Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Vakara skrējiens.
21/04/2013
15:37
nillys
nillys
Viļķene
Interesents
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
21/04/2013
Offline

Sveiki.
Gribēju painteresēties par to, vai skrējiena laikā būtu vēlams uzņemt ūdeni pa malciņam, ik pa laikam?
Pagaidām pāris reizes nedēļā (2-4) skrienu vienu un to pašu 6.6 kilometru distanci lēnā solītī. Sanāk aptuveni 38-40 minūtes.
Skrienu nesen, taču esmu apņēmies noskriet vietējo tautas skrējienu- 3.37 km un turpināt savu 6.6 kilometru distanci ik pa laikam ,palielinot to.
Pudelīti paņemt līdzi dieko ērti nav, bet ja labāk būtu ūdeni dzert, tad nāksies to darīt.
Tad vēl ir iegādātas šādas kurpītes http://www.sportsdirect.com/reebok-somerset-mens-running-shoes-120038?colcode=12003850
Budžets nebija liels, bet cerams, ka neesmu pārāk ''iegrābies''?
Ēšana pirms skrējiena, ja pirms tam darīts fizisks darbs, vēlama? Nedaudz? Labāk OBV vai OH?
Sveru es 84, esmu 186 garš, vēlme ir nedaudz atbrīvoties no liekā, varbūt pēc skaitļiem liekas, ka tā jau nav liekā, bet agrāk ieturētais nepareizais uzturs ir mani iegāzis.
Atskrienot mājās, nejūtos ļoti ''nokauts'', noelsies vai izsmelts taču kājas ir jūtamas un nosvīdis esmu ļoti, vai būtu vēlams tiekties pēc tās robežas, kad knapi varu atskriet vai tomēr ieturēt normālu, bez mocību skriešanu?

21/04/2013
17:11
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

Nu man liekas,ka uz 6km nav īpašas vajadzības pēc dzeršanas,bet tas jau stipri individuāli...es arī uz padsmit kilometriem iztieku bez... ēst pirms skriešanas nebūs labi,bet tepat forumā gan jau ka atradīsi sarunas par šo tēmu.

21/04/2013
17:30
artursbraucs
artursbraucs
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 10
Member Since:
23/03/2013
Offline

Esmu lasījis, ka jau pēc 20 min ir jāsāk regulāri uzņemt šķidrums (pa pāris malkiem), bet pats personiski arī dzeru tikai pēc 40min - atkarīgs arī cik ļoti svīsti. Ja esi iesvīdis jau pēc 20 min, tad vēlams ir padzerties. Šeit Aigars Nords pastāsta "trikus" ar pudelīti - http://www.nordearigasmaratons.lv/lv/jaunumi/video-padoms-skrejejs-skrejejam-2-serija/
Ja gribi veselīgi skriet, tad ne pēc neviena skriešanas treniņa nevajadzētu justies nokautam, jo tā nekaitēsi sirdij. Forumā bija arī par darba zonām.
Ēst vajadzētu ne mazāk, kā stundu pirms treniņa - vismaz man tā sķiet.

21/04/2013
22:49
Ozo
Ozo
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 94
Member Since:
07/10/2009
Offline

Kamēr vēl nav pārāk karsts, par dzeršanu vari pārāk nesatraukties. Ja pēc 40min esi mājās un vari padzerties, būs ok. Rīgā tas nedarbojas, bet kad skrienu Piņķu apkārtnē, atstāju dzeramo mežā un grāvmalā, skrienu 10km apļus, un tā man ik pēc pusstundas ir savs dzirdināšanas punkts.
Ar apaviem gan nebūs tik vienkārši. Šīs noskrien, bet laikus palasi un, ja iespējams, patestē, lai noteiktu, kas tieši Tev ir vajadzīgs. Dažiem veicas, un viņi var skriet ar jelkādiem apaviem, bet lielākajai daļai tomēr nākas pieturēties pie noteikta tipa, lai varētu turpināt skriet.

21/04/2013
23:15
Sandijs
Sandijs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 278
Member Since:
19/05/2011
Offline

Ja gribas, tad ir jādzer, ja negribas, tad nav jādzer. Pat pēc 20km skrējiena es nereti aizmirstu padzerties, jo negribas.

22/04/2013
07:26
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Aukstā laikā var iztikt divas stundas bez dzeršanas, karstā - ne ilgāk kā vienu. Garajos skrējienos dzeru maziem malkiem reizi 15 minūtēs. Aukstā laikā pirmā stunda bez dzeršanas, karstumā - pusstunda. Siltā laikā var izdzert lielo glāzi pirms paša skrējiena. lai mazāk jāņem līdzi.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
22/04/2013
08:38
druupijs
druupijs
uz skrieshanas takas
Speciālists
Members
Forum Posts: 778
Member Since:
21/10/2009
Offline

njā- kāds var skrienot iztikt stundu bez dzeršanas, kāds divas.. bet jautājums ''vai to vajag ? un, ja vajag, tad kāpēc''? :)
Neesmu izcils zinātnieks, bet cik zinu, tad noteikts daudzums ūdens (vidēji 25-30ml uz katru svara kg) cilvēkam vajadzīgs ik dienas, lai nodrošinātu organismā optimālu dzīvības procesu norisi.
Fiziskā slodzē, protams, organisma dzesēšanai ūdens patērējas vairāk kā parasti, tādēļ par to īpašs stāsts arī no manas puses. Ir dzirdēts, ka līdz 10km distancei ūdeni pa ceļam vispār nevajag, bet, manuprāt, daudz atkarīgs no tā, cik ikdienā tiek lietots šķidrums...t.i. ja Tu visu dienu neesi neko šķidru lietojis, tad nenāktu par skādi arī 10km distancē kaut ko padzert pa ceļam..
Kaut kur biju dzirdējis, ka Prokopčuka iepriekšējā dienā pirms sacensībām pastiprināti lieto šķidrumu, lai sacensībās mazāk būtu jādzer... (Palabojiet kāds, ja nepareizas baumas izplatu)
Man personīgi sacensībās skrienot dzeršana nedaudz traucē, jo izjauc elpošanas ritmu,tādēļ, ja nav karsts laiks kā šobrīd, tad arī pusmaratonus skrienot gandrīz nedzeru... Bet tas protams individuāli un arī iepriekšējā dienā dzerot nedaudz vairāk kā parasti...
Vispār savu nedzeršanas rekordu uzstādiju šoziem ar ''ņergām'', kad no Rīgas līdz Ādažiem pa mežiem lēnām skrienot (ap 42km) bij slinkums padzerties (ar piebildi, ka iepriekšējā vakarā lēnā garā izdzērās ap 2l tējas). Protams pie skrējiena beigām kļuvu kašķīgāks, miegaināks un normāli to nevienam neiesaku. Uzreiz pēc tiem 42km vēl arī iztukšoju 5 krūzes tējas...
Ar šo visu gribēju pateikt: svarīgākais ir ikdienā nodrošināt organismu ar šķidrumu, nevis par to domāt tikai skrējiena laikā...

Slinkie noskrien ātrāk ;)
22/04/2013
18:08
LasmaO
LasmaO
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 441
Member Since:
01/01/2012
Offline

Diezgan lielā mērā piekrītu druupija komentam, rīkojos līdzīgi. Lielā mērā tāpēc, ka ŠAUSMĪGI nepatīk skrienot nest līdzi neko lieku.
Pastiprināti dzerot ūdeni dienu iepriekš un skrējiena dienas rītā, pusmaratonu bez dzeršanas noskriet var, protams, pie saprātīgas gaisa temperatūras. Ļoti karstā laikā droši vien nevajadzētu riskēt. Lai gan organizētajos mačos nav nekas jānes, manam organismam ne pārāk patīk dzeršana slodzes laikā, arī elpošana no ritma izsitas.
Par treniņiem - pirms rīta treniņa parasti, ģērbjoties, iesildoties un citādi čakarējoties, mājās izdzeru 2-4 glāzes ūdens (atkarībā no gadalaika). Ja treniņš vakarā, pievēršu lielu uzmanību dzeršanai visas dienas garumā.
Ja siltā laikā plānots ilgāks skrējiens, parasti paķeru līdzi drusku naudiņas un pa ceļam ieskrienu kaut kur nopirkt ūdeni - tas atbrīvo no ūdens nešanas vismaz pirmo treniņa stundu :) Ziemā, ja ļoti gribas, var paķert pa kriksim sniega (šito laikam ieteikt nevajag, bet ja dikti vajag, var iztikt).

Mēs te laikam par garākiem gabaliem aizrunājāmies... Tēmas autora minētajā 35-40 min. skrējienā viennozīmīgi var teikt, ka dzeršana nav nepieciešama, ja vien par to ir pastāvīgi domāts pārējā dienas gaitā.
Par ēšanu - neliela ogļhidrātu maltīte pusotru-divas stundas pirms skrējiena būs ok. Pēc treniņa - liesās olbaltumvielas.
Vēl jau ir savas pieejas organisma trenēšanai skrējiena laikā vairāk "ņemt" tieši no taukiem. Piemēram, skrējiens no rīta tukšā dūšā ir ok, jo izmantojas tauki, nevis uzņemtā barība. Ir savulaik arī izmēģināta neēšana 1 - 2 stundu garumā pēc skrējiena, lai tauki turpina degt, jo skrējiena laikā aktivizējas vielmaiņa (tam gan vajag raksturu + vēlāk nepierīties dubultā :) ).
Par pēdējo jautājumu jau tīrā klasika - kamēr vēl tikai pierodi pie regulāras skriešanas, neforsē, it īpaši ar ātrumu. Labāk pamazām treniņus pagarini, pierodi, izjūti skriešanas kaifu. Kad izdomāsi trenēties konkrēta garuma distancēm, piedalīties sacensībās, tad arī būs pienācis laiks sevi pamocīt! Lai veicas!

22/04/2013
19:37
nillys
nillys
Viļķene
Interesents
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
21/04/2013
Offline

Paldies par konkrētajām atbildēm, viedokļiem un ieteikumiem, tiešām noderēs.