Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Kājām ir rezerve bet pulss jau par augstu.
13/06/2013
21:32
Dziņa
Dziņa
Aizkraukle
Speciālists
Members
Forum Posts: 975
Member Since:
18/04/2011
Offline

OreMan said

Dziņa said

Manā gadījumā laikam vnk tas pulss nav samazinājies, uztrennēts, jo skrienu jau pietiekami ilgi un šogad pat bija pirmā ziema, kad skrēju arī pa ziemu sporta zālē. Takā mans gadījums parāda, ka bez šitiem treniņiem var skriet cik grib, bet pie normāla pulsa netikt, nu varbūt vienīgi, tad, ja cilvēkam ir tiešām viss pilnīgā kārtībā ar sirdi, elpošanu un asins lietām.

Hmm, vai visu, ko saskrien, šeit nereģistrē? Pēc reģistrētā sanāk, ka tikai pirms gada esi sākusi skriet.. Tātad jau automātiski varam cerēt uz pulsa uzlabojumu ne vairāk kā ~10 s/m pa šo laiku. Bet tas būtu, ja šo gadu būtu skrējusi regulāri.. Skatos, ka ik pa laikam bijušas ievērojamas pauzes, gada beigās pat vairāk par 3.5 mēnešiem nav bijis neviena skrējiena. Pa tādu laiku jau, domāju, tiek pazaudēts [teju] pilnīgi viss progress, kāds nu bijis.. Arī šaubos, ka būs jūtams uzlabojums, skrienot tikai 2-3 reizes nedēļā. Pēdējā laikā esi sākusi skriet biežāk, bet pa šiem pāris mēnešiem uzlabojums vēl nevarētu būt izpaudies. Kā arī tikai 11 reizes kopā esi reģistrējusi pulsu, tas ir pārāk maz, lai izdarītu kādus secinājumus, jo nereti pulsu ietekmē daudzi ārējie apstākļi (klimats utt.). Tāpēc, manuprāt, vien jāturpina skriet un jādara tas regulāri un bez pauzēm.

Sāku jau pa mazam skraidīt sākot laikam ar 2009.gadu vai 10to, ne tik sen, bet diezgan sen atklāju arī Noskrien lapu, piereģistrējos, pilnīgi neko nesapratu kā te kko var rakstīt un vairs nemūžam te nenācu. :D Kad jau sāku vairāk domāt par izaugsmi nevis parastiem izkustēšanās skrējieniem, atcerējos par tādu Noskrien lapu un kkad pagājušovasaras sākumu sāku skrējienus atzīmēt, ieliku savus senos pirmos 2 publiskos skrējienus un centos sarakstīt cik jau no pierakstiem bija palicis arī jau bijušos pavasara beigu skrējienus.
Jā tur aizrautīgi gatavojoties NRM12 un NRR12 10km sanāca nejaukas traumas, kādas 3 reizes pa 2 nedēļām, kad skriet nebija iespējams, vēl tie problemātiskie ceļi lika just, ka tiek palielināti apjomi, viss tas tika ļoti pārdzīvots, bet savādāk nevarēja.
Rudenī tāpat kā citus gadus skrēju līdz kādiem starp 0 un10*C, ilgāk nevarēju, jo palika pavisam auksti, bet piemērotas drēbes pamazām sāku atļauties iegādāties tikai tagad, citādi sēdēju kā nabadziņš un skriet nevarēju, jo nebija, ko vilkt mugurā. Augšai jau varēja sameklēt, bet nekas cits par mini šortiņiem man nebija un ceļiem tas ļoti nepatika.
Citus gadus, kad nebija pieejama sporta zāle pa ziemu cītīgi ap divām, trim stundām pa māju vingroju un lēkāju, bet šajā gadā mazajā miestā beidzot parādījās trennežieru zāle, tā skaitā ar celiņu., tikai visu 12tā gada nogali un vēl šī gada janvāra sākumu neatzīmēju, jo likās, ka skriešanu uz celiņa, ja vien tie nav vairāk par 10km nevar saukt par skriešanu. Bet skriet skrēju visu ziemu (vnk atzīmēt sāku no janvāra) pa 3 reizēm nedēļā ar visu to, ka sporta zāle ir par brīvu, celta par eiropas fondiem un laba ventilācija bija tikai sporta zālē, bet trenežiertu zālē bija totāls bezgaiss, skriešana kā saunā. Tas arī ir iemesls kāpēc satraucos, kas būs ar nākamo ziemu, jo tur sajūtas tādas, ka ar to bezgaisu tik var darīt organismam pāri, jo man jau tā tas skābeklis tiek mazāk kā standarta gadījumos, Otrkārt arī kājas skrienot uz celiņa liekas, ka tikai čakarējas, varbūt normālajos sporta klubos celiņi ir lielāki un skriet ir vieglāk, vislaik kkāds smagums bija uz vienu kāju un tagad labā pēda liekas kkā šķībi. Varētu pa sporta zāli, bet tur garākā mala ir 30m, skrienot pusstundu totāli apnīk apļot.
Tagad jā esmu sākusi skriet biežāk, noteikti to veicinājis tas, ka šajā ziemā nebija pauze. Ietu arī pa ziemu biežāk uz to zāli, bet, darbs 5dienas, tātad pa darbadienām līdz 5ciem, kad arā iznākot ir tumsa, problēma, ka aiziet baigais laiks, lai tiktu līdz autiņam atbrauktu no pilsētas aizstaigātu līdz zālei visu izdarītu un, tad pa tumsu gabalu soļot caur mežu un vasarnīcu rajonu bez apgaismojuma, kur mūždien jāsatiek suņi, tāpēc katru dienu to tomēr nedarīju, ne tik vēlu vairs normāli paēst ne paspēt līdz nākamā rīta 6iem izgulēties. Tad jau tas nāk par sliktu nevis labu.

20/06/2013
02:08
buslis
Iesācējs
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
20/06/2013
Offline

Pirmais ieraksts noskrien.lv no manas puses.
Man stāsts ir tāds ka ar 97kg Februāra vidū nonācu Anglijā, lai sapelnītu naudu attiecīgām lietām, bet tā kā biju tā sabarojies un sāku sev riebties uzsāku diētu pēc kuras tika iegādāti arī pirmie apavi praktiski uz dullo bez celiņa un sākta skriešana. Pirmie skrējieni bija drausmas. Par to nerunāsim. Bet nu tā kaut ko daŗīju un iepatikās un drīz varēju jau noskriet 5km bet ar pamatīgu izlādi. Tad nočakarēju kaula plēves tā, kad paiet nevarēju normāli un daudz ko izmēģināju kā dabūt viņas nost. Man palīdzēja ilga un mocošā apakšstilbu stiepšana un masāžas ar ledu un pēc treniņu atsākšanas golfa bumbiņu ripināšana zem pēdas.Nezinu īsti ko tā bumbiņa tur dara bet pēc skrējiena kad vēl jutu apakšstilbus patika ar viņu sāpes atlaist. Pēc tam nopirku jau speciālista klātbūtnē ASICS GT2170 apavus asvaltam un Brooks GTX adrenaline Goretex mežiem un lietainam laikam. Brooks apavi ļoti patīk.
Lab es jau novirzījos no tēmas , jo daudz ko gribētu izstāstīt kā iesāku skriet.
Nu tika iegādāts ari pulsametrs. No amazones atnāca GARMIN 410. Aparāts manā skatījumā ļoti labs.
Pirmajā dienā šķēmi palika kad uzvilku. Skrienu ar 180 pulsu. Zemākais 167 augstākais pat 190 un vairāk. Ko darīt..... Tā kā tikko biju ticis no kaulu plēves iekaisuma vaļa un enerģija iekšā daudz un arī daudz kg nomesti un ir kur tiekties tad sāku skriet mazus gabalus lēnā tempā kādas divas nedēļas tā. Tad pieliku nedaudz klāt un pacēlu tempu... Oooo. 160 un ne augstāk. Tālāk jau daudz maz vairāk sanāca skriet pa naktīm, kad darbs bija beidzies. Austiņas ausīs. 8km, temps 6.4min/km, pulss skrienot vidēji 148 maksimāli pa vienu stulbu kalnu 159 uzgāja. Pamainīju distances. Skrēju īsākus, bet ātrāk citus vakarus garākus gabalus lēnāk un ko varu pateikt...- krītas. Ja sevi nemoka, kā to izdarīju sākumā un iedzīvojos traumā, tad pareizi trenēta sirds pierod un ķermenis paliek noturīgāks pret slodzi. Tagad vakaros skrienu no 7-13km un pulss ir labs. Vidēji 145 un kājas nesāp un svars nedēļu atpakaļ 79kg. Ir forši.
Daudz piemēru ņēmu no māsas, kura jau daudz gadus sporto, skrien, orientējas un tagad lēnām arī es uz to mēģinu iet, lai nākamgad, kad atgriezīšos LV būtu formā un ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem.
Tā kā to sirdi baigi nevajag mocīt. Varbūt viņa tur to slodzi bet tas nav vajadzīgs. Skrienot ar mazāku pulsu ir skaidrāka galva, vairāk enerģijas un tas ir veselīgāk.
Piedodiet, kad tik gari, bet esmu baigi aizrāvies ar skriešanu un gribēju ietapināt stāstu no savas pieredzes.

05/07/2013
00:33
KRK
KRK
Interesents
Members
Forum Posts: 40
Member Since:
27/10/2011
Offline

Kā jūms ar skriešanu šitajā tveicē? Man personīgi grūti, man jau tā pulss augšā, lai gan esmu vispār skrējis maz, bet pa šo laiku ir bijuši uzlabojumi, varu nedaudz, nedaudz ātrāk paskriet un pulss nelec uz 180, bet turās no 165-175, kkā tā. Bet šitajā karstumā jau kāpj uz 180. Pa vakariem arī diži vēss nav, ūdeni līdzi staipīt negribās, jo tāpat neko daudz neskrienu ~4km.
Tā jau baigi forši šitās saulainās dienas, bet skriet kkā vēlme nav. :(

05/07/2013
08:49
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Vai ziema vai vasara - man labāk skrienas no rītiem. Šorīt gan bija +19°C, bet krietni patīkamāk nekā vakarvakara +29°C. Un pulss šajās karstajās dienās kāpj pat bez skriešanas. Un spiediens krīt.
Ja no rīta netiec skriet, ja vakarā negribi nest līdzi ūdeni, bet bez nevari skriet, tad - neskrien. Labāk ej peldēt, ja ir tāda iespēja :)

05/07/2013
10:34
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

pirms doties skriet vajag kādas pāris stundas pirms tam kārtīgi dzert, kā arī pirms iešanas skriet var padzerties .. bet pa karstumu tiešām labāk nemocīt sevi, ja var, tad no rīta tiešām daudz labāk, vai arī galīgi pa nakts melnumu, kad karstums jau nokrities :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
05/07/2013
11:39
KRK
KRK
Interesents
Members
Forum Posts: 40
Member Since:
27/10/2011
Offline

Es pa dienu cenšos sadzerties gana daudz pirms eju skriet, pirms skriešanas arī padzeros, dažreiz pat uz tualeti jau vajag pēc 2km :D
Nu jā, šitajā žarā neskrienu, negribu mocīt sevi, bez ūdens jau varu iztikt mierīgi tos 4km, nav tā, ka sausa mute. :) Bet domāju tieši attiecīgi šajā karstumā. Jaskatās kā pašā vakarā :)
Vēl ar velo mošk var pamīt, ar to vieglāk, nekāpj pulss tik augstu :)

05/07/2013
12:32
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

ja pulss tiešām tik kosmisks, tad velo ir laba alternativa nekā nedarīšanai :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
No permission to create posts