Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
NIKE RIGA RUN 2012 treniņi notiks Mežaparkā
28/03/2012
22:35
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Nike Riga Run mērķis ir veicināt aktīvu un sportisku dzīvesveidu ikdienā, tāpēc par nu jau tradicionāliem kļuvuši publiskie treniņi, kuri tiks organizēti arī šosezon. Jau iepriekšējos gados tie ieguvuši lielu atsaucību, un tieši šajās regulārajās nodarbībās profesionālu treneru vadībā daudzi teicami sagatavojušies vasaras nogalē gaidāmajā Nike Riga Run.

“Nike Riga Run” treniņi notiks visos četros sporta veidos, kuros paredzētas sacensības – skriešanā, skrituļslidošanā, rollerslēpošanā un nūjošanā. Šosezon nodarbības būs otrdienu un ceturtdienu vakaros Mežaparkā, turklāt visiem sporta veidiem vienlaicīgi. Katrā no tiem treniņu grafiku un nodarbību vadīšana uzticēta savas jomas speciālistiem ar pieredzi treneru darbā.

Skriešanā treniņus vadīs vieni no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Latvijā – Jānis Razgalis un Arnis Ozoliņš, kā arī vairākkārtēja Latvijas čempione skrējienos ar barjerām Inese Nagle. Skrituļslidošanā darbu turpinās Latvijas labākā šorttrekiste Evita Krievāne, kura profesionālajā karjerā guvusi arī olimpisko spēļu pieredzi 2006. gadā Itālijas pilsētā Turīnā. Savukārt rollerslēpošanā treniņus plānos un vadīs bijušais Latvijas biatlona izlases dalībnieks Kristaps Lībietis, kuram ir divu olimpisko spēļu pieredze – 2006. gadā Turīnā un 2010. gadā Vankūverā. Nūjošanā padomus dos Linda Andrusa, kura ir viena no šī sporta veida kustības aizsācējām Latvijā un uzskatāma arī par vienu no pieredzējušākajām nūjotājām, kura izzinājusi nūjūšanu līdz sīkākajai detaļai un gatava savās zināšanās dalīties ar citiem.

Paredzēts, ka atsevišķas Nike Riga Run treniņu sesijas tiks rīkotas arī citās Latvijas pilsētās

Visi treniņu rezultāti tiks uzskaitīti un tos būs iespējams aplūkot http://www.nikerigarun.lv, kur katram dalībniekam reģistrējoties tiks automātiski izveidots savs profils.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
29/03/2012
07:26
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Ceturtdien, 29. martā plkst. 19.00, Mežaparkā notiks šosezon pirmais „Nike Riga Run” bezmaksas grupas treniņš skriešanā un skrituļslidošanā. Par tā galveno mērķi izvirzīta izkustēšanās pēc ziemas perioda. Treniņu vadīs vieglatlētikas speciālisti, vieni no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Latvijā - Jānis Razgalis un Arnis Ozoliņš, bet ar skrituļslidotājiem strādās Evita Krievāne, kurā kā šorttrekiste piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs. Treniņa dalībnieki aicināti tikties pie „Sportland” nomas punkta Mežaparkā.

Skriešanas treniņa galvenais uzdevums būs pareiza organisma sagatavošana slodzei un izturības attīstīšana ar spēka vingrinājumiem. Sākumā paredzēti lokanības vingrinājumi un trīs kilometru garš lēns skrējiens. Šādi ķermenis tiks sagatavots gaidāmajai fiziskajai slodzei. Pēc iesildīšanās daļas sekos skrējēju speciālie vingrinājumi un spēka vingrinājumi tieši kāju muskulatūrai, kas paaudzinās izturību un attīstīs sirdsdarbību. Treniņa noslēgumā kā atsildīšanās būs lokanības vingrinājumi.

Savukārt skrituļslidošanā E. Krievāne nodarbību plāno sākt ar sava sporta veida pamatvingrinājumu apguvi, kas būs arī kā iesildīšanās fāze. Pēc tās skrituļslidotājiem tiks dots uzdevums izpildīt dažādas slidošanas elementu kombinācijas noteiktā distancē, kas palīdzēs uzlabot tehnisko izpildījumu un fizisko izturību. Treniņa nobeigumā paredzēti dinamiski stiepšanās vingrinājumi, kas palīdzēs ķermenim atgūties pēc veiktā darba.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
29/03/2012
13:27
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Nolādēts! Gribu būt abos :D Jātaisa klons

29/03/2012
15:27
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

jupe said

Nolādēts! Gribu būt abos :D Jātaisa klons

Var jau dalīties uz pusēm. Vienā reizē viens, otrā otrs sporta veids.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
29/03/2012
21:38
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Biju. Laikam redzēju dot. Vismaz pēc parametriem spriežot un dzeltenās nozīmītes. Pašsajūtas dēļ īpaši neuzmācos.

Secinājums pēc treniņa - vajadzēja skrituļot un jātrenē kājas :D
Piektā diena pēc kārtas uz kājām beigās baigi uzdeva. It īpaši ar sāpošām kājām taisīt spēka vingrinājumus bija "lieliski". Ejot uz auto, pamēģināju pārskriet pāri ielai un gandrīz novēlos - abas kājas riktīgi sarāva krampī. Knapi pārvilkos pāri ielai.
Izskatās, ka esmu nedaudz pārforsējis savas aktivitātes. Līdz svētdienai atpūta.

Starp citu, intereses pēc biju ieslēdzis pulsometru visu ceļu no auto un atpakaļ: http://connect.garmin.com/activity/162743763
Sākumā mierīgi skrēju, bet pulss uzleca debesīs. Tas "lēnais", "mierīgais" 3km skrējiens man sanāca ar pulsu beigās virs 170. Un tāds pusdzīvs tad arī notusēju līdz beigām.

Treniņš patika pēc satura, bet ne pēc sajūtām. Jāpiestaigā otrdienās (cik sapratu, tad būs 2dienās un 4dienās), jo tad ir manas īstās dienas tādiem treniņiem.

30/03/2012
01:21
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Nojaušu, ka bija vēl divi VSK Noskrien biedri bez nozīmītēm.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
02/04/2012
01:00
Lappo
Lappo
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
30/06/2011
Offline

Viss jau bij štokos, tikai savā treniņplānā arī nebiju tos vingrinājumus plānojis.:)) Tā kā kilometrāža organizētajā treniņa bija tāda pavisam mierīga garuma, pēc tam vēl atceļā noskrēju 10-nieku, kura laikā vēl kādu labu gabalu vingrinājumi lika par sevi manīt.:) Vispār jau koptreniņi ir viena OK lieta, vienīgi žēl, ka pirms tam nezin ko īsti tajā darīs, attiecīgi pārējā nedēļas grafikā grūtāk saplānot, lai tieši koptreniņu dienā iederētos tādi vai šādi vingrinājumi un pārējais, jo nezin jau kas tieši tur gaidāms.
Bet vispār jau šitie vingrinājumi ir labu labie! Ja ikdienas treniņos šitos regulāri un plānveidīgi iekļauj, ir jūtami jestrāks efekts.

25/05/2012
16:41
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Portāls "Delfi" un Nike Riga Run piedāvā vēl nebijušu iespēju! Pieņem izaicinājumu un mērojies spēkiem ar kādu no četrām Latvijā zināmām sabiedrības dāmām! Spēkoties ar portāla lasītājām ir gatavas: aktrise Vita Balčunaite – skrituļslidošanā, TV dīva Liene Bērziņa – rollerslēpošanā, dziedātāja Marta Ritova – nūjošanā, dziedātāja Natālija Tumševica – skriešanā. Kas jādara - lasi tālāk!

Visas iepriekš minētās dāmas ar izvēlēto sporta veidu nav agrāk nodarbojušās, bet visas kā viena vēlas apgūt ko jaunu un pilnveidot sevi un, kā zināms, kopā trenēties vienmēr ir vieglāk un jautrāk! Arī "Delfi" lasītājām tiek piedāvāta iespēja kopā ar Vitu, Lieni, Martu vai Natāliju atklāt priekš sevis vienu no četrām sporta disciplīnām - skriešanu, skrituļslidošanu, rollerslēpošanu vai nūjošanu un bez maksas sagatavoties iespaidīgajam Nike Riga Run labdarības pasākumam 26. augustā Mežaparkā.

Visas vasaras garumā līdz 16. augustam četras konkursa dalībnieces kopā ar jau minētajām sabiedrībā zināmajām dāmām kopīgi apmeklēs izvēlētā sporta veida Nike Riga Run treniņus (treniņi ir brīvi pieejami visiem interesentiem), kur profesionālu treneru vadībā saņems individuālas treneru konsultācijas, veiks veselības stāvokļa testus un saņems veselības laboratorijas speciālistu ieteikumus. Katrai konkursa dalībniecei projekta laikā tiks sastādīts individuāls treniņu plāns, kas ļaus iegūt lielisku fizisko formu.

Izaicini sevi un piedalies! Ja esi sieviete vecumā no 18 gadiem un iepriekš neesi aktīvi sportojusi izvēlētajā disciplīnā, nosūti aprakstu par sevi ar motivāciju, kādēļ vēlies pieņemt izaicinājumu startēt šajā konkursā, un norādi sporta veidu, kuru vēlies apgūt. Tāpat jānorāda vecums, veselības stāvoklis un jāapraksta sava fiziskā sagatavotība.

Pieteikums kopā ar foto un kontaktinformāciju jāsūta uz portāla redakciju līdz 10. jūnijam - nikerigarun@gmail.com, ar norādi PIESAKOS IZAICINĀJUMAM.

Par dalībnieču atlases galvenajiem kritērijiem kalpos sieviešu vēlme apgūt jaunu sporta veidu, uzlabot savu fizisko stāvokli un piedalīties labdarības Nike Riga Run sporta pasākumā augustā. Pieteikumus izvērtēs "Delfi" redakcijas un Nike Riga Run pārstāvji. Četras lasītājas, kas būs izturējušas konkurenci, saņems personisku ziņu līdz 15. jūnijam.
Informāciju par konkursa gaitu un pirmajiem dāmu pārbaudījumiem publicēsim jau nākamajā "Bauda sportot" tematiskajā nedēļā, kas sāksies 25 jūnijā. Nike Riga Run rīkotajos treniņos dalībnieces tiks nodrošinātas ar vajadzīgo sporta ekipējumu.

Konkursa uzvarētājas un gatavība startam tiks noteiktas nedēļu pirms Nike Riga Run pasākuma - 16. augustā.
Katra sporta veida rezultatīvākajai dalībniecei dāvanā tiks attiecīgā sporta veida ekipējums no veikalu tīkla Sportland:

- Nūjošanas disciplīnā - Start Spirit ir profesionāla līmeņa nūjošanas nūjas
- Skrituļslidošanas disciplīnā - K2 Andra skrituļslidas
- Rollerslēpošanas disciplīnā - Rollerslēpes One Way Skate7
- Skriešanas disciplīnā - Skriešanas apavi - NIKE LUNARECLIPSE+ 2

Pārējās dāmās par drosmi piedalīties izaicinājumā un izturību saņems veikalu tīkla Sportland veicināšanas balvas.

Atgādinām - arī ja nepiedalāties šajā konkursā - visi interesenti ir aicināti uz bezmaksas treniņiem Mežaparkā visas vasaras garumā! Visu šo konkursu laiku arī mēs, portāla "Delfi" redakcija, centīsimies visas dāmas motivēt sportiskām un veselīgām aktivitātēm, lai sportot varētu ar baudu!

Ja nu kādai noskrienietei ir nepieciešama papildus motivācija SKRIET!

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
25/05/2012
19:10
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Laumiic, tu jau pieteicies izaicinājumam rollerslēpošanā?

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
25/05/2012
22:34
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

dot said

Laumiic, tu jau pieteicies izaicinājumam rollerslēpošanā?

Nē. Es atstāšu šo iespēju kādai citai :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
25/05/2012
22:49
Anete
Anete
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 57
Member Since:
14/08/2011
Offline

Pieteicos uz nūjošanas disciplīnu. Redzēs kā būs.:)