Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Vai trauma?
05/06/2013
21:57
KristīneC
KristīneC
Jelgava
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
10/03/2013
Offline

Vēršos pie pieredzējušākiem skrējējiem: skrienu nu jau otro gadu, 2012. gadā gan vairāk par 10 km nedēļā nesanāca. Šogad piereģistrējos noskrien.lv un azarts pārņēma. Pašai šķiet, ka 10 km treniņā ir sīkums, elpot nav problēmu, sirds netrako, bet kājas... Sākumā palika grūti skriet, it kā smagas kājas. Tad parādījās sāpes kreisajā gūžas kaulā vai nervā, vai muskulī- tur, kur sākas kāja. Nepilnu nedēļu atpūtos, tad noskrēju 10 km un nu jau 4. dienu kliboju. Par skriešanu tagad nevaru pat domāt. Šodien nogāju ~2km un pēc tam klibošana pastiprinājās- sāpes gurnā, it kā sāpes jūtu arī abām kājām ikru muskuļos.
Pati pieļauju, ka vainīga varētu būt gan pārslodze, gan kondicionieris darbā, kas pūš tieši virsū. (Nu vairs neslēdzu).
Kāda ir jūsu pieredze un kur es varētu griezties- pie kādiem ārstiem. Ģimenes ārsts .... gribētu tikt pie kāda ārsta, kas specializējas tādās lietas. Man nav ne jausmas, kur meklēt. Vai vajag nosūtījumu?

06/06/2013
07:46
pikols
pikols
Jūrmala
Zinātājs
Members
Forum Posts: 299
Member Since:
24/04/2009
Offline

pats ar tādu lietu vislaik ņemos, tie laikam ir muskuļi kuri, ir atraduši no darba, un viņi ļoti grūti trenējās, vienīgais ar ko labot ir stiepšana, kas tiešām ļoti labi palīdz, vingrinājumus var atrast internetā, jāstiep vairākas reizes dienā, cits nekas īpaši nepalīdz, ja nu vienīgi neko nedarīšana

06/06/2013
17:04
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Nosūtījums nekad par ļaunu nenāks.
Es pirmkārt aizčāpotu līdz kādam fizioterapeitam. Savulaik Stereotips ieteica http://www.fizioterapeits.lv/ , bet atzīšos, ka neesmu bijis - kaut kā viss pārgāja pats no sevis (lasi, vingrošanas).
Pieredze ar traumatologiem/ķirurgiem/kāju dakteriem nav visai pozitīva - visi gribēja pielauzt neskriet vispār (nevarētu gan teikt, ka baigi skrienu tagad, bet tomēr).
Gan jau tur ir kaut kāds iekaisums. Nervu kairināšana vai kaut kas tamlīdzīgs, kas pārsvarā gadījumu prasa mierīgāku dzīvesveidu, t.i., neskriešanu.

06/06/2013
18:34
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Nosūtījums noderēs, kaut vai finansiālā ziņā :)
Esmu vienreiz mūžā bijis pie traumatologa 2. slimnīcas konsultatīvajā poliklīnikā (liekas, Dr. Jānis Dārznieks), ar ĢĀ nosūtījumu - tiku cauri ar 3 Ls (2010. g. augustā). Bija kaut kas drusku līdzīgs - taisni kreisā gūža. Diagnozi esmu tagad aizmirsis :)

Jā, viņš ieteica neskriet vai vismaz samazināt, kamēr vaina pāriet.. un taisnība vien jau ir, no kāju veselības viedokļa raugoties.. (Bet kurš/-a atkarīgais/-ā gan daudz domā par veselību? ;) Un parakstīja fizioterapiju. Un B vitamīnu špricītes dibenā :)
Šķiet, viss minētais kopā palīdzēja - bet ne uzreiz, pagāja vismaz 2 mēneši, kamēr atsāku skriet kaut cik normāli. Grūti pateikt, kā būtu bijis, iztiekot bez traumatologa.

http://www.slimnica.lv/lat/02arsti.html
Neapgalvoju, ka pati labākā iestāde - bet var noderēt. Forumā agrāk ir daudzas citas arī ieteiktas, pameklē.

Manā gadījumā bija tik daudz jau uzreiz skaidrs, ka vainīgs nav vējš/aukstums, bet tiešām skriešana.

06/06/2013
21:10
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Man arī nedaudz kkas līdzīgs ...šobrīd pazūd pēc dažiem km...es ceru,ka pāries :)

07/06/2013
08:27
KristīneC
KristīneC
Jelgava
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
10/03/2013
Offline

Paldies par atbildēm! Iedrošinājāt, ka skriešanu nevajadzēs pamest. Pagaidām pie mierīga dzīvesveida kājām paliek vieglāk, bet joprojām piekliboju. Mēģināšu apmeklēt stiepšanās nodarbības un tad skatīšos, kā varu atsākt skriešanu.