Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Latvijas vieglatlētika... slēpošanas līmenī
15/05/2013
22:22
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

Vai varat pateikt, kurš vieglatlēts šogad izcīnīja valsts čempiona titulu krosā? Vai arī kurš slēpotājs ziemā uzvarēja slēpojumā apkārt Alaukstam? Ne par ko neuzminēsiet!

Pagājušonedēļ ar posmu Dohā sākās šīs sezonas Dimanta līga vieglatlētikā. Bija tur arī divi mūsējie – šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis un Poļina Jeļizarova. 71,07 metrs un devītā vieta vienam, 9:47,23 un 14. vieta otrai. Vēl jau sezonas sākums (tāds tas bija arī tiem, kas finišēja priekšā mūsējiem), bet vienalga nav izcili. Galvenais, lai būtu sezonas svarīgākajos mačos – pasaules čempionātā Maskavā, taču saistībā ar pasaules labāko atlētu pirmo kopānākšanu šosezon atmiņā atausa kas cits.

Kā tad tur bija ar to Latvijas čempionāta krosa uzvarētāju? Uzvarēja pagājušā gada pasaules čempions... orientēšanās sportā Edgars Bertuks. Tikai aiz viņa ierindojās skrējēji pēc pamatnodarbošanās sportā Kristaps Kaimiņš un Dmitrijs Serjogins, varbūt ne paši ātrākie vidusdistančnieki Latvijā, taču krosā ne katru labāko arī iemānīsi. It kā jau nekāds brīnums nav, ka Bertuks piedalījies tieši krosā, jo ikdienā viņa sportista gaitas tieši ir saistītas ar ainavas radītu šķēršļu pārvarēšanu. Arī tas nepārsteidz, ja kāds no spēcīgiem Latvijas vidusdistančniekiem izlaiž Latvijas čempionātu. Pārsteidz kas cits. Otrās vietas ieguvēju orientierists apsteidza par 29 sekundēm, trešās – par 49. Labi, astoņos kilometros skrējēji izretojas, un tomēr... Ja Edgars ir uzvarējis, tad kurš ir spēcīgākais Latvijas krosa skrējējs, kur viņš ir un kāpēc viņa aizvietotāji zaudē tik daudz?! Neviens taču neapgalvos, ka, teiksim, divdesmit labākie šīs vieglatlētikas disciplīnas pārstāvji Latvijā sacensībās nepiedalījās, viesmīlīgi pieņemot Bertuku un ļaujot viņam uzvarēt. Ja labākie Latvijas skrējēji vienos vārtos zaudē cita sporta veida pārstāvim, uz ko pretendē un kā trenējas labākie Latvijas vidējo un garo distanču skrējēji? Starp citu, statistiķis Andris Staģis piefiksējis, ka Latvijas krosa sacensību vēsturē cita sporta veida pārstāvis šajā disciplīnā uzvarējis pirmo reizi kopš 1920. gada. Vai tagad tā kļūs par tradīciju? Laikam jā. Vismaz tik ilgi, kamēr piedalīsies Edgars Bertuks.

Kāpēc par to jārunā? Redz, tā nu sanācis, ka uz nākamās nedēļas „Sporta Avīzes” numuru gatavojam materiālu par tiem Latvijas vieglatlētiem, kuri šajā sezonā varētu ar augstiem rezultātiem sildīt līdzjutēju sirdis pat augstākā ranga sacensībās (pasaules čempionātā). Sākām skaitīt – Radeviča vairs nelec, vismaz ne stadionā, pirmais starts pašvaks Jeļizarovai (atkārtošos – varbūt tā ir plānots), Ikauniece ziemā paspēja noslimot (robs treniņprocesā, un stadions pie mājām Jūrmalā arī joprojām nav uzcelts), ar šķēpmetējiem kā ar bitēm (piemērs Sirmā uzvara Eiropas ziemas kausu izcīņā mešanu disciplīnās ar metienu pāri 80 metriem, Vasiļevskis Dohā utt.), Olijars jau vairākus gadus kā „izbeidzies”... Vēl ir trīs daiļā dzimuma šķēpmetējas (Mūze, Ozoliņa-Kovala, Palameika), no kurām par lielo maču finālsacensību stabilu vērtību pagaidām uzskatāma tikai pēdējā. Ar to arī lielā skaitīšana beidzas, jo pārējie ir no „varbūt” un „cerams” sērijas. Cerēsim arī mēs, ka tikai pagaidām. Tikmēr Bertuks ir pasaules čempions un šī foruma sudraba medaļas ieguvējs, kurš maisā iebāž vieglatlētus, no treniņiem orientēšanās sportā brīvajā laikā atnākot un noskrienot „profesionāļus”.

Tas pats stāsts arī par februāra slēpojumu apkārt Alaukstam, kas mudina vilt paralēles. Tur 42 kilometrus visātrāk veica bijušais biatlonists, 42 gadus vecais, turklāt pirms mačiem apslimušais Ilmārs Bricis. Tālāk... riteņbraucēji, bet labākais no Latvijas izlases dalībniekiem slēpošanā Juris Damškalns – tikai septītais... Vēl viens „starp citu” – viņš no Latvijas izlases dalībniekiem šajā distancē bija vienīgais. Pārējie Latvijas izlases slēpotāji, kuri startēja, to darīja tā dēvētajā tautas klasē. Latvijas izlases dalībnieki! 42 kilometru distance par garu vai bail kārtējo reizi zaudēt gandrīz divreiz vecākajam Ilmāram Bricim? Iedomājieties, piemēram, pasaules čempionu riteņbraukšanā Romānu Vainšteinu savos ziedu laikos startējot tautas klasē savā sporta veidā, ja vienlaicīgi notiek, piemēram, Latvijas čempionāts!

Tas, ka biatlonisti ātrāk slēpo nekā slēpotāji, ir treniņu rezultāts, tas, ka Bertuks skrien ātrāk nekā Latvijas skrējēji – tas pats! Ja mūsu slēpotājus jau kuro gadu sauc par „tūristiem”, kuri aizbrauc uz vienām olimpiskajām spēlēm, lai pēc tam beigtu karjeru, tad iemesls ir ieguldītais darbs vai tā trūkums. Un ne tik daudz naudas vai sniega trūkums. Tātad mūsu labākie slēpotāji ir amatieri – gan rīcībā, gan domāšanā. Tas nav nekas slikts, jo pēdējos gados aug dalībnieku skaits masu pasākumos ne tikai slēpošanā. Arī riteņbraukšanā, skriešanā... Un nevajag stāstīt, ka ar tādu „darbu” jābrauc uz nākamā gada olimpiādi! Ja orientierists ar atrāvienu apdzen „īstos skrējējus”, atkal prasās salīdzinājums ar amatieriem.

Secinājumus par tā saukto izturības disciplīnu pārstāvju treniņiem Latvijā katrs var izdarīt pats, bet, atgriežoties pie vieglatlētikas, par laimi tā nesastāv tikai no izturības skrējieniem. Ir mums gargabalniece Jeļena Prokopčuka, bet aiz viņas? Jeļizarova, Valērijs Žolnerovičs, Dmitrijs Jurkevičs... Viss! Citās vieglatlētikas disciplīnās acīmredzot strādā labāk, kvalitatīvāk. Mēs uz kaut ko pretendējam šķēpa mešanā, tāllēkšanā, pēdējā laikā arvien augstāk raušas kārtslēcēji. „Uz sitiena” neviena disciplīna ar vairākiem augstas klases sportistiem prātā nenāk. Atruna varētu būt par septiņcīņu, kurā šo sezonu izlaiž Aiga Grabuste. Šajās disciplīnās nevar atnākt, teiksim džudists vai vingrotājs un uzvarēt Latvijas čempionātā.

Sporta Avīze

15/05/2013
22:46
walker_j
walker_j
Cēsis
Iesācējs
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
15/04/2012
Offline

Nekā personīga, bet raksts ir izkopēts no SA+ maksas sadaļas. Iz viņu noteikumiem:
Sporta Avīze+ ievietotais saturs ir aizsargāta saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Jebkura Sporta Avīze+ publicēto materiālu pilnīga vai daļēja pārpubliskošana ir kategoriski aizliegta bez Sporta Avīze+ rakstiskas atļaujas. Iespējama autortiesības neievērojuša lietotāja bloķēšana bez iepriekšēja brīdinājuma.

15/05/2013
23:08
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Vienā no Overtime raidijumiem dzirdeju, ka ja gribam augsta limena sprotu, tad mums ir javeido sporta akademijas un jaaudzina jaunie talanti. Bet tam nav naudas un diez vai bus! Tas viss protams ir ari attieksmes jautajums un gribasspēka jautajums. kaut ko dod talants. Man liekas, ka daudzu Latvijas sprotistu zemudens akmens ir attieksme. Mans kursa biedrs bija elites Latvijas orentierists. Vins apzinajas, ka vinam nozimigs starts Somija, bet ko sis, apdzeras, kapj pa trepem, krit un salauz ribas. Uz jautajumu, ko tagad ar startu, atbild ar "ai, gan jau kaut ka!" Ribas lauztas, nostartets sudigi, bet ejam dzert talak.

Tagad cik twiteri lasu, tad sobrid trenejas ar lielu atdevi, bet tad tas likas "nu, ka ta var?"

15/05/2013
23:40
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778
Member Since:
21/10/2009
Offline

Arturio, ja Tu ieliec vienpusēju spriedelējumu par to ''cik viss ir slikti'', tad var būt arī pie reizes paskaidro,ar kādu mērķi tu to dari?vai kā šis teksts palīdzēs kaut ko ko uzlabot Latvijas sportā ? Savādāk, lasot šo tekstu , man nāk prātā frāze ''skats no alas'', jo tekstā nav minēti ne Latvijas sporta problēmu cēloņi ne risinājumi. Tie īstenībā ir labi zināmi cilvēkiem , kas patiešām interesējas par Latvijas sportu nevis tikai par veidiem, kā forumā atrast kaut ko, kur piekasīties ...

Slinkie noskrien ātrāk ;)
15/05/2013
23:47
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Nevajag jau nu tik ļoti nolikt orientieristus, viņi tāpat trenējas skriešanā, tik vien tā atšķirība, ka viņi to dara nevis stadionā vai pa gludu šosejas asfaltu bet gan mežā, attiecīgi viņiem labāk padodas skriešana pa reljefu, bezceļiem, utt. Manuprāt, tas ir likumsakarīgi, ka orientieristi var krosā pacīnīties par medaļām ar asfalta karaļiem, uz asfalta gan tik spīdoši droši vien nebūtu.
Slēpošana? Jā, tur ir vajadzīgs labs fiziskais, bet tik pat daudz dod arī pareizo slēpju izvēle un slēpošanas tehnika, kur Bricim ar to vajadzētu būt visam kārtībā. Kādēļ tajos mačos nepiedalās izlases dalībnieki? Bet kādēļ gan viņi lai piedalītos šajos "sētas" mačos ja ir treniņu plāni, svarīgākas un labāk organizētas sacīkstes ārzemēs? Tie, kuri netiek uz ārzemēm vai arī beiguši savu karjeru lielajā sportā, tie arī atpūšas un izklaidējas braukājot pa vietējiem mačiem, pelna sviestiņu sev uz maizītes :) Tā raksta autors laikam pats nekad nav slēpojis apkārt Alaukstam jo nezin, cik labi sagatavota ir tā trase katru gadu :)

Jāpiekrīt vien druupijs, ka rakstelis tāds, kas liek nezinātājiem pavaidēt un pašausmināties, nu kā tā var, bet nekādas pievienotās vērtības šim rakstam nav

Ne viss ir tā, kā izskatās.
15/05/2013
23:59
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

druupijs said

Arturio, ja Tu ieliec vienpusēju spriedelējumu par to ''cik viss ir slikti'', tad var būt arī pie reizes paskaidro,ar kādu mērķi tu to dari?vai kā šis teksts palīdzēs kaut ko ko uzlabot Latvijas sportā ? Savādāk, lasot šo tekstu , man nāk prātā frāze ''skats no alas'', jo tekstā nav minēti ne Latvijas sporta problēmu cēloņi ne risinājumi. Tie īstenībā ir labi zināmi cilvēkiem , kas patiešām interesējas par Latvijas sportu nevis tikai par veidiem, kā forumā atrast kaut ko, kur piekasīties ...

Tas nav mans raksts. Cilvēki bieži ieliek interesantus rakstus noskrien.lv forumā - par Viktoru Lāci piemēram un citus. Šīs raksts ari ir diezgan interesants un provocējošs. Liek padomāt.

16/05/2013
00:03
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

papucis said
nekādas pievienotās vērtības šim rakstam nav

tāda nu ir SportaAvize...

16/05/2013
08:38
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778
Member Since:
21/10/2009
Offline

Arturio said

druupijs said

Arturio, ja Tu ieliec vienpusēju spriedelējumu par to ''cik viss ir slikti'', tad var būt arī pie reizes paskaidro,ar kādu mērķi tu to dari?vai kā šis teksts palīdzēs kaut ko ko uzlabot Latvijas sportā ? Savādāk, lasot šo tekstu , man nāk prātā frāze ''skats no alas'', jo tekstā nav minēti ne Latvijas sporta problēmu cēloņi ne risinājumi. Tie īstenībā ir labi zināmi cilvēkiem , kas patiešām interesējas par Latvijas sportu nevis tikai par veidiem, kā forumā atrast kaut ko, kur piekasīties ...

tāda nu ir SportaAvize…

Tas nav mans raksts. Cilvēki bieži ieliek interesantus rakstus noskrien.lv forumā - par Viktoru Lāci piemēram un citus. Šīs raksts ari ir diezgan interesants un provocējošs. Liek padomāt.

Nezinu kā Tev, bet man tāds raksts lielk padomāt tikai par to, cik tā autoram vienpusēja domāšana nevis par skriešanu vai sportu...
Ja tik pesimistiska var būt ir Sporta avīze, tad kāpēc tādam jūbūt arī ''noskrien.lv'' Tavuprāt, Arturio? Kās šis raksts tavuprāt motivēs skriet? :)

Slinkie noskrien ātrāk ;)
16/05/2013
09:06
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Raksts varbūt ir pesimistisks bet vismaz man tas lika pasmaidīt :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
16/05/2013
09:31
xorix
xorix
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 420
Member Since:
11/12/2010
Offline

Es gan neteiktu ka raksts būtu bezjēdzīgs un bez pievienotās vērtības, ja vien spēj paskatīties ārpus stadiona apļa vai skejceliņa un saprast šī raksta domu - tad te skaidri tiek parādīts piemērs. Lai sasniegtu labus rezultātus skriešanā - ar skriešanu vien nepietiks - vajag nodarbināt arī citas muskuļu grupas, kur blakus sporta veidi (orientēšanās, peldēšana, riteņbraukšana, slēpošana, ...) palīdz sasniegt labākus rezultātus skriešanā!

16/05/2013
10:01
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

xorix, tas jau viņiem tā netīšām sanāca :)
Pa TV laikam kaut kādu laiku atpakaļ redzēju pētījumu, kur tika salīdzināti TOP līmeņa futbolists un TOP līmeņa vidējo distanču skrējējs, viņiem vajadzēja noskriet 60m sprintiņu un kaut kādu distanci pa futbola laukuma zāli zigzagā. Abu rezultāti bija samērā līdzīgi, bet taisnajā gabalā skrējējs ielika futbolistam bet zigzagā futbolists bija ātrāks par skrējēju, kuram nesanāca tik labi paņemt līkumus. Būtu interesanti, ja krosu izdomātu noskriet kāds no futbolistiem :)

Ne viss ir tā, kā izskatās.
16/05/2013
11:10
sominens
sominens
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 141
Member Since:
20/10/2011
Offline

Par krosu.. Sāku nodarboties ar skriešanu pirms nepilniem diviem gadiem (pirms tam 1x nedēļā bumbas paspārdīšana ar čomiem). Pēc dažiem mēnešiem palikšu 30 gadus vecs. Šogad Latvijas čempionātā krosā biju 15. vietā. Lūk tas man liek spēcīgi aizdomāties par Latvijas vieglatlētikas līmeni... Bēdīgi :(

Par futbolistiem.. Zinu futbola amatieri, kas izskrējis pusīti pa 1:25min
http://www.skriesim.lv/person/view?sid=5mn8vqpuvln2lot6cbffn5vdi0&id=15740
http://lv.wikipedia.org/wiki/Valdis_Jansons
Arī mans brālis brālis amatieru līmenī spēlē futbolu un pirms gada bez neviena skriešanas treniņa noskrēja Liepājas pusīti pa 1:40.
Domāju, ka būtu ļoti interesanti redzēt profesionālus futbolistus gludajās un krosa distancēs.

16/05/2013
11:30
kasiic
kasiic
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 24
Member Since:
17/12/2012
Offline

Bertuks, starp citu, pirms gada noskrēja vairāk nekā par minūti ātrāk, ja nemaldos zem 25 minūtēm. Cik zinu, viņš gribēja kvalificēties 10 000 m Londonā, bet normatīvs bija ļoti augsts un viņam nesanāca. Pusmartonu arī viņš ir noskrējis diezgan cienījami, laikam 1:08.

16/05/2013
13:09
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

sominens said

Par krosu.. Sāku nodarboties ar skriešanu pirms nepilniem diviem gadiem (pirms tam 1x nedēļā bumbas paspārdīšana ar čomiem). Pēc dažiem mēnešiem palikšu 30 gadus vecs. Šogad Latvijas čempionātā krosā biju 15. vietā. Lūk tas man liek spēcīgi aizdomāties par Latvijas vieglatlētikas līmeni... Bēdīgi :(

Par futbolistiem.. Zinu futbola amatieri, kas izskrējis pusīti pa 1:25min
http://www.skriesim.lv/person/view?sid=5mn8vqpuvln2lot6cbffn5vdi0&id=15740
http://lv.wikipedia.org/wiki/Valdis_Jansons
Arī mans brālis brālis amatieru līmenī spēlē futbolu un pirms gada bez neviena skriešanas treniņa noskrēja Liepājas pusīti pa 1:40.
Domāju, ka būtu ļoti interesanti redzēt profesionālus futbolistus gludajās un krosa distancēs.

paskaties tā krosa dalībnieku sarakstu un sapratīsi, kāpēc tiki tik augstu

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
16/05/2013
14:05
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

Problēmu cēloņu ir daudz... pirmkārt, skolā uz sporta stundu nāk futbola un basketbola treneri un aģitē iet trenēties..un tikai tie bērni kurus neņem tur uz futbolu un basketbolu - viņus ņem v/a. Protams, futbols un basketbols ir skatāmāks, vairāk naudas tur ir utt. Otrkārt, cilvēks var trenēties līdz 12 klasei, bet tālāk universitātē.. jāmeklē darbu, un ja nav sasniegts normāls līmenis (sponsors vai LOV finansējums) tad lēnam cilvēki sak aizmirst pat v/a. Ļoti daudz tādu piemēru, 2-3 kursā cilvēki beidz trenēties. Paliek vai nu tie, kuriem ir finansējums vai nu daži entuziasti. Treškārt nav normālas sporta bāzes - Daugavas stadions un RSM (Ikauniece ziemā brauc trenēties Igaunijā). Tagad gan Ušakovs gan NA sola uzbūvet manēžu Ziepniekkalnā, redzēsim kā bus. Tāpēc tāda situācija mums ir, ka orientierists var uzvarēt krosā. Bet ... grūti pateikt kas būtu, ja Valerijs, Girgensons un Višķers ari startētu... bet sanāca ka sanāca, vienam maratons, citiem nometne.

xorix - par citiem muskuļu grupām nepiekritīšu. Bertuks tomēr visu laiku trenējās pa mežiem, tāpēc viņš ir tik labs krosā,protams ari asfaltā viņam ir 1.08, bet ir mums cilvēki kuri skrien ātrāk. To pašu varam pateikt par triatlonu, labākais triatlonists Dmitrijevs ir labs visur (top 6 pusmaratonā), bet ne labākais.

Par slēpošanu nezinu, bet laikām tur ir tā, ka nav maiņas, tāpēc Bricis var ņemt uz pieredzes visus...

druupijs - es tevi nemotivēšu. Es tevi nepiespiedu lasīt un komentēt, nepatīk - ej tālāk. Tev droši vien ir daudzpusēja domāšana...varbut padalīsies ar pārejiem?

16/05/2013
14:58
sominens
sominens
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 141
Member Since:
20/10/2011
Offline

Mošķis said
paskaties tā krosa dalībnieku sarakstu un sapratīsi, kāpēc tiki tik augstu

Nevis 'tas kross', bet Latvijas čempionāts krosā!!! Varbūt gribi nonievāt arī mūsu kluba biedrenes izcīnīto čempiones titulu Latvijas čempionātā krosā? Mani neinteresē kādas problēmas ir vadošajiem skrējējiem/skrējējām, ja viņi/viņas neiziet uz starta.

16/05/2013
15:03
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

Teorētiski var sanakt nepatikšanas par raksta pārkopēšanu no SA+ ;)
Bet vispār man liekas, ka orientēšanās sports ir radniecīgāks krosam nekā vidējo un garo distanču skriešana. Nu vismaz, ja runā par to trasi, kas bija Biķernieku mežā: ledus, dubļi, daudz sakņu, reljefs, pagriezieni utt. Orientieristiem tas nekas īpašs, bet asfalta un stadiona skrējējiem gan varētu būt problēmas. Tā ka vismaz man liekas, ka būtu jāsatraucās par orientēšanās sporta līmeni, ja uzvarētu, piemēram, Jurkevičs.
Paturpinot vēl par to rakstu, un komentāriem zem tā raksta, kur tika noniecināta LVS un LČ prestižs, tad mūsdienās lielāko daļu izsaka nauda: gandrīz visiem labākajiem LV skrējējiem tomēr gribās par savu hobiju nedaudz nopelnīt, lai varētu uz treniņnometnēm aizbraukt vai arī strādāt uz mazāku slodzi. Ja nekas cits bez prestiža nepienākas par uzvaru LČ, nu tad loģiski, ka labākajā gadījumā elitnieki skries treniņrežīmā, ja vispār tās sacensības skries.
Paturpinot vēl par komentāriem šajā forumā, tad pats personīgi pazīstu dažus, kas ir daudz talantīgāki par mani (pašam pagaidām 1:19h pusmaratonā), bet gluži vienkārši nav spējīgi trenēties katru dienu šajā zirga sportā, celties agri no rīta, lai skrietu tajās dienās, kad ir liela aizņemtība, un nekad manam 1:19h ne tuvumā nepietuvosies. Daudz laika aizņem, lai dažādus pigorus jūtubā apskatītos, vēl pa sociālajiem portāliem pakļaiņotu un vēl paņirgātos, ka tas tur Ansis nav reģistrējies tajā sociālajā portālā: nu galīgi no dzīves atpalicis. Nu tā tie talanti aiziet nebūtībā

16/05/2013
15:04
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

kasiic said

Bertuks, starp citu, pirms gada noskrēja vairāk nekā par minūti ātrāk, ja nemaldos zem 25 minūtēm. Cik zinu, viņš gribēja kvalificēties 10 000 m Londonā, bet normatīvs bija ļoti augsts un viņam nesanāca. Pusmartonu arī viņš ir noskrējis diezgan cienījami, laikam 1:08.

Bertuks pirms gada nemaz nepiedalījās krosā

16/05/2013
15:09
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

sominens said

Mošķis said
paskaties tā krosa dalībnieku sarakstu un sapratīsi, kāpēc tiki tik augstu

Nevis 'tas kross', bet Latvijas čempionāts krosā!!! Varbūt gribi nonievāt arī mūsu kluba biedrenes izcīnīto čempiones titulu Latvijas čempionātā krosā? Mani neinteresē kādas problēmas ir vadošajiem skrējējiem/skrējējām, ja viņi/viņas neiziet uz starta.

it nemaz negribu nonievināt, Mildda ir labākā, tas jau sen ir zināms, pārējie vienkārši nobijās!

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
16/05/2013
15:17
sominens
sominens
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 141
Member Since:
20/10/2011
Offline

Ansis Ozoliņš said
Paturpinot vēl par to rakstu, un komentāriem zem tā raksta, kur tika noniecināta LVS un LČ prestižs, tad mūsdienās lielāko daļu izsaka nauda: gandrīz visiem labākajiem LV skrējējiem tomēr gribās par savu hobiju nedaudz nopelnīt, lai varētu uz treniņnometnēm aizbraukt vai arī strādāt uz mazāku slodzi. Ja nekas cits bez prestiža nepienākas par uzvaru LČ, nu tad loģiski, ka labākajā gadījumā elitnieki skries treniņrežīmā, ja vispār tās sacensības skries.

Tieši tā! Iegrieztu vairākus simtiņu naudiņas par top3, vadošie būtu klāt kā likts. Skrien Latvija posmos pirmajiem tomēr atlec kāds latiņš. Akmens LVS dārziņā..

No permission to create posts