Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

This topic is locked No permission to create posts
Topic RSS
Kāpēc mēs mīlam Arturio
21/05/2013
19:42
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

"Fiziskā nabadzība"...

Ir tāds jauks teiciens: Kam nav galvā, tam ir kājās. :)

21/05/2013
20:38
Hiēna
Hiēna
Zinātājs
Members
Forum Posts: 454
Member Since:
14/01/2013
Offline

Lai cik tas dīvaini neliktos, Arturio jau divas reizes netiešā veidā ir piespiedis/iedvesmojis mani noskriet pusmaratonu! Tā otrā reize bija šodien, pat skrējienu nosaucu par fizisko nabadzību. Nu tāds citāts! :D Rūpējas cilvēks par mums, nabagajiem, rūpējas! :D

21/05/2013
23:24
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Man bija kauns ilgāk par 2:15 skriet pusmaratonu! Tagad ar auksti paceltu galvu skriešu... par prieku "fiziski bagātajiem"!

Būtu priecājušies, ka vispār tauta kustās ne divānā čipšus rij!

21/05/2013
23:40
Inis
Inis
Dreiliņi
Interesents
Members
Forum Posts: 50
Member Since:
30/07/2012
Offline

Jo fiziskā nabadzība ļoti bieži ir upuris mīlestības dēļ, kas garīgi bagātam cilvēkam ir kā gavēnis;)

22/05/2013
00:42
und
und
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 334
Member Since:
10/08/2011
Offline

Oh, nu pat nezinu ko jums atbildēt :D

Man visvairāk patīk šie teicieni "un kaut reizi mūžā noskrien Maratonu" un " kuram pašam neuzrādās NEVIENS noskriets pusmaratons/ maratons? :D". Es kad darbā saku, ka man šodien vajag nedaudz ātrāk aiziet prom, jo ir sacensības, cilvēki prasa - cik skriesi? Atbildu - 400/800/5km un redzu tādas sejas, kurās ir rakstīts - pfff.. nu kas tas ir 400.. tas taču priekš bērniem. To pašu saka ari citie pazīstamie, kuri nekāda veida nav saistīti ar skriešanu - "kāpēc tu skrien tikai 5? tu taču trenējies, es domāju tu skries minimum 21... " To pašu man stāstīja DS93, viņam kaimiņi ari jautā, kāpēc viņš skrien tikai 5km.. vinš taču vieglatlēts. Nu labi, tos cilvēkus var saprastu un piedod...viņi neko nesaprot no skriešanas. Kāpēc jūs domājat ka "noskriet" (tikt līdz finišam) pusamratonu/maratonu ir nereāli krūti? (tas ir kā atbilde uz " kuram pašam neuzrādās NEVIENS noskriets pusmaratons/ maratons? :D"). Noskriet pa 2 stundām pusīti var vispār netrenējoties (!), un ja kāds grib pastrideties par šo - es varu ari piemērus nosaukt. Lai tiktu Nordea 5km TOP 10... jābut ielgulditam milzīgam darbam, nevis skriet komfortā zonā visu laiku. Noskriet pusmaratonu es varu kaut tagad, bet neredzu jēgu vilkt savu ķermeni pa trasi tik ilgi, pa 1"30 es nevaru, to jau pārbaudīju, pa 1:40 domāju ka droši, bet jēgas neredzu... un kauns tik ilgi skriet. Tāpēc kamēr man vel ir ātrums es turpināšu skriet 400 un 800. Jā kāds no jums lasīja Bernarda Lagata interviju, viņš stāstīja, ka ar gadiem ātrums pazuda, tāpēc..agrāk viņš skrēja 1500... tad 5000, 10000... tagad pusmaratonu.

"es Jums apmaksāšu ceļu, dalību un dzīvošanu Viļņas 100km sacensībām jeb mūsu nīkulīgā kluba klases ekskursijai šogad jūlijā. Ja neiekļausieties 9 stundās, Remy Martin XO no Jums. Nu lai, VSOP." - nu tas ir tas pats. Varbūt tu man vēl diennakts skrējienu apmaksāsi? Vai 48h? Ultramaratonus vispār neuzskatu par par nopietnam sacensībām. LČ startē pāris dalībnieku, "fanatiki". Par 24h LR pat LVS lapā un sportacentrā neuzrakstīja, bet par Universiādi bildes, ziņas utt ;) Kāpēc? Tāpēc ka nevienam tas neinteresē! Es sapratu uz ko tu teme... ka es pats esmu fiziska nabadzība, jo nevaru noskriet 100km pa 9 stundām? Nu, tas ir ļoti strīdīgs moments :)

Par Raimonda komentāriem - protams, viņš ir jocigs, un dažreiz raksta visādus murgus, bet varat apsaktīties viņa majas lapā...PSRS jauniešu izlasē.. tomēr līmenis, vai nē?

" Bet es uzskatu kā vārda brīvība nedot tiesības pārkāpt ētiskās un morālās robežās! Neuzkatu kā tās ir adekvāti izteikties ar necieņu pret tiem kuri savu darbu/intereses/hobbiju dara no sirds! " - Atbildēšu ar murderoll vārdiem : "Ja trenējies, tad trenējies kvalitatīvi un ar pareizo attieksmi, jo citādi nav jēga tērēt laiku, dari ko citu, lietas, kas patīk un padodas labāk.". Atvainojos, bet ja tu trenējies (!) un skrien pusīti pa 2h, un maratonu pa 4 (ja tu vel esi vīrietis, tad vispār....), tad skriešana nav tavs, tiešam japadoma, jāpameklē to, kas padodas labāk, jo ir cilvēki, kas vispār netrenējas un skrien ātrāk. Bet, es neesmu pret skriešanu un veselīgo dzīves veidu, forši redzēt tik daudz skienošo cilvēku. Ja tu trenējies, tev ir lieli apjomi, bet kāds cilvēks vispār neskrien un skrien tik pat ātri.. . nu tad sorry - tu esi fiziski nabags ... un ar to ir jāsamierinās.... un jātrenējas! :D Un pār kādam ētiskām un morālam robežām te iet runā , jo šeit ir ievietots screenshot no gandrīz privātas sarakstes...

"Nedrīkst jaukt intereses klubus ar prof. skolām/iestādēm!" - drīkst. IK Auseklis - http://www.ikauseklis.lv/sports , viens no labākajiem INTEREŠU klubiem Latvijā, kur cilvēki trenējas lai progresētu, lai labotu savus pb un tikt 3niekā.

Uz pārejam replikām neatbildēšu, jo neuzskatu ka viņi ir pelnījusi manu uzmanību un laiku.

Pārāk daudz uzmanības manai personai sanāk :) Saku kautrēties ;) Paldies par uzmanību, bučas visiem :)

22/05/2013
01:02
sm72
sm72
Rīga
Admin
Forum Posts: 1986
Member Since:
19/05/2009
Offline

Nu tad kāds sausais atlikums- katram sava "fiziskā nabadzība"?:)

22/05/2013
01:05
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

sm72 said
Nu tad kāds sausais atlikums- katram sava "fiziskā nabadzība"?:)

Labāk fiziskā nekā garīgā...

22/05/2013
01:26
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
Member Since:
11/06/2011
Offline

Arturio, uzmini cik VSK nokrien biedri, kuri skrien un noskrien maratonus un pusmaratonus var tevi noskriet 400/800 un piečukā? Padomā labi. Un, ja tev šķiet, ka kombinācija "400/800/5km" tev un taviem treneriem kādā no distancēm atnesīs godalgotu vietu Latvijas merogā, nerunājot par augstākiem līmeņiem, tad netērē laiku un ar draugiem ej labāk uz esenšalu ballēties, DS93 jau iztecās, par izredzētajiem, bet likt kopā 400 un 800 metrus ar 5 km ir tāpat kā nokārtoties nenovelkot bikses.

22/05/2013
07:58
BeLinda
BeLinda
Rīga
Admin
Forum Posts: 666
Member Since:
22/03/2011
Offline

Arturio - tā minētā "privātā sarakste" ir jebkuram publiski pieejami interneta komentāri.
Bet tu tik un tā nesaprati būtību - neviens jau nenoniecina tevi vai citus, kuri skrien 400m, 800m vai 5km, bet tu jau esi tas, kurš publiski izņirgājas par tiem, kuri skrien maratonus, jo viņi redz visi nekāpj uz pjedestāla. Un ja jau atļaujies ņirgāties, tad loģiska ir mūsu reakcija prasot pēc taviem pusmaratona un maratona rezultātiem.
Kā arī - šeit nav profesionāls sporta klubs, mēs lielākoties skrienam savam priekam un sacenšamies katrs par saviem individuāliem mērķiem un rezultātiem. Uzskati un viedokļi mēdz būt atšķirīgi, pieņem to - pieaugušo dzīvē vēl bieži nāksies ar to saskarties.

Ja nevari mainīt situāciju, maini attieksmi pret to. 
22/05/2013
09:03
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Ko es varu atbildēt - kauns ir gudri d...., nevis skriet. Tad es Tev saku, ka neredzu jēgu vilkt sportenes lai noskrietu tos pārsimt metrus,jo noskriet es varu, bet zem divām minūtēm nesanāk, tā tas domāts? Paies kāds gadiņš un arī Tu vairs nevarēsi, ko tad?

22/05/2013
10:16
Hiēna
Hiēna
Zinātājs
Members
Forum Posts: 454
Member Since:
14/01/2013
Offline

Arturio, ja tev ir kauns noskriet lēnāk par kaut kādu savu iedomāto ātruma etalonu (kas vidusmēra cilvēkam no tautas tāpat līdzinās gaismas ātrumam), tad ir jāsāk domāt, ka tev nemaz nepatīk skriet. Nevis stāvēt uz pjedestāla, bet skriet - izbaudīt procesu. Tur jau laikam ir atšķirība starp tevi un fiziskajiem nabagiem, jo mums tiešām patīk tas, ko mēs darām savā brīvajā laikā. Tāpēc arī mēs varam kaifot par 2 stundu klunkurēšanu trasē un raudāt, ja nākas izstāties maratonā, un raudāt, ja esam pieveikuši pirmo, atbalstīt pārējos skriešanas draugus un priecāties, ja ģimenes loceklis ir saņēmies aizskriet kaut vai līdz miskastēm un atpakaļ.
Vai tad tev nav nevienas darbības jomas, kuru tu dari, kaut gan neesi pasaules čempions? To jau sauc par dzīves baudīšanu - darīt to, kas patīk. Censties pagatavot garšīgu maltīti, kaut neesi Godrons Ramzijs, sacerēt dziesmas, kaut gan neesi Roberts Šūmanis, un zīmēt, kaut gan neesi Vinsents van Gogs (starp citu, viņš tikai pēdējā dzīves gadā iemācījās gleznot, līdz tam viņam teica, ka tas nav "viņa lauciņš").
Un visi šitie Rīgas, Valmieras, Bostonas un Ņujorkas maratoni ir sporta svētki visiem, kam patīk skriet - gan čempioniem, gan fiziskajiem nabagiem. Zibenszeļļiem lai paliek Olimpiskās spēles.

22/05/2013
10:45
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Arturio, man te daži jautājumi uzpeldēja...

Cik saprotu, tad nopietni nodarbojies ar skriešanu. Kāda ir pievienotā vērtība tam, ko Tu dari? Nav kauns par to, ka sacensībās 5km distancē par Tevi ir ātrākas jaunākas sievietes?

Youtube esi ielicis video, kuros zālē cilā svarus. Varu atrast neskaitāmus vīriešus, kuri to pašu, ko dari Tu šajos video, var izdarīt netrenējoties - dzerot alu un rijot čipšus pie TV. Kur nu vīriešus - arī sievietes var atrast! Nu, kā tad tur ir - Tu tagad sāksi uzskatīt sevi par tizlu un kaunēsies par to, ko dari šajos video? Pie tam, Tu taču sevi uzskati par atlētu...

PS Piestrādā pie formas (sāpīgi skatīties to video, kurā taisi vilkmi stājā ar 145kg). Tā josta ap vidukli reāli ļoti maz palīdz. Ejot uz šādiem "rekordiem" ātri vien sačakarēsi muguru. Visdebīlākais, ko var darīt ir mēģināt citiem pierādīt kaut ko. Viņiem nebūs jādzīvo ar Tavu izčakarēto muguru.

PPS Klau, a no 16. stāva vari nolekt? :)

22/05/2013
10:46
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

$tereotips said

Arturio, uzmini cik VSK nokrien biedri, kuri skrien un noskrien maratonus un pusmaratonus var tevi noskriet 400/800 un piečukā? Padomā labi. Un, ja tev šķiet, ka kombinācija "400/800/5km" tev un taviem treneriem kādā no distancēm atnesīs godalgotu vietu Latvijas merogā, nerunājot par augstākiem līmeņiem, tad netērē laiku un ar draugiem ej labāk uz esenšalu ballēties, DS93 jau iztecās, par izredzētajiem, bet likt kopā 400 un 800 metrus ar 5 km ir tāpat kā nokārtoties nenovelkot bikses.

$tereotips, nav jau tā, ka nevar savienot 400m/800m/5km .... pirmās 2 ir pat ļoti savienojamas, bet 5km neskriesi teicami, ja nevarēsi spēcīgi noskriet 400/800m .... tā ir izcilnieku formula, skrieni līdz zināmam vecumam īsākas distances, lai ar laiku pārietu uz garākām ... līdz tam 5tim jau vēl ir dažas vidusdistances, kas palīdz sasniegt "ne-nabadzīgo" līmeni, bet visā visumā, labs rezultāts 400/800m distancē sekmē (pus)garo distanču rezultātus .... pa lielam, mums tiem lēnajiem "ātrumā-nabadzīgajiem" lielākās mocības, parasti, ir skriet tieši ātruma treniņus, jo tos garos jau mēs visi "protam" :) Strādājot uz ātrumu uzlabojas arī vidējais garajos gabalos!

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
22/05/2013
11:01
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Skriešana vs stāvēšana uz pjedestāla.
Pirmā ir pieejamāka un ilgāka, var pagūt izbaudīt.
Svētdien izlasīju uzrakstu uz krekliņa - seksa laikā nodedzina tikpat daudz kaloriju kā noskrienot 5 jūdzes. Kurš gan skrien 5 jūdzes 30 sekundēs?
Kādam pietiek ar to īso mirkli uz pjedestāla, kādam vajag vairāku stundu skrējiena. Man ir bijušas iespējas uz pjedestāla pastāvēt. Nav tā, ka skrienu tikai tamdēļ, lai atkal tur tiktu. Tas ir kā foršs bonuss, kā saldais, bet diendienā no tā vien nepārtiksi, vajag arī kārtīgu ēdienu.

22/05/2013
11:28
Stereotips
Stereotips
Ogre
Zinātājs
Members
Forum Posts: 442
Member Since:
11/06/2011
Offline

Mošķis said

$tereotips, nav jau tā, ka nevar savienot 400m/800m/5km .... pirmās 2 ir pat ļoti savienojamas, bet 5km neskriesi teicami, ja nevarēsi spēcīgi noskriet 400/800m .... tā ir izcilnieku formula, skrieni līdz zināmam vecumam īsākas distances, lai ar laiku pārietu uz garākām ... līdz tam 5tim jau vēl ir dažas vidusdistances, kas palīdz sasniegt "ne-nabadzīgo" līmeni, bet visā visumā, labs rezultāts 400/800m distancē sekmē (pus)garo distanču rezultātus .... pa lielam, mums tiem lēnajiem "ātrumā-nabadzīgajiem" lielākās mocības, parasti, ir skriet tieši ātruma treniņus, jo tos garos jau mēs visi "protam" :) Strādājot uz ātrumu uzlabojas arī vidējais garajos gabalos!

Lasīt vēlreiz "...bet likt kopā 400 un 800 metrus ar 5 km..." un saprast - trenēties uz šiem reizē, lai būtu vismaz 50% kā Maikls Džonsons kurš nekur nepārgāja 200/400, punkts. (tikai bez basņām, ka melnais un talants un "ēda", visi viņi ēda, ēd un varbūt kādreiz neēdīs) Par HIIT tipa treniņiem un to jēgu, šķiet, vairumam kluba biedru un man ir skaidrs un tie tiek praktizēti.

Mošķi, kā eksperts dod desmit ievērības (ne sētas līmeņa un fiziskās nabadzības) cienīgus piemērus par to pāriešanu no 400/800 metriem uz 5km? Un piemēru ar 400/800/5km vienlaicīgas kombinācijas Olimpa rezultātiem?
Un tad es publiski izglītošos un varbūt nokaunēšos...

22/05/2013
11:39
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline

$tereotips said

Lasīt vēlreiz "...bet likt kopā 400 un 800 metrus ar 5 km..." un saprast - trenēties uz šiem reizē, lai būtu vismaz 50% kā Maikls Džonsons kurš nekur nepārgāja 200/400, punkts. (tikai bez basņām, ka melnais un talants un "ēda", visi viņi ēda, ēd un varbūt kādreiz neēdīs) Par HIIT tipa treniņiem un to jēgu, šķiet, vairumam kluba biedru un man ir skaidrs un tie tiek praktizēti.

Mošķi, kā eksperts dod desmit ievērības (ne sētas līmeņa un fiziskās nabadzības) cienīgus piemērus par to pāriešanu no 400/800 metriem uz 5km? Un piemēru ar 400/800/5km vienlaicīgas kombinācijas Olimpa rezultātiem?
Un tad es publiski izglītošos un varbūt nokaunēšos...

$tereotips, es kaut kā neredzu nevienā postā, ka Arturio speciāli trenētos tieši šīm distancēm ...

Liekas, ka esmu Tevi pārpratis - vienlaicīgi specializēties šīm distancēm nav iespējams, bet gan ir pat ļoti vēlams izmantot 400/800m + citas vidējās/garās distances, lai sasniegtu ievērības cienīgus rezultātus 5km/5000m distancē. Ja šādi domā Arturio, tad paliek vien viņam piekrist .... cits jautājums, ka viņš to pasniedz akcentējot mūsu "fizisko nabadzību" :D

Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
22/05/2013
11:58
Mošķis
Mošķis
Liepāja
Admin
Forum Posts: 2091
Member Since:
22/04/2009
Offline
Karstums mūs nenogalina, tas padara mūs stiprākus un … vieglākus :)
22/05/2013
12:18
Spāre lido
Spāre lido
Zinātājs
Members
Forum Posts: 289
Member Since:
21/05/2012
Offline

essnee said

Arturio, ja tev ir kauns noskriet lēnāk par kaut kādu savu iedomāto ātruma etalonu (kas vidusmēra cilvēkam no tautas tāpat līdzinās gaismas ātrumam), tad ir jāsāk domāt, ka tev nemaz nepatīk skriet. Nevis stāvēt uz pjedestāla, bet skriet - izbaudīt procesu. Tur jau laikam ir atšķirība starp tevi un fiziskajiem nabagiem, jo mums tiešām patīk tas, ko mēs darām savā brīvajā laikā. Tāpēc arī mēs varam kaifot par 2 stundu klunkurēšanu trasē un raudāt, ja nākas izstāties maratonā, un raudāt, ja esam pieveikuši pirmo, atbalstīt pārējos skriešanas draugus un priecāties, ja ģimenes loceklis ir saņēmies aizskriet kaut vai līdz miskastēm un atpakaļ.
Vai tad tev nav nevienas darbības jomas, kuru tu dari, kaut gan neesi pasaules čempions? To jau sauc par dzīves baudīšanu - darīt to, kas patīk. Censties pagatavot garšīgu maltīti, kaut neesi Godrons Ramzijs, sacerēt dziesmas, kaut gan neesi Roberts Šūmanis, un zīmēt, kaut gan neesi Vinsents van Gogs (starp citu, viņš tikai pēdējā dzīves gadā iemācījās gleznot, līdz tam viņam teica, ka tas nav "viņa lauciņš").
Un visi šitie Rīgas, Valmieras, Bostonas un Ņujorkas maratoni ir sporta svētki visiem, kam patīk skriet - gan čempioniem, gan fiziskajiem nabagiem. Zibenszeļļiem lai paliek Olimpiskās spēles.

mans minējums: Arturio, skrienot savus sprintus 100/200/400m (bet, kad skrien vairāk, tad arī gan jau tikai uz ātrumu dod vaļā), nepagūst noķert endorfīnus vai noķer tos tik mazā daudzumā, ka nesaprot, ko nozīmē kaifot par 2 un vairāk stundu skriešanu komfortablā tempā! tādēļ viņam skriešana ir vienīgi sports jeb smags darbs, nevis prieka avots.

22/05/2013
12:39
Inis
Inis
Dreiliņi
Interesents
Members
Forum Posts: 50
Member Since:
30/07/2012
Offline

Mošķis said

http://skriesim.lv/person/view?sid=kq20b486mpm6o16mjn4l7d2n86&id=9155

Artūra labākie sasniegumi 5000m:
2012 = 19:33
2010 = 19:45

9. Eiropas čempionāts vieglatlētikā U23 Tampere, Somija 2013. gada 14.-17. jūlijs
Kvalifikācijas normatīvi 5000m
Vīrieši = 14:15.00
Sievietes = 16:55.00

Kā tas iet kopā ar dažu biedru sludināto kvalitātīvo trenēšanos, raudāšanu un citu hobiju meklēšanu?

Iznāk, ka arī Artūra spējas pilnībā atbilst fiziskās nabadzības līmenim;)

22/05/2013
12:51
Tuksnesa vetra
Tuksnesa vetra
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 418
Member Since:
01/03/2010
Offline

Inis said

Mošķis said

http://skriesim.lv/person/view?sid=kq20b486mpm6o16mjn4l7d2n86&id=9155

<b

Artūra labākie sasniegumi 5000m:
2012 = 19:33
2010 = 19:45

9. Eiropas čempionāts vieglatlētikā U23 Tampere, Somija 2013. gada 14.-17. jūlijs
Kvalifikācijas normatīvi 5000m
Vīrieši = 14:15.00
Sievietes = 16:55.00

Mjā, pat es "piecīti" skrienu zem 18 min, pietam es netrenējos, es vienkārši "skraidu", kur nu vēl TIK ĪSĀM distancēm:))
Mjā, pat es "piecīti" skrienu zem 18 min un es noteikti netrenējos, kur nu vēl TIK ĪSĀM un neinteresantām distancēm:)))

Kā tas iet kopā ar dažu biedru sludināto kvalitātīvo trenēšanos, raudāšanu un citu hobiju meklēšanu?

Iznāk, ka arī Artūra spējas pilnībā atbilst fiziskās nabadzības līmenim;)

Lai Laima vada un Pērkons sargā. No Māras pie Dieva un atpakaļ. Tiksimies pie tēviem.
This topic is locked No permission to create posts