ir jānoskaidro kurš vainīgais, taču tas nekādi nenovērš mājas sabrukšanu.

Ne viss ir tā, kā izskatās.
23/07/2012
18:10
Dr.Eds
Dr.Eds
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 84
Member Since:
31/01/2012
Offline

"Tātad, skrienot rodas nepatīkamas sajūtas galvā, konkrētāk pieres rajonā, virs acīm, pie deniņiem. Ar vārdiem izteikt ir grūti, bet tā varētu būt tāda kā spiešana, īsti ne sāpēšana..."

Pēter!

Ej pie ģimenes ārsta un pie sporta ārsta. (Varbūt arī otrādā secībā, kā sanāca man)
Es tieši to patreiz daru, un varu tikai nožēlot, ka neaizgāju jau pirms mēneša:(
Labā ziņa, ka esmu kļuvis nedaudz gudrāks, un kad izārstēšos, cerams arī prātīgāks:D

23/07/2012
18:25
pulvermuca
pulvermuca
Zinātājs
Members
Forum Posts: 215
Member Since:
27/09/2011
Offline

Dr.Eds gaidam Tevi atpakaļ ierindā (veselu un gudru), veseļojies ātri- citādi tālu no Tevis aizmukšu ;)

26/07/2012
00:30
Peteris
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
21/07/2012
Offline

Nu jā, neko vairāk par ģimenes ārstu īsti ieteikt nevarat... Laikam jau tad kādi izmeklējumi būs jāveic...
Kā ir ar to Sporta Laboratoriju, jau iepriekš vaicāju - viņi piedāvā vis kaut ko, kas tieši būtu man jāizvēlas?

26/07/2012
01:03
xorix
xorix
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 420
Member Since:
11/12/2010
Offline

Peteris said
Nu jā, neko vairāk par ģimenes ārstu īsti ieteikt nevarat... Laikam jau tad kādi izmeklējumi būs jāveic...
Kā ir ar to Sporta Laboratoriju, jau iepriekš vaicāju - viņi piedāvā vis kaut ko, kas tieši būtu man jāizvēlas?

Sporta laboratorijā ir ļoti atsaucīgi, saprotoši un gana profesionāli cilvēki - sazvanies, aprunājies un noskaidro ko Tavā gadījumā iesaka, tā informācija tomēr būs precīzāka un noderīgāka kā tas ko mēs varam ieteikt. Pēc manām domām tas varētu būt "Kompleksais slodzes tests" uz skrejceliņa vai uz velo.

26/07/2012
03:09
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
Member Since:
11/06/2011
Offline

Ko varu ietekt es, pirms dodies pie speciālistiem. Problēma parādījās ap 18 gadiem, nesen. Patin filmu atpakaļ vai tev nebija kāda galvas, kakla trauma vai nejēgā nodzerts tusiņš. Varbūt pēdējā gada laikā regulāri lieto kādus medikamentus, smēķē kā lokomotīve tikai paciņu dienā, regulāri iedzer, sēdi uz enerdži drinkiem vai citiem mēsliem, uzpīpē ar čomiem zāli, ūtētē. Ja nē, OK, bet dakteriem tik un tā jāstāsta "visa" taisnība.
Sporta laboratorijā tev galvā neielīdīs. Ej pie ģimenes ārsta, lai nozīmē magnētisko rezonansi... galva nav kāja.

Kopš pats sāku skriet un viskautko esmu pieredzējis sev un saklausījies no citiem saku, ja gribi diagnosticēt savu veselības stāvokli paskraidi mēnesi no vietas, varbūt divus, viss izlīdīs ārā, kas nav kārtībā, tik jāsaprot, kas tas ir un kāpēc.

27/07/2012
09:46
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1034
Member Since:
03/03/2010
Offline

stereotips said

paskraidi mēnesi no vietas, varbūt divus, viss izlīdīs ārā, kas nav kārtībā, tik jāsaprot, kas tas ir un kāpēc.

Ja gan, vel pec menesa skrienot, aizkrit ciet un sak bliezt maratonu zem cetram, ka ari pavelkas uz divainam kilometrazam un marsrutiem, kurus ieprieks nav skriets

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
27/07/2012
13:44
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
Member Since:
11/06/2011
Offline

matiss said

stereotips said

paskraidi mēnesi no vietas, varbūt divus, viss izlīdīs ārā, kas nav kārtībā, tik jāsaprot, kas tas ir un kāpēc.

Ja gan, vel pec menesa skrienot, aizkrit ciet un sak bliezt maratonu zem cetram, ka ari pavelkas uz divainam kilometrazam un marsrutiem, kurus ieprieks nav skriets

matiss, skriešana atklāj arī garīgās kaites, ja kas. LOL
kaut gan skriešana ir vislabākā terapija pret ļoti daudzām negatīvām garīgām izpausmēm, sliktu garastāvikli, dusmām, neirozēm ūtētē.
Ja cilvēks ir uzvilcies, besīgs un traucē tev dzīvot, viņam var vienīgi novēlēt: "Aizej noskrien pusīti un atkal kļūsi par cilvēku!"

27/07/2012
14:20
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1034
Member Since:
03/03/2010
Offline

ja, pec naksnigajiem skrejieniem sajuta, ka diena nemaz nav bijusi. Ielien miga tiram domam :)

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
01/08/2012
10:58
Aivars
Aivars
Salaspils
Eksperts
Members
Forum Posts: 1359
Member Since:
24/04/2009
Offline

stereotips said

... ja gribi diagnosticēt savu veselības stāvokli paskraidi mēnesi no vietas, varbūt divus, viss izlīdīs ārā, kas nav kārtībā, tik jāsaprot, kas tas ir un kāpēc.

Viedi vārdi! Šo es pievienoju savai citātu kolekcijai par skriešanas tēmu. :)

Nekas tā neuzlabo dzīves kvalitāti un pašsajūtu kā skriešana!