Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Gatavošanās Siguldas kalnu 55km
06/08/2013
16:11
roberts001
Jūrmalas iela 15-18 Piņķi
Interesents
Members
Forum Posts: 38
Member Since:
28/10/2012
Offline

Sveiki visiem. jau mēnesi un vairāk nekas nav darīts dēļ divām dažādām traumām. bet nu fizioterapeits ir devis zaļo gaismu treniņiem un varot trenēties ar pilnu atdevi. Bija plānos šogad noskriet 55km siguldā.. pagājušo gad pievārēju 33 ar diezgan lielām grūtībām bet tomēr nebiju ne tuvu viens no pēdējiem.
Jautājums sekojošs kā lai atgriežos pēc iespējas labāk apritē un kā vislabāk gatavoties siguldas kalnu maratonam?
mežs ar ievērojamiem kāpumiem man arī ir tepat blakus.. bet kā ar tām programām ko skriet? kāds padalīsies?
pats vēl esmu pajauns tapēc nav vēl īsti pieredzes.

06/08/2013
16:51
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

sākumā nedomā par nekādiem plāniem, pāris nedēļas vienkārši tāpat paskrien mierīgi, bez stresa, neaizraujoties ar garām distancēm, lai ķermenis pierod pie regulāras slodzes, tad arī pēc pašsajūtas varēsi tālāk domāt par plāniem. Tie 2 mēneši gan nav diez ko daudz

Ne viss ir tā, kā izskatās.
06/08/2013
16:59
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1034
Member Since:
03/03/2010
Offline

Ja vari paspēt pievienoties, tad šovakar vairākas transportvienības brauks Siguldas virzienā!

Ir pāris vietas auto, kas 18:30 izbrauks no Krastmalas. Raksti DM un tiksi pie Normāla treniņa ;)

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
06/08/2013
17:46
roberts001
Jūrmalas iela 15-18 Piņķi
Interesents
Members
Forum Posts: 38
Member Since:
28/10/2012
Offline

Būtībā div ar pus mēneši līdz startam, nu domāju ka kautkāds pamats man ir tapēc tik grūti iesākt nebūs, bet es domāju kā trenēties tik garai distance? cik esmu dzirdējis vajadzētu vismaz vienu reizi pirms tik garas distances noskriet arī attiecīgo kilometrāžu treniņā. bet vai ir jēga pa asfaltu nolaist 55 km? tas jau ne tuvu nebūs tas pats kas pa kalniem 55km.

Par pievienošanos stipri šaubos jo šodien tikai otrā diena kad skrienu. pa dienu vēl kārtīgi izcepos jau saulīte skrienot tapēc ņemot vēl vērā to ka nav skriets tik ilgi laikam jau nepievienošos jums. tik ātri jau uzdot slodzi domāju ka nav prātīgi. ka tik atkal neatrauj vaļā saites.
bet paldies par piedāvājumu.

07/08/2013
10:25
Spāre lido
Spāre lido
Zinātājs
Members
Forum Posts: 289
Member Since:
21/05/2012
Offline

un cik būtu jānoskrien priekš 33 km garāko distanci pirms tam? ja esmu skrējusi tikai 1 pusmaratonu (tūlīt gan piedalīšos arī Kuldīgā un Valmierā), vai ir par ātru domāt par Siguldas Kalnu maratona 33 km distanci? Kalniņi, kur patrenēties, man būtu (Šmerlis, Tramplīnkalns, Biķernieki), tos tagad doma iekļaut regulāros treniņos.

07/08/2013
10:31
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

bite_L said

un cik būtu jānoskrien priekš 33 km garāko distanci pirms tam? ja esmu skrējusi tikai 1 pusmaratonu (tūlīt gan piedalīšos arī Kuldīgā un Valmierā), vai ir par ātru domāt par Siguldas Kalnu maratona 33 km distanci? Kalniņi, kur patrenēties, man būtu (Šmerlis, Tramplīnkalns, Biķernieki), tos tagad doma iekļaut regulāros treniņos.

Kurš no pauguriem ir ar nosaukumu tramplīnkalns?

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
07/08/2013
10:42
Spāre lido
Spāre lido
Zinātājs
Members
Forum Posts: 289
Member Since:
21/05/2012
Offline

Tramplīnkalns atrodas Biķernieku meža Šmerļa pusē. Uz Tramplīnkalna atrodas pamesta māja. Tas ir kalns ar stāvām un ļoti smilšainām malām. neesmu ievērojusi, vai vēl ir, bet vienā malā vismaz agrāk bija arī sabrukuši stabi (kādreizējais pacēlājs it kā bijis).

07/08/2013
12:03
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Vai tik viena Tramplīnkalna puse nav slavenais SSS?
Manas pārdomas par gatavošanos SKM:
- ja nekas nejauks nenotiks, tad šīgada SKM garā distance būs mans pirmais "kalnu" ultramaratons;
- speciāli gatavoties tādā izpratnē kā gatavošanās sludajam maratonam - distances audzēšana, trīs "obligātie" garie skrējieni... - netaisos; savā prātā domāju, ka nebūs lielas jēgas pusotru mēnesi pirms SKM izskriet tos 80% distances (40-45km) pa gludo šoseju;
- lai pieradinātu/adaptētu piekari (ķermani/kājas) kalniņiem - domāju atrast vismaz 500m garu kāpumu, kur reizi nedēļā paskraidīt (ja nemaldos, pagājusājā gadā bijuši entuziasti, kas treniņā Krimuldas serpentīnu izskrējuši vai 20 reizes vakarā - dulli);
- tāpat esmu saklausījies viedo onkuļu stāstus par to, ka jātrenējas ne tikai tikt kalnā augšā (tas jau atkarīgs no sirds trenētības - cik nu būs dukas), bet svarīgi ir arī tehniski pareizi/viegli/ātri tikt no kalna lejā - šādus noskrējienus pa apvidu domāju paskriet tepat Šmerļa/Biķernieku pauguriņos;
- mēnesi pirms SKM ir Priekuļu apvidus skrējiens - iespēja testa režīmā izskriet 24km (vīriešiem) taku skrējienu - šo domāju izmantot, lai notestētu gan sevi, gan apavus;
- nonācām pie viena no būtiskākajiem, manuprāt, gatavošanās punktiem - atbilstošiem apaviem; pakonsultējos ar Baltā kalna apskrējēju un nonācu pie slēdziena, ka Latvijas rudens treila apstākļiem vispiemērotāko kvalitātes/cenas attiecību nodrošina Adidas Kanadia 5 sērijas kedas - tagad atliek iegādāt atbilstošo izmēru un ieskriet; tāpat būtiski būs saprast gan mugurā velkamo, gan līdzi nesamo - lai nav jāstiepj lieks svars (lietas, ko neizmantoju), jo 55km (ar pitstopiem pēc apļiem) tomēr nav ne Monblāns, ne salas pārskriešana :)
- tā kā nedomāju kapāties par pjedestālu/sekundēm, tad bez kautrēšanās vertikālajos posmos (augšup) domāju soļot nevis skriet - tas dos iespēju gan pulsu nomierināt, gan pašam atpūsties; šī man šķiet būtiska atšķirība no gludā maratona, kurā tomēr gribās/vajadzētu visu distanci noskriet :)
Tā kaut kā - praksē šo visu pārbaudījis vēl neesmu, bet pa lielam tā arī grasos briest tam Sigulddas zelta rudenim :) Gatavošanās jau atkarīga no tā, kāds ir mērķis - iekļauties laikā; iekļauties laikā un smaidīt; pārspēt savu iepriekšējo rezultātu; piedalīties cīņā par uzvaru...

07/08/2013
12:57
IlzeL
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 214
Member Since:
01/01/2012
Offline

SKM noteikti ļooooti kardināli atšķiras no parasta gluda skrējiena pa asfaltu. Pati priekš sevis esmu sapratusi, ka klasiskam maratonam noteikti neesmu gatava un iespējams, ka vēl kādus pāris gadus nebūšu. Bet pagājušā gadā SKM 33km bija tik viegli, ka šogad plānoju startēt 55km.
Es arī noteikti nepiederu pie tiem, kas cenšas, piemēram, Kaķīškalnā vai kādā citā līdzīgā stāvumā uzskriet. Ātrā solī kāpjot to var pieveikt nemaz ne daudz lēnāk, pie tam ar normālāku pulsu un pēc tam augšā jau var uzreiz skriet. No pagājušā gada likās, ka tiešām būtiskāk ir pa slidenajām dubļainajām nogāzēm mācēt tikt lejā.
Par treniņiem - jāaudzē kilometrāža cik vien iespējams skrienot pa apvidu, reljefu, nevis tiaki asfaltu. Treniņi skrienot serpentīna kalnā noteikti uzlabo fizisko formu un atvieglo skriešanu pret kalnu tajās vietās, kur to ir iespējams izdarīt. Bet vēl vertīgāk varētu būt paskriet treniņus pa reālām takām.
Par apaviem - nevar jau zināt, kādi šogad būs laika apstākļi. Piemēram, pagājušā gadā laikam vinnējošais bija apavi ar metāliskām naglām apakšā. Bet pagājušā gadā gan laika apstākļi bija tik ekstrēmi, ka tādi laikam neatkārtosies.

07/08/2013
13:13
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Piekrītu. Man vispirms bija daži kalnu skrējieni (Baldonē gan tie bija 42 km), Ogrē, tad 1 vai 2 Siguldā. Un tikai pēc tam - pirmais klasiskais pa asfaltu. Kuram ilgi nespēju saņemties, jo likās - ja kalnos iet ir normāli, tad gludajā gan gribas visu noskriet.
Un kalnos var ātri uzkāpt. Pat ja kāds skrienot var tikt ātrāk augšā, tad ejot pulss ir zemāks un var pēc tam skriet. Un tā kopumā tikt ātrāk uz priekšu.

Tikai - ja tie 33 bija ar diezgan lielām grūtībām, tad varbūt šogad pie tā paša garuma vēl jāpaliek? Jo vairāk, ja ir bijušas pauzes un traumas. Nekur jau tie 55 neliksies. Atliec uz nākamgadu, varbūt bez grūtībām izskriesi.

07/08/2013
13:27
Imants A.
Imants A.
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/04/2012
Offline

Siguldā pagaidām sausie treniņi. Tomēr nākamās nedēļas laika prognozes jau ļauj cerēt uz nedaudz slidenāku ceturtdienas treniņu.

07/08/2013
13:53
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

* Par klasiku uz asfalta varu tikai piekrist meitenēm - tas ir daudz grūtāk. Galvenokārt jau dēļ vienveidības.
* Kukam par ekipējumu - par Kanadia botām dzirdētas pretrunīgas atsauksmes. Manuprāt, pārbaudīta un atzīta vērtība ir Salomon, arī par jauno Asics Fuji sēriju ir labas atsauksmes (iespējams, šogad mēģināšu ar Fuji Trainer, ne Salomon). Daudzi skrien arī orientēšanās apavos, varbūt jaunās paaudzes Icebug un Inov varētu būt pietiekami mīksti arī priekš 55 km. Te būtu interesanti arī citi viedokļi. Par pārējo - jāskatās, kāda šoreiz būs trases konfigurācija (cik gari apļi, kad dzirdināšana/uzkodas), bet stiept līdzi mugursomu, manuprāt, ir lieki. Ja nu galīgi nevar iztikt ar dzeršanu ik pēc 10 km (pagājušogad laikam bija biežāk), var paņemt pudeļjostiņu, bet diez vai vajag ko vairāk. Rezerves apģērbu un vēl šo to var atstāt starpfinišā un pēc vajadzības nomainīt. Viens gan, ko ieteiktu, pat ja siltāks laiks - cimdus.
* No savas niecīgās pieredzes (33 km 2011. gadā) - "bāzi" skrēju kā parasti pa asfaltu, "kalniņus" - tepat Mežaparkā vai Biķerniekos/Šmerlī, bet īpaši uz to neiespringu. Kalnā tikšana tiešām vairāk atkarīga no kopējās fiziskās formas. Lejup - te gan derētu treniņi pa līdzīgu apvidu (to sev saku - uz leju baigi sanāk iebremzēt ;) ). Bet kopumā tiem, kuri ikdienā skrien tikai pa asfaltu (t.i., nav meža dīvainīši un tamlīdzīgi zvēri), varbūt der arī vairāk paskriet pa apvidu, takām - pa mīksto segumu slodze un solis ir savādāki.

Uj, gribas reiz tos 55... Jābeidz laikam vienreiz baidīties, kā arī jācer, ka ar "piekari" un pārējo organismu viss būs kārtībā.

07/08/2013
14:08
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Es pirmos skrēju ar Salomoniem (modeli (modeļus? lietoju 2 vienlaikus) gan neatceros). Tie izbeidzās.- Pēdējos 2 gadus Siguldā skrēju ar Asics Trabuco. (Bet tagad kaut kā Salomonam kvalitāte kritusies. Vairākkārt dzirdēts. Man tikai čībām sietiņš izjuka. 2 pāriem.)
Līdzi ņemamās mantas - aizpagājušā gadā bija nedaudz ūdens - mazā pudelīte jakas kabatā. Varbūt pat 2. Cimdi. Pagājušajā gadā neko līdzi neņēmu, ja neskaita magnija ampulas, kuras neizmantoju. Bet kaut kas ēdams būtu noderējis :)
Neatceros, ka būtu pagājšgad pirms Siguldas pa kalniem skrējusi. Pēc tam - jā, 2x novembrī biju Zilajos kalnos.
Mērķis - tikt finišā pa gaismu, lai nav lukturis jāņem līdzi - tika sasniegts.

07/08/2013
14:14
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

Jā, Salomon ir kļuvuši švaki. Vismaz mani iecienītie Speedcross. Pašreizējais 3. paaudzes modelis riktīgus mačus nav pat pieredzējis, bet virsas materiālā pie mazajiem pirkstiņiem jau caurumi :((

07/08/2013
15:32
IlzeL
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 214
Member Since:
01/01/2012
Offline

Vismaz man pagājušā gadā būtu vajadzējis līdzi dzeramo. Otrajā, īsajā aplī drusku ieriju to ledaino ūdeni pirmajā dzeršanas punktā, bet pēc tam jau "širmis sāka vērties ciet" tā, ka pirms serpentīna ceļa jau parādījās doma skriet nevis uz augšu un mazo līkumiņu pa gravām, bet gan uz leju uz dzeršanas punktu. Un varbūt pēc tam arī augšā. Labi, ka saņēmos un tomēr spēju sevi motivēt tā nedarīt.
Šogad ļoti nopietni izpētīšu dzeršanas punktu izkārtojumu un piedāvājumu. Un vajadzības gadījumā ņemšu līdzi mazo mugursomu vai vismaz jostas somiņu.

07/08/2013
17:57
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

bite_L said

un cik būtu jānoskrien priekš 33 km garāko distanci pirms tam? ja esmu skrējusi tikai 1 pusmaratonu (tūlīt gan piedalīšos arī Kuldīgā un Valmierā), vai ir par ātru domāt par Siguldas Kalnu maratona 33 km distanci? Kalniņi, kur patrenēties, man būtu (Šmerlis, Tramplīnkalns, Biķernieki), tos tagad doma iekļaut regulāros treniņos.

Man garākie sacensību skrējieni pirms Siguldas 33 K bija daži pusmaratoni. + pāris rogainingi, bet tur jau vairāk tiek sparīgi soļots. Neteiktu, ka 33 k bija dikti grūti. Togad (2011.g.) gan bija īpaši paveicies ar laika apstākļiem, nebija jābrien līdz ceļiem kā pērn.

14/08/2013
01:13
Imants A.
Imants A.
Zinātājs
Members
Forum Posts: 169
Member Since:
14/04/2012
Offline

Ceturtdien skrienam Siguldā! Transportu piedāvāt nevaru, bet kompāniju trasē gan. Izbraukšana no Rīgas sešos vakarā. Plāna - lielais aplis. Tauta, laižam!
Sestdien arī... Info sekos.

14/08/2013
09:27
Spāre lido
Spāre lido
Zinātājs
Members
Forum Posts: 289
Member Since:
21/05/2012
Offline

Imants A. said

Ceturtdien skrienam Siguldā! Transportu piedāvāt nevaru, bet kompāniju trasē gan. Izbraukšana no Rīgas sešos vakarā. Plāna - lielais aplis. Tauta, laižam!
Sestdien arī... Info sekos.

ļoti labprāt pievienotos kādā no nākamajām nedēļām. gribas saprast, ar ko Siguldā jaŗēķinās.

14/08/2013
09:30
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Bite, pievienojies šovakar TNT - meža taciņu sajūtas noķeršanai :)

14/08/2013
10:05
laaga
Ikšķile
Zinātājs
Members
Forum Posts: 225
Member Since:
01/09/2009
Offline

bite_L said

Imants A. said

Ceturtdien skrienam Siguldā! Transportu piedāvāt nevaru, bet kompāniju trasē gan. Izbraukšana no Rīgas sešos vakarā. Plāna - lielais aplis. Tauta, laižam!
Sestdien arī... Info sekos.

ļoti labprāt pievienotos kādā no nākamajām nedēļām. gribas saprast, ar ko Siguldā jaŗēķinās.

Arī nākamnedēļ labprāt pievienotos, turp transportu varu piedāvāt, atpakaļ uz Ikšķili. Cik km īsti sanāk lielais aplis?

No permission to create posts