Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Pilatesa vingrošana
10/05/2012
17:26
Skrējējs
Guest
Guests

Labdien!

Kāds ir mēģinājis izmantot Pilatesa vingrošanas metodi paralēli skriešanas treniņiem vai traumu profilaksei? Kādi panākumi?

10/05/2012
22:38
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

Biju paņēmis bibliotēkā vienu rokasgrāmatu, kur bija par pilatēm. Mēģināju iemācīties, bet man kaut kā tas viss par sarežģītu likās, un pietrūka pacietības. Atmetu tam visam ar roku

10/05/2012
23:16
eees
eees
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 354
Member Since:
02/05/2011
Offline

Skrieshanai pilates netraucee... tieshi peec skreejiena skjiet pat ljoti noderiigas, jo kaartiigi tiek izstaipiiti visi muskulji... vieniigi jaatziist, ka pilates nav vieglas, vismaz saakumaa... bet pamazaam taa lieta aiziet
Es vieniigais esmu gajusi uz sporta zali, lidz ar to bij kads, kas piekorigje kaa jadara pareizaak, pienjemu, ka tad efekts lielaaks nekaa ja pats majaas to visu dara

10/05/2012
23:29
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

vienbrīd kad studeju LU gāju gan uz Pilatem, gan veselības vingrošanu! Pilates pašas man nepatika un zale vienmer bija pilna, bet veselības vingrosana man palidzeja un jutu uzlabojumus... tiesa ne skriesana, bet cita sporta veida!

13/05/2012
14:53
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Man pilates bija krietni agrāk par skriešanu. Līdz ar to nevaru pateikt, kā tās uzlaboja manu skriešanu. Pilates un joga vispār ir visai populāri blakus treniņi skrējējiem. Esmu arī gāju uz pilates studiju - kur darbojas individuāli, ar speciāliem rīkiem - lai stiprinātu pēdas locītavas, kas bija krietni izļurkātas un varēja tikt sastieptas uz līdzenas vietas. Rezultāts? Nu jau nez cik gadus locītava nav sastiepta. (Patiesības labad gan jāsaka, ka visas traumas bija tajā laikposmā, kad ar skriešanu nenodarbojos.)

13/05/2012
19:09
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline

Pilates vingrošana noteiki vari palīdzēt traumu profilaksē. Nezinu, vai palīdzēs skriešanas rezultātiem, taču labākai stājai un spēcīgākiem muskuļiem pavisam droši. Viens no biežākajiem mītiem ir tāds, ka pilates ir stiepšanās vingrinājumu komplekss, taču būtiskākais pilates vingrošanā ir ķermeņa dziļo muskuļu un korsetes musk. nostiprināšana. Pilates vingrinājumi iekļauj gan šos spēka elementus, gan stiepšanos. Pilates vingr. balstās uz ķermeņa kontroli, apzinātām, precīzām kustībām, elpošanu un centrēšanos (ķermeņa centra-->vēdera un iegurņa pamatnes musk. sasprindzināšana). Pilates spēcina un tonizē muskuļus, dara tos slaidus, nevis 'uzkačā'. Noteikti vajag pamēģināt, taču daudziem nepatīk, jo jākoncentrējas un temps var šķist lēns, nav dinamikas, taču, ja sirsnīgi izpilda vingrinājumus, slodze un efekts labs.

14/05/2012
10:33
Skrējējs
Guest
Guests

Vai Pilatesa vingrošanu var salīdzināt ar jogu, kura no šīm varētu būt efektīvāka muskuļu nostiprināšanā, stājai un veselībai? Lūdzu, atbildēt tikai zinošus.

Mans uzskats, ka paralēli skriešanai obligāti ir arī jāvingro, jo skriešana neattīsta vienādi labi visus cilvēka muskuļus, kas ir ārkārtīgi svarīgi traumu profilaksei un labai veselībai, stājai un pašsajūtai.

14/05/2012
10:41
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline

Skrējējs said

Mans uzskats, ka paralēli skriešanai obligāti ir arī jāvingro, jo skriešana neattīsta vienādi labi visus cilvēka muskuļus, kas ir ārkārtīgi svarīgi traumu profilaksei un labai veselībai, stājai un pašsajūtai.

Skrējēj, Tu jau pats būtībā atbildēji uz savu jautājumu (augtsāk minēto) par traumu profilaksi :)

Muskuļu stiprināšanā, stājas uzlabošana efektīvākas būs pilates. Manuprāt, vingrošana tiešām ir būtiska papildus lieta skriešanai vai kādam citam aerobam nodarbību veidam. Un gaumes jautājums, kas tas ir pilates, joga, veselības vingrošana vai kalanētika.

Var palasīt šeit "Pilates for Runners: The Basics": http://www.pilates-pro.com/pilates-pro/2010/4/19/pilates-for-runners-the-basics.html

14/05/2012
15:41
Skrējējs
Guest
Guests

Tad joga ir vairāk tāda modes lieta, nekā efektīvāka par Pilatesa vingrošanu pareizi un harmoniski attīstītas muskulatūras un locītavu iegūšanā nav? Būtu jau ideāli, ja iemācītos arī labi stiepties (špagats varētu būt maksimums).

14/05/2012
22:18
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Uz absolūtu patiesību nepretendēju, bet joga bija pirms. Pilates vingrojumos ir arī jogas vingrojumi. Un vispār - gan pilates, gan jogas vingrojumus var sastapt arī citur.
Jogas ir dažādi paveidi. Varbūt vieglāk izvēlēties tīkamāko.

Tikpat labi tos muskuļus var arī trenažieru zālē vingrināt. Savulaik lasīju grāmatu, kādi muskuļi skrējējam jātrenē, ko tas dod, ar kādiem vingrojumiem to darīt. Un tur tika piedāvāti vingrojumi gan ar trenažieriem, gan brīvajiem svariem, gan ar ķermeņa svaru, gan aprīkojumu, ko izmanto pilates/kalanētika/ārstnieciskā vingrošana...

Tā ka - gaumes jautājums.
Vienīgais, ko iesaku - ja iemēģini grupu nodarbību, bet neiepatīkas, nemet uzreiz plinti krūmos, bet pamēģini citur, pie cita trenera.

Es šobrīd apvienoju pilates un body art. [bodyART™ veidots kā atvērta"platforma", kas sevī apvieno labāko un terapeitiski iedarbīgāko no jogas, Pilates, austrumu Do In un Cigun sistēmām, fizioterapijā un osteopātijā balstītas ārstnieciskās vingrošanas un bodyART™ oriģinālos, jaunizveidotos vingrojumus. bodyART™ devīze ir spēka un apziņas sinerģija jeb ķermeņa pilnvērtīga attīstīšana caur funkcionālo treniņu un kustību apzināšanos (sava ķermeņa izpratni un apzinātu darbu ar to).] Body art ir smagāks. Ja interese pamēģināt, ieskaties http://bodyartschool.lv/lat/bodyart-praktizejosie-instruktori - kur ērtāk.

Kas attiecas uz stiepšanos - visu grupu nodarbību beigās pastiepjas. It īpaši labi pēc body art. Bet vispār klubos mēdz būt arī stiepšanās nodarbības. Vari pastaigāt, pasmelties idejas ;)

15/05/2012
00:02
Stiprā mugura
Guest
Guests

Trenažieru zāles vingrošana gan nebūs tas, kas vajadzīgs, vismaz ne kā bāze, izņemot svarcēlājiem, jo trenažieru zāle ir galvenokārt tikai MOBILIZĒJOŠO muskuļu spēka treniņš, pie tam tikai pumpjējošais, pārāk šaura specializācija patiesībā. ;) Un jāstiepjās ir obligāti (tas attiecas uz jebkuru sporta veidu) un stiepšanās vingrojumos jāizmanto sava ķermeņa iespējas un savs svars, nekādas hanteles nav jākarina klāt. Vēl ir jātrenē STABILIZĒJOŠIE muskuļi un te palīdzēs joga, pilatesa vingrojumi utt. Pārējais jau atkarībā no konkrētā sporta veida, kur nu ko vajag:
1) spēku (svarcelšana),
2) ātrumu un izveicību (cīņas),
3) pastiprinātu izturību (maratona skrējējiem),
4) utt.

15/05/2012
10:48
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Tā visa izklausās pārāk mākslīga padarīšana. Domāju, ka neko labāku par MovNat vispārīgai ķermeņa izvingrināšanai un izstaipīšanai neatradīsiet.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
15/05/2012
11:09
Skrējējs
Guest
Guests

OreMan said

Tā visa izklausās pārāk mākslīga padarīšana. Domāju, ka neko labāku par MovNat vispārīgai ķermeņa izvingrināšanai un izstaipīšanai neatradīsiet.

Mākslīga padarīšana ir taču jebkurš darbs, jo jebkurā darbā ir jāveic kaut kādas piespiedu kustības, kas gandrīz vienmēr nav dabiskākās un veselīgākās ķermeņa kustības, tas pats attiecas uz ķermeņa atrašanos noteiktās pozās, piemēram, sēdus poza pie datorgalda. Ja gribi visas kustības dabiskas, tad tev jākļūst par ultranaturālistu un jābrauc dzīvot džungļos, pārtiekot no tā, ko tur var atrast bez darba rīkiem, bez ieročiem, bez datora vai jebkāda cilvēces izgudrojuma.
Tarzāna kustības man arī patīk, sevišķi vasarā izmantoju labprāt piedzīvojumu parku pakalpojumus. Taču, lai iegūtu labu ķermeni, pie tā ir jāstrāda ikdienā, cik nu vien daudz laika tam var atlicināt pēc iespējas, mūsdienu ofisa cilvēks nevar kustēties pārāk daudz, viņš vienmēr kustas par maz un nepareizās pozās uzturas pārāk ilgstoši...
Taisni tāpēc es gribu daudzveidīgu vingrojumu kompleksu, ko izpildīt mājās no ik rītu un ik vakaru.

27/05/2012
10:26
Zete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
17/08/2009
Offline

Paskatījos to movnat, atsauca atmiņā Kaukāzu, kur ierodoties alpbāzē, ieraudzījām, kā treneris dzenā 6..10 gadīgu puišeļu baru - katram rokā akmens pēc spējām un tik cilāt, skriet, mest utt. :) Bet nu jā.. Vairumam pieaugušu cilvēku mūsdienu sabiedrībā nav pietiekamas kustības un ir vāja mugura - rezultātā daudzas lietas tā uzreiz nemaz nevar droši darīt, jo traumu risks ir milzīgs. Tas gluži tāpat kā ar baskāju skriešanu - jāsāk no paša mazumiņa, citādi sāpes garantētas. Ja šis mazumiņš tiek veikts trenera vadībā, tad rezultāti noteikti būs ātrāk un process drošāks. Turklāt jebkura kustība, ko cilvēks spēj veikt ir dabiska, pretdabiski būtu lidot vai elpot zem ūdens un cilvēks to ari nespēj.

Kāreiz plānoju atsākt apmeklēt pilates. Man personīgi, labāk patīk apmeklēt grupu nodarbības, nekā mājās mēģināt, jo tad īsti nav skaidrs, vai vingrojumu izpildi pareizi un nav arī neviena, kas pakoriģē. Turklāt tad nav jāatceras neskaitāmie vingrojumi, treneris šamos ir salicis ari pareizā secībā un iekļāvis visas muskuļu grupas. Principā tas tāds labs rīta pasākums, kad pusaizmidzis aizvelies uz zāli, tur stundu (itkā) mierīgi vāļājies pa paklājiņu un cilā kājas, tikmēr esi pamodies, izvingrojies un diena var sākties. :)