Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Tā VĒLOS SKRIET!
31/03/2012
23:25
subglo
subglo
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
16/02/2011
Offline

It kā pavisam nesen vēl viss bija gājis uz labo pusi, pēc sava pirmā pusmaratona 2011 NRM ( 1:58) , kuru noskriet bija mans mērķis, es turpināju skriet arī ziemā, viss bija forši, nekas nesāpēja, mana plakanā pēda bija samazinājusies utt.
Pēc tam , mājas apstākļos, stulbi savainoju kāju, vismaz tā es sākumā domāju. Uztaisīja dārgās USG, celim un potītei. Celim viss bija kārtībā, bet potītei daļējs saišu plīsums, nu labi. Gāju uz rehabilitāciju, velku ortozi un tā, tagad jau potītei ir daudz labāk, bet ir tagad , tā, ka nu ļoti krakšķ gūžas locītava, un pati gūža arī sāp un līdz ar to drusku mugura. Ja mēģinu cilāt kājas, nu presītei, tad dzirdu, ka baigi izlec un atlec gūžā kauls. Sūdīgi.
Paskriet, tad es varu, bet nu tad obligāti ir jātaisa rentgens un vēlreiz jāiet pie traumatologa, lai varētu zināt, vai varēšu es skriet un gatavoties Nordea Pusmaratonā, kuram jau biju reģistrējies pirms traumas!..
Bļāviens, es vienkārši tā gribu skriet, kā pirms tam, vismaz vienu stundu pa mežu, takām, tad paskriet intensīvi. Kad redzu kā citi gatavojies un lasu rakstus, man vienkārši grauž iekšā...
Zinu par tādu iespēju, kā endoprotezēšana, bet līdz tādiem cipariem man kā studentam nespīd vairākus gadus.

(Biju tusnis.Skrēju, lai notievētu . Notievēju. Iepatikās skriešana. Ceru, ka tas prieks man netiks atņemts)

Nez, ko Jūs varētu ieteikt?! ehhhh

31/03/2012
23:46
Ēriks
Ēriks
Jelgava
Interesents
Members
Forum Posts: 25
Member Since:
13/01/2011
Offline

Kaut kāds haosiņš Tevis rakstītajā. Pirmkārt nomierinies un nevajadzētu satraukties pirms speciālisti nav noteikuši kas un kādēļ. Kāda protezēšana, vai tad ir slēdziens par tādu nepieciešamību? Tā, kā lēnām, secīgi un prātīgi tiec skaidrībā kas un kā un nekur tie pusmaratoni un maratoni nepaliks. Nevajadzētu pirms laika uztraukties. Iespējams nekas nopietns un tā potīte gan jau ar nomierināsies. Ja nekas nopietns nebūs, tad ar mazākām vai lielākām sāpītēm var sadzīvot un vismaz tipināt. Man pašam to pāpīšu pietiek, bet tipinu. Gan būs labi :), bet sākotnēji tomēr jāveic pārbaudes pie speciālistiem.

01/04/2012
00:02
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

endoprotezēšana šķiet kaut kas drastisks un galējs, kad citu variantu nav! Priekītu Ērikam, nomierinies un sagaidi speciālista slēdzienu! (ja neesi lidz vinam aizgajis, tad aizej) Kad man bija problēmas ar celi, par operāciju pat nedomāju. Galvenais uz visu skatīties optimistiski! Nenoskriesi šozeson... noskriesi nākamgad!

Potītes dažbrīd var likt ilgi par sevi manīt! Tagad pati svaigi pēc potītes traumas! Klausos ko viņa saka, bet nu tā nebija ne pirmā ne pēdējā trauma!

P.S. endoprotezēšana ir arī valsts apmaksāta.

01/04/2012
00:04
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Tu esi students, vēl tā kā par agru norakstīt dzīvi :) NRM ir tikai vienas no sacensībām šogad, tādas būs arī nākošgad un vēl arī citus gadus, veselība pirmajā vietā. Tos 12 vai cik tur Ls var ātri vien atpelnīt vai arī neiztērēt kino, krogā, utt.
Iespējams, ka uztraukumam nav pamata - kamēr saudzēdams sastiepto potīti kliboji apkārt, tikmēr gaita sačakarējās no nedabīgās pozas - tam vajadzētu būt pārejoši.

Ne viss ir tā, kā izskatās.
01/04/2012
08:08
baler
baler
Interesents
Members
Forum Posts: 36
Member Since:
30/04/2010
Offline

Ar tādu krakšķošu gūžas locītavu noskrēju visu pagājušo sezonu, skriet netraucēja zālē veikt dažus vingrinājumus bija ļoti nepatīkami. Kad aizgāju pie fizioterapeita atrada man tādu lietu kā iegurņa rotācija, sadeva man veselu kaudzi ar vingrinājumiem. Tagad ir labāk.

01/04/2012
10:29
Edgars Simanovičs
Edgars Simanovičs
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 258
Member Since:
27/06/2010
Offline

Pavisam noteikti aizej pie speciālista un kārtīgi noskaidro kas tad īsti Tev noticis.
Neskrien gan, arī nākamgad būs NRM un citi pasākumi, pievērsies veselībai.
Zinu tas izklausās ne visai, bet nu pats gadu atpakaļ biju spiests NRM noskatīties stāvot aiz norobežojuma lentes un sajūtas bija ļoti divējādas :)
Katrā ziņā veselu gadu nācās neskriet, bet ārstēties.
Manā gadījumā, patiešām bija nepieciešamas divas operācijas (runa par meniska bojājumiem), bet nu tagad esmu 99% gatavs skriet un noskriet! :)
Saudzē sevi!

Rezultātu neveido pulkstenis vai čips, to dara treniņi!
01/04/2012
18:07
subglo
subglo
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
16/02/2011
Offline

Iešanas un skriešanas trajektorijās kreisās gūžas locītava nekrakšķ, bet kad ceļ kāju saliektu celī tuvu 90 grādiem vai vairāk, tad sajūta, ka torpēdas šauj.

01/04/2012
20:21
baler
baler
Interesents
Members
Forum Posts: 36
Member Since:
30/04/2010
Offline

Diemžēl Tev būs kaut kas cits , man krakšķ tikai guļus kad iztaisnoju saliektu kāju un tagad tikai dažreiz. Noteikti aizej pie speciālista pārbaudies.

02/04/2012
10:17
Rozamunde
Rozamunde
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 206
Member Since:
25/10/2009
Offline

subglo said

Zinu par tādu iespēju, kā endoprotezēšana, bet līdz tādiem cipariem man kā studentam nespīd vairākus gadus.

Endoprotezēšanu aizmirsti - no šā gada tā vairs nav valsts programmā. Atrodi kādu labu spečuku, kas tevi izmeklē. Iespējams gūžai bijusi papildus slodze, lai kompenesētu tavu staigāšanu, kad potīte sāpēja, tāpēc liek sevi manīt. Atrodi dr.Ļu (vai Ļū), es pie viņa gāju ARSā, bet gan jau vēl kaut kur praktizē, Traumās noteikti. Tikai saki, ka tev jātiek uz kājām, bet par operāciju dzirdēt negribi.
Lai veicas!