Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
roku stāvoklis un kustība skrējienā
26/11/2013
17:01
vēja kaķe
vēja kaķe
Berģi
Interesents
Members
Forum Posts: 7
Member Since:
02/05/2013
Offline

Kādam varbūt šķitīs dīvains jautājums, bet pēdējo reizi, kad skrēju sacensībās, tur bija man viens pazīstams treneris, kas man pa ceļam uzsauca, lai es neturu rokas tik sažmiegti un atbrīvojos.. īsti nesapatu, ko viņš domāja un vairs pēc tam viņu nesatiku. It kā pie rokām daudz nepiedomāju līdz šim, turēju kā man ērtāk, sev priekšā, vai nu kulaciņos vai atvērtām plaukstām, kā ērtāk.. bet tgad noskatijos video pie skriešanas tehnikas un redzu, jā, tur tam čalim skrienot elkonis aiziet tā kā aiz muguras, man, iespējams, paliek visu laiku priekšā. Vai tam tiešām ir tāda nozīme un kur tad tām rokām pareizi ir jābūt, nekarajas tak gar sāniem gluži.. ?

26/11/2013
17:18
Džokers
Džokers
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
25/01/2013
Offline

Man arī šo pārmet diezgan daudz - tagad esmu nedaudz labojies. Principā sanāk tā, ka ja Tu rokas turi augstu, tad Tev būtībā ir jānes lieks svars, jo rokas nekādā ziņā Tev nepalīdz. Ja rokas turi zemāk un kustini, tad tas dod papildus dinamiku, līdz ar to ātrumu. Pamēģini skriet sprintā, tad Tev rokas pašas sāks kustēties, skrienot lēnāk attiecīgi tas pats, tikai ne tik izteikti aktīva tā kustināšana.

Gan jau kāds LSPA students Tev labāk mācēs izskaidrot, viņiem tur māca šādas štelles (Biomehānika ja nemaldos).

26/11/2013
17:46
Hiēna
Hiēna
Zinātājs
Members
Forum Posts: 454
Member Since:
14/01/2013
Offline

Es arī kādreiz rokas turēju sažņaugtas priekšā (pareizāk sakot, viņas pašas tur turējās), bet tad sacensību bildēs ieraudzīju, cik tas debīli izskatās:D Tad arī sāku skatīties, kā ir citiem, izmēģināt, un tiešām ir vieglāk, ja elkonis ir aptuveni taisnā leņķī un vicinās. Kādreiz jau izmisīgos brīžos aiziet vecais variants, bet cenšos piefiksēt un izlabot.