Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Minimālie apavi
19/07/2012
20:36
Regulatus
Zinātājs
Members
Forum Posts: 89
Member Since:
04/04/2011
Offline

Informācija!

Igaunijā ir pieejama Merrell produkcija:
http://www.sportworld.ee/en/about-merrell

R.

19/07/2012
22:35
Regulatus
Zinātājs
Members
Forum Posts: 89
Member Since:
04/04/2011
Offline

Pievienoju atsauksmi un pieredzi no kolēģa, kurš tagad dzīvo ASV.

Varbuut zini varbuut ne, bet graamatas "galvenais varonis" nesen nomira - http://www.caballoblanco.com/. Izgaaja paskriet un neatgriezaas. Paaris dienas atpakall vinnu atrada pie strauta krasta. Vinnam bija 58 gadi. Man, personiigi, nebuutu pretim taadaa veidaa beigt savu dziivi - darot to kas passam patiik. Ssinii krastaa bija daudz raksti par to, ka vinnss paaraak jauns nomira. Bet peec tam atklaaja, ka vinnam bija sirds slimiiba. Daudzi teica, ja vinnss neskrietu un dzertu zaales, tad varbuut vinnss ilgaak dziivotu. Es savukaart uzskatu, ka taa nebuutu dziive, ja es nespeetu dariit to ko veelos. Es personiigi nedomaaju, ka es buutiski izmainiitu savu dziives stili, ja man pateiktu, ka es vareetu 20 gadus ilgaak dziivot, ja es saaktu taadu dziivi, kas man persooniigi liktos lloti garlaiciiga un absoluuti neinteresanta.

Peec manaam domaam Merril ir viena no daargaakajaam firmaam. Liidz ssim esmu izmeegginaajus
- Somnio Nada http://www.somniorunning.com/shoes/men/nada. Man izmaksaaja nedaudz mazaak kaa $100,- par paari. Esmu noskreejis apmeeram 600 juudzes ar Nada. Liidz ssim man lloti patiik Somnio Nada un ja man buutu vairaak naudas, tad no pirktu veel vairaak paariissus. Bet es veelos apavus ar kuriem es varu skriet apmeeram 1000 juudzes.
- Vevobarefoot Evo http://www.eastbay.com/product/model:142853/sku:2100015/vivobarefoot-evo-womens/grey/blue/&SID=5506&inceptor=1&cm_mmc=SEM-_-Engine-_-Google-_-Plusbox&siorigin=pla. SSis ir mans visjaunaakais paaris. Dabuuju sso paari par briivu, jo uzvareeju savu vecuma grupu 12 stundu skreejienaa pavasarii, bet ja vajadzeetu maksaat, tad arii izmaksaatu nedaudz mazaak nekaa $100,-. Skreeju tikai vienu reizi ar sso paari. Nebija slikti, bet man tomeer nedaudz labaak patiik Somnio Nada, bet ja ssi paaris man iztrees 1000 juudzes, tad drissi vien pirkssu veel
- Lemings - http://www.lemingfootwear.com/. Samaksaaju ap $60,- jo dabuuju atlaidi taapeec, ka piedaliijos 12 stundu skreejienaa un Lemings sponsoreeja to pasaakumu. Secinaaju, ka ar Lemings paari var skriet pa mezza takaam. Samnio Nada nav paaraak labas mezzaa. Nadas vislabaak juutas uz asfalta un liidzenaam takaam. Lemings arii neizskataas kaa skrienamie apavi, bet kaa vairaak "camping shoes" bet nav sliktas prieks skriessanas. Esmu noskreejis apmeeram 50 juudzes ar ssiem apaviem un jorpojaam labi.
- Invisible Shoes http://www.invisibleshoe.com/. SSii kompaanija balstiija savu biznesu paardodot apavus kuri it kaa lloti liidziigi tiem apaviem ar kuriem indiaanni no "Born to Run" izmantoja. Kaadas 3-4 reizes meegginaaju skriet, bet taa arii neiemaaciijos kaa pareizi sasiet. Dabuuju veiraak tulznas un nobraazumus, nekaa labuma. Peedeejo reizi, kad meegginaaju skriet ar taam cciibaam, es secinaaju, ka varbuut dazzos jautaajumos modernaa tehnologgija nemaz nav tik slikta. Par to, protams jaamaksaa, bet ir lietas kuras atmaksaajaas. Es ssos apavus pasuutiiju bez izmeegginaassanas un es piellauju taadu domu, ka ja taas cciibinnas paardotu veikalaa, un kaads man iemaaciitu kaa pareizi ar taam ssnnoreem riikoties, tad varbuut es arii veelreizmeegginaatu skriet ar taam. Jo vinni reklamee, ka taa zole iztur apmeeram 4000 juudzes - gadi vareetu skriet tikai ar vinu paari.
- Nike Zoom Streak XC 2 - http://compare.ebay.com/like/320939450622?var=lv&ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar. Man ir 3 paari. Ar pirmo paari esmu noskrejis gandriiz 2000 juudzes un izskataas, ka 2000 juudzes ir tas limits, kad buus tik daudz cauruki, ka nevarees veiraak izmantot sso paari. Pirmo paari saaku izmantot, kad saaku paariet no miikstajiem apaviem uz minimaalistu apaviem. Nike Zoom neskaitaas minimaalie apavi, bet sacensiibu apavi. Bet taa kaa ta zole ir pavisam maza un paliek neelastiiga peec apmeeram 300-400 juudzeem, tad sso paari var izmantot kaa minimaalistu paari vai paarejas perioda paari. Taa kaa esmu paari tam paarejas periodam, tad es sso paari izmantoju tikai sacensiibaas. Izlasiiju peetiijumu, kuraa piedaliijaas skreejeeji, kuri skrien "pareizi". IIsumaa - peetiijums secinaaja, ka miikstaas kurpes ir vismaz 1% ekonomiskaakas energgijas saglabaassanai. Liidz ar to es trenejos 100% minimaalajos apavos, bet sacensiibaas izmantoju ssos apavus. Izreekkinaaju, ka ssinii gadaa treninna/sacensiias proporcijas buus 10/1. Liidz ar to ja pareizi treneessos, tad es savu solu nesabojaassu sacesiibaas. Plus 1% ekonomija ir lliti savriiga ultramaratonos. Nike Zoom Streak arii ir viens no leetaakajiem paariem - tikai $50,-, viens no sieglaakajiem paariem (tikpat viegli kaa Somnio Nada), visizturiigaakais paaris, bet diemzzeel ssis paaris nav 100% minimaalistu apavs.