Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Kā lietot glikozamīnu?
15/12/2014
20:59
Dziņa
Dziņa
Aizkraukle
Speciālists
Members
Forum Posts: 975
Member Since:
18/04/2011
Offline

Agy said

labāk glikozamīns ar hondroitīnu

A tieši kāpēc, tie viens otram palīdz iedarboties vai kā?

15/12/2014
21:01
Dziņa
Dziņa
Aizkraukle
Speciālists
Members
Forum Posts: 975
Member Since:
18/04/2011
Offline

Dziņa said

Agy said

labāk glikozamīns ar hondroitīnu

A tieši kāpēc, tie viens otram palīdz iedarboties vai kā?

ā kaut, ko beidzot googlē atradu.

04/03/2015
09:39
fitnessmeal
fitnessmeal
Interesents
Members
Forum Posts: 22
Member Since:
12/02/2015
Offline

te būs nedaudz zināšanai par glikozamīnu
Glikozamīns cilvēka organismā sintezējas dabiskā ceļā, bet ar gadiem tā sintēzes daudzums samazinās. Cilvēkam glikozamīns ir atrodams visos audos, bet augstā koncentrācijā tas ir sastopams locītavu skrimšļos. Glikozamīna loma organismā ir piedalīšanās proteoglikānu veidošanā. Tas ir lielmolekulārs savienojums un skrimšļa galvenā pamatstruktūras viela, kas organismā saista ūdeni, kā rezultātā skrimslim tiek piedota elastība. Glikozamīns nepieciešams locītavu skrimšļu atjaunošanas procesiem, kas ir nodiluši vairāku iemeslu dēļ. Ilgstoši lietojot glikozamīnu, tas it kā ieeļļo locītavas un kustības kļūst vieglākas un maz sāpīgākas.
Ja glikozamīns sintezējas nepietiekamā daudzumā, sākas locītavu nodilšana, kas nozīmē to, ka cilvēkam sākas sairšanas procesi locītavas skrimslī. Vesels locītavas skrimslis samazina kaulu berzi vienam pret otru, bet tam sairstot un neatjaunojoties, skrimslis nodilst un vairs nespēj pilnvērtīgi veikt savu funkciju, kā rezultātā parādās sāpes.
Un te var piemeklēt kādu noderīgu uztura bagātinātāju:
http://www.fitnessmeal.eu/sporta-uzturs/params/category/3195/item/36697/

04/03/2015
13:08
edGars
Liepāja
Zinātājs
Members
Forum Posts: 587
Member Since:
18/05/2009
Offline

Nupat sāku lietot glikozamīnu ar hondroitīnu un Omega3.
Jau pēc pāris dienām ir savādāka, labāka sajūta ceļos. Žēl, protams, ka organisms pats neizstrādā pietiekami, bet ko padarīsi.
Tagad mazliet nesaprotu, vai jālieto D vitamīns, vai pietiks ar pavasara sauli. (bet ja jau efektu jūtu, pieņemšu, ka D pietiek)

vislabāk rezultātu uzlabo treniņi
04/03/2015
15:15
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

Es arī ļoti senos laikos gāju cauri visiem šiem glikozamīniem, hondroītiem. Arī pēc pirmajām kapsulām likās, ka paliek labāk. Pēc tam sapratu, ka jēgas nekādas, tikai placebo. Es varu tikai piebilst, ka glikozamīna efekts nu nekādi nevar iedarboties jau pēc dažām reizēm, tā ka arī šeit ir psiholoģiskais

08/03/2015
21:56
IviBoy
IviBoy
Interesents
Members
Forum Posts: 29
Member Since:
01/05/2014
Offline

Glikozamīni kā arī hondoitīnsulfāti ir vajadzīgi, lai atjaunot galvenokārt skrimšļus. Tas nav tik ātrs process. Ja nu ir kaut kāda trauma tad jāmet skriešanu nost vismaz uz 2-3 mēnešiem. Nu, var būt pavisam nedaudz atjaunošanas treniņus paskriet. Par D vitamīnu un eļļu - tā ir atsevišķa saruna. Protams, labākais, ko var izdarīt traumas gadījumā - cik vien iespējams samazināt apjomus un intensitāti, sākt glikozaminoglikānu kursu + D vitamīnu un kalciju. D vitamīna loma - nodrošināt kalcija uzņemšanu. Jāņem vērā, ka D vitamīns ir tauku šķīstošs, tāpēc to būtu vēlams lietot kopā ar taukiem, piemēram zivju eļļu. Vēl viens milzīgs labums no zivju eļļas - omega3 tauksābju rezerves.

Ja nu turpināt intensīvi un daudz skriet ik pa laikam lietojot glikozamīnus, tad arī būs traumas pastāvīgi, jo organisms nespēs tik ātru atjaunot skrimšļus un saites. Savā ziņā hroniska trauma. Un jā, ļoti vēlams labot savu tehniku. To ir iespējams darīt arī klasiskajos apavos, bet jābūt ļoti labai paškontrolei. Ar basām kājām ja ne uzlabot, tad vismaz saprast pareizo tehniku ir daudz vieglāk, bet jārēķinās ar to, ka apjomus sākumā būs krieti jāsamazina, lai nepārslogot Ahileja cīpslu un pēdas muskuļus, cīpslas un saites.

10/03/2015
10:42
fitnessmeal
fitnessmeal
Interesents
Members
Forum Posts: 22
Member Since:
12/02/2015
Offline

Acti-Omega 3 Ultra High EPA ir uzlabota zivju eļļa ar E vitamīnu un ar ļoti augstu EPA un DHA līmeni (750 mg), jo vairums zivju eļļās šo taukskābju daudzums ir tikai 300 mg.
Izcila kvalitāte - nekādas zivju pēcgaršas.
http://www.fitnessmeal.eu/sporta-uzturs/params/category/17722/item/36694/
Vienā kapsulā:
1000 mg Omega-3, t.sk.
500 mg EPA ( Omega-3 grupas taukskābes, kuras nav citos Omega-3 avotos)
250 mg DHA (Omega-3 grupas taukskābes, kuras nav citos Omega-3 avotos).
Pētījumi liecina, ka EPA ir svarīga loma smadzeņu darbības uzlabošanai, tai skaitā uzmanības, koncentrēšanās un emocionālās labsajūtas uzlabošanai.
Ir zinātniski pierādīts, ka EPA un DHA samazina neveselīgā holesterīna līmeni, normalizē asinsspiedienu un samazina asins trombu veidošanās risku, respektīvi insulta un sirdslēkmju risku.

No permission to create posts