Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Mio optiskie pulsometri -ir OK ?
03/04/2015
17:18
aidza55
Iesācējs
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
03/04/2015
Offline

Labdien,

Gribu iegādāties sev pirmo pulsometru, un gribētos kādu no Mio (piemēram http://www.mioglobal.com/Mio-FUSE-Heart-Rate-Activity-Tracker), lai nav vajadzīga krūšu siksna.
Varbūt kādam ir, un var pateikt, vai darbojas pieņemami, jeb tomēr nav vēl īsti gatavs lietošanai?

03/04/2015
23:26
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Kopumā optiskie pulsometri ir ok, bet jāņem vērā nianses - nosauļotas un spalvainas rokas, kā arī aukstums traucē pulsa mērīšanu. Tevis minētais Mio Fuse no vienas uzlādes strādā 6 stundas, man tas ir par maz.
Detalizēts apskats: http://www.dcrainmaker.com/2014/12/fuse-depth-review.html

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
06/11/2015
16:33
Zete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
17/08/2009
Offline

Negribu taisīt jaunu tēmu, tik līdzīgam jautājumam. Kā nekā zemāk minētie pulksteņi visi izmanto Mio sensoru.

Palēnām briestu jauna pulsometra iegādei un ņemot vērā visu vērā ņemamo, ir izkristalizējusies doma, ka gribu pulksteni ar gps un optisko pulsu. Itkā visādi review stāsta, ka optiskais pulss ir akurāts, tai pat laikā citur raksta, ka neesot nemaz tik rožaini. Izvēle šādam kombo ir 3 varianti, kas ir līdzīgos ciparos - garmin fr225, fitbit surge un tomtom runner cardio.

Lai ari te par pulsometriem ir izmalts krustu šķērsu, bet man tieši interesē pieredze ar šāda tipa pulsa mērīšanu no tiem, kas ar tādu skrien Latvijas apstākļos, jo internetu lasīt es protu pati. Kādas ir bijušas problēmas, kā Jūs ar tām tiekat galā? Varbūt ir kādi konkrēti komentāri par kādu no minētajiem modeļiem?

12/11/2015
17:45
Laura, MARATONS
Laura, MARATONS
Sigulda
Interesents
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
25/03/2015
Offline

No savas pieredzes varu teikt - ka man kā meitenei ar pulsa krūšu jostu bija diezgan nopietnas problēmas. Mums (meitenēm) uz pulsa krūšu jostas pāri jāvelk vēl krūšturs, kā rezultātā pie gariem treniņiem nepārtraukti ir rētas krūšu daļā. Pat ja lietoju pēcoperčiju plāksterus. Protams ar šādām lietām nesaskāros treniņā līdz stundau, bet pusmaratons vienmēr beidzās ar pamatīgām rētām, vasaras karstumā jo īpaši.
Tā kā testēju dažādus produktus, lai par time informētu mūsu klientus, pamēģināju arī visparastāko Mio aproci, kura datus raida uz Garmin pulksteni, un esmu apmierināta. Vienīgi uz rokas ir divas ierīces. Mio signāls sapārojams ar jebkuru ierīci, kurai ir bluetooth. Lai noteiktu rādījumu precizitāti pirmo treniņu veicu gan ar Garmin +krūts pulsa josta un Mio + telefons. Rādījumi bija identiski. (par Tomtom optisko pulksteni nevarētu teikt to pašu). Tagad Garmin pulsa jostiņa ir pakārta uz nagkiņas, skrienu ar Mio +Garmin pulsometrs. Tikai jāatcerās Mio regulāri uzlādēt!
Taču ja vēlies treniņa procesā iegūt kadences datus, tad to gan neviena Mio aproce nesniegs. Tas ir iespējams tikai ar krūšu sensora palīdzību (protams komplektā ar adekvātu pulsometru).
Lai veicās meklējumos! Vari atstaigāt pie mums uz MARATONU, varu sniegt plašāku izskaidrojumu, kā dažās rindās uzrakstot.

Veiksmi meklējumos, bet galvenais -saprast kādam mērķim pulsometrs ir nepieciešams!

13/11/2015
09:01
Zete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
17/08/2009
Offline

Nu izskatās, ka ir izdevies saorganizēt radus samesties man dzimšanasdienziemassvētku dāvanai - garmin forerunner225. Ņemot vērā, ka man esošais pulsometrs ir ļoti cienījama vecuma sigma ar veselības problēmām, kā ari otrs mērķis ir tikt vaļā no telefona staipīšanas dēļ gps, tad meklēju vienu gadžetu, jo pat lētākā aproce ar lētāko gps pulksteni būs tikpat dārgs vai dārgāks variants, nekā tikai pulkstenis. Un no krūšu jostas gribu tikt vaļā, jo kaut ari vēl neskrienu tik ilgus gabalus, ir jūtams krūštura/jostas konflikts.

kadences dati mani īsti neinteresē. too much information. :D gribu gps, gribu pulsu un gribu, lai ir intervāltreniņi gadžetā.

13/11/2015
09:11
Inga_K
Inga_K
Pie Ogām
Speciālists
Members
Forum Posts: 649
Member Since:
27/08/2010
Offline

Iesaku nedaudz nogaidīt un pirkt jauno FR 235. Garmin veikals sola decembra sākumā šos pulksteņus.Jaunajam būs gan ilgāks darbības laiks, gan citas pievilcīgas iespējas.
DC Rainmaker ātrais apskats http://www.dcrainmaker.com/2015/10/garmin-fr230-fr235-fr630.html

13/11/2015
14:31
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Garmin FR 225 ir ar Mio optisko sensoru, bet FR 235 sensors ir no Garmin pašiem. Mio ir optisko pulsa sensoru tirgus līderis. Pirms pirkt FR 235, vajadzētu pagaidīt, lai tos speciālisti noteste un pasaka vai tiem var ticēt. Piemēram, DC Rainmaker noskaidroja, ka Tomtom Spark optiskais sensors bieži rāda ļoti aptuvenu pulsu.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.