Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Sāpes ikrā
11/04/2017
08:24
Zalais
Interesents
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10/04/2017
Offline

Sveiki!
Tā nu ir sanācis, ka vairāk nekā divus mēnešus ar daudzveidīgu treniņplānu strādājot uz pulsu, ātrumu un spēku esmu iedzīvojies traumā. Pirms aptuveni mēneša pēc viena no intervāla skrējiena long run beigās parādijās maigas sāpju pazīmes ikrā. Pēc treniņa pat kāja nesāpēja, bet nākamajos treniņos skrienot "ikru varēja just" - sāpes bija tika niecīgas, ka tās netraucēja skriet. Iespējams, ka ikru pat satraumēju taisot spēka vingrinājumus, tādēļ skriet netraucēja... Vēlāk ikram uztaisīju pa 5 min "ledus dušām", likās, ka sāpes jau ir pazudušas, bet tomēr tās atgriezās un pēc pagājušās nedēļas intervālu skrējiena šķiet traumu saasināju. Sekojošajā nākamajā treniņā skrējiena beigās uzkāpu nelielā, bet vertikālā kalnā un šādu kustību jau ikrā augšdaļā parādījās plēsošas sāpes, taču tieši uz šādu kustību. 7dien veicu pēdējo skrējienu jeb līdzenu, lēnu 13 km long run un tagad jau ikra augšdaļa sāp staigājot, īpaši kāpjot pa trepēm... Tagad nezinu: vai izlaist visas atlikušās treniņu dienas līdz Ogres Zilo kalnu Stirnu bukam (15.04.) vai ko darīt, lai saglābtu situāciju? Cik te lasīju, lai sadziedētu ikru vajag izlaist vismaz pusotru nedēļu, bet man ir bažas, ka pēc Zilajiem kalniem varbūt tas būs tā sačakarēts, ka vēl ilgi nevarēsu skriet? Ko iesakiet? Varbūt kādam kas līdzīgs piedzīvots un var padalīties savā pieredzē... Paldies jau iepriekš.

11/04/2017
09:08
Vīlīte
Vīlīte
Rīga, centrs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 79
Member Since:
13/08/2013
Offline

Es neesmu spečuks, bet man sāpes ikrā gadus atpakaļ arī izjauca gandrīz plānotu maratonu. Steigšus aizgāju pie fizioterapeita, noteipoja un klausīju viņu norādēm, galvenais neskriet!, un maratonu ar ne glūži plānotu rezultātu, bet noskrēju! Katrs individuāls, steigšus pie fizioterapeita, tam jau viņi domāti, neiebrauc lielākās auzās!

11/04/2017
09:53
Zalais
Interesents
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10/04/2017
Offline

Paldies! Tagad vienīgi nav īsti laika doties pie viņa. Neskriešu! Protams, katrs gadījums individuāls, bet ko Tev vēl fizioterapeits ieteica - kādas vingrinājumus? Ar riteni varēji mīties, lai formu uzturētu?

11/04/2017
10:12
Vīlīte
Vīlīte
Rīga, centrs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 79
Member Since:
13/08/2013
Offline

Es tieši ar velosipēdu pārpūlēju muskuli. Fizioterapeite noteipoja, un ieteica 1-2x dienā veikt vingrinājumu uz ruļļa, ja ruļļa nav, piepildīt Mangaļu plastmases pudeli ar ūdeni, ne pilnīgi pilnu, un ar ķermeņa svaru rullēt sāpīgo muskuli un neskriet!

11/04/2017
10:23
ario
ario
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 196
Member Since:
05/11/2012
Offline

Man šogad kādas 2 nedēļas sāpēja. gan Ikra apakšdaļā.Nu es tādas lietas, kā kalnus speciāli izlaidu. Masāžas, skriešana 'Recovery' režīmā un pārgāja. Ja esi nodzīvojies, ka pat iet grūti, gatavoties kalnu sacensībām - khmm, vai vajag? Tas 1 skrējiens jau nav vērtīgāks par visu sezonu.

11/04/2017
10:38
Zalais
Interesents
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
10/04/2017
Offline

Paldies par viedokļiem!!! Īstenībā tieši pirmajā reizē izdevās tās sāpes patriekt ar rulllīti, tiesa mīklas :)
Tik traki jau nav - mēnesi ikrs bija stīvāks tikai skrienot pakalnos, tostarp veicu lēnos skrējienus ar 500 m kāpumu un nebija nekādu baigo sāpju vai kas tāds, ka sevi mocītu, iespējams, pat to sabendēju rīta agrumā ar hantelēm pakustoties un pēc tam vakarā ātrums uz asfalta... Bet tagad ikrs par sevi atgādina ejot, īpaši kāpjot pa kāpnēm kāpjot, bet tās nav stipras sāpes, taču manāmākas nekā iepriekš. Tagad beidzot atpūtīsimies (10 nedēļas tomēr 5x nedēļā skriets un nomesti 7kg), izrullēsim muskuli, smēre un uz Stirnu buku gan jau būs ok. Paldies par atbalstu!